)
13.08.
2013

Juhla-Festivo päättyi kuorovierailuun

Festivo-viikolla noin 2600 kävijää

Lauantaina päättynyt 30. Rauma Festivo vietiin läpi loistavasti suunnitellulla, monipuolisella ja eri aikakausien musiikkia sisältäneellä ohjelmalla. Viikon teemana oli Itämeren maiden musiikkikulttuuri esitettyjen sävelteosten ja esiintyjien kautta. Ohjelman valtakunnallisesta kiinnostavuudesta kertoo muun muassa se, että Yleisradio taltioi kaksi konserttia.

Klassisen musiikin kuulijoita oli konserteissa, kahvilamatineoissa ja Carpe diem –musiikkihetkissä Vanhassa Raumassa. Musiikkiviikko saavutti noin 2.600 kävijää, kun mukaan lasketaan kaikki tilaisuudet.

– Iltakonsertit eivät kuitenkaan vetäneet niin paljon kuulijoita kuin toivoimme, toteaa toiminnanjohtaja Maija Lankinen.

Viikon mittaiseen festivaaliin mahtui 22 ilmaistapahtumaa ja 8 pääsymaksullista konserttia, joista suosituimpia olivat Posellin kahvikonsertti Itämeren maailma, Rauma-salin Tallinna-Tukholma sekä Eurajoen ja Rauman kirkkokonsertit.

Taiteellinen johtaja viulutaiteilija Jan Söderblom summaa mennyttä viikkoa
– Olen tyytyväinen. Konserteissa oli ainutlaatuinen tunnelma kun jokainen Itämeren maa oli läsnä omalla erityisluonteellaan ja näitä edustaneet taiteilijat sulautuivat yhteen soittamalla Itämeren puolesta.  Olimme kaikki muusikot kuin yhtä perhettä, vaikka emme olleet aikaisemmin kaikki edes tavanneet toisiamme, saatikka soittaneet yhdessä. Olen myös kiitollinen, että Festivo houkutteli uusia kuulijoita.

Musiikkipäivien kohokohdiksi nousivat avajaiskonsertissa kuultu Alexander Melnikovin piano-resitaali ja päätöskonsertti Pyhän Ristin kirkossa, jossa Kamarikuoro Key Ensemble esitti 1900-luvun loppupuolella sävelletystä musiikkista kootun innovatiivisen ohjelman.

–          Päätöskonsertin huikea, herkistynyt tunnelma syntyi Key Ensemblen ainutlaatuisesta äänikylvystä, ihastelee Söderblom.

Ensi vuonna teemana valtameret ja meren ylitys

Rauma Festivo soi ensi vuonna 3.-9.8.2014. Viikon teema on valtameret ja meren ylitys.

« Takaisin

22.06.
2021

Musiikki auttaa hahmottamaan maailmaa

Käyrätorvisti Ville Hiilivirta on toiminut äänenjohtajatehtävissä useimmissa suomalaisissa orkestereissa sekä mm. Ruotsin Kuninkaallisissa Filharmonikoissa, Esa-Pekka Salosen kutsumana Lontoon Philharmonia-orkesterissa sekä Saksassa Baijerin ja Essenin valtionorkestereissa. Vuodesta 2010 on toiminut Helsingin kaupunginorkesterissa käyrätorviryhmän äänenjohtajana.

20.06.
2021

Harjoittelua ja reilusti unta

Näistä elementeistä on koostunut Atte Kilpeläisen kulunut vuosi. Elokuussa Festivon taiteilijakaartiin mukaan saapuva alttoviulisti saapuu Raumalle nyt toista kertaa. Edellinen Festivo-vierailu oli vuonna 2016.  Korona-aikana Kilpeläinen kertoo aikaa olleen kaikenlaiseen ajatustyöhön sekä myös nukkumiseen.

18.06.
2021

Yleisön kohtaaminen oli tunteellinen hetki

Yksi Festivon vuoden 2021 taitelijoista on Vuokko Hovatta. Hän rakastaa viettää aikaa ystäviensä kanssa – Syömme hyvin ja nautimme viinistä. Kesällä tietenkin ulkona.

16.06.
2021

Korona-aikana kollegiaalinen yhteys löytyi ruudun kautta

Elokuussa Festivo saa vieraakseen harpisti ja kuvataiteilija Laura Hynnisen. Porvoolaistaiteilijan projektit ovat poikkitaiteellisia kokonaisuuksia ja Rauman taidemuseolla koetaan perjantai-iltana konsertti, jossa hän yhdistää maalauksen ja musiikin.  Festivaalin konserttiohjelman elämännautinnoista Hynninen mainitsee itselleen tärkeimmäksi ystävyyden.

27.05.
2021

Lipunmyynti alkaa 29.5.

Kesä on ovella ja hihat heiluvat kun Rauma Festivon järjestelyt kiihtyvät kohti elokuuta. Lipunmyynti alkaa lauantaina 29.5.2021 klo 10 Lippu.fi-kanavilla hyvin pienillä määrillä, sillä konserttien turvallinen järjestäminen on Rauma Festivolle tänäkin kesänä ensisijaista.

25.04.
2021

Rauma Festivo kutsuu nauttimaan elämästä elokuussa

Viulisti, ohjaaja Siljamari Heikinheimo aloittaa kolmivuotisen kauden kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon taiteellisena johtajana vuonna 2021. Heikinheimon suunnittelema, 38. kertaa järjestettävä festivaali rakentuu teeman Kahdeksan elämännautintoa ja seitsemän kuolemansyntiä ympärille. Raumalla 3.–7.

22.04.
2021

Festivaalin ohjelma julkaistaan live-lähetyksessä

Rauma Festivon ohjelma julkaistaan Kulttuurikuppila Brummin olohuoneesta sunnuntaina 25.4. klo 15. Ohjelmaa esittelee myös sävelin ensimmäisen Festivo-editionsa suunnitellut Siljamari Heikinheimo ja eräs toinenkin kesän taiteilija saapuu paikalle.

10.12.
2020

Siljamari Heikinheimo on Rauma Festivon uusi taiteellinen johtaja

Viulisti, ohjaaja Siljamari Heikinheimo (s. 1985) aloittaa kolmivuotisen kauden kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon taiteellisena johtajana vuonna 2021. Radion sinfoniaorkesterista viulistista vapaaksi taiteilijaksi vuonna 2016 ryhtynyt Heikinheimo on toiminut muun muassa Tapiola Sinfonietan ja Lapin kamariorkesterin konserttimestarina.

Hae lisää uutisia

Rauman Konserttiyhdistys ry
Käsityöläisentie 18 R 62
00750 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi