)
12.08.
2012

Onnistunut Festivo pääsi tavoitteisiinsa

Lauantaina 11.8. päättynyt 29. Rauma Festivo ihastutti monipuolisella ja eri aikakausien musiikkia sisältäneellä ohjelmallaan. Viikon teemoina olivat Rauman kaupungin 570-juhlavuosi ja aika. Festivo halusi omalla panoksellaan myös osallistua Rauman Pyhän Ristin kirkon 500-vuotisjuhlallisuuksiin.  Musiikkiviikko saavutti 2.500 kävijän tavoitteensa. Klassisen musiikin kuulijoita riitti kiitettävästi konserttisaleihin, kahvilamatineoihin ja Carpe diem –musiikkihetkiin Vanhassa Raumassa.

Rauma Festivoa vietettiin 5.-11.8. Viikon mittaiseen festivaalin mahtui 30 ilmaistapahtumaa ja 12 konserttia, joista suosituimpia olivat loppuunmyyty iltapäivän kahvikonsertti Grand Tour ja kirkkokonsertit Eurajoen ja Rauman kirkoissa.

Uutena taiteellisena johtajana tänä vuonna aloittanut viulutaiteilija ja kapellimestari Jan Söderblom summaa mennyttä viikkoa

–          Viikko oli onnistunut ja hieno kokemus sekä menestys taiteellisesti. Yleisö otti vaihtelevan ohjelman innokkaasti vastaan. Ilmapiiri konserteissa ja kaupungilla oli hyvä. Sääkin suosi meitä.

Musiikkipäivien kohokohdiksi nousivat Rauman kirkkokonsertti, jossa Keskiaikaisen Musiikin Yhtye Oliphant esitti 1100-luvulla sävellettyä musiikkia aikakauden soittimilla ja Straumr-lauluyhtye Kaija Saariahon Echon! elektroniikalla tehostettuna, Baccano-barokkiyhtyeen johdattelema konserttimatka Grand Tour sekä Pori Sinfoniettan ja sopraano Piia Komsin vierailu päätöskonsertissa.

Ensi vuonna juhlavuosi ja uusi teema

Rauma Festivo viettää 30-vuotisjuhlia ensi vuonna 4.-10.8. Viikon teemana on Itämeri ja sitä ympäröivien maiden kulttuuri.

Rauma Festivo 4.-10.8.2013

« Takaisin

25.07.
2021

Mullistusten vuosi on tuonut tasapainoa

Vuoden 2021 Rauma Festivon avaa ooppera Seitsemän kuolemansyntiä, jossa yhdistyvät Kurt Weillin suloiset sävelet ja Bertolt Brechtin sanansäilä sekä kabareenkatkuinen 1930-luku. Näyttämöteoksen pääosassa kuullaan poikkeuksellisen kauniista äänestään ja vangitsevasta lavasäteilystään ylistettyä sopraano Tuuli Takalaa.

22.07.
2021

Paineettomuus on välttämättömyys luovalle prosessille

Kuluneen vuoden aikana kontrabasisti Adrian Rigopulos on saanut kokea sen, miten suunnitellut konsertit ja harjoitukset häviävät kalenterista yksi toisensa jälkeen ja normaalisti kiireisellä muusikolla onkin yhtäkkiä käsissään aikaa. Rigopulos on osannut kuitenkin myös nauttia muuttuneesta tilanteesta.

19.07.
2021

Rauma Festivon Carpe diem -yllätyskonsertit palaavat pihoille

Rauma Festivon odotettu pääsymaksuttomien yllätyskonserttien päivä koetaan festivaaliviikon keskellä torstaina 5.8.2021. Vuonna 2012 ensimmäistä kertaa yleisöä hetkeen tarttumaan yllyttäneet minikonsertit palaavat Vanhan Rauman yksityispihoihin.

18.07.
2021

Anna Laaksolle spontaanius on elämän suola

Elokuussa Rauma Festivoon saapuva pianisti Anna Laakso toivoo, että jaksaisimme  muistaa pitkään oivallukset kuluneesta vuodesta. Lopulta hyvään elämään tarvitaan aika vähän aineksia, mutta sitäkin laadukkaampia. Laaksolle musiikki ja esiintyminen ovat juuri niitä.

16.07.
2021

Sellisti Lauri Kankkusen elämännautintojen juuret ovat Italiassa

Rauma Festivoon nyt toista kertaa saapuva sellisti Lauri Kankkunen odottaa hartaasti normaaleihin kuvioihin paluuta ja turvavälien poistumista . Muusikon työssä turvavälit vaikuttavat myös siihen, miten lähekkäin toisiaan muusikot voivat soittaa.

15.07.
2021

Vanhan Rauman kolopolulla tavataan pitsiin hurahtanut hämähäkki ja kurnuttava kuningas

Vanhan Rauman kolopolku on koko perheelle suunnattu kierros, jossa kartan avulla etsitään puhelimella skannattavia QR-koodeja. Koodien takaa paljastuu Vanhassa Raumassa asustavien erilaisten eläimien tervehdyksiä: lauluja, tansseja, runoja ja leikkejä.

08.07.
2021

Leikki on taidetta pienoiskoossa

Tanssitaitelija Auri Aholalla viime aikoina päällimmäisenä mielessä ovat olleet tärkeimmät elämän peruspalaset: perhe, luonto ja taide. Koreografioihinsa hän sitoo usein luontoteemoja ja myös saamelaiskulttuuria. Ahola asuu ja työskentelee Inarissa.

06.07.
2021

Taitelijuus on herkkä rohkeuslaji

Yli kolmessakymmenessä maassa ja sadalla albumilla esiintynyt muusikko-säveltäjä-tuottaja Jarmo Saari saapuu elokuussa Rauma Festivon vieraaksi. Omaleimaisesta tyylistään tunnettu kitaristi tunnetaan myös konsertteihin, elokuviin, televisioon, koreografioihin, teatteriin ja levyille luomastaan visuaalisesta sävellystyylistään.

Hae lisää uutisia

Rauman Konserttiyhdistys ry
Käsityöläisentie 18 R 62
00750 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi