Rauman kirjastoihin ja kirjastoautoon on avattu kysely, johon voi osallistua 10. helmikuuta saakka. Raumalainen, tunnusta rakkautesi! -otsikon alla kaupunkilaisia yllytetään muistelemaan ensirakkauttaan, miettimään mitä salaiselle rakkauden kohteelle tahtoisi sanoa – tai esittämään rakkaudentunnustus paikkakunnalle, maulle, muistolle… Rauma Festivon, Soivat kirjat -konserttisarjan ja Rauman kirjaston yhteinen projekti muistuttaa, että rakkauden ja rakastamisen voima kannattelee koko yhteiskuntaa.

Kirjailija-näyttelijä Eppu Nuotio tulkitsee tunnustukset

Raumalaisten rakkaudentunnustukset punotaan osaksi Posellissa 12.2.2023 järjestettävää ystävänpäiväkonserttia. Otteet kirjailija, näyttelijä Eppu Nuotion romaanista kietoutuvat Tšaikovskin, Schubertin ja Beethovenin rakastettujen jousikvartettojen osiin. Romaaneja, lastenkirjoja, näytelmiä ja tv-käsikirjoituksia kirjoittanut Nuotio oli Rauman teatterissa näyttelijänä vuonna 1981. Konsertin musiikki soi Nuotion vuonna 2015 julkaisemassa romaanissa Mutta minä rakastan sinua. Tšaikovskin, Schubertin, Beethovenin ja Bartókin rakastettujen jousikvartettojen osia tulkitsee maamme eturivin muusikot: kvartetin viulisteina kohtaavat Rauma Festivon kaksi taiteellista johtajaa, festivaalia vuoteen 2020 saakka luotsannut Jan Söderblom ja nykyinen taiteellinen johtaja Siljamari Heikinheimo. Alttoviulistina soittaa Kansallisoopperan orkesterin sooloaltisti Pisku Ristiluoma ja sellistinä Radion Sinfoniaorkesterin soolosellisti Tomas Nuñez-Garcés. Konsertti järjestetään yhteistyössä Soivat kirjat -konserttisarjan kanssa.

Rauma Festivon elokuun liput myyntiin konsertin yhteydessä

Ystävänpäivän konsertin yhteydessä julkaistaan festivaalin koko elokuun ohjelma ja yksittäiset liput tulevat myyntiin. Jo nyt ostettavissa on kaikki elokuun konsertit sisältävä konserttipassi (tiedustelut info@raumafestivo.fi).

Mutta minä rakastan sinua -konsertti 12.2.2023 klo 16 Poselli

Eppu Nuotio, lausuja; Jan Söderblom, viulu; Siljamari Heikinheimo, viulu;  Pisku Ristiluoma, alttoviulu; Tomas Nuñes-Garcés, sello. Konserttilippu sisältää laskiaispullatarjoilun konsertin jälkeen.