)
09.08.
2014

Rauma Festivon vuoden 2015 taiteellinen johtaja on laulutaitelija Mika Kares

Viulisti ja kapellimestari Jan Söderblomin kolmen vuoden sopimus Rauma Festivon kanssa päättyy lauantaina. Vuoden 2015 taiteellinen vastuu kamarimusiikkifestivaalista siirtyy basso Mika Karekselle. Rauman Konserttiyhdistys on sopinut yhdessä Söderblomin ja Kareksen kanssa yhteisjohtajuudesta vuorovuosin Rauma Festivossa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lauletun kamarimusiikin osuus kasvaa

Eurajoelta kotoisin oleva Mika Kares on opiskellut Sibelius-Akatemiassa ja yksityisesti professori Roland Hermannin johdolla. Kareksen repertuaari on laaja, mutta hän on erityisen menestyksekkäästi esittänyt Verdin, Wagnerin ja Mozartin musiikkia. Aktiivisena laulunopettajana hän opettaa ja mentoroi useita opiskelijoita ja laulun ammattilaisia niin yksityistunnein kuin mestarikursseilla.  Kares tunnetaan myös aktiivisena toimijana yleisesti kulttuurin parissa. Hän on kirjoittaa kolumneja ja blogia sekä toimii Eurajoki Bel Canton taiteellisena johtajana.

Rauma Festivon ensi vuoden teemasta tai ohjelmasuunnitelmista Kares on vielä vaitonainen. Varmaa on kuitenkin se, että lauletun kamarinmusiikin osuus tulee Festivossa kasvamaan.

– Laulumusiikin lisääminen ohjelmassa ei kuitenkaan tarkoita pelkästään lied-konsertteja, vaan tarkoituksenani on tuoda laulua esiin yllätyksellisemmässä muodossa, kertoo Kares salaperäisenä visioistaan taiteellisena johtajana.

Vuorojohtajuus takaa festivaalin laadun

Jan Söderblomilla on takanaan kolme intensiivistä vuotta Rauma Festivon ohjelmiston suunnittelun parissa. Jokaiselle vuodelle hän on ammentanut uusia ideoita omasta ideakiulustaan Hän kuitenkin huomasi tätä vuotta suunnitellessaan, että festivaalin taiteelliseen johtajuuteen olisi hyvä saada joku, jonka kanssa voi jakaa vastuuta.

Tiedän kokemuksesta, että festivaalin taiteellisessa johtajuudessa toimii tällainen vuorovetoisuus. Se antaa rauhaa rakentaa aina sitä omaa vuotta. Se on festivaalikävijälle laadun tae, toteaa Jan Söderblom.

Molemmat johtajat lavalla

Vuoden 2014 menestyksekäs festivaaliviikko Rauma Festivossa päättyy lauantaina kulttuuritalo Posellin iltakonserttiin, jossa lavalle nousee lähes kaikki tapahtuman huikaisevista artisteista. Konsertissa kurkistetaan vielä kerran merenkävijän kirstuun, jonka pohjalta löytyy matkamuistona koti-Suomeenkin kulkeutunut tango. Konsertti on loppuunmyyty.

« Takaisin

10.12.
2020

Siljamari Heikinheimo on Rauma Festivon uusi taiteellinen johtaja

Viulisti, ohjaaja Siljamari Heikinheimo (s. 1985) aloittaa kolmivuotisen kauden kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon taiteellisena johtajana vuonna 2021. Radion sinfoniaorkesterista viulistista vapaaksi taiteilijaksi vuonna 2016 ryhtynyt Heikinheimo on toiminut muun muassa Tapiola Sinfonietan ja Lapin kamariorkesterin konserttimestarina.

11.08.
2020

Striimit Festivon konserteista katsottavissa 7.9. saakka

Tämän vuoden Festivon kaikki konsertit striimattiin yhteistyössä Kultuurikuppila Brummin kanssa. Äänentoistosta vastasi musiikin moniottelija Esko Grundström. Tallenteet ovat nyt nähtävissä Rauma Festivon YouTube-kanavalla 7.9. saakka. Kätevimmin linkit konsertteihin löydät Festivon nettisivuilta Striimit-otsikon alta.

04.08.
2020

Avajaiskonsertti loppuunmyyty

Keskiviikkona 5.8. alkavan Rauma Festivon avajaiskonsertti on myyty loppuun. Striimin ääreen voi kuitenkin liittyä kotisohvalta ja sitä pääsee seuraamaan Festivon YouTube-kanavalta.

04.08.
2020

Monta kokkia takaa värikkään keitoksen

Fagotin vuorottelevana äänenjohtajana Helsingin kaupunginorkesterissa toimiva Mikko-Pekka Svala saapuu Rauma Festivon vieraaksi osana Helsinki Chamber Soloistsia. Kevään aikana hän on ehtinyt nauttia joustavammista harjoitusaikatauluista, lisääntyneestä ajasta perheen kanssa sekä kokkailusta ja myös vaimon loistavista aterioista.

02.08.
2020

Jameissa musiikki soljuu iloisen tanssillisen pomppuisena

Tänä vuonna Festivon taiteilijajoukko täydentyy kansanmusiikin taitajilla. Mukaan on kutsuttu Muuan-trio, jonka muodostavat Rauno Junkkari, Samuli Karjalainen ja Kirsi Vinkki. Yhdessä soittaminen rennossa tunnelmassa on tämän yhtyeen liima.  ”Olemme alunperin tavanneet irlantilaisen musiikin jamisoiton parissa Helsingissä.

30.07.
2020

Muusikko antaa musiikille äänen

Tämän kesän Festivossa nautitaan siitä koronakevään ja kesän jälkeen voimme kokoontua musiikin ääreen vähän vapaammin, vaikkakin turvallisuusseikat huomioiden. Lyömäsoittaja Xavi Castellón kohdalla kyseessä on iloinen jälleennäkeminen myös sen vuoksi, että hän saapuu Raumalle toistamiseen.

28.07.
2020

Missä mennään?

Rauma Festivon taiteellinen johtaja Jan Söderblom odottaa ensi viikkoa: “Kun moni asia nyt vaikuttaa epävarmalta, tuntuu hyvältä tietää, että saamme kohta viettää aikaa yhdessä Raumalla.

27.07.
2020

Carpe diem -päivänä iloitaan jälleennäkemisestä

Kevään ja kesän aikana ehtyneitä elävän musiikin varantoja pääsee täyttämään seitsemän konsertin annoksella Rauma Festivon perinteisenä Carpe diem -päivänä.

Hae lisää uutisia

Rauman Konserttiyhdistys ry
Käsityöläisentie 18 F 62
00750 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi