)
30.07.
2012

Festivo aloittaa “Aikojen alussa” -konsertilla

Rauma Festivon 29. musiikkiviikko 5. – 11.8. tarjoaa uuden taiteellisen johtajan, kapellimestari ja viulutaiteilija Jan Söderblomin suunnitteleman konserttiohjelmiston, jossa liikutaan ajassa ja musiikissa keskiajalta Rauman syntyvaiheiden kautta nyky-päivään. Esiintyjinä on monipuolinen joukko eri aikakausien musiikin taitajia sekä maailmaa kiertäviä suomalaisia kamarimuusikkoja. Viikon yhtenä teemana on aika. Päivisin kaupunkikuvaa elävöittävät eri estradeille levittäytyvät katusoitot ja intiimit musiikkimatineat festivaalikahvilassa.

Festivo tarjoaa kuulijoilleen tänä vuonna 12 konserttia. Sunnuntaista lauantaihin kestävällä klassisen musiikin viikolla kuullaan eri aikakausien musiikkia 1100-luvulta nykypäivään. Esimerkkinä konsertissa kuljettavasta huikeasta aikajanasta on keskiviikon 8.8. kirkkokonsertti, jossa esitetään keskiaikaisia ranskalaisia truveerilauluja ja saksalaisia Minne-lauluja sekä nykysäveltäjä Saariahon elektroniikalla tehostettu Écho! Muita viikon säveltäjänimiä ovat muun muassa Haydn, Schönberg, Mozart, Bach, Vivaldi ja Sallinen. Pääosa konserteista pidetään Kulttuuritalo Posellissa. Sen lisäksi konsertoidaan Saga Seniorikeskuksessa ja Rauman Pyhän Ristin kirkossa sekä Kustaa Aadolfin kirkossa Eurajoella.

Esiintyjinä useita kokoonpanoja ja yhtyeitä

Musiikkiviikolla esiintyy alansa huippuammattilaisista koostuvia kokoonpanoja, kuten Artende-kvartetti, keskiaikaisen musiikin yhtye Oliphant, Baccano-barokkiyhtye, lauluyhtye Straumr sekä Pori Sinfonietta solistinaan maamme valovoimaisimpiin sopraanoihin lukeutuva Piia Komsi. Pianotaiteilijat Arto Satukangas ja Kalle Randalu, sellistit Riitta Pesola ja Marko Ylönen, alttoviulistit Rémi Moingeon ja Dalia Stasevska sekä klarinetisti Tuulia Ylönen soittavat kamarimusiikkia eri kokoonpanoissa.

Musiikki soi myös kaduilla ja kahvilassa

Kaduilla Vanhan Rauman alueella kuullaan yhteensä 30 ilmaista katusoittotapahtumaa. Niissä soittavat raumalaiset nuoret muusikot, Sari ja Antti Saarisen muodostama Duo Braccio Helsingistä sekä alttoviulisti ja katusoittaja Teemu Kupiaisen johtama Mozart-kvartetti. Kvartetissa soittavat hänen lisäkseen sellisti Riitta Pesola, viulistit Eriikka Maalismaa ja Johanna Tuikka. Mozart-kvartetilla on perjantaina ja lauantaina viisi noin tunnin kestävää esiintymistä, jolloin he soittavat Mozartin jousikvartettoja. Torstaipäivän katusoitot on nimetty Carpe diem – tartu hetkeen! tapahtumaksi. Esiintyjät ovat Festivon taiteilijoita. Soitto alkaa kello 11:04 torilla ja päättyy kello 18:09 Nyplääjäpatsaalle. Päivän aikana suunnistetaan eri soittopaikkojen välillä erityisen tapahtumakartan avulla. Erikoiset soittoajat määräytyvät merkittävien historiallisten tapahtumien mukaan.

Lisäksi pidetään sunnuntaista alkaen päivittäin kello 13 musiikkimatinea Café Salissa. Kahvilassa kuullaan piano-, sello-, saksofoni- ja viulumusiikkia mezzosopraanolla ja baritonilaululla säestettynä.

Festivo-jousisoitinleirillä soitetaan ja viihdytään

Eurajoella järjestetään musiikkileiri 5.-11.8. välisenä aikana viulun, alttoviulun ja sellonsoiton opiskelijoille. Leirillä annetaan yksilöllistä opetusta ja opetellaan soittotaitoja ja yhdessä soittoa.
Leiriä koordinoi Satakunnan taidetoimikunta.

« Takaisin

30.08.
2021

Rauma Festivon konsertit tavoittivat tuhansia – korona-altistuksia ei ainuttakaan

Elokuun ensimmäisellä viikolla järjestetyn kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon konserteissa ja muissa tapahtumissa vierailtiin yli 1500 kertaa. 20 livetapahtumasta striimattiin viisi konserttia. Lisäksi festivaalin sosiaalisen median kanaville tuotettiin erityisesti lapsiperheille suunnattu Vanhan Rauman kolopolku.

06.08.
2021

Rauma Festivon perjantain ja lauantain konsertit siirretään Rauma-saliin

Myöhään torstai-iltana Rauman kaupunki päätti määritellä Rauman Covid-19-epidemian suhteen leviämisalueeseen kuuluvaksi. Koska päätös on voimassa välittömästi, Rauma Festivon loppuviikon ohjelmaa säädetään entistä turvallisemmaksi yleisölle.  Perjantain konsertit Posellista ja Rauman taidemuseosta siirretään Rauma-saliin.

02.08.
2021

Rauma Festivon striimilipuilla ainutkertaisiin tunnelmiin

Rauma Festivo alkaa maanantaina 2.8. etkoilla Vanhassa Raumassa. Spärrin pihassa tavataan taiteilijoita ja kuullaan yllätysesitys Seitsemän kuolemansyntiä -oopperan esiintyjiltä. Festivaalin kaikki 20 konserttia toteutuvat, mutta Lounais-Suomen aluehallintaviraston perjantaina 30.7. asettaman määräyksen mukaisesti turvaväleihin kiinnitetään erityistä huomiota.

27.07.
2021

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen vieraaksi Rauma Festivon torikeskusteluun

Rauma Festivon järjestämän Festivon-torin vieraina tiistaina 3.8.2021 klo 16.30 Rauman kauppatorilla ovat tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen, Rauma Festivon taiteellinen johtaja Siljamari Heikinheimo sekä Rauman Teatterin taiteellinen johtaja Otto Kanerva. Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen osallistuu  keskusteluun klo 16.45 alkaen.

26.07.
2021

Onnellinen juuri nyt

Trumpetisti Thomas Bugnot on ollut koko kesän onnellisen kiireinen. Hän on viettänyt aikaa synnyinmaassaan Ranskassa, jossa hän on saanut soittaa useissa konserteissa.

25.07.
2021

Mullistusten vuosi on tuonut tasapainoa

Vuoden 2021 Rauma Festivon avaa ooppera Seitsemän kuolemansyntiä, jossa yhdistyvät Kurt Weillin suloiset sävelet ja Bertolt Brechtin sanansäilä sekä kabareenkatkuinen 1930-luku. Näyttämöteoksen pääosassa kuullaan poikkeuksellisen kauniista äänestään ja vangitsevasta lavasäteilystään ylistettyä sopraano Tuuli Takalaa.

22.07.
2021

Paineettomuus on välttämättömyys luovalle prosessille

Kuluneen vuoden aikana kontrabasisti Adrian Rigopulos on saanut kokea sen, miten suunnitellut konsertit ja harjoitukset häviävät kalenterista yksi toisensa jälkeen ja normaalisti kiireisellä muusikolla onkin yhtäkkiä käsissään aikaa. Rigopulos on osannut kuitenkin myös nauttia muuttuneesta tilanteesta.

19.07.
2021

Rauma Festivon Carpe diem -yllätyskonsertit palaavat pihoille

Rauma Festivon odotettu pääsymaksuttomien yllätyskonserttien päivä koetaan festivaaliviikon keskellä torstaina 5.8.2021. Vuonna 2012 ensimmäistä kertaa yleisöä hetkeen tarttumaan yllyttäneet minikonsertit palaavat Vanhan Rauman yksityispihoihin.

Hae lisää uutisia

Rauman Konserttiyhdistys ry
Käsityöläisentie 18 R 62
00750 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi