)
29.04.
2020

Rauma Festivo vie oopperamatkalle etäkonsertissa

Mezzosopraano Essi Luttinen ja pianisti Roope Gröndahl esiintyvät Rauma Festivon järjestämässä konsertissa lauantaina 2. toukokuuta. Koronakevään hengessä konsertti tuodaan yleisön kotisohville yhteistyössä raumalaisen Kulttuurikuppila Brummin kanssa.

Huhtikuun alkuun suunniteltu Rauma Festivon konsertti raumalaisille seitsemäsluokkalaisille jouduttiin peruuttamaan koronaepidemiasta johtuvien tapahtuma- ja kokoontumiskieltojen vuoksi. Oopperan historian neljä vuosisataa esittelevä konsertti päätettiin toteuttaa joka tapauksessa: kun kaikilla arki ja monilla, eritoten esiintyvillä taiteilijoilla, toimeentulo keikahtaa nurin, on tärkeää pitää musiikki soimassa. Essi Luttisen ja Roope Gröndahlin seitsemän teosta sisältävä konsertti taltioitiin huhtikuun alussa Paraisilla Furuvikin kartanossa. Muun muassa Monteverdin, Mozartin, Bizet’n ja Aulis Sallisen oopperoiden otteet on tekstitetty suomenkielisillä käännöksillä, ja Essi Luttinen kertoo laajasti teosten taustasta ja oopperan kehityksestä.

Raumalaisille yläkouluille on toimitettu konserttilinkin lisäksi ennakko- ja pohdintatehtäviä konserttiin liittyen. Suuren yleisön iloksi konsertti julkaistaan Rauma Festivon verkkosivuilla ja Facebook-sivulla lauantaina 2. toukokuuta klo 15. Konsertti näkyy myös Kulttuurikuppila Brummin kanavilla, ja yhteistyökumppanusten raumalaista kulttuurityötä on mahdollista tukea ostamalla konserttiin kannatuslippu. Liput ovat myynnissä Brummin lippukaupassa, ja konsertti on katsottavissa kahden viikon ajan.

Elokuulle luvassa erilainen Rauma Festivo

Viulisti, kapellimestari Jan Söderblomin suunnittelema kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivo järjestään vuonna 2020 4.-8. elokuuta 38. kerran. Vallitsevan tilanteen vuoksi festivaali tulee toteutumaan erilaisena kuin ennen: yleisön ja esiintyjien terveys ja turvallisuus ovat etusijalla, ja elokuussakin pääpaino tulee olemaan striimatuissa konserteissa. Festivaalia järjestävä Rauman Konserttiyhdistys sekä taiteellinen johtaja pitävät tärkeänä, että musiikki pääsee ääneen ja yleisö kokemaan iloa ja yhteisöllisyyttä myös poikkeusoloissa. Verkon välityksellä voidaan tavoittaa entistä laajempi yleisö ja tuoda monipuolisesti esille Rauman ainutlaatuisia konserttipaikkoja. Ohjelmasta tiedotetaan tarkemmin kesäkuussa.

 

Rauma Festivo: Oopperamatka

Essi Luttisen ja Roope Gröndahlin konsertti Rauma Festivon ja Kulttuurikuppila Brummin kanavilla 2.5.2020 klo 15 (katsottavissa kaksi viikkoa). Vapaaehtoinen lippu 7,50 €. Osta tästä

« Takaisin

30.08.
2021

Rauma Festivon konsertit tavoittivat tuhansia – korona-altistuksia ei ainuttakaan

Elokuun ensimmäisellä viikolla järjestetyn kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon konserteissa ja muissa tapahtumissa vierailtiin yli 1500 kertaa. 20 livetapahtumasta striimattiin viisi konserttia. Lisäksi festivaalin sosiaalisen median kanaville tuotettiin erityisesti lapsiperheille suunnattu Vanhan Rauman kolopolku.

06.08.
2021

Rauma Festivon perjantain ja lauantain konsertit siirretään Rauma-saliin

Myöhään torstai-iltana Rauman kaupunki päätti määritellä Rauman Covid-19-epidemian suhteen leviämisalueeseen kuuluvaksi. Koska päätös on voimassa välittömästi, Rauma Festivon loppuviikon ohjelmaa säädetään entistä turvallisemmaksi yleisölle.  Perjantain konsertit Posellista ja Rauman taidemuseosta siirretään Rauma-saliin.

02.08.
2021

Rauma Festivon striimilipuilla ainutkertaisiin tunnelmiin

Rauma Festivo alkaa maanantaina 2.8. etkoilla Vanhassa Raumassa. Spärrin pihassa tavataan taiteilijoita ja kuullaan yllätysesitys Seitsemän kuolemansyntiä -oopperan esiintyjiltä. Festivaalin kaikki 20 konserttia toteutuvat, mutta Lounais-Suomen aluehallintaviraston perjantaina 30.7. asettaman määräyksen mukaisesti turvaväleihin kiinnitetään erityistä huomiota.

27.07.
2021

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen vieraaksi Rauma Festivon torikeskusteluun

Rauma Festivon järjestämän Festivon-torin vieraina tiistaina 3.8.2021 klo 16.30 Rauman kauppatorilla ovat tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen, Rauma Festivon taiteellinen johtaja Siljamari Heikinheimo sekä Rauman Teatterin taiteellinen johtaja Otto Kanerva. Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen osallistuu  keskusteluun klo 16.45 alkaen.

26.07.
2021

Onnellinen juuri nyt

Trumpetisti Thomas Bugnot on ollut koko kesän onnellisen kiireinen. Hän on viettänyt aikaa synnyinmaassaan Ranskassa, jossa hän on saanut soittaa useissa konserteissa.

25.07.
2021

Mullistusten vuosi on tuonut tasapainoa

Vuoden 2021 Rauma Festivon avaa ooppera Seitsemän kuolemansyntiä, jossa yhdistyvät Kurt Weillin suloiset sävelet ja Bertolt Brechtin sanansäilä sekä kabareenkatkuinen 1930-luku. Näyttämöteoksen pääosassa kuullaan poikkeuksellisen kauniista äänestään ja vangitsevasta lavasäteilystään ylistettyä sopraano Tuuli Takalaa.

22.07.
2021

Paineettomuus on välttämättömyys luovalle prosessille

Kuluneen vuoden aikana kontrabasisti Adrian Rigopulos on saanut kokea sen, miten suunnitellut konsertit ja harjoitukset häviävät kalenterista yksi toisensa jälkeen ja normaalisti kiireisellä muusikolla onkin yhtäkkiä käsissään aikaa. Rigopulos on osannut kuitenkin myös nauttia muuttuneesta tilanteesta.

19.07.
2021

Rauma Festivon Carpe diem -yllätyskonsertit palaavat pihoille

Rauma Festivon odotettu pääsymaksuttomien yllätyskonserttien päivä koetaan festivaaliviikon keskellä torstaina 5.8.2021. Vuonna 2012 ensimmäistä kertaa yleisöä hetkeen tarttumaan yllyttäneet minikonsertit palaavat Vanhan Rauman yksityispihoihin.

Hae lisää uutisia

Rauman Konserttiyhdistys ry
Käsityöläisentie 18 R 62
00750 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi