)
17.07.
2013

Ilmaiskonsertteja kaduilla ja kahvilassa

Festivo-viikolla 4.­-10. elokuuta kuullaan korkeatasoisten iltakonserttien lisäksi runsaasti kaupungilla päiväsaikaan liikkuville suunnattuja ilmaiskonsertteja. Katusoittajat esiintyvät päivittäin kauppatorilla. Café Salin matineoissa voi kuunnella klassisen musiikin makupaloja. Lasten konsertissa soittimien kirjo pääsee oikeuksiinsa kun eri-ikäiset musiikinopiskelijat esittelevät taitojaan. Carpe diem – musiikkihetket valtaavat Vanhan Rauman alueen torstaina 8.8.

Kahvilamatineoissa klassista soittoa ja laulua
Café Salissa kuullaan sunnuntaista 4. elokuuta alkaen päivittäin klo 13 musiikkimatinea. Esiintyjinä on tuttuja viime vuodelta kuten mezzosopraano Aino Konkka säestäjänään pianisti Piia Eskola sekä monitoimiosaajat Sari ja Antti Saarinen viulu-kontrabassokokoonpanolla. Lisäksi kahvilassa kuullaan tunnettuja harmonikkakappaleita Marja-Liisa ja Viivi Santalan esittämänä, sellokvartetin soittoa ja Katri Jussilan kitaramusiikkia. Sopraanolahjakkuus Solja Virta laulaa säestäjänään huilisti Katariina Välimäki ja pianisti Maria Verronen.

Soittajia torilla, Franciscus-talon edessä ja Vanhan Rauman alueella
Katusoittoa kuullaan Festivo-viikon jokaisena päivänä. Torilla soittaa viulua Aino Juuruskorpi, Sara-Tuulia Metsälahti ja Iris Burjam, viulua Ilmari Kuusisto sekä kitaraa Ella Metsälahti. Lisäksi esiintyy sellokvartetti, marimbaryhmä ja kansanmusiikkia soittava Kirkhakkiset. Franciscus-talon edustalla musisoivat Sari ja Antti Saarinen.

Torstaina 8.8. vietetään viime vuonna hyvää palautetta saanutta Carpe diem –tartu hetkeen -päivää, jolloin yleisö voi kartan avulla suunnistaa musiikkihetkestä toiseen Vanhassa Raumassa. Soitto alkaa klo 10 kauppatorilta ja viimeinen esiintyminen on klo 17 Wähä-Krannin pihalla Vähäkoulukadulla. Soitot alkavat tasatunnein ja esiintyjinä ovat Festivo-taiteilijoita. Karttoja saa Pyyrmanista ja Café Salista.

Lapsille ja seniori-ikäisille oma konsertti
Festivon lastenkonsertti Junioriseilaus on maanantaina 5.8 Posellissa ja ikäihmisten Senioriseilaus pidetään tänä vuonna Kaunisjärven vanhainkodissa.

Lipunmyynti aikataulussa
Festivon juhlavuoden konsertit ovat herättäneet myönteistä mielenkiintoa. Konserttilippuja on myyty ja varattu tasaiseen tahtiin. Suurinta kiinnostusta ovat herättäneet Eurajoen kirkkokonsertti Gdansk-Helsinki, jossa esiintyvät kaikki Itämeren maista Festivo-viikolle tulevat kamarimuusikot ja Missa Baltica – Oodi Itämerelle –konsertti Pyhän Ristin kirkossa, missä turkulainen huippukamarikuoro Key Ensemble esittää nykysäveltäjien uutta musiikkia. Posellin konsertit myydään yleensä loppuun. Perinteisesti suurin osa musiikkiviikon lipuista menee edellisellä viikolla sekä suoraan ovelta.

Taiteilijaesittelyt ja koko viikon konserttiohjelmat sisältävä käsiohjelma on valmistunut ja se sisältyy konserttilipun hintaan.

 

« Takaisin

22.06.
2021

Musiikki auttaa hahmottamaan maailmaa

Käyrätorvisti Ville Hiilivirta on toiminut äänenjohtajatehtävissä useimmissa suomalaisissa orkestereissa sekä mm. Ruotsin Kuninkaallisissa Filharmonikoissa, Esa-Pekka Salosen kutsumana Lontoon Philharmonia-orkesterissa sekä Saksassa Baijerin ja Essenin valtionorkestereissa. Vuodesta 2010 on toiminut Helsingin kaupunginorkesterissa käyrätorviryhmän äänenjohtajana.

20.06.
2021

Harjoittelua ja reilusti unta

Näistä elementeistä on koostunut Atte Kilpeläisen kulunut vuosi. Elokuussa Festivon taiteilijakaartiin mukaan saapuva alttoviulisti saapuu Raumalle nyt toista kertaa. Edellinen Festivo-vierailu oli vuonna 2016.  Korona-aikana Kilpeläinen kertoo aikaa olleen kaikenlaiseen ajatustyöhön sekä myös nukkumiseen.

18.06.
2021

Yleisön kohtaaminen oli tunteellinen hetki

Yksi Festivon vuoden 2021 taitelijoista on Vuokko Hovatta. Hän rakastaa viettää aikaa ystäviensä kanssa – Syömme hyvin ja nautimme viinistä. Kesällä tietenkin ulkona.

16.06.
2021

Korona-aikana kollegiaalinen yhteys löytyi ruudun kautta

Elokuussa Festivo saa vieraakseen harpisti ja kuvataiteilija Laura Hynnisen. Porvoolaistaiteilijan projektit ovat poikkitaiteellisia kokonaisuuksia ja Rauman taidemuseolla koetaan perjantai-iltana konsertti, jossa hän yhdistää maalauksen ja musiikin.  Festivaalin konserttiohjelman elämännautinnoista Hynninen mainitsee itselleen tärkeimmäksi ystävyyden.

27.05.
2021

Lipunmyynti alkaa 29.5.

Kesä on ovella ja hihat heiluvat kun Rauma Festivon järjestelyt kiihtyvät kohti elokuuta. Lipunmyynti alkaa lauantaina 29.5.2021 klo 10 Lippu.fi-kanavilla hyvin pienillä määrillä, sillä konserttien turvallinen järjestäminen on Rauma Festivolle tänäkin kesänä ensisijaista.

25.04.
2021

Rauma Festivo kutsuu nauttimaan elämästä elokuussa

Viulisti, ohjaaja Siljamari Heikinheimo aloittaa kolmivuotisen kauden kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon taiteellisena johtajana vuonna 2021. Heikinheimon suunnittelema, 38. kertaa järjestettävä festivaali rakentuu teeman Kahdeksan elämännautintoa ja seitsemän kuolemansyntiä ympärille. Raumalla 3.–7.

22.04.
2021

Festivaalin ohjelma julkaistaan live-lähetyksessä

Rauma Festivon ohjelma julkaistaan Kulttuurikuppila Brummin olohuoneesta sunnuntaina 25.4. klo 15. Ohjelmaa esittelee myös sävelin ensimmäisen Festivo-editionsa suunnitellut Siljamari Heikinheimo ja eräs toinenkin kesän taiteilija saapuu paikalle.

10.12.
2020

Siljamari Heikinheimo on Rauma Festivon uusi taiteellinen johtaja

Viulisti, ohjaaja Siljamari Heikinheimo (s. 1985) aloittaa kolmivuotisen kauden kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon taiteellisena johtajana vuonna 2021. Radion sinfoniaorkesterista viulistista vapaaksi taiteilijaksi vuonna 2016 ryhtynyt Heikinheimo on toiminut muun muassa Tapiola Sinfonietan ja Lapin kamariorkesterin konserttimestarina.

Hae lisää uutisia

Rauman Konserttiyhdistys ry
Käsityöläisentie 18 R 62
00750 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi