)
30.07.
2012

Soittamisen iloa Festivoleirillä

Järjestyksessään kolmas Festivo-jousisoitinleiri 5.-11.8. kokoaa yli 20 nuorta viulun, alttoviulun ja sellonsoiton opiskelijaa Eurajoen kristilliselle opistolle elokuun alussa. Viikon kestävällä leirillä oppilaat saavat yksilöllistä opetusta, soittavat eri pienorkesterikokoonpanoissa ja pitävät konsertin Eurajoella ja Raumalla.

Tänä vuonna jousisoitinleirillä paneudutaan hyviin harjoittelutapoihin. Soittotaitojen kartuttaminen vaatii harjoittelua, joka on asioiden toistoa ajatuksella. Monet soiton-harrastajat kokevat pitkäjännitteisyyttä vaativan harjoittelun yksitoikkoiseksi ja lopettavat siksi soittamisen. Onnistumisen ja elämysten kautta soittamiseen tulee intoa ja soitto-taitojen karttuminen on palkitsevaa. Leirillä tekemisen mielekkyys syntyy yhdessä soittamisesta.

Soitonopiskelu on leiritunnelmissa hauskaa. Tavataan kavereita ja päästään soittamaan yhdessä. Kamarimusiikki on taitolaji, joka vaatii soittajilta yhteispeliä. Leiriolosuhteet tarjoavat hyvät mahdollisuudet pienryhmätyöskentelyyn, joka jää usein henkilökohtaisten soittotuntien varjoon lukuvuoden aikana musiikkiopistoissa.

Laura Piirron läänintaiteilijahankkeena alkanut Festivoleiri järjestetään nyt kolmannen kerran. Opetuksesta leirillä vastaavat sellonsoitonopettaja Vesa Vaahtoranta ja viulun-soitonopettaja Minna Koskinen Palmgren-konservatoriosta. Alttoviulunsoittoa opettaa Huittisten musiikkiopiston rehtori Eeva-Maija Talasma. Orkestereita vetää Stefan Kavén ja leirin säestäjänä on pianisti Anna Ramstedt. Eurajoen kristillisellä opistolla järjestettävällä leirillä on omat iltasoittonsa ja yleisölle avoimet oppilaskonsertit Eurajoki-salissa perjantaina 10.8. klo 18 ja lauantaina 11.8. Kulttuuritalo Posellissa klo 14, osana Rauma Festivon ohjelmaa.

Leiriläiset pääsevät kuuntelemaan myös Rauma Festivon konsertteja.

Lisätietoja:
Festivo-jousisoitinleirin koordinaattori
Laura Piirto
säveltaiteen läänintaiteilija, Satakunnan taidetoimikunta
0295 330 822 tai 040 583 4544

laura.piirto@minedu.fi

Festivo-jousisoitinleiri 5.-11.8.2012

« Takaisin

30.08.
2021

Rauma Festivon konsertit tavoittivat tuhansia – korona-altistuksia ei ainuttakaan

Elokuun ensimmäisellä viikolla järjestetyn kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon konserteissa ja muissa tapahtumissa vierailtiin yli 1500 kertaa. 20 livetapahtumasta striimattiin viisi konserttia. Lisäksi festivaalin sosiaalisen median kanaville tuotettiin erityisesti lapsiperheille suunnattu Vanhan Rauman kolopolku.

06.08.
2021

Rauma Festivon perjantain ja lauantain konsertit siirretään Rauma-saliin

Myöhään torstai-iltana Rauman kaupunki päätti määritellä Rauman Covid-19-epidemian suhteen leviämisalueeseen kuuluvaksi. Koska päätös on voimassa välittömästi, Rauma Festivon loppuviikon ohjelmaa säädetään entistä turvallisemmaksi yleisölle.  Perjantain konsertit Posellista ja Rauman taidemuseosta siirretään Rauma-saliin.

02.08.
2021

Rauma Festivon striimilipuilla ainutkertaisiin tunnelmiin

Rauma Festivo alkaa maanantaina 2.8. etkoilla Vanhassa Raumassa. Spärrin pihassa tavataan taiteilijoita ja kuullaan yllätysesitys Seitsemän kuolemansyntiä -oopperan esiintyjiltä. Festivaalin kaikki 20 konserttia toteutuvat, mutta Lounais-Suomen aluehallintaviraston perjantaina 30.7. asettaman määräyksen mukaisesti turvaväleihin kiinnitetään erityistä huomiota.

27.07.
2021

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen vieraaksi Rauma Festivon torikeskusteluun

Rauma Festivon järjestämän Festivon-torin vieraina tiistaina 3.8.2021 klo 16.30 Rauman kauppatorilla ovat tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen, Rauma Festivon taiteellinen johtaja Siljamari Heikinheimo sekä Rauman Teatterin taiteellinen johtaja Otto Kanerva. Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen osallistuu  keskusteluun klo 16.45 alkaen.

26.07.
2021

Onnellinen juuri nyt

Trumpetisti Thomas Bugnot on ollut koko kesän onnellisen kiireinen. Hän on viettänyt aikaa synnyinmaassaan Ranskassa, jossa hän on saanut soittaa useissa konserteissa.

25.07.
2021

Mullistusten vuosi on tuonut tasapainoa

Vuoden 2021 Rauma Festivon avaa ooppera Seitsemän kuolemansyntiä, jossa yhdistyvät Kurt Weillin suloiset sävelet ja Bertolt Brechtin sanansäilä sekä kabareenkatkuinen 1930-luku. Näyttämöteoksen pääosassa kuullaan poikkeuksellisen kauniista äänestään ja vangitsevasta lavasäteilystään ylistettyä sopraano Tuuli Takalaa.

22.07.
2021

Paineettomuus on välttämättömyys luovalle prosessille

Kuluneen vuoden aikana kontrabasisti Adrian Rigopulos on saanut kokea sen, miten suunnitellut konsertit ja harjoitukset häviävät kalenterista yksi toisensa jälkeen ja normaalisti kiireisellä muusikolla onkin yhtäkkiä käsissään aikaa. Rigopulos on osannut kuitenkin myös nauttia muuttuneesta tilanteesta.

19.07.
2021

Rauma Festivon Carpe diem -yllätyskonsertit palaavat pihoille

Rauma Festivon odotettu pääsymaksuttomien yllätyskonserttien päivä koetaan festivaaliviikon keskellä torstaina 5.8.2021. Vuonna 2012 ensimmäistä kertaa yleisöä hetkeen tarttumaan yllyttäneet minikonsertit palaavat Vanhan Rauman yksityispihoihin.

Hae lisää uutisia

Rauman Konserttiyhdistys ry
Käsityöläisentie 18 R 62
00750 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi