Viulisti, ohjaaja Siljamari Heikinheimo (s. 1985) aloittaa kolmivuotisen kauden kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon taiteellisena johtajana vuonna 2021. Radion sinfoniaorkesterista viulistista vapaaksi taiteilijaksi vuonna 2016 ryhtynyt Heikinheimo on toiminut muun muassa Tapiola Sinfonietan ja Lapin kamariorkesterin konserttimestarina. Laaja-alaisuus taiteilijana johdatti hänet myös dramatisoinnin ja ohjauksen pariin. 

Monenlaisia konsertti- ja esityskokonaisuuksia suunnitellut ja toteuttanut Heikinheimo esiintyy säännöllisesti festivaaleilla ympäri Suomea Kuhmon kamarimusiikista Crusell-viikkoihin. Rauma Festivo on Heikinheimolle ensimmäinen oma festivaali. Hänen mielestään festivaalin suunnittelussa sen teema ja ohjelmisto kulkevat rinnakkain. ”Pidän aiheista, joissa on yleisölle selkeä samastumispinta. Suunnittelen konsertteja ja esityksiä, joita itse haluaisin kokea. Erityisen iloinen olen taiteellisesta yhteistyöstä raumalaisten tahojen kanssa: koen tärkeäksi, että Rauma Festivo on raumalaisten näköinen.” 

Heikinheimo vieraili ensi kertaa Rauma Festivossa elokuussa 2019, kun hän ohjasi oopperalaulaja Mika Kareksen suunnitteleman ohjelman osana kamariversion Bartókin oopperasta Herttua Siniparran linna. Elokuussa 2020 hän liidasi Helsinki Chamber Soloists -yhtyettä viulisti Jan Söderblomin jäähyväisohjelman osana. Heikinheimo viihtyi Raumalla heti: ”Käyskentely Vanhan Rauman mukulakivikaduilla sai minussa aikaan toinen toistaan sentimentaalisempia huokauksia. Festivon toimisto mahdollisti muusikoille mukavat oltavat ja mahdollisuuden keskittyä konsertteihin vailla huolia käytännön asioista. Lisäksi sain toteuttaa kokonaistaiteilijuuttani toimiessani sekä viulistina että ohjaajana. Taiteellisen johtajan pestin myötä Rauma Festivo kulkee mielessäni nimellä Unelmatehdas.” 

Rauma Festivon elokuun 2021 esiintyjät ja ohjelma julkaistaan maaliskuussa, jolloin konserttien toteutustapa ja sallitut yleisömäärät ovat paremmin ennakoitavissa. Ohjelmaan sisältyy mm. Kurt Weillin (1900–1950) teos, jota ei ole Suomessa nähty näyttämöllä sitten vuoden 1976. Luvassa on myös Rauman taidemuseon kanssa toteuttava yhteinen projekti.