)
10.12.
2014

Ensi kesän Festivoon 4.-8.8. kiinnostavia nuoria tähtiä

Kesän 2015 kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivossakäännetään esiin uusi sivu: merimatkat Itämerellä ja valtamerten yli jätetään nyt taakse ja on aika viettää aikaa rannalla, juurevasti peruskalliolla ja lähtökuopissa katse kohdistettuna tulevaisuuteen, sen tuomiin haasteisiin ja unelmiin. Miten taiteilijasta tuli hän, joka nyt valloittaa lavoja ja aina uusia yleisöjä? Miten musiikki elää ajassamme, mistä se on lähtenyt ja mihin musiikki on matkalla?

Mika 9.12.2014Taiteellisen johtajan paikan kamarimusiikkifestivaalissa ottaa nyt basso Mika Kares, jonka ohjelmistosuunnittelussa kantavana ideana on ollut paikallisuuden juhlinta, toiveiden täyttyminen ja haaveiden toteen käyminen. Suomalaisen musiikkielämän tienraivaajana toimi oman uransa kautta aikanaan Jean Sibelius, jonka syntymän 150-vuotisjuhlavuotta tullaan juhlistamaan myös Festivossa.

Ensikesän festivaali järjestetään 4.-8.8.2015. Rauma Festivontoiminnanjohtaja Anna Grundström odottaa jo malttamattomana tulevan kesän tapahtumaa.
− Viime kesän festivaali oli mahtava kokemus! Mieleen on jäänyt erityisesti musiikin kirvoittamat kyyneleet niin ystävien kuin tuntemattomien silmissä. Kun näkee, miten musiikki koskettaa, jaksaa helposti tehdä töitä konserttien eteen, hymyilee Grundström.DSC_0247

Aikamme Mozart

Upeita konsertteja on luvassa taas elokuussa. Rauma Festivossatullaan kuulemaan aikamme kiinnostavia nuoria taiteilijoita. Heistä yksi on jo laajasti mainetta niittänyt pianisti ja säveltäjäJohannes Piirto. Suurelle yleisölle piirto tuli tutuksi soitettuaan Musiikkitalon avajaisissa sekä kansainvälisen Maj Lind -pianokilpailun finalistina vuonna 2012.

Johannes Piirto1. Kuvaaja Kaapo Kamu21-vuotiaan Piirron soittoa on kuvailtu vapaaksi ja vivahteikkaaksi. Kiitosta on saanut myös hänen humaanisuutensa, joka ilmenee hänen musiikissaan syvyytenä ja kyvykkyytenä. Sävellystyössään Piirto lähtee liikkeelle soittimestaan käsin ja antaa mielikuvitukseen siivittää sormiaan. Improvisaatio on hänelle luontevaa ja tärkeää. Espoolaiskodista suurille konserttilavoille ponnistanut muusikko ei muista aikaa ennen pianoa. Ensimmäiset melodiat hän tapaili, kun hän juuri ja juuri ylettyi pianon koskettimiin. Viime vuosina kaksi hänen sävellyksistään on kantaesitetty: Virta Helsingin Musiikkitalon avajaisissa vuonna 2011, sekä Prolog for piano and orchestraTammisaaren Kesäkonserteissa vuonna 2012.

Johannes Piirto on opiskellut pianonsoittoa Sibelius-Akatemiassa Jussi Siiralan, Matti Raekallion, Antti Siiralan ja Liisa Pohjolan johdolla. Sävellystä hänelle on opettanut Tapio Tuomela ja orkesterinjohdossa hän on ollut Jorma Panulan opissa. 2013–2014Piirto vietti Wienissä opiskellen professori Stefan Vladarinjohdolla.

Uutta näkökulmaa

Lisäksi Rauma Festivossa kuullaan kahta raumalaisille tuttua nuorta lahjakkuutta: baritoni Aarne Pelkonen palaa Raumalle nyt osaksi kesän festivaalia viimekeväisen resitaalinsa jälkeen jaFestivo-debyyttinsä tekee teatteri- ja musikaalilavoilta tunnettuLaura Alajääski.

Baritoni Aarne Pelkonen on halunnut omistaa työuransa erityisesti lied-musiikin kehittämiselle ja tunnetuksi tekemiselle. Viime toukokuisen huikean Posellin konserttinsa jälkeen hän on ehtinyt tehdä monenmoista sekä yksin että yhdessä aisaparinsa Juho Alakärpän kanssa. Syksyn aikana he valmistivat Espoon Sello-saliin Raumallakin kuullun Hugo Wolfin Möriken-teksteihinperustuvan konsertin, jossa he osallistuivat toteutukseen myös aiheen panelisteina yhdessä Jorma Panulan kanssa.

Raumalaissyntyinen näyttelijä, laulaja ja muusikko LauraAlajääski on ollut kiinnitettynä Tampereen Työväen Teatteriin vuodesta 2012, jossa hän viimeisimpänä on häikäissyt Evita-musikaalin nimiroolissa sekä Maija Maitopartana Pekka Töpöhäntä -näytelmässä. Monipuolisena näyttelijänä ja muusikkona Alajääski tuo mielenkiintoisen, uuden kulman kesän kamarimusiikkifestivaaliin.

« Takaisin

10.12.
2020

Siljamari Heikinheimo on Rauma Festivon uusi taiteellinen johtaja

Viulisti, ohjaaja Siljamari Heikinheimo (s. 1985) aloittaa kolmivuotisen kauden kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon taiteellisena johtajana vuonna 2021. Radion sinfoniaorkesterista viulistista vapaaksi taiteilijaksi vuonna 2016 ryhtynyt Heikinheimo on toiminut muun muassa Tapiola Sinfonietan ja Lapin kamariorkesterin konserttimestarina.

11.08.
2020

Striimit Festivon konserteista katsottavissa 7.9. saakka

Tämän vuoden Festivon kaikki konsertit striimattiin yhteistyössä Kultuurikuppila Brummin kanssa. Äänentoistosta vastasi musiikin moniottelija Esko Grundström. Tallenteet ovat nyt nähtävissä Rauma Festivon YouTube-kanavalla 7.9. saakka. Kätevimmin linkit konsertteihin löydät Festivon nettisivuilta Striimit-otsikon alta.

04.08.
2020

Avajaiskonsertti loppuunmyyty

Keskiviikkona 5.8. alkavan Rauma Festivon avajaiskonsertti on myyty loppuun. Striimin ääreen voi kuitenkin liittyä kotisohvalta ja sitä pääsee seuraamaan Festivon YouTube-kanavalta.

04.08.
2020

Monta kokkia takaa värikkään keitoksen

Fagotin vuorottelevana äänenjohtajana Helsingin kaupunginorkesterissa toimiva Mikko-Pekka Svala saapuu Rauma Festivon vieraaksi osana Helsinki Chamber Soloistsia. Kevään aikana hän on ehtinyt nauttia joustavammista harjoitusaikatauluista, lisääntyneestä ajasta perheen kanssa sekä kokkailusta ja myös vaimon loistavista aterioista.

02.08.
2020

Jameissa musiikki soljuu iloisen tanssillisen pomppuisena

Tänä vuonna Festivon taiteilijajoukko täydentyy kansanmusiikin taitajilla. Mukaan on kutsuttu Muuan-trio, jonka muodostavat Rauno Junkkari, Samuli Karjalainen ja Kirsi Vinkki. Yhdessä soittaminen rennossa tunnelmassa on tämän yhtyeen liima.  ”Olemme alunperin tavanneet irlantilaisen musiikin jamisoiton parissa Helsingissä.

30.07.
2020

Muusikko antaa musiikille äänen

Tämän kesän Festivossa nautitaan siitä koronakevään ja kesän jälkeen voimme kokoontua musiikin ääreen vähän vapaammin, vaikkakin turvallisuusseikat huomioiden. Lyömäsoittaja Xavi Castellón kohdalla kyseessä on iloinen jälleennäkeminen myös sen vuoksi, että hän saapuu Raumalle toistamiseen.

28.07.
2020

Missä mennään?

Rauma Festivon taiteellinen johtaja Jan Söderblom odottaa ensi viikkoa: “Kun moni asia nyt vaikuttaa epävarmalta, tuntuu hyvältä tietää, että saamme kohta viettää aikaa yhdessä Raumalla.

27.07.
2020

Carpe diem -päivänä iloitaan jälleennäkemisestä

Kevään ja kesän aikana ehtyneitä elävän musiikin varantoja pääsee täyttämään seitsemän konsertin annoksella Rauma Festivon perinteisenä Carpe diem -päivänä.

Hae lisää uutisia

Rauman Konserttiyhdistys ry
Käsityöläisentie 18 F 62
00750 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi