)
09.08.
2014

Rauma Festivon vuoden 2015 taiteellinen johtaja on laulutaitelija Mika Kares

Viulisti ja kapellimestari Jan Söderblomin kolmen vuoden sopimus Rauma Festivon kanssa päättyy lauantaina. Vuoden 2015 taiteellinen vastuu kamarimusiikkifestivaalista siirtyy basso Mika Karekselle. Rauman Konserttiyhdistys on sopinut yhdessä Söderblomin ja Kareksen kanssa yhteisjohtajuudesta vuorovuosin Rauma Festivossa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lauletun kamarimusiikin osuus kasvaa

Eurajoelta kotoisin oleva Mika Kares on opiskellut Sibelius-Akatemiassa ja yksityisesti professori Roland Hermannin johdolla. Kareksen repertuaari on laaja, mutta hän on erityisen menestyksekkäästi esittänyt Verdin, Wagnerin ja Mozartin musiikkia. Aktiivisena laulunopettajana hän opettaa ja mentoroi useita opiskelijoita ja laulun ammattilaisia niin yksityistunnein kuin mestarikursseilla.  Kares tunnetaan myös aktiivisena toimijana yleisesti kulttuurin parissa. Hän on kirjoittaa kolumneja ja blogia sekä toimii Eurajoki Bel Canton taiteellisena johtajana.

Rauma Festivon ensi vuoden teemasta tai ohjelmasuunnitelmista Kares on vielä vaitonainen. Varmaa on kuitenkin se, että lauletun kamarinmusiikin osuus tulee Festivossa kasvamaan.

– Laulumusiikin lisääminen ohjelmassa ei kuitenkaan tarkoita pelkästään lied-konsertteja, vaan tarkoituksenani on tuoda laulua esiin yllätyksellisemmässä muodossa, kertoo Kares salaperäisenä visioistaan taiteellisena johtajana.

Vuorojohtajuus takaa festivaalin laadun

Jan Söderblomilla on takanaan kolme intensiivistä vuotta Rauma Festivon ohjelmiston suunnittelun parissa. Jokaiselle vuodelle hän on ammentanut uusia ideoita omasta ideakiulustaan Hän kuitenkin huomasi tätä vuotta suunnitellessaan, että festivaalin taiteelliseen johtajuuteen olisi hyvä saada joku, jonka kanssa voi jakaa vastuuta.

Tiedän kokemuksesta, että festivaalin taiteellisessa johtajuudessa toimii tällainen vuorovetoisuus. Se antaa rauhaa rakentaa aina sitä omaa vuotta. Se on festivaalikävijälle laadun tae, toteaa Jan Söderblom.

Molemmat johtajat lavalla

Vuoden 2014 menestyksekäs festivaaliviikko Rauma Festivossa päättyy lauantaina kulttuuritalo Posellin iltakonserttiin, jossa lavalle nousee lähes kaikki tapahtuman huikaisevista artisteista. Konsertissa kurkistetaan vielä kerran merenkävijän kirstuun, jonka pohjalta löytyy matkamuistona koti-Suomeenkin kulkeutunut tango. Konsertti on loppuunmyyty.

« Takaisin

30.08.
2021

Rauma Festivon konsertit tavoittivat tuhansia – korona-altistuksia ei ainuttakaan

Elokuun ensimmäisellä viikolla järjestetyn kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon konserteissa ja muissa tapahtumissa vierailtiin yli 1500 kertaa. 20 livetapahtumasta striimattiin viisi konserttia. Lisäksi festivaalin sosiaalisen median kanaville tuotettiin erityisesti lapsiperheille suunnattu Vanhan Rauman kolopolku.

06.08.
2021

Rauma Festivon perjantain ja lauantain konsertit siirretään Rauma-saliin

Myöhään torstai-iltana Rauman kaupunki päätti määritellä Rauman Covid-19-epidemian suhteen leviämisalueeseen kuuluvaksi. Koska päätös on voimassa välittömästi, Rauma Festivon loppuviikon ohjelmaa säädetään entistä turvallisemmaksi yleisölle.  Perjantain konsertit Posellista ja Rauman taidemuseosta siirretään Rauma-saliin.

02.08.
2021

Rauma Festivon striimilipuilla ainutkertaisiin tunnelmiin

Rauma Festivo alkaa maanantaina 2.8. etkoilla Vanhassa Raumassa. Spärrin pihassa tavataan taiteilijoita ja kuullaan yllätysesitys Seitsemän kuolemansyntiä -oopperan esiintyjiltä. Festivaalin kaikki 20 konserttia toteutuvat, mutta Lounais-Suomen aluehallintaviraston perjantaina 30.7. asettaman määräyksen mukaisesti turvaväleihin kiinnitetään erityistä huomiota.

27.07.
2021

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen vieraaksi Rauma Festivon torikeskusteluun

Rauma Festivon järjestämän Festivon-torin vieraina tiistaina 3.8.2021 klo 16.30 Rauman kauppatorilla ovat tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen, Rauma Festivon taiteellinen johtaja Siljamari Heikinheimo sekä Rauman Teatterin taiteellinen johtaja Otto Kanerva. Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen osallistuu  keskusteluun klo 16.45 alkaen.

26.07.
2021

Onnellinen juuri nyt

Trumpetisti Thomas Bugnot on ollut koko kesän onnellisen kiireinen. Hän on viettänyt aikaa synnyinmaassaan Ranskassa, jossa hän on saanut soittaa useissa konserteissa.

25.07.
2021

Mullistusten vuosi on tuonut tasapainoa

Vuoden 2021 Rauma Festivon avaa ooppera Seitsemän kuolemansyntiä, jossa yhdistyvät Kurt Weillin suloiset sävelet ja Bertolt Brechtin sanansäilä sekä kabareenkatkuinen 1930-luku. Näyttämöteoksen pääosassa kuullaan poikkeuksellisen kauniista äänestään ja vangitsevasta lavasäteilystään ylistettyä sopraano Tuuli Takalaa.

22.07.
2021

Paineettomuus on välttämättömyys luovalle prosessille

Kuluneen vuoden aikana kontrabasisti Adrian Rigopulos on saanut kokea sen, miten suunnitellut konsertit ja harjoitukset häviävät kalenterista yksi toisensa jälkeen ja normaalisti kiireisellä muusikolla onkin yhtäkkiä käsissään aikaa. Rigopulos on osannut kuitenkin myös nauttia muuttuneesta tilanteesta.

19.07.
2021

Rauma Festivon Carpe diem -yllätyskonsertit palaavat pihoille

Rauma Festivon odotettu pääsymaksuttomien yllätyskonserttien päivä koetaan festivaaliviikon keskellä torstaina 5.8.2021. Vuonna 2012 ensimmäistä kertaa yleisöä hetkeen tarttumaan yllyttäneet minikonsertit palaavat Vanhan Rauman yksityispihoihin.

Hae lisää uutisia

Rauman Konserttiyhdistys ry
Käsityöläisentie 18 R 62
00750 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi