)
30.08.
2018

Rauma Festivo jatkaa kahden taiteellisen johtajan voimin

Tämän vuoden kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivossa ylistettiin yhteispeliä. Yhdessä tekemisen ja kokemisen ytimessä olivat hengästyttävän inspiroivat konsertit. Festivaali teki yleisöennätyksensä: yhdeksän pääsymaksullisen konsertin ja 33 pääsymaksuttoman tilaisuuden yhteenlaskettu kävijämäärä oli hieman yli 4000. Palefacen, Niko KumpuvaaranNinni Poijärven ja Kamus-kvartetin Pandoran lipas -konsertti kulttuurikuppila Brummissa keräsi täyden salin yleisöä. Myös Lastenmusiikkiorkesteri Ammuun! konsertti Rauma-salissa oli loppuunmyyty.  Yhteistyö yli taidelajien tuotti ainutlaatuisia esityksiä: kuvataiteilija Jani Ruscican ja Lönnströmin Taidemuseon Flatlands riemastutti osana Carpe diem -päivää. Kuvataiteilija Jaakko Niemelän videoteos Nostalghia(2017) huipensi Rauman Kamarikuoron konsertin.

Rauma Festivon uutuutena oli puhetilaisuudet Rauman pääkirjastossa. Paneelikeskustelu (CMI:n asiantuntija Hussein al-Taee, tutkija Minna Säävälä, kansanedustaja Matti Vanhanen ja sosiologi Burhan Hamdon) ja tutkija Minna Säävälän esitelmä avasivat yhteistyön teemoja laajasti ja innostavasti. Festivo-toreilla viikon taiteilijoiden ja raumalaisten kulttuurivaikuttajien (mm. kirjailija Tapio Niemi ja EMMAn kokoelmaintendentti Henna Paunu) keskustelut käsittelivät mm. taiteiden ja tieteiden välisiä yhteyksiä. Lönnströmin Taidemuseon kanssa yhteistyössä toteutettu, kaikille avoin Kaikki soittaa! -työpaja vietiin myös raumalaisiin päiväkoteihin. Kahvilakonserttien lisäksi pääsymaksuttomia konsertteja kuultiin ympäri vanhaa Raumaa perinteisen Carpe diem -päivän pihakonserttien myötä. Rauman Poikasoittokunnan ja kiinalaisen Changzhou Youth Orchestran yhteiskonsertti tuotti huikean kulttuurien kontrapunktin, kun Festivon taiteellinen johtaja Jan Söderblomharjoitti ja johti orkesterin yhteisesityksen Rauma Festivon päätteeksi.

Jan Söderblomin kokoama taiteilijajoukko loi Posellin, Rauma-salin, Rauman Pyhän Ristin kirkon ja Eurajoen kirkon konserteista mukaansatempaavia ja mieleenpainuvia kokonaisuuksia. Yleisön juhlimia kohokohtia olivat mm. avajaiskonsertissa kuultu Mozartin Divertimento Söderblomin, alttoviulisti Emma Nymanin ja sellisti Johannes Rostamon esityksenä; sopraano Kajsa Dahlbäckin suvereeni Enkelten harmonia -konsertti Suomen vanhan musiikin ykkösketjun säestyksellä ja kitaristi Ismo Eskelisen sekä Kamus-kvartetin hienostuneesta hillittömäksi yltynyt Boccherinin Fandango-kvintetto.  Pianisti Aura Gon vuoroin runollinen, vuoroin kuohuva heittäytyminen Ravelin ja Brahmsin musiikin myötä sytytti Rauma-salin Steinwayn täyteen loistoon.

 

Rauma Festivo jatkaa kahden taiteellisen johtajan voimin

Rauma Festivo jatkuu seuraavat neljä vuotta vuosittain vuorottelevien taiteellisten johtajien suunnittelemana. Sopimusta on jatkettu sekä tämän vuoden taiteellisen johtajan Jan Söderblomin että ensi vuonna vuoron saavan basso Mika Kareksen kanssa.

Molemmille johtajille työskentelytapa on ollut mieluinen: ohjelman kypsyttelyaikaa jää runsaammin. Toisistaan irralliset vuorovuodet takaavat myös kuulijalle monipuolisen kokonaisuuden vuodesta toiseen.

Vuoden 2018 Festivon ohjelman suunnitteli viulisti, kapellimestari Jan Söderblom. Söderblom on toiminut Rauma Festivon taiteellisena johtajana vuosina 2012-14 ja sen jälkeen aina parillisina vuosina. Seuraavaksi vuorokapula siirtyy eurajokelaislähtöiselle, maailman merkittävimpiä oopperalavoja kiertävälle Mika Karekselle. Kares on Festivon taiteellisena johtajana vuonna 2019 kolmatta kertaa ja jatkaa tehtävässään aina parittomina vuosina.

« Takaisin

22.06.
2021

Musiikki auttaa hahmottamaan maailmaa

Käyrätorvisti Ville Hiilivirta on toiminut äänenjohtajatehtävissä useimmissa suomalaisissa orkestereissa sekä mm. Ruotsin Kuninkaallisissa Filharmonikoissa, Esa-Pekka Salosen kutsumana Lontoon Philharmonia-orkesterissa sekä Saksassa Baijerin ja Essenin valtionorkestereissa. Vuodesta 2010 on toiminut Helsingin kaupunginorkesterissa käyrätorviryhmän äänenjohtajana.

20.06.
2021

Harjoittelua ja reilusti unta

Näistä elementeistä on koostunut Atte Kilpeläisen kulunut vuosi. Elokuussa Festivon taiteilijakaartiin mukaan saapuva alttoviulisti saapuu Raumalle nyt toista kertaa. Edellinen Festivo-vierailu oli vuonna 2016.  Korona-aikana Kilpeläinen kertoo aikaa olleen kaikenlaiseen ajatustyöhön sekä myös nukkumiseen.

18.06.
2021

Yleisön kohtaaminen oli tunteellinen hetki

Yksi Festivon vuoden 2021 taitelijoista on Vuokko Hovatta. Hän rakastaa viettää aikaa ystäviensä kanssa – Syömme hyvin ja nautimme viinistä. Kesällä tietenkin ulkona.

16.06.
2021

Korona-aikana kollegiaalinen yhteys löytyi ruudun kautta

Elokuussa Festivo saa vieraakseen harpisti ja kuvataiteilija Laura Hynnisen. Porvoolaistaiteilijan projektit ovat poikkitaiteellisia kokonaisuuksia ja Rauman taidemuseolla koetaan perjantai-iltana konsertti, jossa hän yhdistää maalauksen ja musiikin.  Festivaalin konserttiohjelman elämännautinnoista Hynninen mainitsee itselleen tärkeimmäksi ystävyyden.

27.05.
2021

Lipunmyynti alkaa 29.5.

Kesä on ovella ja hihat heiluvat kun Rauma Festivon järjestelyt kiihtyvät kohti elokuuta. Lipunmyynti alkaa lauantaina 29.5.2021 klo 10 Lippu.fi-kanavilla hyvin pienillä määrillä, sillä konserttien turvallinen järjestäminen on Rauma Festivolle tänäkin kesänä ensisijaista.

25.04.
2021

Rauma Festivo kutsuu nauttimaan elämästä elokuussa

Viulisti, ohjaaja Siljamari Heikinheimo aloittaa kolmivuotisen kauden kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon taiteellisena johtajana vuonna 2021. Heikinheimon suunnittelema, 38. kertaa järjestettävä festivaali rakentuu teeman Kahdeksan elämännautintoa ja seitsemän kuolemansyntiä ympärille. Raumalla 3.–7.

22.04.
2021

Festivaalin ohjelma julkaistaan live-lähetyksessä

Rauma Festivon ohjelma julkaistaan Kulttuurikuppila Brummin olohuoneesta sunnuntaina 25.4. klo 15. Ohjelmaa esittelee myös sävelin ensimmäisen Festivo-editionsa suunnitellut Siljamari Heikinheimo ja eräs toinenkin kesän taiteilija saapuu paikalle.

10.12.
2020

Siljamari Heikinheimo on Rauma Festivon uusi taiteellinen johtaja

Viulisti, ohjaaja Siljamari Heikinheimo (s. 1985) aloittaa kolmivuotisen kauden kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon taiteellisena johtajana vuonna 2021. Radion sinfoniaorkesterista viulistista vapaaksi taiteilijaksi vuonna 2016 ryhtynyt Heikinheimo on toiminut muun muassa Tapiola Sinfonietan ja Lapin kamariorkesterin konserttimestarina.

Hae lisää uutisia

Rauman Konserttiyhdistys ry
Käsityöläisentie 18 R 62
00750 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi