MARI PALO
sopraano

Mari Palo on yksi kysytyimmistä suomalaisista sopraanoista sekä kotimaisilla estradeilla että kansainvälisillä lavoilla. Monipuolisena taiteilijana Palo on valloittanut säteilevällä läsnäolollaan yleisöjä yli genrerajojen klassisesta lied- ja oopperaohjelmistosta kevyempään musiikkiin.

Mari Palo aloitti lauluopintonsa Keski-Pohjanmaan konservatoriossa ja valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta. Hän on esiintynyt ympäri maailmaa liedlaulajana ja orkestereiden solistina, ja on suosittu vieras myös kamarimusiikkifestivaaleilla.

Suomen Kansallisoopperan vakiovierailijana Palo on esiintynyt vuodesta 1999, viimeaikaisia rooleja ovat mm.  Franz Lehárin Iloisen Lesken Hanna Glavari sekä Jaakko Kuusiston Jään Mona. Keväällä 2023 hän lauloi toisen pääroolin Philip Venablesin ajankohtaisessa Denis & Katya -oopperassa, joka toteutettiin Taite ry:n, Musica Novan ja Kansallisoopperan yhteistyönä. Kesällä 2023 Ilmajoen musiikkijuhlilla kantaesitetyssä Eeva Kontun oopperassa Armi Mari Palo lauloi useita rooleja. Suomen Kansallisoopperan näyttämölle Palo nousee jälleen vuonna 2024, jolloin hän laulaa Wellgunden roolin Richard Wagnerin Jumalten tuho -oopperassa.

Täyden konserttikalenterinsa ohella Palo siirtää osaamistaan myös tuleville kollegoille toimien tuntiopettajana Kokkolan ammattikorkeakoulussa.

Mari Palo toimii yhdessä Kari Ikosen kanssa Oulun Musiikkijuhlien taiteellisena johtajana. Tasavallan presidentti myönsi Palolle Pro Finlandia -mitalin vuonna 2019.

www.maripalo.com