)
16.01.
2015

Jan Söderblom ja Pori Sinfonietta tekevät vierailukonsertin Raumalle 23.1.2015

Viime kesän Festivossakin vieraillut Pori Sinfonietta saapuu konsertoimaan Rauma-saliin perjantaina 23.1.2015 johtajanaan Jan Söderblom.

jan portailla festivo 2014Kolme vuotta Rauma Festivon taiteellisena johtajana toimineelle Söderblomille Rauma tuntuu jo kotoiselta. Nyt sapattivuotta Festivosta viettävä Söderblom vierailee mielellään Raumalla.
– Vaikka Festivon suunnittelussa on välivuosi menossa, pääsen onneksi taas raumalaisten luokse musisoimaan. Täällä alkaa jo tuntua kotoisalta ja on hienoa, että Pori Sinfonietta pääsee näinkin usein Raumalle vierailemaan, juttelee Söderblom.

Konsertissa Söderblom toimii sekä kapellimestarina että solistina. Konsertin ohjelmaa hän luonnehtii suosikkipitoiseksi:
– Illan aikana kuullaan Mozartia, Beethovenia sekä raikas avausnumero Stravinskylta. Stravinsky oli, kuten moni muu, myös suuri Mozartin ihailija. Dumbarton Oaksissa hän kumartaa vanhemmillekin mestareille, barokin concerto grosso-muodosta lainatulla miniorkesterikonsertollaan, luonnehtii Söderblom toivottaen kaikki lämpimästi tervetulleeksi konserttiin.

Lippuja konserttiin voi ostaa etukäteen verkosta osoitteesta www.lippupalvelu.fi sekä Lukon toimistosta (Kuninkaankatu 3, Rauma). Konsertin järjestää Pori Sinfonietta yhdessä Rauman kaupungin kulttuuripalveluiden kanssa.

 

KONSERTTOJA – YKSIN JA PORUKALLA  23.1.2015 klo 19, Rauma-sali
Igor Stravinsky: Concerto in Es “Dumbarton Oaks”. W.A.Mozart: Viulukonsertto nro 3 G-duuri, KV 216. Ludvig van Beethoven: Sinfonia nro 4.

« Takaisin

10.12.
2020

Siljamari Heikinheimo on Rauma Festivon uusi taiteellinen johtaja

Viulisti, ohjaaja Siljamari Heikinheimo (s. 1985) aloittaa kolmivuotisen kauden kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon taiteellisena johtajana vuonna 2021. Radion sinfoniaorkesterista viulistista vapaaksi taiteilijaksi vuonna 2016 ryhtynyt Heikinheimo on toiminut muun muassa Tapiola Sinfonietan ja Lapin kamariorkesterin konserttimestarina.

11.08.
2020

Striimit Festivon konserteista katsottavissa 7.9. saakka

Tämän vuoden Festivon kaikki konsertit striimattiin yhteistyössä Kultuurikuppila Brummin kanssa. Äänentoistosta vastasi musiikin moniottelija Esko Grundström. Tallenteet ovat nyt nähtävissä Rauma Festivon YouTube-kanavalla 7.9. saakka. Kätevimmin linkit konsertteihin löydät Festivon nettisivuilta Striimit-otsikon alta.

04.08.
2020

Avajaiskonsertti loppuunmyyty

Keskiviikkona 5.8. alkavan Rauma Festivon avajaiskonsertti on myyty loppuun. Striimin ääreen voi kuitenkin liittyä kotisohvalta ja sitä pääsee seuraamaan Festivon YouTube-kanavalta.

04.08.
2020

Monta kokkia takaa värikkään keitoksen

Fagotin vuorottelevana äänenjohtajana Helsingin kaupunginorkesterissa toimiva Mikko-Pekka Svala saapuu Rauma Festivon vieraaksi osana Helsinki Chamber Soloistsia. Kevään aikana hän on ehtinyt nauttia joustavammista harjoitusaikatauluista, lisääntyneestä ajasta perheen kanssa sekä kokkailusta ja myös vaimon loistavista aterioista.

02.08.
2020

Jameissa musiikki soljuu iloisen tanssillisen pomppuisena

Tänä vuonna Festivon taiteilijajoukko täydentyy kansanmusiikin taitajilla. Mukaan on kutsuttu Muuan-trio, jonka muodostavat Rauno Junkkari, Samuli Karjalainen ja Kirsi Vinkki. Yhdessä soittaminen rennossa tunnelmassa on tämän yhtyeen liima.  ”Olemme alunperin tavanneet irlantilaisen musiikin jamisoiton parissa Helsingissä.

30.07.
2020

Muusikko antaa musiikille äänen

Tämän kesän Festivossa nautitaan siitä koronakevään ja kesän jälkeen voimme kokoontua musiikin ääreen vähän vapaammin, vaikkakin turvallisuusseikat huomioiden. Lyömäsoittaja Xavi Castellón kohdalla kyseessä on iloinen jälleennäkeminen myös sen vuoksi, että hän saapuu Raumalle toistamiseen.

28.07.
2020

Missä mennään?

Rauma Festivon taiteellinen johtaja Jan Söderblom odottaa ensi viikkoa: “Kun moni asia nyt vaikuttaa epävarmalta, tuntuu hyvältä tietää, että saamme kohta viettää aikaa yhdessä Raumalla.

27.07.
2020

Carpe diem -päivänä iloitaan jälleennäkemisestä

Kevään ja kesän aikana ehtyneitä elävän musiikin varantoja pääsee täyttämään seitsemän konsertin annoksella Rauma Festivon perinteisenä Carpe diem -päivänä.

Hae lisää uutisia

Rauman Konserttiyhdistys ry
Käsityöläisentie 18 F 62
00750 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi