)
14.07.
2015

Rauma Festivon ilmaiskonsertit tarjoavat tekemistä lapsiperheille

Elokuun ensimmäisellä viikolla järjestettävä Rauma Festivo –kamarimusiikkifestivaali on laajentanut ilmaiskonserttitoimintaansa. Tänä vuonna kohdeyleisöksi on nostettu erityisesti lapsiperheet. Nuorempia kuulijoita on ajateltu perjantain ja lauantain iltapäiväkonserteissa.

Raumalle saapuu maineikas Helsingin Juniorijouset, jonka 10-20 –vuotiaat soittajat ovat hurmanneet yleisöjä taitavuudellaan ympäri maailman. Orkesteria johtaa Jukka Rantamäki, joka on, monen muun ammattimuusikon tavoin, itse samaisen orkesterin kasvatteja. Perjantaina orkesteri kiipeää Parpansalin MM-kisateltan lavalle Kamaribluesit!-konsertissa, jossa musiikkia on tarjolla kevyen klassisesta bluesiin. Blues-osiosta vastaa Lumberjacks.

Lauantain Nuorta voimaa -konsertissa Rauma-salissa kuullaan Helsingin Juniorijousilta laajempi kokonaisuus. Konsertissa kuullaan niin juhlavuottaan viettävää Sibeliusta kuin uudempaakin musiikkia. Samassa konsertissa esiintyy myös paikallinen palkittu nuoriso-orkesteri Rauman Poikasoittokunta johtajanaan Anne Lehtomäki-Koskinen.

HJJ2

Kadut ja kahvilat täyttyvät jälleen musiikista

Totuttuun tapaan Rauma Festivo täyttää tänäkin vuonna Vanhan Rauman musiikilla. Café Salissa kuullaan päivittäin korkealaatuisia konsertteja. Luvassa on mm. Brahmsin ja Uljas Pulkkiksen musiikkia pianotriolle. Laulumusiikista vastaa nousevan polven basso Erik Rousi. Lauantain konsertissa esittäytyy Raumalla pianonsoitonopettajana syksyllä aloittava Laura Iacovache-Pana, jonka ohjelmisto koostuu niinikään Sibeliuksen musiikista sekä Scriabinista. Torilla musiikilliset makupalat tarjoillaan aamupäivisin klo 10.

Musiikillisia yllätyksiä tarjoaa festivaaliviikon torstaina Carpe diem, joka järjestetään nyt neljättä kertaan. Vuosittain suosiotaan kasvattanut intiimien pienkonserttien sarja kiertää Vanhan Rauman tavallisesti suljetuilla yksityispihoilla sekä Kaunisjärven vanhainkodissa ja Kordelinin kappelissa. Esiintyjinä ovat taiteellisen johtajan Mika Kareksen lisäksi kaikki festivaalin taiteilijat. Iltapäivän musiikkiyllätyksestä Posellissa vastaavat italialaissyntyinen harpisti Stefania Saglietti ja cembalon soittaja Ilpo Laspas esitellen soittimiensa monimuotoisuutta.

« Takaisin

22.06.
2021

Musiikki auttaa hahmottamaan maailmaa

Käyrätorvisti Ville Hiilivirta on toiminut äänenjohtajatehtävissä useimmissa suomalaisissa orkestereissa sekä mm. Ruotsin Kuninkaallisissa Filharmonikoissa, Esa-Pekka Salosen kutsumana Lontoon Philharmonia-orkesterissa sekä Saksassa Baijerin ja Essenin valtionorkestereissa. Vuodesta 2010 on toiminut Helsingin kaupunginorkesterissa käyrätorviryhmän äänenjohtajana.

20.06.
2021

Harjoittelua ja reilusti unta

Näistä elementeistä on koostunut Atte Kilpeläisen kulunut vuosi. Elokuussa Festivon taiteilijakaartiin mukaan saapuva alttoviulisti saapuu Raumalle nyt toista kertaa. Edellinen Festivo-vierailu oli vuonna 2016.  Korona-aikana Kilpeläinen kertoo aikaa olleen kaikenlaiseen ajatustyöhön sekä myös nukkumiseen.

18.06.
2021

Yleisön kohtaaminen oli tunteellinen hetki

Yksi Festivon vuoden 2021 taitelijoista on Vuokko Hovatta. Hän rakastaa viettää aikaa ystäviensä kanssa – Syömme hyvin ja nautimme viinistä. Kesällä tietenkin ulkona.

16.06.
2021

Korona-aikana kollegiaalinen yhteys löytyi ruudun kautta

Elokuussa Festivo saa vieraakseen harpisti ja kuvataiteilija Laura Hynnisen. Porvoolaistaiteilijan projektit ovat poikkitaiteellisia kokonaisuuksia ja Rauman taidemuseolla koetaan perjantai-iltana konsertti, jossa hän yhdistää maalauksen ja musiikin.  Festivaalin konserttiohjelman elämännautinnoista Hynninen mainitsee itselleen tärkeimmäksi ystävyyden.

27.05.
2021

Lipunmyynti alkaa 29.5.

Kesä on ovella ja hihat heiluvat kun Rauma Festivon järjestelyt kiihtyvät kohti elokuuta. Lipunmyynti alkaa lauantaina 29.5.2021 klo 10 Lippu.fi-kanavilla hyvin pienillä määrillä, sillä konserttien turvallinen järjestäminen on Rauma Festivolle tänäkin kesänä ensisijaista.

25.04.
2021

Rauma Festivo kutsuu nauttimaan elämästä elokuussa

Viulisti, ohjaaja Siljamari Heikinheimo aloittaa kolmivuotisen kauden kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon taiteellisena johtajana vuonna 2021. Heikinheimon suunnittelema, 38. kertaa järjestettävä festivaali rakentuu teeman Kahdeksan elämännautintoa ja seitsemän kuolemansyntiä ympärille. Raumalla 3.–7.

22.04.
2021

Festivaalin ohjelma julkaistaan live-lähetyksessä

Rauma Festivon ohjelma julkaistaan Kulttuurikuppila Brummin olohuoneesta sunnuntaina 25.4. klo 15. Ohjelmaa esittelee myös sävelin ensimmäisen Festivo-editionsa suunnitellut Siljamari Heikinheimo ja eräs toinenkin kesän taiteilija saapuu paikalle.

10.12.
2020

Siljamari Heikinheimo on Rauma Festivon uusi taiteellinen johtaja

Viulisti, ohjaaja Siljamari Heikinheimo (s. 1985) aloittaa kolmivuotisen kauden kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon taiteellisena johtajana vuonna 2021. Radion sinfoniaorkesterista viulistista vapaaksi taiteilijaksi vuonna 2016 ryhtynyt Heikinheimo on toiminut muun muassa Tapiola Sinfonietan ja Lapin kamariorkesterin konserttimestarina.

Hae lisää uutisia

Rauman Konserttiyhdistys ry
Käsityöläisentie 18 R 62
00750 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi