)
09.08.
2014

Rauma Festivon vuoden 2015 taiteellinen johtaja on laulutaitelija Mika Kares

Viulisti ja kapellimestari Jan Söderblomin kolmen vuoden sopimus Rauma Festivon kanssa päättyy lauantaina. Vuoden 2015 taiteellinen vastuu kamarimusiikkifestivaalista siirtyy basso Mika Karekselle. Rauman Konserttiyhdistys on sopinut yhdessä Söderblomin ja Kareksen kanssa yhteisjohtajuudesta vuorovuosin Rauma Festivossa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lauletun kamarimusiikin osuus kasvaa

Eurajoelta kotoisin oleva Mika Kares on opiskellut Sibelius-Akatemiassa ja yksityisesti professori Roland Hermannin johdolla. Kareksen repertuaari on laaja, mutta hän on erityisen menestyksekkäästi esittänyt Verdin, Wagnerin ja Mozartin musiikkia. Aktiivisena laulunopettajana hän opettaa ja mentoroi useita opiskelijoita ja laulun ammattilaisia niin yksityistunnein kuin mestarikursseilla.  Kares tunnetaan myös aktiivisena toimijana yleisesti kulttuurin parissa. Hän on kirjoittaa kolumneja ja blogia sekä toimii Eurajoki Bel Canton taiteellisena johtajana.

Rauma Festivon ensi vuoden teemasta tai ohjelmasuunnitelmista Kares on vielä vaitonainen. Varmaa on kuitenkin se, että lauletun kamarinmusiikin osuus tulee Festivossa kasvamaan.

– Laulumusiikin lisääminen ohjelmassa ei kuitenkaan tarkoita pelkästään lied-konsertteja, vaan tarkoituksenani on tuoda laulua esiin yllätyksellisemmässä muodossa, kertoo Kares salaperäisenä visioistaan taiteellisena johtajana.

Vuorojohtajuus takaa festivaalin laadun

Jan Söderblomilla on takanaan kolme intensiivistä vuotta Rauma Festivon ohjelmiston suunnittelun parissa. Jokaiselle vuodelle hän on ammentanut uusia ideoita omasta ideakiulustaan Hän kuitenkin huomasi tätä vuotta suunnitellessaan, että festivaalin taiteelliseen johtajuuteen olisi hyvä saada joku, jonka kanssa voi jakaa vastuuta.

Tiedän kokemuksesta, että festivaalin taiteellisessa johtajuudessa toimii tällainen vuorovetoisuus. Se antaa rauhaa rakentaa aina sitä omaa vuotta. Se on festivaalikävijälle laadun tae, toteaa Jan Söderblom.

Molemmat johtajat lavalla

Vuoden 2014 menestyksekäs festivaaliviikko Rauma Festivossa päättyy lauantaina kulttuuritalo Posellin iltakonserttiin, jossa lavalle nousee lähes kaikki tapahtuman huikaisevista artisteista. Konsertissa kurkistetaan vielä kerran merenkävijän kirstuun, jonka pohjalta löytyy matkamuistona koti-Suomeenkin kulkeutunut tango. Konsertti on loppuunmyyty.

« Takaisin

22.06.
2021

Musiikki auttaa hahmottamaan maailmaa

Käyrätorvisti Ville Hiilivirta on toiminut äänenjohtajatehtävissä useimmissa suomalaisissa orkestereissa sekä mm. Ruotsin Kuninkaallisissa Filharmonikoissa, Esa-Pekka Salosen kutsumana Lontoon Philharmonia-orkesterissa sekä Saksassa Baijerin ja Essenin valtionorkestereissa. Vuodesta 2010 on toiminut Helsingin kaupunginorkesterissa käyrätorviryhmän äänenjohtajana.

20.06.
2021

Harjoittelua ja reilusti unta

Näistä elementeistä on koostunut Atte Kilpeläisen kulunut vuosi. Elokuussa Festivon taiteilijakaartiin mukaan saapuva alttoviulisti saapuu Raumalle nyt toista kertaa. Edellinen Festivo-vierailu oli vuonna 2016.  Korona-aikana Kilpeläinen kertoo aikaa olleen kaikenlaiseen ajatustyöhön sekä myös nukkumiseen.

18.06.
2021

Yleisön kohtaaminen oli tunteellinen hetki

Yksi Festivon vuoden 2021 taitelijoista on Vuokko Hovatta. Hän rakastaa viettää aikaa ystäviensä kanssa – Syömme hyvin ja nautimme viinistä. Kesällä tietenkin ulkona.

16.06.
2021

Korona-aikana kollegiaalinen yhteys löytyi ruudun kautta

Elokuussa Festivo saa vieraakseen harpisti ja kuvataiteilija Laura Hynnisen. Porvoolaistaiteilijan projektit ovat poikkitaiteellisia kokonaisuuksia ja Rauman taidemuseolla koetaan perjantai-iltana konsertti, jossa hän yhdistää maalauksen ja musiikin.  Festivaalin konserttiohjelman elämännautinnoista Hynninen mainitsee itselleen tärkeimmäksi ystävyyden.

27.05.
2021

Lipunmyynti alkaa 29.5.

Kesä on ovella ja hihat heiluvat kun Rauma Festivon järjestelyt kiihtyvät kohti elokuuta. Lipunmyynti alkaa lauantaina 29.5.2021 klo 10 Lippu.fi-kanavilla hyvin pienillä määrillä, sillä konserttien turvallinen järjestäminen on Rauma Festivolle tänäkin kesänä ensisijaista.

25.04.
2021

Rauma Festivo kutsuu nauttimaan elämästä elokuussa

Viulisti, ohjaaja Siljamari Heikinheimo aloittaa kolmivuotisen kauden kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon taiteellisena johtajana vuonna 2021. Heikinheimon suunnittelema, 38. kertaa järjestettävä festivaali rakentuu teeman Kahdeksan elämännautintoa ja seitsemän kuolemansyntiä ympärille. Raumalla 3.–7.

22.04.
2021

Festivaalin ohjelma julkaistaan live-lähetyksessä

Rauma Festivon ohjelma julkaistaan Kulttuurikuppila Brummin olohuoneesta sunnuntaina 25.4. klo 15. Ohjelmaa esittelee myös sävelin ensimmäisen Festivo-editionsa suunnitellut Siljamari Heikinheimo ja eräs toinenkin kesän taiteilija saapuu paikalle.

10.12.
2020

Siljamari Heikinheimo on Rauma Festivon uusi taiteellinen johtaja

Viulisti, ohjaaja Siljamari Heikinheimo (s. 1985) aloittaa kolmivuotisen kauden kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon taiteellisena johtajana vuonna 2021. Radion sinfoniaorkesterista viulistista vapaaksi taiteilijaksi vuonna 2016 ryhtynyt Heikinheimo on toiminut muun muassa Tapiola Sinfonietan ja Lapin kamariorkesterin konserttimestarina.

Hae lisää uutisia

Rauman Konserttiyhdistys ry
Käsityöläisentie 18 R 62
00750 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi