)
30.07.
2013

Festivon 30. juhlavuosi risteilee Itämerellä

Sunnuntaina 4.8. alkavalla Rauma Festivo -viikolla rakennetaan klassisen musiikin sävelsiltoja Itämeren rannan kaupunkien välille. Yhdistävinä tekijöinä ovat Itämeren maiden säveltäjien kamarimusiikkiteokset, joita esittävät kansainväliset huippumuusikot. Taiteellinen johtaja Jan Söderblom on kutsunut Raumalle kamarimuusikoita kaikista Itämerta ympäröivistä maista.

Konserttiviikolla esiintyvät venäläinen pianotaiteilija Alexander Melnikov, huilisti Janne Thomsen Tanskasta, alttoviulisti Ellen Nisbeth Ruotsista sekä virolainen viulisti ja säveltäjä Mihkel Kerem. Vokaalisolisteina kuullaan puolalaista mezzosopraanoa Urszula Krygeriä ja saksalaista baritonia Stephan Logesia. Useita sooloteoksia ja pianokeskeistä kamarimusiikkia esittävät latvialainen pianisti Lauma Skride ja liettualaiset Sonata Deveikytė-Zubovienė ja Rokas Zubovas, jotka kaikki myös säestävät eri taiteilijakokoonpanoja. Suomalaisia klassisen musiikin taitajia edustavat viulisti Jan Söderblomin lisäksi sellisti Jan-Erik Gustafsson ja kamarikuoro Key Ensemble johtajanaan kapellimestari ja kuoronjohtaja Teemu Honkanen.

Viikon säveltäjänimistä mainittakoon saksalaiset Paul Hindemith ja Hans Pfitzner, puolalaiset Karol Zymanowski ja Witold Lutosławski, virolaiset Peteris Vasks, Heino Eller ja Mihkel Kerem sekä tanskalaiset Ib Nørholm ja Carl August Nielsen. Lisäksi  kuullaan tuttujen suurten Itämeri-mestareiden, kuten Beethovenin, Sibeliuksen, Brahmsin ja Bachin teoksia.

Rauman kauppatorilla ja festivaalikahvilassa kuullaan päivittäin ilmaisia musiikkiesityksiä. Torstaina 8.8. soivat Carpe diem – tartu hetkeen! Itämeriaiheiset musiikkituokiot tasatunnein eri puolilla Vanhaa Raumaa.

 

« Takaisin

10.12.
2020

Siljamari Heikinheimo on Rauma Festivon uusi taiteellinen johtaja

Viulisti, ohjaaja Siljamari Heikinheimo (s. 1985) aloittaa kolmivuotisen kauden kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon taiteellisena johtajana vuonna 2021. Radion sinfoniaorkesterista viulistista vapaaksi taiteilijaksi vuonna 2016 ryhtynyt Heikinheimo on toiminut muun muassa Tapiola Sinfonietan ja Lapin kamariorkesterin konserttimestarina.

11.08.
2020

Striimit Festivon konserteista katsottavissa 7.9. saakka

Tämän vuoden Festivon kaikki konsertit striimattiin yhteistyössä Kultuurikuppila Brummin kanssa. Äänentoistosta vastasi musiikin moniottelija Esko Grundström. Tallenteet ovat nyt nähtävissä Rauma Festivon YouTube-kanavalla 7.9. saakka. Kätevimmin linkit konsertteihin löydät Festivon nettisivuilta Striimit-otsikon alta.

04.08.
2020

Avajaiskonsertti loppuunmyyty

Keskiviikkona 5.8. alkavan Rauma Festivon avajaiskonsertti on myyty loppuun. Striimin ääreen voi kuitenkin liittyä kotisohvalta ja sitä pääsee seuraamaan Festivon YouTube-kanavalta.

04.08.
2020

Monta kokkia takaa värikkään keitoksen

Fagotin vuorottelevana äänenjohtajana Helsingin kaupunginorkesterissa toimiva Mikko-Pekka Svala saapuu Rauma Festivon vieraaksi osana Helsinki Chamber Soloistsia. Kevään aikana hän on ehtinyt nauttia joustavammista harjoitusaikatauluista, lisääntyneestä ajasta perheen kanssa sekä kokkailusta ja myös vaimon loistavista aterioista.

02.08.
2020

Jameissa musiikki soljuu iloisen tanssillisen pomppuisena

Tänä vuonna Festivon taiteilijajoukko täydentyy kansanmusiikin taitajilla. Mukaan on kutsuttu Muuan-trio, jonka muodostavat Rauno Junkkari, Samuli Karjalainen ja Kirsi Vinkki. Yhdessä soittaminen rennossa tunnelmassa on tämän yhtyeen liima.  ”Olemme alunperin tavanneet irlantilaisen musiikin jamisoiton parissa Helsingissä.

30.07.
2020

Muusikko antaa musiikille äänen

Tämän kesän Festivossa nautitaan siitä koronakevään ja kesän jälkeen voimme kokoontua musiikin ääreen vähän vapaammin, vaikkakin turvallisuusseikat huomioiden. Lyömäsoittaja Xavi Castellón kohdalla kyseessä on iloinen jälleennäkeminen myös sen vuoksi, että hän saapuu Raumalle toistamiseen.

28.07.
2020

Missä mennään?

Rauma Festivon taiteellinen johtaja Jan Söderblom odottaa ensi viikkoa: “Kun moni asia nyt vaikuttaa epävarmalta, tuntuu hyvältä tietää, että saamme kohta viettää aikaa yhdessä Raumalla.

27.07.
2020

Carpe diem -päivänä iloitaan jälleennäkemisestä

Kevään ja kesän aikana ehtyneitä elävän musiikin varantoja pääsee täyttämään seitsemän konsertin annoksella Rauma Festivon perinteisenä Carpe diem -päivänä.

Hae lisää uutisia

Rauman Konserttiyhdistys ry
Käsityöläisentie 18 F 62
00750 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi