)
14.07.
2015

Rauma Festivon ilmaiskonsertit tarjoavat tekemistä lapsiperheille

Elokuun ensimmäisellä viikolla järjestettävä Rauma Festivo –kamarimusiikkifestivaali on laajentanut ilmaiskonserttitoimintaansa. Tänä vuonna kohdeyleisöksi on nostettu erityisesti lapsiperheet. Nuorempia kuulijoita on ajateltu perjantain ja lauantain iltapäiväkonserteissa.

Raumalle saapuu maineikas Helsingin Juniorijouset, jonka 10-20 –vuotiaat soittajat ovat hurmanneet yleisöjä taitavuudellaan ympäri maailman. Orkesteria johtaa Jukka Rantamäki, joka on, monen muun ammattimuusikon tavoin, itse samaisen orkesterin kasvatteja. Perjantaina orkesteri kiipeää Parpansalin MM-kisateltan lavalle Kamaribluesit!-konsertissa, jossa musiikkia on tarjolla kevyen klassisesta bluesiin. Blues-osiosta vastaa Lumberjacks.

Lauantain Nuorta voimaa -konsertissa Rauma-salissa kuullaan Helsingin Juniorijousilta laajempi kokonaisuus. Konsertissa kuullaan niin juhlavuottaan viettävää Sibeliusta kuin uudempaakin musiikkia. Samassa konsertissa esiintyy myös paikallinen palkittu nuoriso-orkesteri Rauman Poikasoittokunta johtajanaan Anne Lehtomäki-Koskinen.

HJJ2

Kadut ja kahvilat täyttyvät jälleen musiikista

Totuttuun tapaan Rauma Festivo täyttää tänäkin vuonna Vanhan Rauman musiikilla. Café Salissa kuullaan päivittäin korkealaatuisia konsertteja. Luvassa on mm. Brahmsin ja Uljas Pulkkiksen musiikkia pianotriolle. Laulumusiikista vastaa nousevan polven basso Erik Rousi. Lauantain konsertissa esittäytyy Raumalla pianonsoitonopettajana syksyllä aloittava Laura Iacovache-Pana, jonka ohjelmisto koostuu niinikään Sibeliuksen musiikista sekä Scriabinista. Torilla musiikilliset makupalat tarjoillaan aamupäivisin klo 10.

Musiikillisia yllätyksiä tarjoaa festivaaliviikon torstaina Carpe diem, joka järjestetään nyt neljättä kertaan. Vuosittain suosiotaan kasvattanut intiimien pienkonserttien sarja kiertää Vanhan Rauman tavallisesti suljetuilla yksityispihoilla sekä Kaunisjärven vanhainkodissa ja Kordelinin kappelissa. Esiintyjinä ovat taiteellisen johtajan Mika Kareksen lisäksi kaikki festivaalin taiteilijat. Iltapäivän musiikkiyllätyksestä Posellissa vastaavat italialaissyntyinen harpisti Stefania Saglietti ja cembalon soittaja Ilpo Laspas esitellen soittimiensa monimuotoisuutta.

« Takaisin

10.12.
2020

Siljamari Heikinheimo on Rauma Festivon uusi taiteellinen johtaja

Viulisti, ohjaaja Siljamari Heikinheimo (s. 1985) aloittaa kolmivuotisen kauden kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon taiteellisena johtajana vuonna 2021. Radion sinfoniaorkesterista viulistista vapaaksi taiteilijaksi vuonna 2016 ryhtynyt Heikinheimo on toiminut muun muassa Tapiola Sinfonietan ja Lapin kamariorkesterin konserttimestarina.

11.08.
2020

Striimit Festivon konserteista katsottavissa 7.9. saakka

Tämän vuoden Festivon kaikki konsertit striimattiin yhteistyössä Kultuurikuppila Brummin kanssa. Äänentoistosta vastasi musiikin moniottelija Esko Grundström. Tallenteet ovat nyt nähtävissä Rauma Festivon YouTube-kanavalla 7.9. saakka. Kätevimmin linkit konsertteihin löydät Festivon nettisivuilta Striimit-otsikon alta.

04.08.
2020

Avajaiskonsertti loppuunmyyty

Keskiviikkona 5.8. alkavan Rauma Festivon avajaiskonsertti on myyty loppuun. Striimin ääreen voi kuitenkin liittyä kotisohvalta ja sitä pääsee seuraamaan Festivon YouTube-kanavalta.

04.08.
2020

Monta kokkia takaa värikkään keitoksen

Fagotin vuorottelevana äänenjohtajana Helsingin kaupunginorkesterissa toimiva Mikko-Pekka Svala saapuu Rauma Festivon vieraaksi osana Helsinki Chamber Soloistsia. Kevään aikana hän on ehtinyt nauttia joustavammista harjoitusaikatauluista, lisääntyneestä ajasta perheen kanssa sekä kokkailusta ja myös vaimon loistavista aterioista.

02.08.
2020

Jameissa musiikki soljuu iloisen tanssillisen pomppuisena

Tänä vuonna Festivon taiteilijajoukko täydentyy kansanmusiikin taitajilla. Mukaan on kutsuttu Muuan-trio, jonka muodostavat Rauno Junkkari, Samuli Karjalainen ja Kirsi Vinkki. Yhdessä soittaminen rennossa tunnelmassa on tämän yhtyeen liima.  ”Olemme alunperin tavanneet irlantilaisen musiikin jamisoiton parissa Helsingissä.

30.07.
2020

Muusikko antaa musiikille äänen

Tämän kesän Festivossa nautitaan siitä koronakevään ja kesän jälkeen voimme kokoontua musiikin ääreen vähän vapaammin, vaikkakin turvallisuusseikat huomioiden. Lyömäsoittaja Xavi Castellón kohdalla kyseessä on iloinen jälleennäkeminen myös sen vuoksi, että hän saapuu Raumalle toistamiseen.

28.07.
2020

Missä mennään?

Rauma Festivon taiteellinen johtaja Jan Söderblom odottaa ensi viikkoa: “Kun moni asia nyt vaikuttaa epävarmalta, tuntuu hyvältä tietää, että saamme kohta viettää aikaa yhdessä Raumalla.

27.07.
2020

Carpe diem -päivänä iloitaan jälleennäkemisestä

Kevään ja kesän aikana ehtyneitä elävän musiikin varantoja pääsee täyttämään seitsemän konsertin annoksella Rauma Festivon perinteisenä Carpe diem -päivänä.

Hae lisää uutisia

Rauman Konserttiyhdistys ry
Käsityöläisentie 18 F 62
00750 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi