)
26.03.
2013

Festivo juhlii 30. juhlavuottaan Itämeren hengessä

Rauma Festivon 30. juhlavuoden konserttiohjelma tarjoaa runsaasti kiinnostavia, Itämeren maiden säveltäjien kamarimusiikkiteoksia. Niitä esittävät Itämerta ympäröivistä maista tulevat, kansainvälisesti tunnetut huippumuusikot. Taiteellisen johtajan Jan Söderblomin suunnitteleman musiikin lomaan sopii lisäksi kiinnostavia esitelmiä ja visualisoitu lausuntakonsertti. Päivisin kaupunkikuvaa elävöittävät eri estradeille levittäytyvät katusoitot sekä musiikkimatineat festivaalikahvilassa.
Festivoon odotetaan 2.500 kuulijaa.

–          Ohjelma muistuttaa itämeren kulttuurien käsittämättömästä runsaudesta. Sen on myös tarkoitus avata silmämme fantastisille, uusille säveltäjätuttavuuksille, jotka ovat omissa maissaan jopa ikoneja, kertoo Jan Söderblom. Toivottavasti se saa meidät näkemään miten paljon meillä on yhteistä varjeltavaa – kulttuuria ja luonnonkauneutta.

Festivo-viikon avaa venäläissyntyinen pianovirtuoosi Alexander Melnikov resitaalikonsertillaan sunnuntaina 4.8. Posellissa. Konsertissa Pietari – Hampuri kuullaan Schubertin säveltämä, teknistä taituruutta vaativa pianoteos Wanderer Fantasie, Brahmisin Seitsemän fantasiaa sekä taiteilijan tulkinta Šostakovitšin Preluudeja ja fuugia 1-12 –teossarjasta.

Lapsilla ja senioreilla oma konsertti
Lapsilla on perinteisesti Festivossa oma konserttinsa. Esiintyjinä ovat Rauman musiikkiopiston oppilaat. Ohjelman kokoaa Kerttu Rapala.

Tänä vuonna Kaunisjärven vanhainkodissa pidettävässä seniorikonsertissa kuullaan parhaita poimintoja viikon ohjelmasta Festivo-taiteilijoiden esittämänä.

Eurajoella laulujen lomassa Bachia ja Rachmaninovia

Eurajoen kirkkokonsertissa Gdansk – Helsinki maanantaina 5.8. kuullaan Bachin Preludi ja fuuga BWV543 sekä Inventioita sovitettuna viululle ja alttoviululle. Tanskalaisen säveltäjän Ib Nørholmin Mosaic Fragments –teoksen esittävät huilisti Janne Thomsen (Tanska), alttoviulisti Ellen Nisbeth (Ruotsi), viulisti Mihkel Kerem (Viro)  ja sellisti Jan-Erik Gustafsson (Suomi). Szymanovskin, Sibeliuksen ja Kilpisen lauluja tulkitsevat saksalainen baritoni Stephan Loges ja puolalainen mezzosopraano Urszula Kryger. Illan pianosäestyksistä vastaavat Lauma Skride (Latvia), Rokas Zubovas (Liettua) ja Alexander Melnikov. Konsertin päättää Rachmaninovin Sonaatti sellolle ja pianolle.

Tiistai-illan 6.8. Riika – Kööpenhamina konsertissa Posellissa kuullaan musiikkia Itämeren maiden säveltäjiltä: Tulindberg (Suomi), Vasks ja Kerem (Viro), Nielsen (Tanska) ja Schumann (Saksa). Tulkitsijoina eri kokoonpanoissa esiintyvät Jan Söderblom, Mihkel Kerem, Ellen Nisbeth, Jan-Erik Gustafsson, Janne Thomsen, Lauma Skride, Alexander Melnikov ja Rokas Zubovas.

Kahvikonsertissa kulttuuriluentoa ja musiikkia
Itämeren maailma -kahvikonsertissa keskiviikkona 7.8. on musiikin lomassa kiinnostavaa asiaa Itämeren maiden kulttuureista professori Matti Klingen kertomana. Arvostettu historiantutkija ja professori emeritus tunnetaan erityisesti sivistyshistorian tutkijana ja hyvien tapojen lähettiläänä. Musiikkikulttuuria tarjoilevat Janne Thomsen, Jan Söderblom, Lauma Skride ja Urszula Kryger.

Keskiviikon iltakonsertti Tallinna – Tukholma Rauma-salissa on omistettu upeille sonaateille ja lauluille. Soolona ja duona soitettavia sonaatteja esitetään pianolla, huilulla, viululla ja sellolla. Taiteilijoina Thomsen, Skride, Zubovas, Nisbeth, Söderblom, Kerem ja Gustafsson. Chopinin ja Pfitznerin lauluja tulkitsevat mezzosopraano Urzula Kryger ja baritoni Stephan Loges.

Carpe diem – soittoa aamusta iltaan
Viime vuonna suuren suosion saaneet Carpe diem musiikkihetket Vanhan Rauman alueella saavat jatkoa. Festivo-viikon taiteilijat esittävät nyt musiikkituokioita Itämeren rannoilta.

Liettualainen pianistipariskunta Rokas Zubovas – Sonata Deveikytė-Zubovienė esiintyy usein yhdessä Duo Zubovas -kokoonpanona sekä kamarimuusikkoina eri solistien ja yhtyeiden kanssa. Kaunas – Rauma -konsertissa he esittävät liettualaisen säveltäjän ja jugendtyylisuunnan kuvataiteilijan M. K. Čiurlionisin musiikkia ja tekstejä.

Perjantai aloitetaan esitelmällä ja päätetään kavalkadiin
Monipuolinen muusikko ja Key Ensemblen kuoronjohtaja Teemu Honkanen on innokas ornitologi. Kotkarengastusta ja lintubongausta harrastavana hän kertoo Itämeren alueella pesivistä uljaista merikotkista ja niiden pelastamisesta sukupuuton partaalta.

Viikon aikana esiintyvät taiteilijat tuovat omat musiikilliset tuliaisensa perjantai-illan Itämeri-Kavalkadiin. Kaksi väliaikaa sisältävän konsertin ohjelma on yllätyksellinen ja taatusti vertaansa vailla oleva musiikkielämys.

Upea kirkkokonsertti päättää Festivon
Tällä hetkellä kaikkein kiinnostavimpiin suomalaisiin huippukuoroihin lukeutuva kamarikuoro Key Ensemble päättää Festivon Pyhän Ristin kirkossa johtajanaan monipuolisena muusikkona tunnettu kapellimestari ja kuoronjohtaja Teemu Honkanen.

– Key Ensemblen sointi sopii erinomaisesti akustiikaltaan loistavaan Pyhän Ristin kirkkoon, joka helisee kuin soitin kuoron ympärillä, hehkuttaa Festivon taiteellinen johtaja Jan Söderblom.

Turkulainen kamarikuoro on tullut tunnetuksi ennen muuta puhtaasta ja täyteläisestä soinnistaan sekä innovatiivisista konserttiohjelmistaan. Festivon päätöskonsertissa kuoro esittää 1900-luvun loppu-puolella sävellettyä musiikkia mm. Sandströmiltä, Pärtiltä, Kokkoselta ja Heiniöltä. Soololaulajina esiintyvät sopraano Maikki Säikkä sekä tenorit Teemu Mustonen ja Mats Lillhannus.

Key Ensemble on valittu EBU:n (European Broadcasting Union, Euroopan kansallisten radioyhtiöiden kattojärjestö) järjestämään kansainväliseen  Let the Peoples Sing –kuorokilpailun finaaliin Luxemburgissa 13.10.2013.

Ohjelmaesittelyjä ennen konsertteja
Aikaisempina vuosina suosituksi tulleet ohjelmaesittelyt ennen konserttia saavat myös jatkoa. Musiikin maisteri Anna Grundström esittelee Eurajoen kirkkokonsertin ja Riika – Kööpenhamina –konsertin ohjelman. Kuoronjohtaja Teemu Honkanen puolestaan esittelee johtamansa Key Ensemblen ohjelmiston ennen päätöskonserttia Pyhän Ristin kirkossa.

Katu- ja salisoittoihin haetaan esiintyjiä

Rauman kauppatorilla ja Vanhan Rauman alueella sekä Café Sali -festivaalikahvilassa on päivittäin soittoa Festivo-viikon aikana. Katusoittajien ja kahvilamatineoissa esiintyvien haku on parhaillaan meneillään. Soittajiksi voivat ilmoittautua talkooperiaatteella kaikki asiasta kiinnostuneet klassisen musiikin soittajat ja kokoonpanot, taitavat musiikin harrastajat, musiikin opiskelijat ja ammattilaiset. Yhteyshenkilönä on Piia Eskola, puh. 044 0770 118.

Musiikkileirille haku on käynnissä
Samaan aikaan Festivo-viikon kanssa Eurajoen kristillinen opisto järjestää Festivo-jousisoitinleirin nuorille viulun, alttoviulun ja sellonsoiton opiskelijoille. Yli 8-vuotiaille tarkoitetulle leirille kannattaa hakea mahdollisimman pian sähköpostilla opisto@eko.fi, kuitenkin viimeistään 13.5.2012.

Liput myynnissä 2.4. alkaen Lippupisteen toimipaikoissa sekä Rauman kaupungin palvelupiste Pyyrmannissa. Hyväksymme maksuvälineeksi Smartum- ja Tyky Kuntoseteli+ -palvelusetelit.

Lataa esite etusivulta

« Takaisin

22.06.
2021

Musiikki auttaa hahmottamaan maailmaa

Käyrätorvisti Ville Hiilivirta on toiminut äänenjohtajatehtävissä useimmissa suomalaisissa orkestereissa sekä mm. Ruotsin Kuninkaallisissa Filharmonikoissa, Esa-Pekka Salosen kutsumana Lontoon Philharmonia-orkesterissa sekä Saksassa Baijerin ja Essenin valtionorkestereissa. Vuodesta 2010 on toiminut Helsingin kaupunginorkesterissa käyrätorviryhmän äänenjohtajana.

20.06.
2021

Harjoittelua ja reilusti unta

Näistä elementeistä on koostunut Atte Kilpeläisen kulunut vuosi. Elokuussa Festivon taiteilijakaartiin mukaan saapuva alttoviulisti saapuu Raumalle nyt toista kertaa. Edellinen Festivo-vierailu oli vuonna 2016.  Korona-aikana Kilpeläinen kertoo aikaa olleen kaikenlaiseen ajatustyöhön sekä myös nukkumiseen.

18.06.
2021

Yleisön kohtaaminen oli tunteellinen hetki

Yksi Festivon vuoden 2021 taitelijoista on Vuokko Hovatta. Hän rakastaa viettää aikaa ystäviensä kanssa – Syömme hyvin ja nautimme viinistä. Kesällä tietenkin ulkona.

16.06.
2021

Korona-aikana kollegiaalinen yhteys löytyi ruudun kautta

Elokuussa Festivo saa vieraakseen harpisti ja kuvataiteilija Laura Hynnisen. Porvoolaistaiteilijan projektit ovat poikkitaiteellisia kokonaisuuksia ja Rauman taidemuseolla koetaan perjantai-iltana konsertti, jossa hän yhdistää maalauksen ja musiikin.  Festivaalin konserttiohjelman elämännautinnoista Hynninen mainitsee itselleen tärkeimmäksi ystävyyden.

27.05.
2021

Lipunmyynti alkaa 29.5.

Kesä on ovella ja hihat heiluvat kun Rauma Festivon järjestelyt kiihtyvät kohti elokuuta. Lipunmyynti alkaa lauantaina 29.5.2021 klo 10 Lippu.fi-kanavilla hyvin pienillä määrillä, sillä konserttien turvallinen järjestäminen on Rauma Festivolle tänäkin kesänä ensisijaista.

25.04.
2021

Rauma Festivo kutsuu nauttimaan elämästä elokuussa

Viulisti, ohjaaja Siljamari Heikinheimo aloittaa kolmivuotisen kauden kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon taiteellisena johtajana vuonna 2021. Heikinheimon suunnittelema, 38. kertaa järjestettävä festivaali rakentuu teeman Kahdeksan elämännautintoa ja seitsemän kuolemansyntiä ympärille. Raumalla 3.–7.

22.04.
2021

Festivaalin ohjelma julkaistaan live-lähetyksessä

Rauma Festivon ohjelma julkaistaan Kulttuurikuppila Brummin olohuoneesta sunnuntaina 25.4. klo 15. Ohjelmaa esittelee myös sävelin ensimmäisen Festivo-editionsa suunnitellut Siljamari Heikinheimo ja eräs toinenkin kesän taiteilija saapuu paikalle.

10.12.
2020

Siljamari Heikinheimo on Rauma Festivon uusi taiteellinen johtaja

Viulisti, ohjaaja Siljamari Heikinheimo (s. 1985) aloittaa kolmivuotisen kauden kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon taiteellisena johtajana vuonna 2021. Radion sinfoniaorkesterista viulistista vapaaksi taiteilijaksi vuonna 2016 ryhtynyt Heikinheimo on toiminut muun muassa Tapiola Sinfonietan ja Lapin kamariorkesterin konserttimestarina.

Hae lisää uutisia

Rauman Konserttiyhdistys ry
Käsityöläisentie 18 R 62
00750 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi