)
17.07.
2013

Ilmaiskonsertteja kaduilla ja kahvilassa

Festivo-viikolla 4.­-10. elokuuta kuullaan korkeatasoisten iltakonserttien lisäksi runsaasti kaupungilla päiväsaikaan liikkuville suunnattuja ilmaiskonsertteja. Katusoittajat esiintyvät päivittäin kauppatorilla. Café Salin matineoissa voi kuunnella klassisen musiikin makupaloja. Lasten konsertissa soittimien kirjo pääsee oikeuksiinsa kun eri-ikäiset musiikinopiskelijat esittelevät taitojaan. Carpe diem – musiikkihetket valtaavat Vanhan Rauman alueen torstaina 8.8.

Kahvilamatineoissa klassista soittoa ja laulua
Café Salissa kuullaan sunnuntaista 4. elokuuta alkaen päivittäin klo 13 musiikkimatinea. Esiintyjinä on tuttuja viime vuodelta kuten mezzosopraano Aino Konkka säestäjänään pianisti Piia Eskola sekä monitoimiosaajat Sari ja Antti Saarinen viulu-kontrabassokokoonpanolla. Lisäksi kahvilassa kuullaan tunnettuja harmonikkakappaleita Marja-Liisa ja Viivi Santalan esittämänä, sellokvartetin soittoa ja Katri Jussilan kitaramusiikkia. Sopraanolahjakkuus Solja Virta laulaa säestäjänään huilisti Katariina Välimäki ja pianisti Maria Verronen.

Soittajia torilla, Franciscus-talon edessä ja Vanhan Rauman alueella
Katusoittoa kuullaan Festivo-viikon jokaisena päivänä. Torilla soittaa viulua Aino Juuruskorpi, Sara-Tuulia Metsälahti ja Iris Burjam, viulua Ilmari Kuusisto sekä kitaraa Ella Metsälahti. Lisäksi esiintyy sellokvartetti, marimbaryhmä ja kansanmusiikkia soittava Kirkhakkiset. Franciscus-talon edustalla musisoivat Sari ja Antti Saarinen.

Torstaina 8.8. vietetään viime vuonna hyvää palautetta saanutta Carpe diem –tartu hetkeen -päivää, jolloin yleisö voi kartan avulla suunnistaa musiikkihetkestä toiseen Vanhassa Raumassa. Soitto alkaa klo 10 kauppatorilta ja viimeinen esiintyminen on klo 17 Wähä-Krannin pihalla Vähäkoulukadulla. Soitot alkavat tasatunnein ja esiintyjinä ovat Festivo-taiteilijoita. Karttoja saa Pyyrmanista ja Café Salista.

Lapsille ja seniori-ikäisille oma konsertti
Festivon lastenkonsertti Junioriseilaus on maanantaina 5.8 Posellissa ja ikäihmisten Senioriseilaus pidetään tänä vuonna Kaunisjärven vanhainkodissa.

Lipunmyynti aikataulussa
Festivon juhlavuoden konsertit ovat herättäneet myönteistä mielenkiintoa. Konserttilippuja on myyty ja varattu tasaiseen tahtiin. Suurinta kiinnostusta ovat herättäneet Eurajoen kirkkokonsertti Gdansk-Helsinki, jossa esiintyvät kaikki Itämeren maista Festivo-viikolle tulevat kamarimuusikot ja Missa Baltica – Oodi Itämerelle –konsertti Pyhän Ristin kirkossa, missä turkulainen huippukamarikuoro Key Ensemble esittää nykysäveltäjien uutta musiikkia. Posellin konsertit myydään yleensä loppuun. Perinteisesti suurin osa musiikkiviikon lipuista menee edellisellä viikolla sekä suoraan ovelta.

Taiteilijaesittelyt ja koko viikon konserttiohjelmat sisältävä käsiohjelma on valmistunut ja se sisältyy konserttilipun hintaan.

 

« Takaisin

10.12.
2020

Siljamari Heikinheimo on Rauma Festivon uusi taiteellinen johtaja

Viulisti, ohjaaja Siljamari Heikinheimo (s. 1985) aloittaa kolmivuotisen kauden kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon taiteellisena johtajana vuonna 2021. Radion sinfoniaorkesterista viulistista vapaaksi taiteilijaksi vuonna 2016 ryhtynyt Heikinheimo on toiminut muun muassa Tapiola Sinfonietan ja Lapin kamariorkesterin konserttimestarina.

11.08.
2020

Striimit Festivon konserteista katsottavissa 7.9. saakka

Tämän vuoden Festivon kaikki konsertit striimattiin yhteistyössä Kultuurikuppila Brummin kanssa. Äänentoistosta vastasi musiikin moniottelija Esko Grundström. Tallenteet ovat nyt nähtävissä Rauma Festivon YouTube-kanavalla 7.9. saakka. Kätevimmin linkit konsertteihin löydät Festivon nettisivuilta Striimit-otsikon alta.

04.08.
2020

Avajaiskonsertti loppuunmyyty

Keskiviikkona 5.8. alkavan Rauma Festivon avajaiskonsertti on myyty loppuun. Striimin ääreen voi kuitenkin liittyä kotisohvalta ja sitä pääsee seuraamaan Festivon YouTube-kanavalta.

04.08.
2020

Monta kokkia takaa värikkään keitoksen

Fagotin vuorottelevana äänenjohtajana Helsingin kaupunginorkesterissa toimiva Mikko-Pekka Svala saapuu Rauma Festivon vieraaksi osana Helsinki Chamber Soloistsia. Kevään aikana hän on ehtinyt nauttia joustavammista harjoitusaikatauluista, lisääntyneestä ajasta perheen kanssa sekä kokkailusta ja myös vaimon loistavista aterioista.

02.08.
2020

Jameissa musiikki soljuu iloisen tanssillisen pomppuisena

Tänä vuonna Festivon taiteilijajoukko täydentyy kansanmusiikin taitajilla. Mukaan on kutsuttu Muuan-trio, jonka muodostavat Rauno Junkkari, Samuli Karjalainen ja Kirsi Vinkki. Yhdessä soittaminen rennossa tunnelmassa on tämän yhtyeen liima.  ”Olemme alunperin tavanneet irlantilaisen musiikin jamisoiton parissa Helsingissä.

30.07.
2020

Muusikko antaa musiikille äänen

Tämän kesän Festivossa nautitaan siitä koronakevään ja kesän jälkeen voimme kokoontua musiikin ääreen vähän vapaammin, vaikkakin turvallisuusseikat huomioiden. Lyömäsoittaja Xavi Castellón kohdalla kyseessä on iloinen jälleennäkeminen myös sen vuoksi, että hän saapuu Raumalle toistamiseen.

28.07.
2020

Missä mennään?

Rauma Festivon taiteellinen johtaja Jan Söderblom odottaa ensi viikkoa: “Kun moni asia nyt vaikuttaa epävarmalta, tuntuu hyvältä tietää, että saamme kohta viettää aikaa yhdessä Raumalla.

27.07.
2020

Carpe diem -päivänä iloitaan jälleennäkemisestä

Kevään ja kesän aikana ehtyneitä elävän musiikin varantoja pääsee täyttämään seitsemän konsertin annoksella Rauma Festivon perinteisenä Carpe diem -päivänä.

Hae lisää uutisia

Rauman Konserttiyhdistys ry
Käsityöläisentie 18 F 62
00750 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi