)
29.04.
2020

Rauma Festivo vie oopperamatkalle etäkonsertissa

Mezzosopraano Essi Luttinen ja pianisti Roope Gröndahl esiintyvät Rauma Festivon järjestämässä konsertissa lauantaina 2. toukokuuta. Koronakevään hengessä konsertti tuodaan yleisön kotisohville yhteistyössä raumalaisen Kulttuurikuppila Brummin kanssa.

Huhtikuun alkuun suunniteltu Rauma Festivon konsertti raumalaisille seitsemäsluokkalaisille jouduttiin peruuttamaan koronaepidemiasta johtuvien tapahtuma- ja kokoontumiskieltojen vuoksi. Oopperan historian neljä vuosisataa esittelevä konsertti päätettiin toteuttaa joka tapauksessa: kun kaikilla arki ja monilla, eritoten esiintyvillä taiteilijoilla, toimeentulo keikahtaa nurin, on tärkeää pitää musiikki soimassa. Essi Luttisen ja Roope Gröndahlin seitsemän teosta sisältävä konsertti taltioitiin huhtikuun alussa Paraisilla Furuvikin kartanossa. Muun muassa Monteverdin, Mozartin, Bizet’n ja Aulis Sallisen oopperoiden otteet on tekstitetty suomenkielisillä käännöksillä, ja Essi Luttinen kertoo laajasti teosten taustasta ja oopperan kehityksestä.

Raumalaisille yläkouluille on toimitettu konserttilinkin lisäksi ennakko- ja pohdintatehtäviä konserttiin liittyen. Suuren yleisön iloksi konsertti julkaistaan Rauma Festivon verkkosivuilla ja Facebook-sivulla lauantaina 2. toukokuuta klo 15. Konsertti näkyy myös Kulttuurikuppila Brummin kanavilla, ja yhteistyökumppanusten raumalaista kulttuurityötä on mahdollista tukea ostamalla konserttiin kannatuslippu. Liput ovat myynnissä Brummin lippukaupassa, ja konsertti on katsottavissa kahden viikon ajan.

Elokuulle luvassa erilainen Rauma Festivo

Viulisti, kapellimestari Jan Söderblomin suunnittelema kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivo järjestään vuonna 2020 4.-8. elokuuta 38. kerran. Vallitsevan tilanteen vuoksi festivaali tulee toteutumaan erilaisena kuin ennen: yleisön ja esiintyjien terveys ja turvallisuus ovat etusijalla, ja elokuussakin pääpaino tulee olemaan striimatuissa konserteissa. Festivaalia järjestävä Rauman Konserttiyhdistys sekä taiteellinen johtaja pitävät tärkeänä, että musiikki pääsee ääneen ja yleisö kokemaan iloa ja yhteisöllisyyttä myös poikkeusoloissa. Verkon välityksellä voidaan tavoittaa entistä laajempi yleisö ja tuoda monipuolisesti esille Rauman ainutlaatuisia konserttipaikkoja. Ohjelmasta tiedotetaan tarkemmin kesäkuussa.

 

Rauma Festivo: Oopperamatka

Essi Luttisen ja Roope Gröndahlin konsertti Rauma Festivon ja Kulttuurikuppila Brummin kanavilla 2.5.2020 klo 15 (katsottavissa kaksi viikkoa). Vapaaehtoinen lippu 7,50 €. Osta tästä

« Takaisin

10.12.
2020

Siljamari Heikinheimo on Rauma Festivon uusi taiteellinen johtaja

Viulisti, ohjaaja Siljamari Heikinheimo (s. 1985) aloittaa kolmivuotisen kauden kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon taiteellisena johtajana vuonna 2021. Radion sinfoniaorkesterista viulistista vapaaksi taiteilijaksi vuonna 2016 ryhtynyt Heikinheimo on toiminut muun muassa Tapiola Sinfonietan ja Lapin kamariorkesterin konserttimestarina.

11.08.
2020

Striimit Festivon konserteista katsottavissa 7.9. saakka

Tämän vuoden Festivon kaikki konsertit striimattiin yhteistyössä Kultuurikuppila Brummin kanssa. Äänentoistosta vastasi musiikin moniottelija Esko Grundström. Tallenteet ovat nyt nähtävissä Rauma Festivon YouTube-kanavalla 7.9. saakka. Kätevimmin linkit konsertteihin löydät Festivon nettisivuilta Striimit-otsikon alta.

04.08.
2020

Avajaiskonsertti loppuunmyyty

Keskiviikkona 5.8. alkavan Rauma Festivon avajaiskonsertti on myyty loppuun. Striimin ääreen voi kuitenkin liittyä kotisohvalta ja sitä pääsee seuraamaan Festivon YouTube-kanavalta.

04.08.
2020

Monta kokkia takaa värikkään keitoksen

Fagotin vuorottelevana äänenjohtajana Helsingin kaupunginorkesterissa toimiva Mikko-Pekka Svala saapuu Rauma Festivon vieraaksi osana Helsinki Chamber Soloistsia. Kevään aikana hän on ehtinyt nauttia joustavammista harjoitusaikatauluista, lisääntyneestä ajasta perheen kanssa sekä kokkailusta ja myös vaimon loistavista aterioista.

02.08.
2020

Jameissa musiikki soljuu iloisen tanssillisen pomppuisena

Tänä vuonna Festivon taiteilijajoukko täydentyy kansanmusiikin taitajilla. Mukaan on kutsuttu Muuan-trio, jonka muodostavat Rauno Junkkari, Samuli Karjalainen ja Kirsi Vinkki. Yhdessä soittaminen rennossa tunnelmassa on tämän yhtyeen liima.  ”Olemme alunperin tavanneet irlantilaisen musiikin jamisoiton parissa Helsingissä.

30.07.
2020

Muusikko antaa musiikille äänen

Tämän kesän Festivossa nautitaan siitä koronakevään ja kesän jälkeen voimme kokoontua musiikin ääreen vähän vapaammin, vaikkakin turvallisuusseikat huomioiden. Lyömäsoittaja Xavi Castellón kohdalla kyseessä on iloinen jälleennäkeminen myös sen vuoksi, että hän saapuu Raumalle toistamiseen.

28.07.
2020

Missä mennään?

Rauma Festivon taiteellinen johtaja Jan Söderblom odottaa ensi viikkoa: “Kun moni asia nyt vaikuttaa epävarmalta, tuntuu hyvältä tietää, että saamme kohta viettää aikaa yhdessä Raumalla.

27.07.
2020

Carpe diem -päivänä iloitaan jälleennäkemisestä

Kevään ja kesän aikana ehtyneitä elävän musiikin varantoja pääsee täyttämään seitsemän konsertin annoksella Rauma Festivon perinteisenä Carpe diem -päivänä.

Hae lisää uutisia

Rauman Konserttiyhdistys ry
Käsityöläisentie 18 F 62
00750 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi