)
18.06.
2012

Festivo tarjoaa myös ilmaiskonsertteja kaduilla ja kahvilassa

Festivo-viikolla 5.­-11. elokuuta kuullaan kahdeksan korkeatasoisen iltakonsertin lisäksi runsaasti kaupunkilaisille ja turisteille suunnattuja ilmaiskonsertteja. Katusoittajat esiintyvät päivittäin vanhan kaupungin alueella, ja Café Salin matineoissa voi kuunnella klassisen musiikin makupaloja. Lasten konsertissa soittimien kirjo pääsee oikeuksiinsa kun eri-ikäiset musiikinopiskelijat esittelevät taitojaan. Raumars-musiikkivieras pitää oman, klarinetilla säestetyn videoesityksensä. Lisäksi jousisoitinleiriläiset konsertoivat Eurajoella ja Raumalla.

Kahvilamatineoissa klassikkosävelmistä espanjalaiseen tunnelmaan

Café Salissa kuullaan sunnuntaina 5. elokuuta sellisti Anna Grundströmin tulkitsemana Fauré´eta, Sibeliusta ja Piazzollaa. Säestäjänä toimii Pasi Porttikivi.

Maanantaina sellisti Sakari Kivinen soittaa viulisti Hanne Lundin kanssa ja tiistaina hän esiintyy saksofonisti Sofia Jalosen kanssa.

Duo Braccio soittaa kahvilassa ja torilla

Keskiviikkona 8.8. voi iltapäiväkahvin lomassa kuunnella Duo Bracciota, jonka muodostavat musiikin monitoimiosaajat Sari ja Antti Saarinen. Heidän soitinvalikoimaansa kuulu viulu, kitara ja kontrabasso sekä erikoinen torviviulu, jonka pehmeä ja tasainen sointi kantaa esimerkiksi katusoitossa paremmin kuin normaali viulu. Molemmat myös laulavat. Duo esiintyy jo edellisenä päivänä Vanhan Rauman torilla kahteen otteeseen.

Lisäksi kahvilassa esiintyvät baritonilaulajat Akseli Vanamo ja Erik Rousi sekä Lontoossa asuva upeaääninen mezzosopraano Aino Konkka, joka laulaa tulista ja tunnelmallista espanjalaista musiikkia. Heitä säestää pianisti Pasi Porttikivi.

Soittajia torilla, kävelykadulla ja Vanhan Rauman alueella

Katusoittoa kuullaan Festivo-viikon jokaisena päivänä. Kuninkaankadun osuus torilta Savilankadulle on suljettu liikenteeltä koko musiikkiviikon ajan rauhoittaen näin alueen soittajille ja heidän yleisölleen.

Torilla ja kadulla kuullaan nuoria huilunsoittajia Roosa Kotilaista, Noora Vihervirtaa, Jessika Sihvosta ja Viivi Osmosta. Katusoittajiksi ovat lupautuneet myös saksofonia soittavat Sofia Jalonen ja Hanna Turta, marimbavirtuoosit Eero Petrel ja Sampo Kuusisto sekä viulistit Aino Juuruskorpi, Iiris Burjam ja Jamilla Klemm. He esittävät ikivihreää ja viihteellistä klassista musiikkia eri aikakausilta.

Perjantaina ja lauantaina 10. ja 11. elokuuta pidetään katusoittopäivät, joista vastaa aikaisemmilta kesiltä tuttu viuluvirtuoosi Teemu Kupiainen. Mozart-kvartetti, johon hänen lisäkseen kuuluvat viulistit Eriikka Maalismaa, Johanna Tuikka sekä sellisti Riitta Pesola, soittaa Mozartin jousikvartettoja. Yksi musiikkiosuus kestää noin tunnin. Soitto soi kello 10–17 välisenä aikana kävelykadulla melkein tauotta.

Torstaina 9.8. vietetään Carpe diem -päivää, jolloin yleisö voi kartan avulla suunnistaa haluamaansa musiikkihetkeen Vanhassa Raumassa. Esiintyjinä viikon taiteilijat Straumr-lauluyhtye, Oliphant-yhtye, viulisti Jan Söderblom, klarinetisti Samuel Berthod ja Leif Karlson, luuttu.

Jousisoitinleiri täyttyi nuorista soitto-oppilaista

Festivo-jousisoitinleirille, joka pidetään Eurajoen kristillisellä opistolla 5.–11.8 välisenä aikana, ilmoittautui määräajassa runsaat 20 nuorta viulun, alttoviulun ja sellonsoiton opiskelijaa. He saavat leirillä henkilökohtaista ohjausta sekä opettelevat soittamaan yhdessä eri kokoonpanoissa. Opettajina toimivat Minna Koskinen, Eeva-Maija Talasma ja Vesa Vaahtoranta. Yhtyeitä ohjaa Stefan Kavén. Pianosäestyksestä vastaa Anna Ramstedt. Kaikille avoimet leirikonsertit pidetään Eurajoella ja Raumalla. Leiritoimintaa koordinoi säveltaiteen läänintaiteilija Laura Piirto Satakunnan taidetoimikunnasta.

Festivon näyteikkuna avautuu taas Kuninkaankadulla heinäkuussa. Ikkunassa on tietoa päivän konserteista ja esiintyjistä. Paikallisissa hotelleissa on myös Festivon konserteista kertovat vihkoset.

Lipunmyynti aikataulussa
Festivon konsertit ovat herättäneet myönteistä mielenkiintoa. Konserttilippuja on myyty ja varattu tasaiseen tahtiin. Suurinta kiinnostusta on herättänyt Posellin iltapäiväkonsertti Grand Tour halki barokin Euroopan keskiviikkona 8.8. Taiteilijaesittelyt ja koko viikon konserttiohjelmat sisältävä ohjelmakirja saadaan painosta heinäkuussa puolessa välissä ja se tulee myyntiin Pyyrmaniin kahden euron hintaan.

Lisätietoja:    Maija Lankinen, Festivon toiminnanjohtaja, puh. 044 569 3300
Riitta Tenlén, Festivon tiedottaja, puh. 050 303 0733
Piia Eskola, katu- ja salisoittovastaava, puh. 044 077 0118
Laura Piirto, musiikkileirin koordinaattori, puh. 0400 435 393

 

« Takaisin

30.08.
2021

Rauma Festivon konsertit tavoittivat tuhansia – korona-altistuksia ei ainuttakaan

Elokuun ensimmäisellä viikolla järjestetyn kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon konserteissa ja muissa tapahtumissa vierailtiin yli 1500 kertaa. 20 livetapahtumasta striimattiin viisi konserttia. Lisäksi festivaalin sosiaalisen median kanaville tuotettiin erityisesti lapsiperheille suunnattu Vanhan Rauman kolopolku.

06.08.
2021

Rauma Festivon perjantain ja lauantain konsertit siirretään Rauma-saliin

Myöhään torstai-iltana Rauman kaupunki päätti määritellä Rauman Covid-19-epidemian suhteen leviämisalueeseen kuuluvaksi. Koska päätös on voimassa välittömästi, Rauma Festivon loppuviikon ohjelmaa säädetään entistä turvallisemmaksi yleisölle.  Perjantain konsertit Posellista ja Rauman taidemuseosta siirretään Rauma-saliin.

02.08.
2021

Rauma Festivon striimilipuilla ainutkertaisiin tunnelmiin

Rauma Festivo alkaa maanantaina 2.8. etkoilla Vanhassa Raumassa. Spärrin pihassa tavataan taiteilijoita ja kuullaan yllätysesitys Seitsemän kuolemansyntiä -oopperan esiintyjiltä. Festivaalin kaikki 20 konserttia toteutuvat, mutta Lounais-Suomen aluehallintaviraston perjantaina 30.7. asettaman määräyksen mukaisesti turvaväleihin kiinnitetään erityistä huomiota.

27.07.
2021

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen vieraaksi Rauma Festivon torikeskusteluun

Rauma Festivon järjestämän Festivon-torin vieraina tiistaina 3.8.2021 klo 16.30 Rauman kauppatorilla ovat tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen, Rauma Festivon taiteellinen johtaja Siljamari Heikinheimo sekä Rauman Teatterin taiteellinen johtaja Otto Kanerva. Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen osallistuu  keskusteluun klo 16.45 alkaen.

26.07.
2021

Onnellinen juuri nyt

Trumpetisti Thomas Bugnot on ollut koko kesän onnellisen kiireinen. Hän on viettänyt aikaa synnyinmaassaan Ranskassa, jossa hän on saanut soittaa useissa konserteissa.

25.07.
2021

Mullistusten vuosi on tuonut tasapainoa

Vuoden 2021 Rauma Festivon avaa ooppera Seitsemän kuolemansyntiä, jossa yhdistyvät Kurt Weillin suloiset sävelet ja Bertolt Brechtin sanansäilä sekä kabareenkatkuinen 1930-luku. Näyttämöteoksen pääosassa kuullaan poikkeuksellisen kauniista äänestään ja vangitsevasta lavasäteilystään ylistettyä sopraano Tuuli Takalaa.

22.07.
2021

Paineettomuus on välttämättömyys luovalle prosessille

Kuluneen vuoden aikana kontrabasisti Adrian Rigopulos on saanut kokea sen, miten suunnitellut konsertit ja harjoitukset häviävät kalenterista yksi toisensa jälkeen ja normaalisti kiireisellä muusikolla onkin yhtäkkiä käsissään aikaa. Rigopulos on osannut kuitenkin myös nauttia muuttuneesta tilanteesta.

19.07.
2021

Rauma Festivon Carpe diem -yllätyskonsertit palaavat pihoille

Rauma Festivon odotettu pääsymaksuttomien yllätyskonserttien päivä koetaan festivaaliviikon keskellä torstaina 5.8.2021. Vuonna 2012 ensimmäistä kertaa yleisöä hetkeen tarttumaan yllyttäneet minikonsertit palaavat Vanhan Rauman yksityispihoihin.

Hae lisää uutisia

Rauman Konserttiyhdistys ry
Käsityöläisentie 18 R 62
00750 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi