)
30.07.
2013

Festivon 30. juhlavuosi risteilee Itämerellä

Sunnuntaina 4.8. alkavalla Rauma Festivo -viikolla rakennetaan klassisen musiikin sävelsiltoja Itämeren rannan kaupunkien välille. Yhdistävinä tekijöinä ovat Itämeren maiden säveltäjien kamarimusiikkiteokset, joita esittävät kansainväliset huippumuusikot. Taiteellinen johtaja Jan Söderblom on kutsunut Raumalle kamarimuusikoita kaikista Itämerta ympäröivistä maista.

Konserttiviikolla esiintyvät venäläinen pianotaiteilija Alexander Melnikov, huilisti Janne Thomsen Tanskasta, alttoviulisti Ellen Nisbeth Ruotsista sekä virolainen viulisti ja säveltäjä Mihkel Kerem. Vokaalisolisteina kuullaan puolalaista mezzosopraanoa Urszula Krygeriä ja saksalaista baritonia Stephan Logesia. Useita sooloteoksia ja pianokeskeistä kamarimusiikkia esittävät latvialainen pianisti Lauma Skride ja liettualaiset Sonata Deveikytė-Zubovienė ja Rokas Zubovas, jotka kaikki myös säestävät eri taiteilijakokoonpanoja. Suomalaisia klassisen musiikin taitajia edustavat viulisti Jan Söderblomin lisäksi sellisti Jan-Erik Gustafsson ja kamarikuoro Key Ensemble johtajanaan kapellimestari ja kuoronjohtaja Teemu Honkanen.

Viikon säveltäjänimistä mainittakoon saksalaiset Paul Hindemith ja Hans Pfitzner, puolalaiset Karol Zymanowski ja Witold Lutosławski, virolaiset Peteris Vasks, Heino Eller ja Mihkel Kerem sekä tanskalaiset Ib Nørholm ja Carl August Nielsen. Lisäksi  kuullaan tuttujen suurten Itämeri-mestareiden, kuten Beethovenin, Sibeliuksen, Brahmsin ja Bachin teoksia.

Rauman kauppatorilla ja festivaalikahvilassa kuullaan päivittäin ilmaisia musiikkiesityksiä. Torstaina 8.8. soivat Carpe diem – tartu hetkeen! Itämeriaiheiset musiikkituokiot tasatunnein eri puolilla Vanhaa Raumaa.

 

« Takaisin

22.06.
2021

Musiikki auttaa hahmottamaan maailmaa

Käyrätorvisti Ville Hiilivirta on toiminut äänenjohtajatehtävissä useimmissa suomalaisissa orkestereissa sekä mm. Ruotsin Kuninkaallisissa Filharmonikoissa, Esa-Pekka Salosen kutsumana Lontoon Philharmonia-orkesterissa sekä Saksassa Baijerin ja Essenin valtionorkestereissa. Vuodesta 2010 on toiminut Helsingin kaupunginorkesterissa käyrätorviryhmän äänenjohtajana.

20.06.
2021

Harjoittelua ja reilusti unta

Näistä elementeistä on koostunut Atte Kilpeläisen kulunut vuosi. Elokuussa Festivon taiteilijakaartiin mukaan saapuva alttoviulisti saapuu Raumalle nyt toista kertaa. Edellinen Festivo-vierailu oli vuonna 2016.  Korona-aikana Kilpeläinen kertoo aikaa olleen kaikenlaiseen ajatustyöhön sekä myös nukkumiseen.

18.06.
2021

Yleisön kohtaaminen oli tunteellinen hetki

Yksi Festivon vuoden 2021 taitelijoista on Vuokko Hovatta. Hän rakastaa viettää aikaa ystäviensä kanssa – Syömme hyvin ja nautimme viinistä. Kesällä tietenkin ulkona.

16.06.
2021

Korona-aikana kollegiaalinen yhteys löytyi ruudun kautta

Elokuussa Festivo saa vieraakseen harpisti ja kuvataiteilija Laura Hynnisen. Porvoolaistaiteilijan projektit ovat poikkitaiteellisia kokonaisuuksia ja Rauman taidemuseolla koetaan perjantai-iltana konsertti, jossa hän yhdistää maalauksen ja musiikin.  Festivaalin konserttiohjelman elämännautinnoista Hynninen mainitsee itselleen tärkeimmäksi ystävyyden.

27.05.
2021

Lipunmyynti alkaa 29.5.

Kesä on ovella ja hihat heiluvat kun Rauma Festivon järjestelyt kiihtyvät kohti elokuuta. Lipunmyynti alkaa lauantaina 29.5.2021 klo 10 Lippu.fi-kanavilla hyvin pienillä määrillä, sillä konserttien turvallinen järjestäminen on Rauma Festivolle tänäkin kesänä ensisijaista.

25.04.
2021

Rauma Festivo kutsuu nauttimaan elämästä elokuussa

Viulisti, ohjaaja Siljamari Heikinheimo aloittaa kolmivuotisen kauden kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon taiteellisena johtajana vuonna 2021. Heikinheimon suunnittelema, 38. kertaa järjestettävä festivaali rakentuu teeman Kahdeksan elämännautintoa ja seitsemän kuolemansyntiä ympärille. Raumalla 3.–7.

22.04.
2021

Festivaalin ohjelma julkaistaan live-lähetyksessä

Rauma Festivon ohjelma julkaistaan Kulttuurikuppila Brummin olohuoneesta sunnuntaina 25.4. klo 15. Ohjelmaa esittelee myös sävelin ensimmäisen Festivo-editionsa suunnitellut Siljamari Heikinheimo ja eräs toinenkin kesän taiteilija saapuu paikalle.

10.12.
2020

Siljamari Heikinheimo on Rauma Festivon uusi taiteellinen johtaja

Viulisti, ohjaaja Siljamari Heikinheimo (s. 1985) aloittaa kolmivuotisen kauden kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon taiteellisena johtajana vuonna 2021. Radion sinfoniaorkesterista viulistista vapaaksi taiteilijaksi vuonna 2016 ryhtynyt Heikinheimo on toiminut muun muassa Tapiola Sinfonietan ja Lapin kamariorkesterin konserttimestarina.

Hae lisää uutisia

Rauman Konserttiyhdistys ry
Käsityöläisentie 18 R 62
00750 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi