)
30.07.
2012

Festivo aloittaa “Aikojen alussa” -konsertilla

Rauma Festivon 29. musiikkiviikko 5. – 11.8. tarjoaa uuden taiteellisen johtajan, kapellimestari ja viulutaiteilija Jan Söderblomin suunnitteleman konserttiohjelmiston, jossa liikutaan ajassa ja musiikissa keskiajalta Rauman syntyvaiheiden kautta nyky-päivään. Esiintyjinä on monipuolinen joukko eri aikakausien musiikin taitajia sekä maailmaa kiertäviä suomalaisia kamarimuusikkoja. Viikon yhtenä teemana on aika. Päivisin kaupunkikuvaa elävöittävät eri estradeille levittäytyvät katusoitot ja intiimit musiikkimatineat festivaalikahvilassa.

Festivo tarjoaa kuulijoilleen tänä vuonna 12 konserttia. Sunnuntaista lauantaihin kestävällä klassisen musiikin viikolla kuullaan eri aikakausien musiikkia 1100-luvulta nykypäivään. Esimerkkinä konsertissa kuljettavasta huikeasta aikajanasta on keskiviikon 8.8. kirkkokonsertti, jossa esitetään keskiaikaisia ranskalaisia truveerilauluja ja saksalaisia Minne-lauluja sekä nykysäveltäjä Saariahon elektroniikalla tehostettu Écho! Muita viikon säveltäjänimiä ovat muun muassa Haydn, Schönberg, Mozart, Bach, Vivaldi ja Sallinen. Pääosa konserteista pidetään Kulttuuritalo Posellissa. Sen lisäksi konsertoidaan Saga Seniorikeskuksessa ja Rauman Pyhän Ristin kirkossa sekä Kustaa Aadolfin kirkossa Eurajoella.

Esiintyjinä useita kokoonpanoja ja yhtyeitä

Musiikkiviikolla esiintyy alansa huippuammattilaisista koostuvia kokoonpanoja, kuten Artende-kvartetti, keskiaikaisen musiikin yhtye Oliphant, Baccano-barokkiyhtye, lauluyhtye Straumr sekä Pori Sinfonietta solistinaan maamme valovoimaisimpiin sopraanoihin lukeutuva Piia Komsi. Pianotaiteilijat Arto Satukangas ja Kalle Randalu, sellistit Riitta Pesola ja Marko Ylönen, alttoviulistit Rémi Moingeon ja Dalia Stasevska sekä klarinetisti Tuulia Ylönen soittavat kamarimusiikkia eri kokoonpanoissa.

Musiikki soi myös kaduilla ja kahvilassa

Kaduilla Vanhan Rauman alueella kuullaan yhteensä 30 ilmaista katusoittotapahtumaa. Niissä soittavat raumalaiset nuoret muusikot, Sari ja Antti Saarisen muodostama Duo Braccio Helsingistä sekä alttoviulisti ja katusoittaja Teemu Kupiaisen johtama Mozart-kvartetti. Kvartetissa soittavat hänen lisäkseen sellisti Riitta Pesola, viulistit Eriikka Maalismaa ja Johanna Tuikka. Mozart-kvartetilla on perjantaina ja lauantaina viisi noin tunnin kestävää esiintymistä, jolloin he soittavat Mozartin jousikvartettoja. Torstaipäivän katusoitot on nimetty Carpe diem – tartu hetkeen! tapahtumaksi. Esiintyjät ovat Festivon taiteilijoita. Soitto alkaa kello 11:04 torilla ja päättyy kello 18:09 Nyplääjäpatsaalle. Päivän aikana suunnistetaan eri soittopaikkojen välillä erityisen tapahtumakartan avulla. Erikoiset soittoajat määräytyvät merkittävien historiallisten tapahtumien mukaan.

Lisäksi pidetään sunnuntaista alkaen päivittäin kello 13 musiikkimatinea Café Salissa. Kahvilassa kuullaan piano-, sello-, saksofoni- ja viulumusiikkia mezzosopraanolla ja baritonilaululla säestettynä.

Festivo-jousisoitinleirillä soitetaan ja viihdytään

Eurajoella järjestetään musiikkileiri 5.-11.8. välisenä aikana viulun, alttoviulun ja sellonsoiton opiskelijoille. Leirillä annetaan yksilöllistä opetusta ja opetellaan soittotaitoja ja yhdessä soittoa.
Leiriä koordinoi Satakunnan taidetoimikunta.

« Takaisin

10.12.
2020

Siljamari Heikinheimo on Rauma Festivon uusi taiteellinen johtaja

Viulisti, ohjaaja Siljamari Heikinheimo (s. 1985) aloittaa kolmivuotisen kauden kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon taiteellisena johtajana vuonna 2021. Radion sinfoniaorkesterista viulistista vapaaksi taiteilijaksi vuonna 2016 ryhtynyt Heikinheimo on toiminut muun muassa Tapiola Sinfonietan ja Lapin kamariorkesterin konserttimestarina.

11.08.
2020

Striimit Festivon konserteista katsottavissa 7.9. saakka

Tämän vuoden Festivon kaikki konsertit striimattiin yhteistyössä Kultuurikuppila Brummin kanssa. Äänentoistosta vastasi musiikin moniottelija Esko Grundström. Tallenteet ovat nyt nähtävissä Rauma Festivon YouTube-kanavalla 7.9. saakka. Kätevimmin linkit konsertteihin löydät Festivon nettisivuilta Striimit-otsikon alta.

04.08.
2020

Avajaiskonsertti loppuunmyyty

Keskiviikkona 5.8. alkavan Rauma Festivon avajaiskonsertti on myyty loppuun. Striimin ääreen voi kuitenkin liittyä kotisohvalta ja sitä pääsee seuraamaan Festivon YouTube-kanavalta.

04.08.
2020

Monta kokkia takaa värikkään keitoksen

Fagotin vuorottelevana äänenjohtajana Helsingin kaupunginorkesterissa toimiva Mikko-Pekka Svala saapuu Rauma Festivon vieraaksi osana Helsinki Chamber Soloistsia. Kevään aikana hän on ehtinyt nauttia joustavammista harjoitusaikatauluista, lisääntyneestä ajasta perheen kanssa sekä kokkailusta ja myös vaimon loistavista aterioista.

02.08.
2020

Jameissa musiikki soljuu iloisen tanssillisen pomppuisena

Tänä vuonna Festivon taiteilijajoukko täydentyy kansanmusiikin taitajilla. Mukaan on kutsuttu Muuan-trio, jonka muodostavat Rauno Junkkari, Samuli Karjalainen ja Kirsi Vinkki. Yhdessä soittaminen rennossa tunnelmassa on tämän yhtyeen liima.  ”Olemme alunperin tavanneet irlantilaisen musiikin jamisoiton parissa Helsingissä.

30.07.
2020

Muusikko antaa musiikille äänen

Tämän kesän Festivossa nautitaan siitä koronakevään ja kesän jälkeen voimme kokoontua musiikin ääreen vähän vapaammin, vaikkakin turvallisuusseikat huomioiden. Lyömäsoittaja Xavi Castellón kohdalla kyseessä on iloinen jälleennäkeminen myös sen vuoksi, että hän saapuu Raumalle toistamiseen.

28.07.
2020

Missä mennään?

Rauma Festivon taiteellinen johtaja Jan Söderblom odottaa ensi viikkoa: “Kun moni asia nyt vaikuttaa epävarmalta, tuntuu hyvältä tietää, että saamme kohta viettää aikaa yhdessä Raumalla.

27.07.
2020

Carpe diem -päivänä iloitaan jälleennäkemisestä

Kevään ja kesän aikana ehtyneitä elävän musiikin varantoja pääsee täyttämään seitsemän konsertin annoksella Rauma Festivon perinteisenä Carpe diem -päivänä.

Hae lisää uutisia

Rauman Konserttiyhdistys ry
Käsityöläisentie 18 F 62
00750 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi