Ladataan Tapahtumat

Kulttuuritalo Poselli, Nortamonkatu 12

Rauma Festivon juhlat alkavat jo helmikuussa Mutta minä rakastan sinua -konsertilla. Otteet kirjailija, näyttelijä Eppu Nuotion romaanista kietoutuvat Tšaikovskin, Schubertin ja Beethovenin rakastetettujen jousikvartettojen osiin. Kvartetin viulisteina kohtaavat Rauma Festivon kaksi taiteellista johtajaa, Jan Söderblom ja Siljamari Heikinheimo; alttoviulua soittaa Suomen Kansallisoopperan sooloaltisti Pisku Ristiluoma ja selloa RSO:n soolosellisti Tomas Nuñez-Garcés. Konsertin liput ovat 14.12. lähtien myynnissä Pyyrmanissa ja Lippu.fi-kanavilla. Pyyrmannista ostetut liput ovat samalla postikortteja, jotka voi antaa tai lähettää ystävälle kutsuna konserttiin – mitä suloisin lahja, koska konsertin lisäksi lipun hintaa sisältyy laskiaispullatarjoilu konsertin jälkeen. 

Esiintyjät
Eppu Nuotio, lausuja 
Jan Söderblom, viulu 
Siljamari Heikinheimo, viulu Pisku Ristiluoma, alttoviulu 
Tomas Nuñes-Garcés, sello

Ohjelma
Eppu Nuotio (1962–): Mutta minä rakastan sinua (2015)
Joseph Haydn: Jousikvartetto nro 4 op. 76 Auringonnousu – I Allegro con spirito
Ludwig van Beethoven: Jousikvartetto nro 14 cis-molli op 131 – I Adagio ma non troppo e molto espressivo; II Allegro molto vivace
Béla Bartók: Jousikvartetto nro 6 op.114 – I Mesto
Franz Schubert: Jousikvartetto 14 d-molli D810 – I Allegro
Johann Sebastian Bach: Soolosellosarja nro 3 C-duuri BWV 1009 –IV Sarabande 
Pjotr Tšaikovski: Jousikvartetto nro 1 d-molli – II Andante cantabile

Konsertin kesto: noin 50 minuuttia, ei väliaikaa. 
Lipun hinta sisältää laskiaispullan ja kahvin/teen konsertin jälkeen. 
Liput etukäteen 25 € + toimituskulut (Lippu.fi ja Rauman kaupungin palvelupiste Pyyrman)
Liput ovelta 27 € 

Järjestäjät: Rauma Festivo (Rauman Konserttiyhdistys ry) ja Soivat kirjat -konserttisarja

Eppu Nuotio (s. 1962 Iisalmessa) tunnetaan näyttelijänä, kirjailijana, ilmaisutaidon opettajana, suomentajana, ohjaajana ja näytelmäkirjailijana. Hän on työskennellyt näyttelijänä Rauman kaupunginteatterissa vuonna 1981 ja Jyväskylän kaupunginteatterissa vuosina 1988–1992. Eppu Nuotio on naimisissa ohjaaja ja muusikko Kurt Nuotion kanssa ja heillä on kolme lasta.

Nuotion laaja kirjallinen tuotanto sisältää lastenkirjoja, romaaneja, kuunnelmia, näytelmiä ja tv-elokuvien käsikirjoituksia. Hän on myös muun muassa käsikirjoittanut musiikkivideoita ja konsertteja sekä tehnyt laulujen sanoituksia. Televisiossa Eppu Nuotio on nähty muun muassa käsikirjoittamassaan ja tähdittämässään sarjassa Sisaret.

Eppu Nuotio. Kuva Marjo Tynkkynen.

Jan Söderblomin moniulotteista työtä kapellimestarina, äänenjohtajana, solistina ja kamarimuusikkona ohjaa ennen kaikkea mahdollisuuksien tutkiminen. Suomalaisen kamariorkesterin lisäksi hän on kolmen vuosittaisen musiikkijuhlan taiteellinen johtaja sekä vierailija kotimaisten orkestereiden edessä. Helsingin kaupunginorkesterin 1. konserttimestarin tehtävänsä lisäksi hän on kysytty vieras sekä kapellimestarina että äänenjohtajana Pohjoismaissa ja muualla Euroopassa. Esiintyjänä ja ohjelmien suunnittelijana Söderblom löytää inspiraationsa ajattomista tarinoista, joissa mennyt, tuleva, kulttuuri ja luonto kohtaavat jollain ainutlaatuisella ja kiehtovalla tavalla.Rauma Festivon taiteellinen johtaja Siljamari Heikinheimo (s. 1985) on viulisti ja ohjaaja. Hän esiintyy kamari- ja orkesterimuusikkona, solistina, sekä näyttämötaidetta ja musiikkia yhdistelevissä produktioissa. Heikinheimo oli Radion sinfoniaorkesterin jäsen vuosina 2012-2016 ja nykyisin hän vierailee pohjoismaisissa orkestereissa konserttimestari- ja äänenjohtajatehtävissä. Heikinheimo esiintyy säännöllisesti useilla musiikkijuhlilla, ja lisäksi hän on nauhoittanut useita suomalaisia viulu- ja kamarimusiikkiteoksia Yleisradiolle. Heikinheimo on Helsingissä toimivan Soivat Kirjat -konserttisarjan taiteellinen suunnittelija.

Rauma Festivo on Heikinheimolle ensimmäinen oma festivaali. Hän aloitti kolmivuotisen kauden vuonna 2021. ”Taiteellisen johtajan pestin myötä Rauma Festivo kulkee mielessäni nimellä Unelmatehdas.”Vihdin Nummelasta kotoisin olevaa Riitta-Liisa Ristiluomaa ei pienenä viululäksyt kiinnostaneet. Jotta pikkuviulistin soittoharrastus olisi kuitenkin säilynyt, annettiin yhdeksänvuotiaalle Riitta-Liisalle käsiinsä alttoviulu. Puuhastelu jatkui sittemmin Sibelius-Akatemiassa Jouko Mansneruksen opissa sekä Kölnin musiikkikorkeakoulussa prof. Rainer Moogin luokalla. Maisterin paperien lisäksi Sibelius-Akatemiasta on kertynyt barokkialttoviuluopintoja Kreeta-Maria Kentalan johdolla.

Ristiluoma on aktiivisesti esiintynyt kamarimuusikkona mm. Kuhmon kamarimusiikissa, Crusell-viikolla, Hauhon musiikkijuhlilla ja Rauma Festivossa. Vuonna 1989 Vihdin Viuluviikareista alkanut orkesterimuusikon ura on vienyt mm. Helsingin kaupunginorkesterin, Tapiola Sinfonietan ja Radion sinfoniaorkesterin riveihin, nykyään Ristiluoma toimii Suomen Kansallisoopperan orkesterin sooloalttoviulistina. Montun pimennon ulkopuolella häntä voi myös nähdä mm. Virtuosi di Kuhmon, Avanti!:n, Zagroksen ja Helsingin barokkiorkesterin konserteissa.Tomas Nuñez-Garcés aloitti sellonsoiton 6-vuotiaana Ahvenanmaan musiikkiopistossa ja jatkoi myöhemmin opintojaan Turun konservatoriossa ja Sibelius-Akatemiassa. Hänen opettajinaan ovat toimineet Jacob Lind, Timo Hanhinen, Hannu Kiiski ja Marko Ylönen. Lisäksi Nuñez-Garcés on osallistunut monille mestarikursseille Suomessa ja ulkomailla. Vuonna 2010 Tomas Nuñez-Garcés voitti Turun XI sellokilpailun ensimmäisen palkinnon ja yleisöpalkinnon. Radion Sinfoniaorkesterin 1. soolosellistinä hän aloitti syksyllä 2017.

Tomas Nuñez-Garcés on soittanut mm. Helsingin kaupunginorkesterin, Suomen Kansallisoopperan orkesterin, Turun filharmonisen orkesterin, Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin ja Sinfonia Lahden solistina. Lisäksi hän on esiintynyt mm. Ahvenanmaalla, Grönlannissa, Yhdysvalloissa, Saksassa, Japanissa, Kiinassa ja Venäjällä.

Jaa tapahtuma kaverille: