Rauma Festivon 40-vuotisjuhlavuosi näkyy koko festivaalin ohjelmassa, joka sai nimekseen Juhlat! Meillä kaikilla juhliin liittyy paljon odotuksia perinteitä, erilaisia hetkiä ja kohtia, joista nautitaan yhdessä nostamalla maljoja, osallistumalla tai yksin keskittyen. Festivon taiteellinen johtaja Siljamari Heikinheimo on kutsunut koolle tämän vuoden tapahtumaan upeita taiteilijoita, jotka tekevät konserteista juhlan. Mutta mistä hetkestä juhlissa he itse nauttivat eniten?

”Nautin juhlissa keskusteluista, sanallisista ja musiikillisista. Kitaran soittaminen on mahtavaa ja niin on myös kiinnostavat keskustelut.” Kitaristi Timo Kämäräinen (Iltasatu – Mur-karhu ja metsän ilta)

”Oli juhlat mitkä hyvänsä – minut löytää yleensä karkkikulhon läheisyydestä!” Näyttelijä Miiko Toiviainen (Kunniavieras)

”Paras on se hetki juuri ennen juhlia, kun kaikki on jo valmiina ja voi vain odottaa bileiden alkamista.” Sellisti Petja Kainulainen (Tanssiin kutsu, Trapped Butterfly)

”Tanssiin kutsu! Liikun aina, aina musiikin tahdissa. Ilo siitä, että on elossa, tanssimassa yltäpäältä hiessä. Yhdessä nauraminen.” Kontrabasisti Tarja Nyberg (Merinäköala)

”Kun on jo myöhä, on syöty ja hektisin biletys on jo ohi — väki vähenee ja keskustelu kääntyy kohti syvällisempiä aiheita.” Karri ”Paleface” Miettinen (Iltasatu – Mur ja metsän ilta, Rakkaus ja tyrannia)

”Lempihetkeni juhlissa on lopussa, kun pahimmat sotkut on siivottu ja voi istua vielä alas porukalla, makustella juhlien tunnelmaa ja napsia rääppiäisiä. Parasta!” Alttoviulisti Hanna Hohti (Rituaali)

”Parasta juhlissa on alun jännitys, uudet ihmiset ja odotus siitä mitä ilta tuo tullessaan.” Sellisti Markus Hohti (Oma hetki)

”Paras hetki on se, kun kohtaa juhlien järjestäjien hymyilevät silmät. 🤗” Pianisti Ralf Gothóni (Rakkaus ja tyrannia, Kunniavieras, Festivo-tori 1.8.)

“Kun juhlat ovat jo kestäneet vähän aikaa ja päästään pienemmällä porukalla siihen ”keittiö-keskusteluun”, vähän rauhallisempaan ja pidempään keskusteluun jostain tärkeästä asiasta.” Kapellimestari Tomas Djupsjöbacka (Trapped Butterfly)

”Minua on aina kiehtonut rituaali – olen jopa säveltänyt kappaleen, jonka nimi ”kuusi rituaalia vaskikvintetille (kirkossa esitettäväksi). Suosikkikohtani tuossa kappaleessa on erittäin korkea ja väkivaltaisesti mylvivä tuubasoolo, jonka tapahtumapaikkana on rippituoli. Kai se on aika juhlavaa :)” Säveltäjä Sampo Kasurinen (Trapped Butterfly, Festivo-tori 2.8.)

”Juhlissa nautin, kun keskustelut pureutuvat pintaa syvemmälle taiteeseen, politiikkaan, elämään.” Pianisti Joonas Ahonen (Merinäköala, Tanssiin kutsu)