)
30.07.
2012

Festivo aloittaa “Aikojen alussa” -konsertilla

Rauma Festivon 29. musiikkiviikko 5. – 11.8. tarjoaa uuden taiteellisen johtajan, kapellimestari ja viulutaiteilija Jan Söderblomin suunnitteleman konserttiohjelmiston, jossa liikutaan ajassa ja musiikissa keskiajalta Rauman syntyvaiheiden kautta nyky-päivään. Esiintyjinä on monipuolinen joukko eri aikakausien musiikin taitajia sekä maailmaa kiertäviä suomalaisia kamarimuusikkoja. Viikon yhtenä teemana on aika. Päivisin kaupunkikuvaa elävöittävät eri estradeille levittäytyvät katusoitot ja intiimit musiikkimatineat festivaalikahvilassa.

Festivo tarjoaa kuulijoilleen tänä vuonna 12 konserttia. Sunnuntaista lauantaihin kestävällä klassisen musiikin viikolla kuullaan eri aikakausien musiikkia 1100-luvulta nykypäivään. Esimerkkinä konsertissa kuljettavasta huikeasta aikajanasta on keskiviikon 8.8. kirkkokonsertti, jossa esitetään keskiaikaisia ranskalaisia truveerilauluja ja saksalaisia Minne-lauluja sekä nykysäveltäjä Saariahon elektroniikalla tehostettu Écho! Muita viikon säveltäjänimiä ovat muun muassa Haydn, Schönberg, Mozart, Bach, Vivaldi ja Sallinen. Pääosa konserteista pidetään Kulttuuritalo Posellissa. Sen lisäksi konsertoidaan Saga Seniorikeskuksessa ja Rauman Pyhän Ristin kirkossa sekä Kustaa Aadolfin kirkossa Eurajoella.

Esiintyjinä useita kokoonpanoja ja yhtyeitä

Musiikkiviikolla esiintyy alansa huippuammattilaisista koostuvia kokoonpanoja, kuten Artende-kvartetti, keskiaikaisen musiikin yhtye Oliphant, Baccano-barokkiyhtye, lauluyhtye Straumr sekä Pori Sinfonietta solistinaan maamme valovoimaisimpiin sopraanoihin lukeutuva Piia Komsi. Pianotaiteilijat Arto Satukangas ja Kalle Randalu, sellistit Riitta Pesola ja Marko Ylönen, alttoviulistit Rémi Moingeon ja Dalia Stasevska sekä klarinetisti Tuulia Ylönen soittavat kamarimusiikkia eri kokoonpanoissa.

Musiikki soi myös kaduilla ja kahvilassa

Kaduilla Vanhan Rauman alueella kuullaan yhteensä 30 ilmaista katusoittotapahtumaa. Niissä soittavat raumalaiset nuoret muusikot, Sari ja Antti Saarisen muodostama Duo Braccio Helsingistä sekä alttoviulisti ja katusoittaja Teemu Kupiaisen johtama Mozart-kvartetti. Kvartetissa soittavat hänen lisäkseen sellisti Riitta Pesola, viulistit Eriikka Maalismaa ja Johanna Tuikka. Mozart-kvartetilla on perjantaina ja lauantaina viisi noin tunnin kestävää esiintymistä, jolloin he soittavat Mozartin jousikvartettoja. Torstaipäivän katusoitot on nimetty Carpe diem – tartu hetkeen! tapahtumaksi. Esiintyjät ovat Festivon taiteilijoita. Soitto alkaa kello 11:04 torilla ja päättyy kello 18:09 Nyplääjäpatsaalle. Päivän aikana suunnistetaan eri soittopaikkojen välillä erityisen tapahtumakartan avulla. Erikoiset soittoajat määräytyvät merkittävien historiallisten tapahtumien mukaan.

Lisäksi pidetään sunnuntaista alkaen päivittäin kello 13 musiikkimatinea Café Salissa. Kahvilassa kuullaan piano-, sello-, saksofoni- ja viulumusiikkia mezzosopraanolla ja baritonilaululla säestettynä.

Festivo-jousisoitinleirillä soitetaan ja viihdytään

Eurajoella järjestetään musiikkileiri 5.-11.8. välisenä aikana viulun, alttoviulun ja sellonsoiton opiskelijoille. Leirillä annetaan yksilöllistä opetusta ja opetellaan soittotaitoja ja yhdessä soittoa.
Leiriä koordinoi Satakunnan taidetoimikunta.

« Takaisin

22.06.
2021

Musiikki auttaa hahmottamaan maailmaa

Käyrätorvisti Ville Hiilivirta on toiminut äänenjohtajatehtävissä useimmissa suomalaisissa orkestereissa sekä mm. Ruotsin Kuninkaallisissa Filharmonikoissa, Esa-Pekka Salosen kutsumana Lontoon Philharmonia-orkesterissa sekä Saksassa Baijerin ja Essenin valtionorkestereissa. Vuodesta 2010 on toiminut Helsingin kaupunginorkesterissa käyrätorviryhmän äänenjohtajana.

20.06.
2021

Harjoittelua ja reilusti unta

Näistä elementeistä on koostunut Atte Kilpeläisen kulunut vuosi. Elokuussa Festivon taiteilijakaartiin mukaan saapuva alttoviulisti saapuu Raumalle nyt toista kertaa. Edellinen Festivo-vierailu oli vuonna 2016.  Korona-aikana Kilpeläinen kertoo aikaa olleen kaikenlaiseen ajatustyöhön sekä myös nukkumiseen.

18.06.
2021

Yleisön kohtaaminen oli tunteellinen hetki

Yksi Festivon vuoden 2021 taitelijoista on Vuokko Hovatta. Hän rakastaa viettää aikaa ystäviensä kanssa – Syömme hyvin ja nautimme viinistä. Kesällä tietenkin ulkona.

16.06.
2021

Korona-aikana kollegiaalinen yhteys löytyi ruudun kautta

Elokuussa Festivo saa vieraakseen harpisti ja kuvataiteilija Laura Hynnisen. Porvoolaistaiteilijan projektit ovat poikkitaiteellisia kokonaisuuksia ja Rauman taidemuseolla koetaan perjantai-iltana konsertti, jossa hän yhdistää maalauksen ja musiikin.  Festivaalin konserttiohjelman elämännautinnoista Hynninen mainitsee itselleen tärkeimmäksi ystävyyden.

27.05.
2021

Lipunmyynti alkaa 29.5.

Kesä on ovella ja hihat heiluvat kun Rauma Festivon järjestelyt kiihtyvät kohti elokuuta. Lipunmyynti alkaa lauantaina 29.5.2021 klo 10 Lippu.fi-kanavilla hyvin pienillä määrillä, sillä konserttien turvallinen järjestäminen on Rauma Festivolle tänäkin kesänä ensisijaista.

25.04.
2021

Rauma Festivo kutsuu nauttimaan elämästä elokuussa

Viulisti, ohjaaja Siljamari Heikinheimo aloittaa kolmivuotisen kauden kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon taiteellisena johtajana vuonna 2021. Heikinheimon suunnittelema, 38. kertaa järjestettävä festivaali rakentuu teeman Kahdeksan elämännautintoa ja seitsemän kuolemansyntiä ympärille. Raumalla 3.–7.

22.04.
2021

Festivaalin ohjelma julkaistaan live-lähetyksessä

Rauma Festivon ohjelma julkaistaan Kulttuurikuppila Brummin olohuoneesta sunnuntaina 25.4. klo 15. Ohjelmaa esittelee myös sävelin ensimmäisen Festivo-editionsa suunnitellut Siljamari Heikinheimo ja eräs toinenkin kesän taiteilija saapuu paikalle.

10.12.
2020

Siljamari Heikinheimo on Rauma Festivon uusi taiteellinen johtaja

Viulisti, ohjaaja Siljamari Heikinheimo (s. 1985) aloittaa kolmivuotisen kauden kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon taiteellisena johtajana vuonna 2021. Radion sinfoniaorkesterista viulistista vapaaksi taiteilijaksi vuonna 2016 ryhtynyt Heikinheimo on toiminut muun muassa Tapiola Sinfonietan ja Lapin kamariorkesterin konserttimestarina.

Hae lisää uutisia

Rauman Konserttiyhdistys ry
Käsityöläisentie 18 R 62
00750 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi