)
13.08.
2012

30-juhlavuoden teemana ensi vuonna Itämeri ja sitä ympäröivien maiden kulttuuri

Lauantaina päättynyt 29. Rauma Festivo ihastutti monipuolisella ja eri aikakausien musiikkia sisältäneellä ohjelmallaan. Viikon teemoina olivat Rauman kaupungin 570-juhlavuosi ja aika. Festivo halusi omalla panoksellaan myös osallistua Rauman Pyhän Ristin kirkon 500-vuotisjuhlallisuuksiin.  Musiikkiviikko saavutti 2.500 kävijän tavoitteensa. Klassisen musiikin kuulijoita riitti kiitettävästi konserttisaleihin, kahvilamatineoihin ja Carpe diem –musiikkihetkiin Vanhassa Raumassa.

Rauma Festivoa vietettiin 5.-11.8. Viikon mittaiseen festivaalin mahtui 30 ilmaistapahtumaa ja 12 konserttia, joista suosituimpia olivat loppuunmyyty iltapäivän kahvikonsertti Grand Tour ja kirkkokonsertit Eurajoen ja Rauman kirkoissa.

Uutena taiteellisena johtajana tänä vuonna aloittanut viulutaiteilija ja kapellimestari Jan Söderblom summaa mennyttä viikkoa

–         Viikko oli onnistunut ja hieno kokemus sekä menestys taiteellisesti. Yleisö otti vaihtelevan ohjelman innokkaasti vastaan. Ilmapiiri konserteissa ja kaupungilla oli hyvä. Sääkin suosi meitä.

Musiikkipäivien kohokohdiksi nousivat Rauman kirkkokonsertti, jossa Keskiaikaisen Musiikin Yhtye Oliphant esitti 1100-luvulla sävellettyä musiikkia aikakauden soittimilla ja Straumr-lauluyhtye Kaija Saariahon Echon! elektroniikalla tehostettuna, Baccano-barokkiyhtyeen johdattelema konserttimatka Grand Tour sekä Pori Sinfoniettan ja sopraano Piia Komsin vierailu päätöskonsertissa.

Ensi vuonna juhlavuosi ja uusi teema

Rauma Festivo viettää 30-vuotisjuhlia ensi vuonna 4.-10.8. Juhlavuoden teemana on Itämeri ja sitä ympäröivien maiden kulttuuri.

 

« Takaisin

10.12.
2020

Siljamari Heikinheimo on Rauma Festivon uusi taiteellinen johtaja

Viulisti, ohjaaja Siljamari Heikinheimo (s. 1985) aloittaa kolmivuotisen kauden kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon taiteellisena johtajana vuonna 2021. Radion sinfoniaorkesterista viulistista vapaaksi taiteilijaksi vuonna 2016 ryhtynyt Heikinheimo on toiminut muun muassa Tapiola Sinfonietan ja Lapin kamariorkesterin konserttimestarina.

11.08.
2020

Striimit Festivon konserteista katsottavissa 7.9. saakka

Tämän vuoden Festivon kaikki konsertit striimattiin yhteistyössä Kultuurikuppila Brummin kanssa. Äänentoistosta vastasi musiikin moniottelija Esko Grundström. Tallenteet ovat nyt nähtävissä Rauma Festivon YouTube-kanavalla 7.9. saakka. Kätevimmin linkit konsertteihin löydät Festivon nettisivuilta Striimit-otsikon alta.

04.08.
2020

Avajaiskonsertti loppuunmyyty

Keskiviikkona 5.8. alkavan Rauma Festivon avajaiskonsertti on myyty loppuun. Striimin ääreen voi kuitenkin liittyä kotisohvalta ja sitä pääsee seuraamaan Festivon YouTube-kanavalta.

04.08.
2020

Monta kokkia takaa värikkään keitoksen

Fagotin vuorottelevana äänenjohtajana Helsingin kaupunginorkesterissa toimiva Mikko-Pekka Svala saapuu Rauma Festivon vieraaksi osana Helsinki Chamber Soloistsia. Kevään aikana hän on ehtinyt nauttia joustavammista harjoitusaikatauluista, lisääntyneestä ajasta perheen kanssa sekä kokkailusta ja myös vaimon loistavista aterioista.

02.08.
2020

Jameissa musiikki soljuu iloisen tanssillisen pomppuisena

Tänä vuonna Festivon taiteilijajoukko täydentyy kansanmusiikin taitajilla. Mukaan on kutsuttu Muuan-trio, jonka muodostavat Rauno Junkkari, Samuli Karjalainen ja Kirsi Vinkki. Yhdessä soittaminen rennossa tunnelmassa on tämän yhtyeen liima.  ”Olemme alunperin tavanneet irlantilaisen musiikin jamisoiton parissa Helsingissä.

30.07.
2020

Muusikko antaa musiikille äänen

Tämän kesän Festivossa nautitaan siitä koronakevään ja kesän jälkeen voimme kokoontua musiikin ääreen vähän vapaammin, vaikkakin turvallisuusseikat huomioiden. Lyömäsoittaja Xavi Castellón kohdalla kyseessä on iloinen jälleennäkeminen myös sen vuoksi, että hän saapuu Raumalle toistamiseen.

28.07.
2020

Missä mennään?

Rauma Festivon taiteellinen johtaja Jan Söderblom odottaa ensi viikkoa: “Kun moni asia nyt vaikuttaa epävarmalta, tuntuu hyvältä tietää, että saamme kohta viettää aikaa yhdessä Raumalla.

27.07.
2020

Carpe diem -päivänä iloitaan jälleennäkemisestä

Kevään ja kesän aikana ehtyneitä elävän musiikin varantoja pääsee täyttämään seitsemän konsertin annoksella Rauma Festivon perinteisenä Carpe diem -päivänä.

Hae lisää uutisia

Rauman Konserttiyhdistys ry
Käsityöläisentie 18 F 62
00750 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi