)
30.07.
2012

Soittamisen iloa Festivoleirillä

Järjestyksessään kolmas Festivo-jousisoitinleiri 5.-11.8. kokoaa yli 20 nuorta viulun, alttoviulun ja sellonsoiton opiskelijaa Eurajoen kristilliselle opistolle elokuun alussa. Viikon kestävällä leirillä oppilaat saavat yksilöllistä opetusta, soittavat eri pienorkesterikokoonpanoissa ja pitävät konsertin Eurajoella ja Raumalla.

Tänä vuonna jousisoitinleirillä paneudutaan hyviin harjoittelutapoihin. Soittotaitojen kartuttaminen vaatii harjoittelua, joka on asioiden toistoa ajatuksella. Monet soiton-harrastajat kokevat pitkäjännitteisyyttä vaativan harjoittelun yksitoikkoiseksi ja lopettavat siksi soittamisen. Onnistumisen ja elämysten kautta soittamiseen tulee intoa ja soitto-taitojen karttuminen on palkitsevaa. Leirillä tekemisen mielekkyys syntyy yhdessä soittamisesta.

Soitonopiskelu on leiritunnelmissa hauskaa. Tavataan kavereita ja päästään soittamaan yhdessä. Kamarimusiikki on taitolaji, joka vaatii soittajilta yhteispeliä. Leiriolosuhteet tarjoavat hyvät mahdollisuudet pienryhmätyöskentelyyn, joka jää usein henkilökohtaisten soittotuntien varjoon lukuvuoden aikana musiikkiopistoissa.

Laura Piirron läänintaiteilijahankkeena alkanut Festivoleiri järjestetään nyt kolmannen kerran. Opetuksesta leirillä vastaavat sellonsoitonopettaja Vesa Vaahtoranta ja viulun-soitonopettaja Minna Koskinen Palmgren-konservatoriosta. Alttoviulunsoittoa opettaa Huittisten musiikkiopiston rehtori Eeva-Maija Talasma. Orkestereita vetää Stefan Kavén ja leirin säestäjänä on pianisti Anna Ramstedt. Eurajoen kristillisellä opistolla järjestettävällä leirillä on omat iltasoittonsa ja yleisölle avoimet oppilaskonsertit Eurajoki-salissa perjantaina 10.8. klo 18 ja lauantaina 11.8. Kulttuuritalo Posellissa klo 14, osana Rauma Festivon ohjelmaa.

Leiriläiset pääsevät kuuntelemaan myös Rauma Festivon konsertteja.

Lisätietoja:
Festivo-jousisoitinleirin koordinaattori
Laura Piirto
säveltaiteen läänintaiteilija, Satakunnan taidetoimikunta
0295 330 822 tai 040 583 4544

laura.piirto@minedu.fi

Festivo-jousisoitinleiri 5.-11.8.2012

« Takaisin

10.12.
2020

Siljamari Heikinheimo on Rauma Festivon uusi taiteellinen johtaja

Viulisti, ohjaaja Siljamari Heikinheimo (s. 1985) aloittaa kolmivuotisen kauden kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon taiteellisena johtajana vuonna 2021. Radion sinfoniaorkesterista viulistista vapaaksi taiteilijaksi vuonna 2016 ryhtynyt Heikinheimo on toiminut muun muassa Tapiola Sinfonietan ja Lapin kamariorkesterin konserttimestarina.

11.08.
2020

Striimit Festivon konserteista katsottavissa 7.9. saakka

Tämän vuoden Festivon kaikki konsertit striimattiin yhteistyössä Kultuurikuppila Brummin kanssa. Äänentoistosta vastasi musiikin moniottelija Esko Grundström. Tallenteet ovat nyt nähtävissä Rauma Festivon YouTube-kanavalla 7.9. saakka. Kätevimmin linkit konsertteihin löydät Festivon nettisivuilta Striimit-otsikon alta.

04.08.
2020

Avajaiskonsertti loppuunmyyty

Keskiviikkona 5.8. alkavan Rauma Festivon avajaiskonsertti on myyty loppuun. Striimin ääreen voi kuitenkin liittyä kotisohvalta ja sitä pääsee seuraamaan Festivon YouTube-kanavalta.

04.08.
2020

Monta kokkia takaa värikkään keitoksen

Fagotin vuorottelevana äänenjohtajana Helsingin kaupunginorkesterissa toimiva Mikko-Pekka Svala saapuu Rauma Festivon vieraaksi osana Helsinki Chamber Soloistsia. Kevään aikana hän on ehtinyt nauttia joustavammista harjoitusaikatauluista, lisääntyneestä ajasta perheen kanssa sekä kokkailusta ja myös vaimon loistavista aterioista.

02.08.
2020

Jameissa musiikki soljuu iloisen tanssillisen pomppuisena

Tänä vuonna Festivon taiteilijajoukko täydentyy kansanmusiikin taitajilla. Mukaan on kutsuttu Muuan-trio, jonka muodostavat Rauno Junkkari, Samuli Karjalainen ja Kirsi Vinkki. Yhdessä soittaminen rennossa tunnelmassa on tämän yhtyeen liima.  ”Olemme alunperin tavanneet irlantilaisen musiikin jamisoiton parissa Helsingissä.

30.07.
2020

Muusikko antaa musiikille äänen

Tämän kesän Festivossa nautitaan siitä koronakevään ja kesän jälkeen voimme kokoontua musiikin ääreen vähän vapaammin, vaikkakin turvallisuusseikat huomioiden. Lyömäsoittaja Xavi Castellón kohdalla kyseessä on iloinen jälleennäkeminen myös sen vuoksi, että hän saapuu Raumalle toistamiseen.

28.07.
2020

Missä mennään?

Rauma Festivon taiteellinen johtaja Jan Söderblom odottaa ensi viikkoa: “Kun moni asia nyt vaikuttaa epävarmalta, tuntuu hyvältä tietää, että saamme kohta viettää aikaa yhdessä Raumalla.

27.07.
2020

Carpe diem -päivänä iloitaan jälleennäkemisestä

Kevään ja kesän aikana ehtyneitä elävän musiikin varantoja pääsee täyttämään seitsemän konsertin annoksella Rauma Festivon perinteisenä Carpe diem -päivänä.

Hae lisää uutisia

Rauman Konserttiyhdistys ry
Käsityöläisentie 18 F 62
00750 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi