Järjestyksessään kolmas Festivo-jousisoitinleiri 5.-11.8. kokoaa yli 20 nuorta viulun, alttoviulun ja sellonsoiton opiskelijaa Eurajoen kristilliselle opistolle elokuun alussa. Viikon kestävällä leirillä oppilaat saavat yksilöllistä opetusta, soittavat eri pienorkesterikokoonpanoissa ja pitävät konsertin Eurajoella ja Raumalla.

Tänä vuonna jousisoitinleirillä paneudutaan hyviin harjoittelutapoihin. Soittotaitojen kartuttaminen vaatii harjoittelua, joka on asioiden toistoa ajatuksella. Monet soiton-harrastajat kokevat pitkäjännitteisyyttä vaativan harjoittelun yksitoikkoiseksi ja lopettavat siksi soittamisen. Onnistumisen ja elämysten kautta soittamiseen tulee intoa ja soitto-taitojen karttuminen on palkitsevaa. Leirillä tekemisen mielekkyys syntyy yhdessä soittamisesta.

Soitonopiskelu on leiritunnelmissa hauskaa. Tavataan kavereita ja päästään soittamaan yhdessä. Kamarimusiikki on taitolaji, joka vaatii soittajilta yhteispeliä. Leiriolosuhteet tarjoavat hyvät mahdollisuudet pienryhmätyöskentelyyn, joka jää usein henkilökohtaisten soittotuntien varjoon lukuvuoden aikana musiikkiopistoissa.

Laura Piirron läänintaiteilijahankkeena alkanut Festivoleiri järjestetään nyt kolmannen kerran. Opetuksesta leirillä vastaavat sellonsoitonopettaja Vesa Vaahtoranta ja viulun-soitonopettaja Minna Koskinen Palmgren-konservatoriosta. Alttoviulunsoittoa opettaa Huittisten musiikkiopiston rehtori Eeva-Maija Talasma. Orkestereita vetää Stefan Kavén ja leirin säestäjänä on pianisti Anna Ramstedt. Eurajoen kristillisellä opistolla järjestettävällä leirillä on omat iltasoittonsa ja yleisölle avoimet oppilaskonsertit Eurajoki-salissa perjantaina 10.8. klo 18 ja lauantaina 11.8. Kulttuuritalo Posellissa klo 14, osana Rauma Festivon ohjelmaa.

Leiriläiset pääsevät kuuntelemaan myös Rauma Festivon konsertteja.

Lisätietoja:
Festivo-jousisoitinleirin koordinaattori
Laura Piirto
säveltaiteen läänintaiteilija, Satakunnan taidetoimikunta
0295 330 822 tai 040 583 4544

laura.piirto@minedu.fi

Festivo-jousisoitinleiri 5.-11.8.2012