)
30.08.
2018

Rauma Festivo jatkaa kahden taiteellisen johtajan voimin

Tämän vuoden kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivossa ylistettiin yhteispeliä. Yhdessä tekemisen ja kokemisen ytimessä olivat hengästyttävän inspiroivat konsertit. Festivaali teki yleisöennätyksensä: yhdeksän pääsymaksullisen konsertin ja 33 pääsymaksuttoman tilaisuuden yhteenlaskettu kävijämäärä oli hieman yli 4000. Palefacen, Niko KumpuvaaranNinni Poijärven ja Kamus-kvartetin Pandoran lipas -konsertti kulttuurikuppila Brummissa keräsi täyden salin yleisöä. Myös Lastenmusiikkiorkesteri Ammuun! konsertti Rauma-salissa oli loppuunmyyty.  Yhteistyö yli taidelajien tuotti ainutlaatuisia esityksiä: kuvataiteilija Jani Ruscican ja Lönnströmin Taidemuseon Flatlands riemastutti osana Carpe diem -päivää. Kuvataiteilija Jaakko Niemelän videoteos Nostalghia(2017) huipensi Rauman Kamarikuoron konsertin.

Rauma Festivon uutuutena oli puhetilaisuudet Rauman pääkirjastossa. Paneelikeskustelu (CMI:n asiantuntija Hussein al-Taee, tutkija Minna Säävälä, kansanedustaja Matti Vanhanen ja sosiologi Burhan Hamdon) ja tutkija Minna Säävälän esitelmä avasivat yhteistyön teemoja laajasti ja innostavasti. Festivo-toreilla viikon taiteilijoiden ja raumalaisten kulttuurivaikuttajien (mm. kirjailija Tapio Niemi ja EMMAn kokoelmaintendentti Henna Paunu) keskustelut käsittelivät mm. taiteiden ja tieteiden välisiä yhteyksiä. Lönnströmin Taidemuseon kanssa yhteistyössä toteutettu, kaikille avoin Kaikki soittaa! -työpaja vietiin myös raumalaisiin päiväkoteihin. Kahvilakonserttien lisäksi pääsymaksuttomia konsertteja kuultiin ympäri vanhaa Raumaa perinteisen Carpe diem -päivän pihakonserttien myötä. Rauman Poikasoittokunnan ja kiinalaisen Changzhou Youth Orchestran yhteiskonsertti tuotti huikean kulttuurien kontrapunktin, kun Festivon taiteellinen johtaja Jan Söderblomharjoitti ja johti orkesterin yhteisesityksen Rauma Festivon päätteeksi.

Jan Söderblomin kokoama taiteilijajoukko loi Posellin, Rauma-salin, Rauman Pyhän Ristin kirkon ja Eurajoen kirkon konserteista mukaansatempaavia ja mieleenpainuvia kokonaisuuksia. Yleisön juhlimia kohokohtia olivat mm. avajaiskonsertissa kuultu Mozartin Divertimento Söderblomin, alttoviulisti Emma Nymanin ja sellisti Johannes Rostamon esityksenä; sopraano Kajsa Dahlbäckin suvereeni Enkelten harmonia -konsertti Suomen vanhan musiikin ykkösketjun säestyksellä ja kitaristi Ismo Eskelisen sekä Kamus-kvartetin hienostuneesta hillittömäksi yltynyt Boccherinin Fandango-kvintetto.  Pianisti Aura Gon vuoroin runollinen, vuoroin kuohuva heittäytyminen Ravelin ja Brahmsin musiikin myötä sytytti Rauma-salin Steinwayn täyteen loistoon.

 

Rauma Festivo jatkaa kahden taiteellisen johtajan voimin

Rauma Festivo jatkuu seuraavat neljä vuotta vuosittain vuorottelevien taiteellisten johtajien suunnittelemana. Sopimusta on jatkettu sekä tämän vuoden taiteellisen johtajan Jan Söderblomin että ensi vuonna vuoron saavan basso Mika Kareksen kanssa.

Molemmille johtajille työskentelytapa on ollut mieluinen: ohjelman kypsyttelyaikaa jää runsaammin. Toisistaan irralliset vuorovuodet takaavat myös kuulijalle monipuolisen kokonaisuuden vuodesta toiseen.

Vuoden 2018 Festivon ohjelman suunnitteli viulisti, kapellimestari Jan Söderblom. Söderblom on toiminut Rauma Festivon taiteellisena johtajana vuosina 2012-14 ja sen jälkeen aina parillisina vuosina. Seuraavaksi vuorokapula siirtyy eurajokelaislähtöiselle, maailman merkittävimpiä oopperalavoja kiertävälle Mika Karekselle. Kares on Festivon taiteellisena johtajana vuonna 2019 kolmatta kertaa ja jatkaa tehtävässään aina parittomina vuosina.

« Takaisin

10.12.
2020

Siljamari Heikinheimo on Rauma Festivon uusi taiteellinen johtaja

Viulisti, ohjaaja Siljamari Heikinheimo (s. 1985) aloittaa kolmivuotisen kauden kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon taiteellisena johtajana vuonna 2021. Radion sinfoniaorkesterista viulistista vapaaksi taiteilijaksi vuonna 2016 ryhtynyt Heikinheimo on toiminut muun muassa Tapiola Sinfonietan ja Lapin kamariorkesterin konserttimestarina.

11.08.
2020

Striimit Festivon konserteista katsottavissa 7.9. saakka

Tämän vuoden Festivon kaikki konsertit striimattiin yhteistyössä Kultuurikuppila Brummin kanssa. Äänentoistosta vastasi musiikin moniottelija Esko Grundström. Tallenteet ovat nyt nähtävissä Rauma Festivon YouTube-kanavalla 7.9. saakka. Kätevimmin linkit konsertteihin löydät Festivon nettisivuilta Striimit-otsikon alta.

04.08.
2020

Avajaiskonsertti loppuunmyyty

Keskiviikkona 5.8. alkavan Rauma Festivon avajaiskonsertti on myyty loppuun. Striimin ääreen voi kuitenkin liittyä kotisohvalta ja sitä pääsee seuraamaan Festivon YouTube-kanavalta.

04.08.
2020

Monta kokkia takaa värikkään keitoksen

Fagotin vuorottelevana äänenjohtajana Helsingin kaupunginorkesterissa toimiva Mikko-Pekka Svala saapuu Rauma Festivon vieraaksi osana Helsinki Chamber Soloistsia. Kevään aikana hän on ehtinyt nauttia joustavammista harjoitusaikatauluista, lisääntyneestä ajasta perheen kanssa sekä kokkailusta ja myös vaimon loistavista aterioista.

02.08.
2020

Jameissa musiikki soljuu iloisen tanssillisen pomppuisena

Tänä vuonna Festivon taiteilijajoukko täydentyy kansanmusiikin taitajilla. Mukaan on kutsuttu Muuan-trio, jonka muodostavat Rauno Junkkari, Samuli Karjalainen ja Kirsi Vinkki. Yhdessä soittaminen rennossa tunnelmassa on tämän yhtyeen liima.  ”Olemme alunperin tavanneet irlantilaisen musiikin jamisoiton parissa Helsingissä.

30.07.
2020

Muusikko antaa musiikille äänen

Tämän kesän Festivossa nautitaan siitä koronakevään ja kesän jälkeen voimme kokoontua musiikin ääreen vähän vapaammin, vaikkakin turvallisuusseikat huomioiden. Lyömäsoittaja Xavi Castellón kohdalla kyseessä on iloinen jälleennäkeminen myös sen vuoksi, että hän saapuu Raumalle toistamiseen.

28.07.
2020

Missä mennään?

Rauma Festivon taiteellinen johtaja Jan Söderblom odottaa ensi viikkoa: “Kun moni asia nyt vaikuttaa epävarmalta, tuntuu hyvältä tietää, että saamme kohta viettää aikaa yhdessä Raumalla.

27.07.
2020

Carpe diem -päivänä iloitaan jälleennäkemisestä

Kevään ja kesän aikana ehtyneitä elävän musiikin varantoja pääsee täyttämään seitsemän konsertin annoksella Rauma Festivon perinteisenä Carpe diem -päivänä.

Hae lisää uutisia

Rauman Konserttiyhdistys ry
Käsityöläisentie 18 F 62
00750 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi