)
29.04.
2020

Rauma Festivo vie oopperamatkalle etäkonsertissa

Mezzosopraano Essi Luttinen ja pianisti Roope Gröndahl esiintyvät Rauma Festivon järjestämässä konsertissa lauantaina 2. toukokuuta. Koronakevään hengessä konsertti tuodaan yleisön kotisohville yhteistyössä raumalaisen Kulttuurikuppila Brummin kanssa.

Huhtikuun alkuun suunniteltu Rauma Festivon konsertti raumalaisille seitsemäsluokkalaisille jouduttiin peruuttamaan koronaepidemiasta johtuvien tapahtuma- ja kokoontumiskieltojen vuoksi. Oopperan historian neljä vuosisataa esittelevä konsertti päätettiin toteuttaa joka tapauksessa: kun kaikilla arki ja monilla, eritoten esiintyvillä taiteilijoilla, toimeentulo keikahtaa nurin, on tärkeää pitää musiikki soimassa. Essi Luttisen ja Roope Gröndahlin seitsemän teosta sisältävä konsertti taltioitiin huhtikuun alussa Paraisilla Furuvikin kartanossa. Muun muassa Monteverdin, Mozartin, Bizet’n ja Aulis Sallisen oopperoiden otteet on tekstitetty suomenkielisillä käännöksillä, ja Essi Luttinen kertoo laajasti teosten taustasta ja oopperan kehityksestä.

Raumalaisille yläkouluille on toimitettu konserttilinkin lisäksi ennakko- ja pohdintatehtäviä konserttiin liittyen. Suuren yleisön iloksi konsertti julkaistaan Rauma Festivon verkkosivuilla ja Facebook-sivulla lauantaina 2. toukokuuta klo 15. Konsertti näkyy myös Kulttuurikuppila Brummin kanavilla, ja yhteistyökumppanusten raumalaista kulttuurityötä on mahdollista tukea ostamalla konserttiin kannatuslippu. Liput ovat myynnissä Brummin lippukaupassa, ja konsertti on katsottavissa kahden viikon ajan.

Elokuulle luvassa erilainen Rauma Festivo

Viulisti, kapellimestari Jan Söderblomin suunnittelema kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivo järjestään vuonna 2020 4.-8. elokuuta 38. kerran. Vallitsevan tilanteen vuoksi festivaali tulee toteutumaan erilaisena kuin ennen: yleisön ja esiintyjien terveys ja turvallisuus ovat etusijalla, ja elokuussakin pääpaino tulee olemaan striimatuissa konserteissa. Festivaalia järjestävä Rauman Konserttiyhdistys sekä taiteellinen johtaja pitävät tärkeänä, että musiikki pääsee ääneen ja yleisö kokemaan iloa ja yhteisöllisyyttä myös poikkeusoloissa. Verkon välityksellä voidaan tavoittaa entistä laajempi yleisö ja tuoda monipuolisesti esille Rauman ainutlaatuisia konserttipaikkoja. Ohjelmasta tiedotetaan tarkemmin kesäkuussa.

 

Rauma Festivo: Oopperamatka

Essi Luttisen ja Roope Gröndahlin konsertti Rauma Festivon ja Kulttuurikuppila Brummin kanavilla 2.5.2020 klo 15 (katsottavissa kaksi viikkoa). Vapaaehtoinen lippu 7,50 €. Osta tästä

« Takaisin

22.06.
2021

Musiikki auttaa hahmottamaan maailmaa

Käyrätorvisti Ville Hiilivirta on toiminut äänenjohtajatehtävissä useimmissa suomalaisissa orkestereissa sekä mm. Ruotsin Kuninkaallisissa Filharmonikoissa, Esa-Pekka Salosen kutsumana Lontoon Philharmonia-orkesterissa sekä Saksassa Baijerin ja Essenin valtionorkestereissa. Vuodesta 2010 on toiminut Helsingin kaupunginorkesterissa käyrätorviryhmän äänenjohtajana.

20.06.
2021

Harjoittelua ja reilusti unta

Näistä elementeistä on koostunut Atte Kilpeläisen kulunut vuosi. Elokuussa Festivon taiteilijakaartiin mukaan saapuva alttoviulisti saapuu Raumalle nyt toista kertaa. Edellinen Festivo-vierailu oli vuonna 2016.  Korona-aikana Kilpeläinen kertoo aikaa olleen kaikenlaiseen ajatustyöhön sekä myös nukkumiseen.

18.06.
2021

Yleisön kohtaaminen oli tunteellinen hetki

Yksi Festivon vuoden 2021 taitelijoista on Vuokko Hovatta. Hän rakastaa viettää aikaa ystäviensä kanssa – Syömme hyvin ja nautimme viinistä. Kesällä tietenkin ulkona.

16.06.
2021

Korona-aikana kollegiaalinen yhteys löytyi ruudun kautta

Elokuussa Festivo saa vieraakseen harpisti ja kuvataiteilija Laura Hynnisen. Porvoolaistaiteilijan projektit ovat poikkitaiteellisia kokonaisuuksia ja Rauman taidemuseolla koetaan perjantai-iltana konsertti, jossa hän yhdistää maalauksen ja musiikin.  Festivaalin konserttiohjelman elämännautinnoista Hynninen mainitsee itselleen tärkeimmäksi ystävyyden.

27.05.
2021

Lipunmyynti alkaa 29.5.

Kesä on ovella ja hihat heiluvat kun Rauma Festivon järjestelyt kiihtyvät kohti elokuuta. Lipunmyynti alkaa lauantaina 29.5.2021 klo 10 Lippu.fi-kanavilla hyvin pienillä määrillä, sillä konserttien turvallinen järjestäminen on Rauma Festivolle tänäkin kesänä ensisijaista.

25.04.
2021

Rauma Festivo kutsuu nauttimaan elämästä elokuussa

Viulisti, ohjaaja Siljamari Heikinheimo aloittaa kolmivuotisen kauden kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon taiteellisena johtajana vuonna 2021. Heikinheimon suunnittelema, 38. kertaa järjestettävä festivaali rakentuu teeman Kahdeksan elämännautintoa ja seitsemän kuolemansyntiä ympärille. Raumalla 3.–7.

22.04.
2021

Festivaalin ohjelma julkaistaan live-lähetyksessä

Rauma Festivon ohjelma julkaistaan Kulttuurikuppila Brummin olohuoneesta sunnuntaina 25.4. klo 15. Ohjelmaa esittelee myös sävelin ensimmäisen Festivo-editionsa suunnitellut Siljamari Heikinheimo ja eräs toinenkin kesän taiteilija saapuu paikalle.

10.12.
2020

Siljamari Heikinheimo on Rauma Festivon uusi taiteellinen johtaja

Viulisti, ohjaaja Siljamari Heikinheimo (s. 1985) aloittaa kolmivuotisen kauden kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon taiteellisena johtajana vuonna 2021. Radion sinfoniaorkesterista viulistista vapaaksi taiteilijaksi vuonna 2016 ryhtynyt Heikinheimo on toiminut muun muassa Tapiola Sinfonietan ja Lapin kamariorkesterin konserttimestarina.

Hae lisää uutisia

Rauman Konserttiyhdistys ry
Käsityöläisentie 18 R 62
00750 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi