)
13.08.
2013

Juhla-Festivo päättyi kuorovierailuun

Festivo-viikolla noin 2600 kävijää

Lauantaina päättynyt 30. Rauma Festivo vietiin läpi loistavasti suunnitellulla, monipuolisella ja eri aikakausien musiikkia sisältäneellä ohjelmalla. Viikon teemana oli Itämeren maiden musiikkikulttuuri esitettyjen sävelteosten ja esiintyjien kautta. Ohjelman valtakunnallisesta kiinnostavuudesta kertoo muun muassa se, että Yleisradio taltioi kaksi konserttia.

Klassisen musiikin kuulijoita oli konserteissa, kahvilamatineoissa ja Carpe diem –musiikkihetkissä Vanhassa Raumassa. Musiikkiviikko saavutti noin 2.600 kävijää, kun mukaan lasketaan kaikki tilaisuudet.

– Iltakonsertit eivät kuitenkaan vetäneet niin paljon kuulijoita kuin toivoimme, toteaa toiminnanjohtaja Maija Lankinen.

Viikon mittaiseen festivaaliin mahtui 22 ilmaistapahtumaa ja 8 pääsymaksullista konserttia, joista suosituimpia olivat Posellin kahvikonsertti Itämeren maailma, Rauma-salin Tallinna-Tukholma sekä Eurajoen ja Rauman kirkkokonsertit.

Taiteellinen johtaja viulutaiteilija Jan Söderblom summaa mennyttä viikkoa
– Olen tyytyväinen. Konserteissa oli ainutlaatuinen tunnelma kun jokainen Itämeren maa oli läsnä omalla erityisluonteellaan ja näitä edustaneet taiteilijat sulautuivat yhteen soittamalla Itämeren puolesta.  Olimme kaikki muusikot kuin yhtä perhettä, vaikka emme olleet aikaisemmin kaikki edes tavanneet toisiamme, saatikka soittaneet yhdessä. Olen myös kiitollinen, että Festivo houkutteli uusia kuulijoita.

Musiikkipäivien kohokohdiksi nousivat avajaiskonsertissa kuultu Alexander Melnikovin piano-resitaali ja päätöskonsertti Pyhän Ristin kirkossa, jossa Kamarikuoro Key Ensemble esitti 1900-luvun loppupuolella sävelletystä musiikkista kootun innovatiivisen ohjelman.

–          Päätöskonsertin huikea, herkistynyt tunnelma syntyi Key Ensemblen ainutlaatuisesta äänikylvystä, ihastelee Söderblom.

Ensi vuonna teemana valtameret ja meren ylitys

Rauma Festivo soi ensi vuonna 3.-9.8.2014. Viikon teema on valtameret ja meren ylitys.

« Takaisin

10.12.
2020

Siljamari Heikinheimo on Rauma Festivon uusi taiteellinen johtaja

Viulisti, ohjaaja Siljamari Heikinheimo (s. 1985) aloittaa kolmivuotisen kauden kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon taiteellisena johtajana vuonna 2021. Radion sinfoniaorkesterista viulistista vapaaksi taiteilijaksi vuonna 2016 ryhtynyt Heikinheimo on toiminut muun muassa Tapiola Sinfonietan ja Lapin kamariorkesterin konserttimestarina.

11.08.
2020

Striimit Festivon konserteista katsottavissa 7.9. saakka

Tämän vuoden Festivon kaikki konsertit striimattiin yhteistyössä Kultuurikuppila Brummin kanssa. Äänentoistosta vastasi musiikin moniottelija Esko Grundström. Tallenteet ovat nyt nähtävissä Rauma Festivon YouTube-kanavalla 7.9. saakka. Kätevimmin linkit konsertteihin löydät Festivon nettisivuilta Striimit-otsikon alta.

04.08.
2020

Avajaiskonsertti loppuunmyyty

Keskiviikkona 5.8. alkavan Rauma Festivon avajaiskonsertti on myyty loppuun. Striimin ääreen voi kuitenkin liittyä kotisohvalta ja sitä pääsee seuraamaan Festivon YouTube-kanavalta.

04.08.
2020

Monta kokkia takaa värikkään keitoksen

Fagotin vuorottelevana äänenjohtajana Helsingin kaupunginorkesterissa toimiva Mikko-Pekka Svala saapuu Rauma Festivon vieraaksi osana Helsinki Chamber Soloistsia. Kevään aikana hän on ehtinyt nauttia joustavammista harjoitusaikatauluista, lisääntyneestä ajasta perheen kanssa sekä kokkailusta ja myös vaimon loistavista aterioista.

02.08.
2020

Jameissa musiikki soljuu iloisen tanssillisen pomppuisena

Tänä vuonna Festivon taiteilijajoukko täydentyy kansanmusiikin taitajilla. Mukaan on kutsuttu Muuan-trio, jonka muodostavat Rauno Junkkari, Samuli Karjalainen ja Kirsi Vinkki. Yhdessä soittaminen rennossa tunnelmassa on tämän yhtyeen liima.  ”Olemme alunperin tavanneet irlantilaisen musiikin jamisoiton parissa Helsingissä.

30.07.
2020

Muusikko antaa musiikille äänen

Tämän kesän Festivossa nautitaan siitä koronakevään ja kesän jälkeen voimme kokoontua musiikin ääreen vähän vapaammin, vaikkakin turvallisuusseikat huomioiden. Lyömäsoittaja Xavi Castellón kohdalla kyseessä on iloinen jälleennäkeminen myös sen vuoksi, että hän saapuu Raumalle toistamiseen.

28.07.
2020

Missä mennään?

Rauma Festivon taiteellinen johtaja Jan Söderblom odottaa ensi viikkoa: “Kun moni asia nyt vaikuttaa epävarmalta, tuntuu hyvältä tietää, että saamme kohta viettää aikaa yhdessä Raumalla.

27.07.
2020

Carpe diem -päivänä iloitaan jälleennäkemisestä

Kevään ja kesän aikana ehtyneitä elävän musiikin varantoja pääsee täyttämään seitsemän konsertin annoksella Rauma Festivon perinteisenä Carpe diem -päivänä.

Hae lisää uutisia

Rauman Konserttiyhdistys ry
Käsityöläisentie 18 F 62
00750 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi