)
13.08.
2012

30-juhlavuoden teemana ensi vuonna Itämeri ja sitä ympäröivien maiden kulttuuri

Lauantaina päättynyt 29. Rauma Festivo ihastutti monipuolisella ja eri aikakausien musiikkia sisältäneellä ohjelmallaan. Viikon teemoina olivat Rauman kaupungin 570-juhlavuosi ja aika. Festivo halusi omalla panoksellaan myös osallistua Rauman Pyhän Ristin kirkon 500-vuotisjuhlallisuuksiin.  Musiikkiviikko saavutti 2.500 kävijän tavoitteensa. Klassisen musiikin kuulijoita riitti kiitettävästi konserttisaleihin, kahvilamatineoihin ja Carpe diem –musiikkihetkiin Vanhassa Raumassa.

Rauma Festivoa vietettiin 5.-11.8. Viikon mittaiseen festivaalin mahtui 30 ilmaistapahtumaa ja 12 konserttia, joista suosituimpia olivat loppuunmyyty iltapäivän kahvikonsertti Grand Tour ja kirkkokonsertit Eurajoen ja Rauman kirkoissa.

Uutena taiteellisena johtajana tänä vuonna aloittanut viulutaiteilija ja kapellimestari Jan Söderblom summaa mennyttä viikkoa

–         Viikko oli onnistunut ja hieno kokemus sekä menestys taiteellisesti. Yleisö otti vaihtelevan ohjelman innokkaasti vastaan. Ilmapiiri konserteissa ja kaupungilla oli hyvä. Sääkin suosi meitä.

Musiikkipäivien kohokohdiksi nousivat Rauman kirkkokonsertti, jossa Keskiaikaisen Musiikin Yhtye Oliphant esitti 1100-luvulla sävellettyä musiikkia aikakauden soittimilla ja Straumr-lauluyhtye Kaija Saariahon Echon! elektroniikalla tehostettuna, Baccano-barokkiyhtyeen johdattelema konserttimatka Grand Tour sekä Pori Sinfoniettan ja sopraano Piia Komsin vierailu päätöskonsertissa.

Ensi vuonna juhlavuosi ja uusi teema

Rauma Festivo viettää 30-vuotisjuhlia ensi vuonna 4.-10.8. Juhlavuoden teemana on Itämeri ja sitä ympäröivien maiden kulttuuri.

 

« Takaisin

22.06.
2021

Musiikki auttaa hahmottamaan maailmaa

Käyrätorvisti Ville Hiilivirta on toiminut äänenjohtajatehtävissä useimmissa suomalaisissa orkestereissa sekä mm. Ruotsin Kuninkaallisissa Filharmonikoissa, Esa-Pekka Salosen kutsumana Lontoon Philharmonia-orkesterissa sekä Saksassa Baijerin ja Essenin valtionorkestereissa. Vuodesta 2010 on toiminut Helsingin kaupunginorkesterissa käyrätorviryhmän äänenjohtajana.

20.06.
2021

Harjoittelua ja reilusti unta

Näistä elementeistä on koostunut Atte Kilpeläisen kulunut vuosi. Elokuussa Festivon taiteilijakaartiin mukaan saapuva alttoviulisti saapuu Raumalle nyt toista kertaa. Edellinen Festivo-vierailu oli vuonna 2016.  Korona-aikana Kilpeläinen kertoo aikaa olleen kaikenlaiseen ajatustyöhön sekä myös nukkumiseen.

18.06.
2021

Yleisön kohtaaminen oli tunteellinen hetki

Yksi Festivon vuoden 2021 taitelijoista on Vuokko Hovatta. Hän rakastaa viettää aikaa ystäviensä kanssa – Syömme hyvin ja nautimme viinistä. Kesällä tietenkin ulkona.

16.06.
2021

Korona-aikana kollegiaalinen yhteys löytyi ruudun kautta

Elokuussa Festivo saa vieraakseen harpisti ja kuvataiteilija Laura Hynnisen. Porvoolaistaiteilijan projektit ovat poikkitaiteellisia kokonaisuuksia ja Rauman taidemuseolla koetaan perjantai-iltana konsertti, jossa hän yhdistää maalauksen ja musiikin.  Festivaalin konserttiohjelman elämännautinnoista Hynninen mainitsee itselleen tärkeimmäksi ystävyyden.

27.05.
2021

Lipunmyynti alkaa 29.5.

Kesä on ovella ja hihat heiluvat kun Rauma Festivon järjestelyt kiihtyvät kohti elokuuta. Lipunmyynti alkaa lauantaina 29.5.2021 klo 10 Lippu.fi-kanavilla hyvin pienillä määrillä, sillä konserttien turvallinen järjestäminen on Rauma Festivolle tänäkin kesänä ensisijaista.

25.04.
2021

Rauma Festivo kutsuu nauttimaan elämästä elokuussa

Viulisti, ohjaaja Siljamari Heikinheimo aloittaa kolmivuotisen kauden kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon taiteellisena johtajana vuonna 2021. Heikinheimon suunnittelema, 38. kertaa järjestettävä festivaali rakentuu teeman Kahdeksan elämännautintoa ja seitsemän kuolemansyntiä ympärille. Raumalla 3.–7.

22.04.
2021

Festivaalin ohjelma julkaistaan live-lähetyksessä

Rauma Festivon ohjelma julkaistaan Kulttuurikuppila Brummin olohuoneesta sunnuntaina 25.4. klo 15. Ohjelmaa esittelee myös sävelin ensimmäisen Festivo-editionsa suunnitellut Siljamari Heikinheimo ja eräs toinenkin kesän taiteilija saapuu paikalle.

10.12.
2020

Siljamari Heikinheimo on Rauma Festivon uusi taiteellinen johtaja

Viulisti, ohjaaja Siljamari Heikinheimo (s. 1985) aloittaa kolmivuotisen kauden kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon taiteellisena johtajana vuonna 2021. Radion sinfoniaorkesterista viulistista vapaaksi taiteilijaksi vuonna 2016 ryhtynyt Heikinheimo on toiminut muun muassa Tapiola Sinfonietan ja Lapin kamariorkesterin konserttimestarina.

Hae lisää uutisia

Rauman Konserttiyhdistys ry
Käsityöläisentie 18 R 62
00750 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi