Festivaalin kaikki palaset alkavat olla paikoillaan, vain yleisö ja sen tuoma vuorovaikutus puuttuu vielä. On hetki juuri ennen kuin kaikki alkaa. Mieli täyttyy jännityksestä ja odotuksesta: mitä juhla-Festivo tuokaan tullessaan? Viikon taiteilijat summaavat odotuksiaan seuraavasti:

”Odotan kokevani kaikki konsertit ja tapaavani teidät kaikki!” Sampo Kasurinen, säveltäjä (Trapped Butterfly)

”Odotan Rauman yleisön kohtaamista, koska se on aina ollut niin vastaanottavainen ja kannustava!” Terhi Paldanius, viulu (Rakkaus ja tyrannia, Tanssiin kutsu)

”Trapped Butterfly on loistava moderni ooppera. Odotan innolla näkeväni sen uudelleen!” Timo Kämäräinen, kitara (Iltasatu – Mur ja metsän ilta)

”Odotan, että saan kuulla Kamuksen soittoa. Mulla on ollut etuoikeus työskennellä kvartetin kanssa jo aiemmin ja ihailen yhtyeen yhteissointia suuresti.” Karri ”Paleface” Miettinen (Iltasatu – Mur ja metsän ilta, Rakkaus ja tyrannia)

”Musiikin täyttämiä päiviä puutaloidyllissä! ” Joonas Ahonen, piano (Merinäköala, Tanssiin kutsu)

”Odotan musiikillisia kohtaamisia kollegoiden ja yleisön kanssa!” Laura Vikman, viulu (Merinäköala, Yläpilveä)

”En ole aiemmin päässyt käymään näillä festareilla, tai edes Raumalla! Odotan ensivisiittiäni innolla ja uteliain mielin.” Miiko Toiviainen, näyttelijä (Kunniavieras)

”Odotan Rituaali-konserttia, minusta se kuulostaa rukoukselta.
Odotan, että pääsen hengittämään musiikin, taiteen ja liikkeen tunnelmaa muiden taiteilijoiden ja yleisön kanssa. Se on kuin taikaa!” Tarja Nyberg, kontrabasso (Merinäköala)

”Trapped Butterfly-esitystä sekä kollegojen ja yleisön näkemistä!” Tomas Djupsjöbacka, kapellimestari (Trapped Butterfly)

”Odotan hetkiä Vanhassa Raumassa vanhojen ystävien seurassa.” Ralf Gothóni, piano (Rakkaus ja tyrannia, Kunniavieras)

”Eniten odotan ystävien kanssa musisoimista. Jos jotain pitää nostaa esille, niin on hienoa päästä soittamaan lapsuuden idolin ja opiskeluaikojen inspiroivan kamarimusiikkiopettajan Ralf Gothonin kanssa.” Markus Hohti, sello (Oma hetki)

”Odotan kaikkea! Ehkä eniten festarikuplan sisään sukeltamista ja sitä että pääsee todistamaan mitä kaikkea tämä mahtava taiteilijoiden porukka saa aikaan yhdessä.” Hanna Hohti, alttoviulu (Rituaali)

”Odotan Rauma Festivossa yleisön kohtaamista.” Petja Kainulainen, sello (Tanssiin kutsu, Trapped Butterfly)