)
17.07.
2013

Ilmaiskonsertteja kaduilla ja kahvilassa

Festivo-viikolla 4.­-10. elokuuta kuullaan korkeatasoisten iltakonserttien lisäksi runsaasti kaupungilla päiväsaikaan liikkuville suunnattuja ilmaiskonsertteja. Katusoittajat esiintyvät päivittäin kauppatorilla. Café Salin matineoissa voi kuunnella klassisen musiikin makupaloja. Lasten konsertissa soittimien kirjo pääsee oikeuksiinsa kun eri-ikäiset musiikinopiskelijat esittelevät taitojaan. Carpe diem – musiikkihetket valtaavat Vanhan Rauman alueen torstaina 8.8.

Kahvilamatineoissa klassista soittoa ja laulua
Café Salissa kuullaan sunnuntaista 4. elokuuta alkaen päivittäin klo 13 musiikkimatinea. Esiintyjinä on tuttuja viime vuodelta kuten mezzosopraano Aino Konkka säestäjänään pianisti Piia Eskola sekä monitoimiosaajat Sari ja Antti Saarinen viulu-kontrabassokokoonpanolla. Lisäksi kahvilassa kuullaan tunnettuja harmonikkakappaleita Marja-Liisa ja Viivi Santalan esittämänä, sellokvartetin soittoa ja Katri Jussilan kitaramusiikkia. Sopraanolahjakkuus Solja Virta laulaa säestäjänään huilisti Katariina Välimäki ja pianisti Maria Verronen.

Soittajia torilla, Franciscus-talon edessä ja Vanhan Rauman alueella
Katusoittoa kuullaan Festivo-viikon jokaisena päivänä. Torilla soittaa viulua Aino Juuruskorpi, Sara-Tuulia Metsälahti ja Iris Burjam, viulua Ilmari Kuusisto sekä kitaraa Ella Metsälahti. Lisäksi esiintyy sellokvartetti, marimbaryhmä ja kansanmusiikkia soittava Kirkhakkiset. Franciscus-talon edustalla musisoivat Sari ja Antti Saarinen.

Torstaina 8.8. vietetään viime vuonna hyvää palautetta saanutta Carpe diem –tartu hetkeen -päivää, jolloin yleisö voi kartan avulla suunnistaa musiikkihetkestä toiseen Vanhassa Raumassa. Soitto alkaa klo 10 kauppatorilta ja viimeinen esiintyminen on klo 17 Wähä-Krannin pihalla Vähäkoulukadulla. Soitot alkavat tasatunnein ja esiintyjinä ovat Festivo-taiteilijoita. Karttoja saa Pyyrmanista ja Café Salista.

Lapsille ja seniori-ikäisille oma konsertti
Festivon lastenkonsertti Junioriseilaus on maanantaina 5.8 Posellissa ja ikäihmisten Senioriseilaus pidetään tänä vuonna Kaunisjärven vanhainkodissa.

Lipunmyynti aikataulussa
Festivon juhlavuoden konsertit ovat herättäneet myönteistä mielenkiintoa. Konserttilippuja on myyty ja varattu tasaiseen tahtiin. Suurinta kiinnostusta ovat herättäneet Eurajoen kirkkokonsertti Gdansk-Helsinki, jossa esiintyvät kaikki Itämeren maista Festivo-viikolle tulevat kamarimuusikot ja Missa Baltica – Oodi Itämerelle –konsertti Pyhän Ristin kirkossa, missä turkulainen huippukamarikuoro Key Ensemble esittää nykysäveltäjien uutta musiikkia. Posellin konsertit myydään yleensä loppuun. Perinteisesti suurin osa musiikkiviikon lipuista menee edellisellä viikolla sekä suoraan ovelta.

Taiteilijaesittelyt ja koko viikon konserttiohjelmat sisältävä käsiohjelma on valmistunut ja se sisältyy konserttilipun hintaan.

 

« Takaisin

30.08.
2021

Rauma Festivon konsertit tavoittivat tuhansia – korona-altistuksia ei ainuttakaan

Elokuun ensimmäisellä viikolla järjestetyn kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon konserteissa ja muissa tapahtumissa vierailtiin yli 1500 kertaa. 20 livetapahtumasta striimattiin viisi konserttia. Lisäksi festivaalin sosiaalisen median kanaville tuotettiin erityisesti lapsiperheille suunnattu Vanhan Rauman kolopolku.

06.08.
2021

Rauma Festivon perjantain ja lauantain konsertit siirretään Rauma-saliin

Myöhään torstai-iltana Rauman kaupunki päätti määritellä Rauman Covid-19-epidemian suhteen leviämisalueeseen kuuluvaksi. Koska päätös on voimassa välittömästi, Rauma Festivon loppuviikon ohjelmaa säädetään entistä turvallisemmaksi yleisölle.  Perjantain konsertit Posellista ja Rauman taidemuseosta siirretään Rauma-saliin.

02.08.
2021

Rauma Festivon striimilipuilla ainutkertaisiin tunnelmiin

Rauma Festivo alkaa maanantaina 2.8. etkoilla Vanhassa Raumassa. Spärrin pihassa tavataan taiteilijoita ja kuullaan yllätysesitys Seitsemän kuolemansyntiä -oopperan esiintyjiltä. Festivaalin kaikki 20 konserttia toteutuvat, mutta Lounais-Suomen aluehallintaviraston perjantaina 30.7. asettaman määräyksen mukaisesti turvaväleihin kiinnitetään erityistä huomiota.

27.07.
2021

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen vieraaksi Rauma Festivon torikeskusteluun

Rauma Festivon järjestämän Festivon-torin vieraina tiistaina 3.8.2021 klo 16.30 Rauman kauppatorilla ovat tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen, Rauma Festivon taiteellinen johtaja Siljamari Heikinheimo sekä Rauman Teatterin taiteellinen johtaja Otto Kanerva. Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen osallistuu  keskusteluun klo 16.45 alkaen.

26.07.
2021

Onnellinen juuri nyt

Trumpetisti Thomas Bugnot on ollut koko kesän onnellisen kiireinen. Hän on viettänyt aikaa synnyinmaassaan Ranskassa, jossa hän on saanut soittaa useissa konserteissa.

25.07.
2021

Mullistusten vuosi on tuonut tasapainoa

Vuoden 2021 Rauma Festivon avaa ooppera Seitsemän kuolemansyntiä, jossa yhdistyvät Kurt Weillin suloiset sävelet ja Bertolt Brechtin sanansäilä sekä kabareenkatkuinen 1930-luku. Näyttämöteoksen pääosassa kuullaan poikkeuksellisen kauniista äänestään ja vangitsevasta lavasäteilystään ylistettyä sopraano Tuuli Takalaa.

22.07.
2021

Paineettomuus on välttämättömyys luovalle prosessille

Kuluneen vuoden aikana kontrabasisti Adrian Rigopulos on saanut kokea sen, miten suunnitellut konsertit ja harjoitukset häviävät kalenterista yksi toisensa jälkeen ja normaalisti kiireisellä muusikolla onkin yhtäkkiä käsissään aikaa. Rigopulos on osannut kuitenkin myös nauttia muuttuneesta tilanteesta.

19.07.
2021

Rauma Festivon Carpe diem -yllätyskonsertit palaavat pihoille

Rauma Festivon odotettu pääsymaksuttomien yllätyskonserttien päivä koetaan festivaaliviikon keskellä torstaina 5.8.2021. Vuonna 2012 ensimmäistä kertaa yleisöä hetkeen tarttumaan yllyttäneet minikonsertit palaavat Vanhan Rauman yksityispihoihin.

Hae lisää uutisia

Rauman Konserttiyhdistys ry
Käsityöläisentie 18 R 62
00750 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi