)
10.12.
2014

Ensi kesän Festivoon 4.-8.8. kiinnostavia nuoria tähtiä

Kesän 2015 kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivossakäännetään esiin uusi sivu: merimatkat Itämerellä ja valtamerten yli jätetään nyt taakse ja on aika viettää aikaa rannalla, juurevasti peruskalliolla ja lähtökuopissa katse kohdistettuna tulevaisuuteen, sen tuomiin haasteisiin ja unelmiin. Miten taiteilijasta tuli hän, joka nyt valloittaa lavoja ja aina uusia yleisöjä? Miten musiikki elää ajassamme, mistä se on lähtenyt ja mihin musiikki on matkalla?

Mika 9.12.2014Taiteellisen johtajan paikan kamarimusiikkifestivaalissa ottaa nyt basso Mika Kares, jonka ohjelmistosuunnittelussa kantavana ideana on ollut paikallisuuden juhlinta, toiveiden täyttyminen ja haaveiden toteen käyminen. Suomalaisen musiikkielämän tienraivaajana toimi oman uransa kautta aikanaan Jean Sibelius, jonka syntymän 150-vuotisjuhlavuotta tullaan juhlistamaan myös Festivossa.

Ensikesän festivaali järjestetään 4.-8.8.2015. Rauma Festivontoiminnanjohtaja Anna Grundström odottaa jo malttamattomana tulevan kesän tapahtumaa.
− Viime kesän festivaali oli mahtava kokemus! Mieleen on jäänyt erityisesti musiikin kirvoittamat kyyneleet niin ystävien kuin tuntemattomien silmissä. Kun näkee, miten musiikki koskettaa, jaksaa helposti tehdä töitä konserttien eteen, hymyilee Grundström.DSC_0247

Aikamme Mozart

Upeita konsertteja on luvassa taas elokuussa. Rauma Festivossatullaan kuulemaan aikamme kiinnostavia nuoria taiteilijoita. Heistä yksi on jo laajasti mainetta niittänyt pianisti ja säveltäjäJohannes Piirto. Suurelle yleisölle piirto tuli tutuksi soitettuaan Musiikkitalon avajaisissa sekä kansainvälisen Maj Lind -pianokilpailun finalistina vuonna 2012.

Johannes Piirto1. Kuvaaja Kaapo Kamu21-vuotiaan Piirron soittoa on kuvailtu vapaaksi ja vivahteikkaaksi. Kiitosta on saanut myös hänen humaanisuutensa, joka ilmenee hänen musiikissaan syvyytenä ja kyvykkyytenä. Sävellystyössään Piirto lähtee liikkeelle soittimestaan käsin ja antaa mielikuvitukseen siivittää sormiaan. Improvisaatio on hänelle luontevaa ja tärkeää. Espoolaiskodista suurille konserttilavoille ponnistanut muusikko ei muista aikaa ennen pianoa. Ensimmäiset melodiat hän tapaili, kun hän juuri ja juuri ylettyi pianon koskettimiin. Viime vuosina kaksi hänen sävellyksistään on kantaesitetty: Virta Helsingin Musiikkitalon avajaisissa vuonna 2011, sekä Prolog for piano and orchestraTammisaaren Kesäkonserteissa vuonna 2012.

Johannes Piirto on opiskellut pianonsoittoa Sibelius-Akatemiassa Jussi Siiralan, Matti Raekallion, Antti Siiralan ja Liisa Pohjolan johdolla. Sävellystä hänelle on opettanut Tapio Tuomela ja orkesterinjohdossa hän on ollut Jorma Panulan opissa. 2013–2014Piirto vietti Wienissä opiskellen professori Stefan Vladarinjohdolla.

Uutta näkökulmaa

Lisäksi Rauma Festivossa kuullaan kahta raumalaisille tuttua nuorta lahjakkuutta: baritoni Aarne Pelkonen palaa Raumalle nyt osaksi kesän festivaalia viimekeväisen resitaalinsa jälkeen jaFestivo-debyyttinsä tekee teatteri- ja musikaalilavoilta tunnettuLaura Alajääski.

Baritoni Aarne Pelkonen on halunnut omistaa työuransa erityisesti lied-musiikin kehittämiselle ja tunnetuksi tekemiselle. Viime toukokuisen huikean Posellin konserttinsa jälkeen hän on ehtinyt tehdä monenmoista sekä yksin että yhdessä aisaparinsa Juho Alakärpän kanssa. Syksyn aikana he valmistivat Espoon Sello-saliin Raumallakin kuullun Hugo Wolfin Möriken-teksteihinperustuvan konsertin, jossa he osallistuivat toteutukseen myös aiheen panelisteina yhdessä Jorma Panulan kanssa.

Raumalaissyntyinen näyttelijä, laulaja ja muusikko LauraAlajääski on ollut kiinnitettynä Tampereen Työväen Teatteriin vuodesta 2012, jossa hän viimeisimpänä on häikäissyt Evita-musikaalin nimiroolissa sekä Maija Maitopartana Pekka Töpöhäntä -näytelmässä. Monipuolisena näyttelijänä ja muusikkona Alajääski tuo mielenkiintoisen, uuden kulman kesän kamarimusiikkifestivaaliin.

« Takaisin

30.08.
2021

Rauma Festivon konsertit tavoittivat tuhansia – korona-altistuksia ei ainuttakaan

Elokuun ensimmäisellä viikolla järjestetyn kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon konserteissa ja muissa tapahtumissa vierailtiin yli 1500 kertaa. 20 livetapahtumasta striimattiin viisi konserttia. Lisäksi festivaalin sosiaalisen median kanaville tuotettiin erityisesti lapsiperheille suunnattu Vanhan Rauman kolopolku.

06.08.
2021

Rauma Festivon perjantain ja lauantain konsertit siirretään Rauma-saliin

Myöhään torstai-iltana Rauman kaupunki päätti määritellä Rauman Covid-19-epidemian suhteen leviämisalueeseen kuuluvaksi. Koska päätös on voimassa välittömästi, Rauma Festivon loppuviikon ohjelmaa säädetään entistä turvallisemmaksi yleisölle.  Perjantain konsertit Posellista ja Rauman taidemuseosta siirretään Rauma-saliin.

02.08.
2021

Rauma Festivon striimilipuilla ainutkertaisiin tunnelmiin

Rauma Festivo alkaa maanantaina 2.8. etkoilla Vanhassa Raumassa. Spärrin pihassa tavataan taiteilijoita ja kuullaan yllätysesitys Seitsemän kuolemansyntiä -oopperan esiintyjiltä. Festivaalin kaikki 20 konserttia toteutuvat, mutta Lounais-Suomen aluehallintaviraston perjantaina 30.7. asettaman määräyksen mukaisesti turvaväleihin kiinnitetään erityistä huomiota.

27.07.
2021

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen vieraaksi Rauma Festivon torikeskusteluun

Rauma Festivon järjestämän Festivon-torin vieraina tiistaina 3.8.2021 klo 16.30 Rauman kauppatorilla ovat tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen, Rauma Festivon taiteellinen johtaja Siljamari Heikinheimo sekä Rauman Teatterin taiteellinen johtaja Otto Kanerva. Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen osallistuu  keskusteluun klo 16.45 alkaen.

26.07.
2021

Onnellinen juuri nyt

Trumpetisti Thomas Bugnot on ollut koko kesän onnellisen kiireinen. Hän on viettänyt aikaa synnyinmaassaan Ranskassa, jossa hän on saanut soittaa useissa konserteissa.

25.07.
2021

Mullistusten vuosi on tuonut tasapainoa

Vuoden 2021 Rauma Festivon avaa ooppera Seitsemän kuolemansyntiä, jossa yhdistyvät Kurt Weillin suloiset sävelet ja Bertolt Brechtin sanansäilä sekä kabareenkatkuinen 1930-luku. Näyttämöteoksen pääosassa kuullaan poikkeuksellisen kauniista äänestään ja vangitsevasta lavasäteilystään ylistettyä sopraano Tuuli Takalaa.

22.07.
2021

Paineettomuus on välttämättömyys luovalle prosessille

Kuluneen vuoden aikana kontrabasisti Adrian Rigopulos on saanut kokea sen, miten suunnitellut konsertit ja harjoitukset häviävät kalenterista yksi toisensa jälkeen ja normaalisti kiireisellä muusikolla onkin yhtäkkiä käsissään aikaa. Rigopulos on osannut kuitenkin myös nauttia muuttuneesta tilanteesta.

19.07.
2021

Rauma Festivon Carpe diem -yllätyskonsertit palaavat pihoille

Rauma Festivon odotettu pääsymaksuttomien yllätyskonserttien päivä koetaan festivaaliviikon keskellä torstaina 5.8.2021. Vuonna 2012 ensimmäistä kertaa yleisöä hetkeen tarttumaan yllyttäneet minikonsertit palaavat Vanhan Rauman yksityispihoihin.

Hae lisää uutisia

Rauman Konserttiyhdistys ry
Käsityöläisentie 18 R 62
00750 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi