)
30.07.
2013

Festivon 30. juhlavuosi risteilee Itämerellä

Sunnuntaina 4.8. alkavalla Rauma Festivo -viikolla rakennetaan klassisen musiikin sävelsiltoja Itämeren rannan kaupunkien välille. Yhdistävinä tekijöinä ovat Itämeren maiden säveltäjien kamarimusiikkiteokset, joita esittävät kansainväliset huippumuusikot. Taiteellinen johtaja Jan Söderblom on kutsunut Raumalle kamarimuusikoita kaikista Itämerta ympäröivistä maista.

Konserttiviikolla esiintyvät venäläinen pianotaiteilija Alexander Melnikov, huilisti Janne Thomsen Tanskasta, alttoviulisti Ellen Nisbeth Ruotsista sekä virolainen viulisti ja säveltäjä Mihkel Kerem. Vokaalisolisteina kuullaan puolalaista mezzosopraanoa Urszula Krygeriä ja saksalaista baritonia Stephan Logesia. Useita sooloteoksia ja pianokeskeistä kamarimusiikkia esittävät latvialainen pianisti Lauma Skride ja liettualaiset Sonata Deveikytė-Zubovienė ja Rokas Zubovas, jotka kaikki myös säestävät eri taiteilijakokoonpanoja. Suomalaisia klassisen musiikin taitajia edustavat viulisti Jan Söderblomin lisäksi sellisti Jan-Erik Gustafsson ja kamarikuoro Key Ensemble johtajanaan kapellimestari ja kuoronjohtaja Teemu Honkanen.

Viikon säveltäjänimistä mainittakoon saksalaiset Paul Hindemith ja Hans Pfitzner, puolalaiset Karol Zymanowski ja Witold Lutosławski, virolaiset Peteris Vasks, Heino Eller ja Mihkel Kerem sekä tanskalaiset Ib Nørholm ja Carl August Nielsen. Lisäksi  kuullaan tuttujen suurten Itämeri-mestareiden, kuten Beethovenin, Sibeliuksen, Brahmsin ja Bachin teoksia.

Rauman kauppatorilla ja festivaalikahvilassa kuullaan päivittäin ilmaisia musiikkiesityksiä. Torstaina 8.8. soivat Carpe diem – tartu hetkeen! Itämeriaiheiset musiikkituokiot tasatunnein eri puolilla Vanhaa Raumaa.

 

« Takaisin

30.08.
2021

Rauma Festivon konsertit tavoittivat tuhansia – korona-altistuksia ei ainuttakaan

Elokuun ensimmäisellä viikolla järjestetyn kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon konserteissa ja muissa tapahtumissa vierailtiin yli 1500 kertaa. 20 livetapahtumasta striimattiin viisi konserttia. Lisäksi festivaalin sosiaalisen median kanaville tuotettiin erityisesti lapsiperheille suunnattu Vanhan Rauman kolopolku.

06.08.
2021

Rauma Festivon perjantain ja lauantain konsertit siirretään Rauma-saliin

Myöhään torstai-iltana Rauman kaupunki päätti määritellä Rauman Covid-19-epidemian suhteen leviämisalueeseen kuuluvaksi. Koska päätös on voimassa välittömästi, Rauma Festivon loppuviikon ohjelmaa säädetään entistä turvallisemmaksi yleisölle.  Perjantain konsertit Posellista ja Rauman taidemuseosta siirretään Rauma-saliin.

02.08.
2021

Rauma Festivon striimilipuilla ainutkertaisiin tunnelmiin

Rauma Festivo alkaa maanantaina 2.8. etkoilla Vanhassa Raumassa. Spärrin pihassa tavataan taiteilijoita ja kuullaan yllätysesitys Seitsemän kuolemansyntiä -oopperan esiintyjiltä. Festivaalin kaikki 20 konserttia toteutuvat, mutta Lounais-Suomen aluehallintaviraston perjantaina 30.7. asettaman määräyksen mukaisesti turvaväleihin kiinnitetään erityistä huomiota.

27.07.
2021

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen vieraaksi Rauma Festivon torikeskusteluun

Rauma Festivon järjestämän Festivon-torin vieraina tiistaina 3.8.2021 klo 16.30 Rauman kauppatorilla ovat tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen, Rauma Festivon taiteellinen johtaja Siljamari Heikinheimo sekä Rauman Teatterin taiteellinen johtaja Otto Kanerva. Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen osallistuu  keskusteluun klo 16.45 alkaen.

26.07.
2021

Onnellinen juuri nyt

Trumpetisti Thomas Bugnot on ollut koko kesän onnellisen kiireinen. Hän on viettänyt aikaa synnyinmaassaan Ranskassa, jossa hän on saanut soittaa useissa konserteissa.

25.07.
2021

Mullistusten vuosi on tuonut tasapainoa

Vuoden 2021 Rauma Festivon avaa ooppera Seitsemän kuolemansyntiä, jossa yhdistyvät Kurt Weillin suloiset sävelet ja Bertolt Brechtin sanansäilä sekä kabareenkatkuinen 1930-luku. Näyttämöteoksen pääosassa kuullaan poikkeuksellisen kauniista äänestään ja vangitsevasta lavasäteilystään ylistettyä sopraano Tuuli Takalaa.

22.07.
2021

Paineettomuus on välttämättömyys luovalle prosessille

Kuluneen vuoden aikana kontrabasisti Adrian Rigopulos on saanut kokea sen, miten suunnitellut konsertit ja harjoitukset häviävät kalenterista yksi toisensa jälkeen ja normaalisti kiireisellä muusikolla onkin yhtäkkiä käsissään aikaa. Rigopulos on osannut kuitenkin myös nauttia muuttuneesta tilanteesta.

19.07.
2021

Rauma Festivon Carpe diem -yllätyskonsertit palaavat pihoille

Rauma Festivon odotettu pääsymaksuttomien yllätyskonserttien päivä koetaan festivaaliviikon keskellä torstaina 5.8.2021. Vuonna 2012 ensimmäistä kertaa yleisöä hetkeen tarttumaan yllyttäneet minikonsertit palaavat Vanhan Rauman yksityispihoihin.

Hae lisää uutisia

Rauman Konserttiyhdistys ry
Käsityöläisentie 18 R 62
00750 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi