)
18.06.
2012

Festivo tarjoaa myös ilmaiskonsertteja kaduilla ja kahvilassa

Festivo-viikolla 5.­-11. elokuuta kuullaan kahdeksan korkeatasoisen iltakonsertin lisäksi runsaasti kaupunkilaisille ja turisteille suunnattuja ilmaiskonsertteja. Katusoittajat esiintyvät päivittäin vanhan kaupungin alueella, ja Café Salin matineoissa voi kuunnella klassisen musiikin makupaloja. Lasten konsertissa soittimien kirjo pääsee oikeuksiinsa kun eri-ikäiset musiikinopiskelijat esittelevät taitojaan. Raumars-musiikkivieras pitää oman, klarinetilla säestetyn videoesityksensä. Lisäksi jousisoitinleiriläiset konsertoivat Eurajoella ja Raumalla.

Kahvilamatineoissa klassikkosävelmistä espanjalaiseen tunnelmaan

Café Salissa kuullaan sunnuntaina 5. elokuuta sellisti Anna Grundströmin tulkitsemana Fauré´eta, Sibeliusta ja Piazzollaa. Säestäjänä toimii Pasi Porttikivi.

Maanantaina sellisti Sakari Kivinen soittaa viulisti Hanne Lundin kanssa ja tiistaina hän esiintyy saksofonisti Sofia Jalosen kanssa.

Duo Braccio soittaa kahvilassa ja torilla

Keskiviikkona 8.8. voi iltapäiväkahvin lomassa kuunnella Duo Bracciota, jonka muodostavat musiikin monitoimiosaajat Sari ja Antti Saarinen. Heidän soitinvalikoimaansa kuulu viulu, kitara ja kontrabasso sekä erikoinen torviviulu, jonka pehmeä ja tasainen sointi kantaa esimerkiksi katusoitossa paremmin kuin normaali viulu. Molemmat myös laulavat. Duo esiintyy jo edellisenä päivänä Vanhan Rauman torilla kahteen otteeseen.

Lisäksi kahvilassa esiintyvät baritonilaulajat Akseli Vanamo ja Erik Rousi sekä Lontoossa asuva upeaääninen mezzosopraano Aino Konkka, joka laulaa tulista ja tunnelmallista espanjalaista musiikkia. Heitä säestää pianisti Pasi Porttikivi.

Soittajia torilla, kävelykadulla ja Vanhan Rauman alueella

Katusoittoa kuullaan Festivo-viikon jokaisena päivänä. Kuninkaankadun osuus torilta Savilankadulle on suljettu liikenteeltä koko musiikkiviikon ajan rauhoittaen näin alueen soittajille ja heidän yleisölleen.

Torilla ja kadulla kuullaan nuoria huilunsoittajia Roosa Kotilaista, Noora Vihervirtaa, Jessika Sihvosta ja Viivi Osmosta. Katusoittajiksi ovat lupautuneet myös saksofonia soittavat Sofia Jalonen ja Hanna Turta, marimbavirtuoosit Eero Petrel ja Sampo Kuusisto sekä viulistit Aino Juuruskorpi, Iiris Burjam ja Jamilla Klemm. He esittävät ikivihreää ja viihteellistä klassista musiikkia eri aikakausilta.

Perjantaina ja lauantaina 10. ja 11. elokuuta pidetään katusoittopäivät, joista vastaa aikaisemmilta kesiltä tuttu viuluvirtuoosi Teemu Kupiainen. Mozart-kvartetti, johon hänen lisäkseen kuuluvat viulistit Eriikka Maalismaa, Johanna Tuikka sekä sellisti Riitta Pesola, soittaa Mozartin jousikvartettoja. Yksi musiikkiosuus kestää noin tunnin. Soitto soi kello 10–17 välisenä aikana kävelykadulla melkein tauotta.

Torstaina 9.8. vietetään Carpe diem -päivää, jolloin yleisö voi kartan avulla suunnistaa haluamaansa musiikkihetkeen Vanhassa Raumassa. Esiintyjinä viikon taiteilijat Straumr-lauluyhtye, Oliphant-yhtye, viulisti Jan Söderblom, klarinetisti Samuel Berthod ja Leif Karlson, luuttu.

Jousisoitinleiri täyttyi nuorista soitto-oppilaista

Festivo-jousisoitinleirille, joka pidetään Eurajoen kristillisellä opistolla 5.–11.8 välisenä aikana, ilmoittautui määräajassa runsaat 20 nuorta viulun, alttoviulun ja sellonsoiton opiskelijaa. He saavat leirillä henkilökohtaista ohjausta sekä opettelevat soittamaan yhdessä eri kokoonpanoissa. Opettajina toimivat Minna Koskinen, Eeva-Maija Talasma ja Vesa Vaahtoranta. Yhtyeitä ohjaa Stefan Kavén. Pianosäestyksestä vastaa Anna Ramstedt. Kaikille avoimet leirikonsertit pidetään Eurajoella ja Raumalla. Leiritoimintaa koordinoi säveltaiteen läänintaiteilija Laura Piirto Satakunnan taidetoimikunnasta.

Festivon näyteikkuna avautuu taas Kuninkaankadulla heinäkuussa. Ikkunassa on tietoa päivän konserteista ja esiintyjistä. Paikallisissa hotelleissa on myös Festivon konserteista kertovat vihkoset.

Lipunmyynti aikataulussa
Festivon konsertit ovat herättäneet myönteistä mielenkiintoa. Konserttilippuja on myyty ja varattu tasaiseen tahtiin. Suurinta kiinnostusta on herättänyt Posellin iltapäiväkonsertti Grand Tour halki barokin Euroopan keskiviikkona 8.8. Taiteilijaesittelyt ja koko viikon konserttiohjelmat sisältävä ohjelmakirja saadaan painosta heinäkuussa puolessa välissä ja se tulee myyntiin Pyyrmaniin kahden euron hintaan.

Lisätietoja:    Maija Lankinen, Festivon toiminnanjohtaja, puh. 044 569 3300
Riitta Tenlén, Festivon tiedottaja, puh. 050 303 0733
Piia Eskola, katu- ja salisoittovastaava, puh. 044 077 0118
Laura Piirto, musiikkileirin koordinaattori, puh. 0400 435 393

 

« Takaisin

10.12.
2020

Siljamari Heikinheimo on Rauma Festivon uusi taiteellinen johtaja

Viulisti, ohjaaja Siljamari Heikinheimo (s. 1985) aloittaa kolmivuotisen kauden kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon taiteellisena johtajana vuonna 2021. Radion sinfoniaorkesterista viulistista vapaaksi taiteilijaksi vuonna 2016 ryhtynyt Heikinheimo on toiminut muun muassa Tapiola Sinfonietan ja Lapin kamariorkesterin konserttimestarina.

11.08.
2020

Striimit Festivon konserteista katsottavissa 7.9. saakka

Tämän vuoden Festivon kaikki konsertit striimattiin yhteistyössä Kultuurikuppila Brummin kanssa. Äänentoistosta vastasi musiikin moniottelija Esko Grundström. Tallenteet ovat nyt nähtävissä Rauma Festivon YouTube-kanavalla 7.9. saakka. Kätevimmin linkit konsertteihin löydät Festivon nettisivuilta Striimit-otsikon alta.

04.08.
2020

Avajaiskonsertti loppuunmyyty

Keskiviikkona 5.8. alkavan Rauma Festivon avajaiskonsertti on myyty loppuun. Striimin ääreen voi kuitenkin liittyä kotisohvalta ja sitä pääsee seuraamaan Festivon YouTube-kanavalta.

04.08.
2020

Monta kokkia takaa värikkään keitoksen

Fagotin vuorottelevana äänenjohtajana Helsingin kaupunginorkesterissa toimiva Mikko-Pekka Svala saapuu Rauma Festivon vieraaksi osana Helsinki Chamber Soloistsia. Kevään aikana hän on ehtinyt nauttia joustavammista harjoitusaikatauluista, lisääntyneestä ajasta perheen kanssa sekä kokkailusta ja myös vaimon loistavista aterioista.

02.08.
2020

Jameissa musiikki soljuu iloisen tanssillisen pomppuisena

Tänä vuonna Festivon taiteilijajoukko täydentyy kansanmusiikin taitajilla. Mukaan on kutsuttu Muuan-trio, jonka muodostavat Rauno Junkkari, Samuli Karjalainen ja Kirsi Vinkki. Yhdessä soittaminen rennossa tunnelmassa on tämän yhtyeen liima.  ”Olemme alunperin tavanneet irlantilaisen musiikin jamisoiton parissa Helsingissä.

30.07.
2020

Muusikko antaa musiikille äänen

Tämän kesän Festivossa nautitaan siitä koronakevään ja kesän jälkeen voimme kokoontua musiikin ääreen vähän vapaammin, vaikkakin turvallisuusseikat huomioiden. Lyömäsoittaja Xavi Castellón kohdalla kyseessä on iloinen jälleennäkeminen myös sen vuoksi, että hän saapuu Raumalle toistamiseen.

28.07.
2020

Missä mennään?

Rauma Festivon taiteellinen johtaja Jan Söderblom odottaa ensi viikkoa: “Kun moni asia nyt vaikuttaa epävarmalta, tuntuu hyvältä tietää, että saamme kohta viettää aikaa yhdessä Raumalla.

27.07.
2020

Carpe diem -päivänä iloitaan jälleennäkemisestä

Kevään ja kesän aikana ehtyneitä elävän musiikin varantoja pääsee täyttämään seitsemän konsertin annoksella Rauma Festivon perinteisenä Carpe diem -päivänä.

Hae lisää uutisia

Rauman Konserttiyhdistys ry
Käsityöläisentie 18 F 62
00750 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi