)
10.12.
2014

Ensi kesän Festivoon 4.-8.8. kiinnostavia nuoria tähtiä

Kesän 2015 kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivossakäännetään esiin uusi sivu: merimatkat Itämerellä ja valtamerten yli jätetään nyt taakse ja on aika viettää aikaa rannalla, juurevasti peruskalliolla ja lähtökuopissa katse kohdistettuna tulevaisuuteen, sen tuomiin haasteisiin ja unelmiin. Miten taiteilijasta tuli hän, joka nyt valloittaa lavoja ja aina uusia yleisöjä? Miten musiikki elää ajassamme, mistä se on lähtenyt ja mihin musiikki on matkalla?

Mika 9.12.2014Taiteellisen johtajan paikan kamarimusiikkifestivaalissa ottaa nyt basso Mika Kares, jonka ohjelmistosuunnittelussa kantavana ideana on ollut paikallisuuden juhlinta, toiveiden täyttyminen ja haaveiden toteen käyminen. Suomalaisen musiikkielämän tienraivaajana toimi oman uransa kautta aikanaan Jean Sibelius, jonka syntymän 150-vuotisjuhlavuotta tullaan juhlistamaan myös Festivossa.

Ensikesän festivaali järjestetään 4.-8.8.2015. Rauma Festivontoiminnanjohtaja Anna Grundström odottaa jo malttamattomana tulevan kesän tapahtumaa.
− Viime kesän festivaali oli mahtava kokemus! Mieleen on jäänyt erityisesti musiikin kirvoittamat kyyneleet niin ystävien kuin tuntemattomien silmissä. Kun näkee, miten musiikki koskettaa, jaksaa helposti tehdä töitä konserttien eteen, hymyilee Grundström.DSC_0247

Aikamme Mozart

Upeita konsertteja on luvassa taas elokuussa. Rauma Festivossatullaan kuulemaan aikamme kiinnostavia nuoria taiteilijoita. Heistä yksi on jo laajasti mainetta niittänyt pianisti ja säveltäjäJohannes Piirto. Suurelle yleisölle piirto tuli tutuksi soitettuaan Musiikkitalon avajaisissa sekä kansainvälisen Maj Lind -pianokilpailun finalistina vuonna 2012.

Johannes Piirto1. Kuvaaja Kaapo Kamu21-vuotiaan Piirron soittoa on kuvailtu vapaaksi ja vivahteikkaaksi. Kiitosta on saanut myös hänen humaanisuutensa, joka ilmenee hänen musiikissaan syvyytenä ja kyvykkyytenä. Sävellystyössään Piirto lähtee liikkeelle soittimestaan käsin ja antaa mielikuvitukseen siivittää sormiaan. Improvisaatio on hänelle luontevaa ja tärkeää. Espoolaiskodista suurille konserttilavoille ponnistanut muusikko ei muista aikaa ennen pianoa. Ensimmäiset melodiat hän tapaili, kun hän juuri ja juuri ylettyi pianon koskettimiin. Viime vuosina kaksi hänen sävellyksistään on kantaesitetty: Virta Helsingin Musiikkitalon avajaisissa vuonna 2011, sekä Prolog for piano and orchestraTammisaaren Kesäkonserteissa vuonna 2012.

Johannes Piirto on opiskellut pianonsoittoa Sibelius-Akatemiassa Jussi Siiralan, Matti Raekallion, Antti Siiralan ja Liisa Pohjolan johdolla. Sävellystä hänelle on opettanut Tapio Tuomela ja orkesterinjohdossa hän on ollut Jorma Panulan opissa. 2013–2014Piirto vietti Wienissä opiskellen professori Stefan Vladarinjohdolla.

Uutta näkökulmaa

Lisäksi Rauma Festivossa kuullaan kahta raumalaisille tuttua nuorta lahjakkuutta: baritoni Aarne Pelkonen palaa Raumalle nyt osaksi kesän festivaalia viimekeväisen resitaalinsa jälkeen jaFestivo-debyyttinsä tekee teatteri- ja musikaalilavoilta tunnettuLaura Alajääski.

Baritoni Aarne Pelkonen on halunnut omistaa työuransa erityisesti lied-musiikin kehittämiselle ja tunnetuksi tekemiselle. Viime toukokuisen huikean Posellin konserttinsa jälkeen hän on ehtinyt tehdä monenmoista sekä yksin että yhdessä aisaparinsa Juho Alakärpän kanssa. Syksyn aikana he valmistivat Espoon Sello-saliin Raumallakin kuullun Hugo Wolfin Möriken-teksteihinperustuvan konsertin, jossa he osallistuivat toteutukseen myös aiheen panelisteina yhdessä Jorma Panulan kanssa.

Raumalaissyntyinen näyttelijä, laulaja ja muusikko LauraAlajääski on ollut kiinnitettynä Tampereen Työväen Teatteriin vuodesta 2012, jossa hän viimeisimpänä on häikäissyt Evita-musikaalin nimiroolissa sekä Maija Maitopartana Pekka Töpöhäntä -näytelmässä. Monipuolisena näyttelijänä ja muusikkona Alajääski tuo mielenkiintoisen, uuden kulman kesän kamarimusiikkifestivaaliin.

« Takaisin

22.06.
2021

Musiikki auttaa hahmottamaan maailmaa

Käyrätorvisti Ville Hiilivirta on toiminut äänenjohtajatehtävissä useimmissa suomalaisissa orkestereissa sekä mm. Ruotsin Kuninkaallisissa Filharmonikoissa, Esa-Pekka Salosen kutsumana Lontoon Philharmonia-orkesterissa sekä Saksassa Baijerin ja Essenin valtionorkestereissa. Vuodesta 2010 on toiminut Helsingin kaupunginorkesterissa käyrätorviryhmän äänenjohtajana.

20.06.
2021

Harjoittelua ja reilusti unta

Näistä elementeistä on koostunut Atte Kilpeläisen kulunut vuosi. Elokuussa Festivon taiteilijakaartiin mukaan saapuva alttoviulisti saapuu Raumalle nyt toista kertaa. Edellinen Festivo-vierailu oli vuonna 2016.  Korona-aikana Kilpeläinen kertoo aikaa olleen kaikenlaiseen ajatustyöhön sekä myös nukkumiseen.

18.06.
2021

Yleisön kohtaaminen oli tunteellinen hetki

Yksi Festivon vuoden 2021 taitelijoista on Vuokko Hovatta. Hän rakastaa viettää aikaa ystäviensä kanssa – Syömme hyvin ja nautimme viinistä. Kesällä tietenkin ulkona.

16.06.
2021

Korona-aikana kollegiaalinen yhteys löytyi ruudun kautta

Elokuussa Festivo saa vieraakseen harpisti ja kuvataiteilija Laura Hynnisen. Porvoolaistaiteilijan projektit ovat poikkitaiteellisia kokonaisuuksia ja Rauman taidemuseolla koetaan perjantai-iltana konsertti, jossa hän yhdistää maalauksen ja musiikin.  Festivaalin konserttiohjelman elämännautinnoista Hynninen mainitsee itselleen tärkeimmäksi ystävyyden.

27.05.
2021

Lipunmyynti alkaa 29.5.

Kesä on ovella ja hihat heiluvat kun Rauma Festivon järjestelyt kiihtyvät kohti elokuuta. Lipunmyynti alkaa lauantaina 29.5.2021 klo 10 Lippu.fi-kanavilla hyvin pienillä määrillä, sillä konserttien turvallinen järjestäminen on Rauma Festivolle tänäkin kesänä ensisijaista.

25.04.
2021

Rauma Festivo kutsuu nauttimaan elämästä elokuussa

Viulisti, ohjaaja Siljamari Heikinheimo aloittaa kolmivuotisen kauden kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon taiteellisena johtajana vuonna 2021. Heikinheimon suunnittelema, 38. kertaa järjestettävä festivaali rakentuu teeman Kahdeksan elämännautintoa ja seitsemän kuolemansyntiä ympärille. Raumalla 3.–7.

22.04.
2021

Festivaalin ohjelma julkaistaan live-lähetyksessä

Rauma Festivon ohjelma julkaistaan Kulttuurikuppila Brummin olohuoneesta sunnuntaina 25.4. klo 15. Ohjelmaa esittelee myös sävelin ensimmäisen Festivo-editionsa suunnitellut Siljamari Heikinheimo ja eräs toinenkin kesän taiteilija saapuu paikalle.

10.12.
2020

Siljamari Heikinheimo on Rauma Festivon uusi taiteellinen johtaja

Viulisti, ohjaaja Siljamari Heikinheimo (s. 1985) aloittaa kolmivuotisen kauden kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon taiteellisena johtajana vuonna 2021. Radion sinfoniaorkesterista viulistista vapaaksi taiteilijaksi vuonna 2016 ryhtynyt Heikinheimo on toiminut muun muassa Tapiola Sinfonietan ja Lapin kamariorkesterin konserttimestarina.

Hae lisää uutisia

Rauman Konserttiyhdistys ry
Käsityöläisentie 18 R 62
00750 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi