)
13.08.
2013

Juhla-Festivo päättyi kuorovierailuun

Festivo-viikolla noin 2600 kävijää

Lauantaina päättynyt 30. Rauma Festivo vietiin läpi loistavasti suunnitellulla, monipuolisella ja eri aikakausien musiikkia sisältäneellä ohjelmalla. Viikon teemana oli Itämeren maiden musiikkikulttuuri esitettyjen sävelteosten ja esiintyjien kautta. Ohjelman valtakunnallisesta kiinnostavuudesta kertoo muun muassa se, että Yleisradio taltioi kaksi konserttia.

Klassisen musiikin kuulijoita oli konserteissa, kahvilamatineoissa ja Carpe diem –musiikkihetkissä Vanhassa Raumassa. Musiikkiviikko saavutti noin 2.600 kävijää, kun mukaan lasketaan kaikki tilaisuudet.

– Iltakonsertit eivät kuitenkaan vetäneet niin paljon kuulijoita kuin toivoimme, toteaa toiminnanjohtaja Maija Lankinen.

Viikon mittaiseen festivaaliin mahtui 22 ilmaistapahtumaa ja 8 pääsymaksullista konserttia, joista suosituimpia olivat Posellin kahvikonsertti Itämeren maailma, Rauma-salin Tallinna-Tukholma sekä Eurajoen ja Rauman kirkkokonsertit.

Taiteellinen johtaja viulutaiteilija Jan Söderblom summaa mennyttä viikkoa
– Olen tyytyväinen. Konserteissa oli ainutlaatuinen tunnelma kun jokainen Itämeren maa oli läsnä omalla erityisluonteellaan ja näitä edustaneet taiteilijat sulautuivat yhteen soittamalla Itämeren puolesta.  Olimme kaikki muusikot kuin yhtä perhettä, vaikka emme olleet aikaisemmin kaikki edes tavanneet toisiamme, saatikka soittaneet yhdessä. Olen myös kiitollinen, että Festivo houkutteli uusia kuulijoita.

Musiikkipäivien kohokohdiksi nousivat avajaiskonsertissa kuultu Alexander Melnikovin piano-resitaali ja päätöskonsertti Pyhän Ristin kirkossa, jossa Kamarikuoro Key Ensemble esitti 1900-luvun loppupuolella sävelletystä musiikkista kootun innovatiivisen ohjelman.

–          Päätöskonsertin huikea, herkistynyt tunnelma syntyi Key Ensemblen ainutlaatuisesta äänikylvystä, ihastelee Söderblom.

Ensi vuonna teemana valtameret ja meren ylitys

Rauma Festivo soi ensi vuonna 3.-9.8.2014. Viikon teema on valtameret ja meren ylitys.

« Takaisin

30.08.
2021

Rauma Festivon konsertit tavoittivat tuhansia – korona-altistuksia ei ainuttakaan

Elokuun ensimmäisellä viikolla järjestetyn kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon konserteissa ja muissa tapahtumissa vierailtiin yli 1500 kertaa. 20 livetapahtumasta striimattiin viisi konserttia. Lisäksi festivaalin sosiaalisen median kanaville tuotettiin erityisesti lapsiperheille suunnattu Vanhan Rauman kolopolku.

06.08.
2021

Rauma Festivon perjantain ja lauantain konsertit siirretään Rauma-saliin

Myöhään torstai-iltana Rauman kaupunki päätti määritellä Rauman Covid-19-epidemian suhteen leviämisalueeseen kuuluvaksi. Koska päätös on voimassa välittömästi, Rauma Festivon loppuviikon ohjelmaa säädetään entistä turvallisemmaksi yleisölle.  Perjantain konsertit Posellista ja Rauman taidemuseosta siirretään Rauma-saliin.

02.08.
2021

Rauma Festivon striimilipuilla ainutkertaisiin tunnelmiin

Rauma Festivo alkaa maanantaina 2.8. etkoilla Vanhassa Raumassa. Spärrin pihassa tavataan taiteilijoita ja kuullaan yllätysesitys Seitsemän kuolemansyntiä -oopperan esiintyjiltä. Festivaalin kaikki 20 konserttia toteutuvat, mutta Lounais-Suomen aluehallintaviraston perjantaina 30.7. asettaman määräyksen mukaisesti turvaväleihin kiinnitetään erityistä huomiota.

27.07.
2021

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen vieraaksi Rauma Festivon torikeskusteluun

Rauma Festivon järjestämän Festivon-torin vieraina tiistaina 3.8.2021 klo 16.30 Rauman kauppatorilla ovat tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen, Rauma Festivon taiteellinen johtaja Siljamari Heikinheimo sekä Rauman Teatterin taiteellinen johtaja Otto Kanerva. Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen osallistuu  keskusteluun klo 16.45 alkaen.

26.07.
2021

Onnellinen juuri nyt

Trumpetisti Thomas Bugnot on ollut koko kesän onnellisen kiireinen. Hän on viettänyt aikaa synnyinmaassaan Ranskassa, jossa hän on saanut soittaa useissa konserteissa.

25.07.
2021

Mullistusten vuosi on tuonut tasapainoa

Vuoden 2021 Rauma Festivon avaa ooppera Seitsemän kuolemansyntiä, jossa yhdistyvät Kurt Weillin suloiset sävelet ja Bertolt Brechtin sanansäilä sekä kabareenkatkuinen 1930-luku. Näyttämöteoksen pääosassa kuullaan poikkeuksellisen kauniista äänestään ja vangitsevasta lavasäteilystään ylistettyä sopraano Tuuli Takalaa.

22.07.
2021

Paineettomuus on välttämättömyys luovalle prosessille

Kuluneen vuoden aikana kontrabasisti Adrian Rigopulos on saanut kokea sen, miten suunnitellut konsertit ja harjoitukset häviävät kalenterista yksi toisensa jälkeen ja normaalisti kiireisellä muusikolla onkin yhtäkkiä käsissään aikaa. Rigopulos on osannut kuitenkin myös nauttia muuttuneesta tilanteesta.

19.07.
2021

Rauma Festivon Carpe diem -yllätyskonsertit palaavat pihoille

Rauma Festivon odotettu pääsymaksuttomien yllätyskonserttien päivä koetaan festivaaliviikon keskellä torstaina 5.8.2021. Vuonna 2012 ensimmäistä kertaa yleisöä hetkeen tarttumaan yllyttäneet minikonsertit palaavat Vanhan Rauman yksityispihoihin.

Hae lisää uutisia

Rauman Konserttiyhdistys ry
Käsityöläisentie 18 R 62
00750 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi