)
18.06.
2012

Festivo tarjoaa myös ilmaiskonsertteja kaduilla ja kahvilassa

Festivo-viikolla 5.­-11. elokuuta kuullaan kahdeksan korkeatasoisen iltakonsertin lisäksi runsaasti kaupunkilaisille ja turisteille suunnattuja ilmaiskonsertteja. Katusoittajat esiintyvät päivittäin vanhan kaupungin alueella, ja Café Salin matineoissa voi kuunnella klassisen musiikin makupaloja. Lasten konsertissa soittimien kirjo pääsee oikeuksiinsa kun eri-ikäiset musiikinopiskelijat esittelevät taitojaan. Raumars-musiikkivieras pitää oman, klarinetilla säestetyn videoesityksensä. Lisäksi jousisoitinleiriläiset konsertoivat Eurajoella ja Raumalla.

Kahvilamatineoissa klassikkosävelmistä espanjalaiseen tunnelmaan

Café Salissa kuullaan sunnuntaina 5. elokuuta sellisti Anna Grundströmin tulkitsemana Fauré´eta, Sibeliusta ja Piazzollaa. Säestäjänä toimii Pasi Porttikivi.

Maanantaina sellisti Sakari Kivinen soittaa viulisti Hanne Lundin kanssa ja tiistaina hän esiintyy saksofonisti Sofia Jalosen kanssa.

Duo Braccio soittaa kahvilassa ja torilla

Keskiviikkona 8.8. voi iltapäiväkahvin lomassa kuunnella Duo Bracciota, jonka muodostavat musiikin monitoimiosaajat Sari ja Antti Saarinen. Heidän soitinvalikoimaansa kuulu viulu, kitara ja kontrabasso sekä erikoinen torviviulu, jonka pehmeä ja tasainen sointi kantaa esimerkiksi katusoitossa paremmin kuin normaali viulu. Molemmat myös laulavat. Duo esiintyy jo edellisenä päivänä Vanhan Rauman torilla kahteen otteeseen.

Lisäksi kahvilassa esiintyvät baritonilaulajat Akseli Vanamo ja Erik Rousi sekä Lontoossa asuva upeaääninen mezzosopraano Aino Konkka, joka laulaa tulista ja tunnelmallista espanjalaista musiikkia. Heitä säestää pianisti Pasi Porttikivi.

Soittajia torilla, kävelykadulla ja Vanhan Rauman alueella

Katusoittoa kuullaan Festivo-viikon jokaisena päivänä. Kuninkaankadun osuus torilta Savilankadulle on suljettu liikenteeltä koko musiikkiviikon ajan rauhoittaen näin alueen soittajille ja heidän yleisölleen.

Torilla ja kadulla kuullaan nuoria huilunsoittajia Roosa Kotilaista, Noora Vihervirtaa, Jessika Sihvosta ja Viivi Osmosta. Katusoittajiksi ovat lupautuneet myös saksofonia soittavat Sofia Jalonen ja Hanna Turta, marimbavirtuoosit Eero Petrel ja Sampo Kuusisto sekä viulistit Aino Juuruskorpi, Iiris Burjam ja Jamilla Klemm. He esittävät ikivihreää ja viihteellistä klassista musiikkia eri aikakausilta.

Perjantaina ja lauantaina 10. ja 11. elokuuta pidetään katusoittopäivät, joista vastaa aikaisemmilta kesiltä tuttu viuluvirtuoosi Teemu Kupiainen. Mozart-kvartetti, johon hänen lisäkseen kuuluvat viulistit Eriikka Maalismaa, Johanna Tuikka sekä sellisti Riitta Pesola, soittaa Mozartin jousikvartettoja. Yksi musiikkiosuus kestää noin tunnin. Soitto soi kello 10–17 välisenä aikana kävelykadulla melkein tauotta.

Torstaina 9.8. vietetään Carpe diem -päivää, jolloin yleisö voi kartan avulla suunnistaa haluamaansa musiikkihetkeen Vanhassa Raumassa. Esiintyjinä viikon taiteilijat Straumr-lauluyhtye, Oliphant-yhtye, viulisti Jan Söderblom, klarinetisti Samuel Berthod ja Leif Karlson, luuttu.

Jousisoitinleiri täyttyi nuorista soitto-oppilaista

Festivo-jousisoitinleirille, joka pidetään Eurajoen kristillisellä opistolla 5.–11.8 välisenä aikana, ilmoittautui määräajassa runsaat 20 nuorta viulun, alttoviulun ja sellonsoiton opiskelijaa. He saavat leirillä henkilökohtaista ohjausta sekä opettelevat soittamaan yhdessä eri kokoonpanoissa. Opettajina toimivat Minna Koskinen, Eeva-Maija Talasma ja Vesa Vaahtoranta. Yhtyeitä ohjaa Stefan Kavén. Pianosäestyksestä vastaa Anna Ramstedt. Kaikille avoimet leirikonsertit pidetään Eurajoella ja Raumalla. Leiritoimintaa koordinoi säveltaiteen läänintaiteilija Laura Piirto Satakunnan taidetoimikunnasta.

Festivon näyteikkuna avautuu taas Kuninkaankadulla heinäkuussa. Ikkunassa on tietoa päivän konserteista ja esiintyjistä. Paikallisissa hotelleissa on myös Festivon konserteista kertovat vihkoset.

Lipunmyynti aikataulussa
Festivon konsertit ovat herättäneet myönteistä mielenkiintoa. Konserttilippuja on myyty ja varattu tasaiseen tahtiin. Suurinta kiinnostusta on herättänyt Posellin iltapäiväkonsertti Grand Tour halki barokin Euroopan keskiviikkona 8.8. Taiteilijaesittelyt ja koko viikon konserttiohjelmat sisältävä ohjelmakirja saadaan painosta heinäkuussa puolessa välissä ja se tulee myyntiin Pyyrmaniin kahden euron hintaan.

Lisätietoja:    Maija Lankinen, Festivon toiminnanjohtaja, puh. 044 569 3300
Riitta Tenlén, Festivon tiedottaja, puh. 050 303 0733
Piia Eskola, katu- ja salisoittovastaava, puh. 044 077 0118
Laura Piirto, musiikkileirin koordinaattori, puh. 0400 435 393

 

« Takaisin

22.06.
2021

Musiikki auttaa hahmottamaan maailmaa

Käyrätorvisti Ville Hiilivirta on toiminut äänenjohtajatehtävissä useimmissa suomalaisissa orkestereissa sekä mm. Ruotsin Kuninkaallisissa Filharmonikoissa, Esa-Pekka Salosen kutsumana Lontoon Philharmonia-orkesterissa sekä Saksassa Baijerin ja Essenin valtionorkestereissa. Vuodesta 2010 on toiminut Helsingin kaupunginorkesterissa käyrätorviryhmän äänenjohtajana.

20.06.
2021

Harjoittelua ja reilusti unta

Näistä elementeistä on koostunut Atte Kilpeläisen kulunut vuosi. Elokuussa Festivon taiteilijakaartiin mukaan saapuva alttoviulisti saapuu Raumalle nyt toista kertaa. Edellinen Festivo-vierailu oli vuonna 2016.  Korona-aikana Kilpeläinen kertoo aikaa olleen kaikenlaiseen ajatustyöhön sekä myös nukkumiseen.

18.06.
2021

Yleisön kohtaaminen oli tunteellinen hetki

Yksi Festivon vuoden 2021 taitelijoista on Vuokko Hovatta. Hän rakastaa viettää aikaa ystäviensä kanssa – Syömme hyvin ja nautimme viinistä. Kesällä tietenkin ulkona.

16.06.
2021

Korona-aikana kollegiaalinen yhteys löytyi ruudun kautta

Elokuussa Festivo saa vieraakseen harpisti ja kuvataiteilija Laura Hynnisen. Porvoolaistaiteilijan projektit ovat poikkitaiteellisia kokonaisuuksia ja Rauman taidemuseolla koetaan perjantai-iltana konsertti, jossa hän yhdistää maalauksen ja musiikin.  Festivaalin konserttiohjelman elämännautinnoista Hynninen mainitsee itselleen tärkeimmäksi ystävyyden.

27.05.
2021

Lipunmyynti alkaa 29.5.

Kesä on ovella ja hihat heiluvat kun Rauma Festivon järjestelyt kiihtyvät kohti elokuuta. Lipunmyynti alkaa lauantaina 29.5.2021 klo 10 Lippu.fi-kanavilla hyvin pienillä määrillä, sillä konserttien turvallinen järjestäminen on Rauma Festivolle tänäkin kesänä ensisijaista.

25.04.
2021

Rauma Festivo kutsuu nauttimaan elämästä elokuussa

Viulisti, ohjaaja Siljamari Heikinheimo aloittaa kolmivuotisen kauden kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon taiteellisena johtajana vuonna 2021. Heikinheimon suunnittelema, 38. kertaa järjestettävä festivaali rakentuu teeman Kahdeksan elämännautintoa ja seitsemän kuolemansyntiä ympärille. Raumalla 3.–7.

22.04.
2021

Festivaalin ohjelma julkaistaan live-lähetyksessä

Rauma Festivon ohjelma julkaistaan Kulttuurikuppila Brummin olohuoneesta sunnuntaina 25.4. klo 15. Ohjelmaa esittelee myös sävelin ensimmäisen Festivo-editionsa suunnitellut Siljamari Heikinheimo ja eräs toinenkin kesän taiteilija saapuu paikalle.

10.12.
2020

Siljamari Heikinheimo on Rauma Festivon uusi taiteellinen johtaja

Viulisti, ohjaaja Siljamari Heikinheimo (s. 1985) aloittaa kolmivuotisen kauden kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon taiteellisena johtajana vuonna 2021. Radion sinfoniaorkesterista viulistista vapaaksi taiteilijaksi vuonna 2016 ryhtynyt Heikinheimo on toiminut muun muassa Tapiola Sinfonietan ja Lapin kamariorkesterin konserttimestarina.

Hae lisää uutisia

Rauman Konserttiyhdistys ry
Käsityöläisentie 18 R 62
00750 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi