)
30.07.
2012

Soittamisen iloa Festivoleirillä

Järjestyksessään kolmas Festivo-jousisoitinleiri 5.-11.8. kokoaa yli 20 nuorta viulun, alttoviulun ja sellonsoiton opiskelijaa Eurajoen kristilliselle opistolle elokuun alussa. Viikon kestävällä leirillä oppilaat saavat yksilöllistä opetusta, soittavat eri pienorkesterikokoonpanoissa ja pitävät konsertin Eurajoella ja Raumalla.

Tänä vuonna jousisoitinleirillä paneudutaan hyviin harjoittelutapoihin. Soittotaitojen kartuttaminen vaatii harjoittelua, joka on asioiden toistoa ajatuksella. Monet soiton-harrastajat kokevat pitkäjännitteisyyttä vaativan harjoittelun yksitoikkoiseksi ja lopettavat siksi soittamisen. Onnistumisen ja elämysten kautta soittamiseen tulee intoa ja soitto-taitojen karttuminen on palkitsevaa. Leirillä tekemisen mielekkyys syntyy yhdessä soittamisesta.

Soitonopiskelu on leiritunnelmissa hauskaa. Tavataan kavereita ja päästään soittamaan yhdessä. Kamarimusiikki on taitolaji, joka vaatii soittajilta yhteispeliä. Leiriolosuhteet tarjoavat hyvät mahdollisuudet pienryhmätyöskentelyyn, joka jää usein henkilökohtaisten soittotuntien varjoon lukuvuoden aikana musiikkiopistoissa.

Laura Piirron läänintaiteilijahankkeena alkanut Festivoleiri järjestetään nyt kolmannen kerran. Opetuksesta leirillä vastaavat sellonsoitonopettaja Vesa Vaahtoranta ja viulun-soitonopettaja Minna Koskinen Palmgren-konservatoriosta. Alttoviulunsoittoa opettaa Huittisten musiikkiopiston rehtori Eeva-Maija Talasma. Orkestereita vetää Stefan Kavén ja leirin säestäjänä on pianisti Anna Ramstedt. Eurajoen kristillisellä opistolla järjestettävällä leirillä on omat iltasoittonsa ja yleisölle avoimet oppilaskonsertit Eurajoki-salissa perjantaina 10.8. klo 18 ja lauantaina 11.8. Kulttuuritalo Posellissa klo 14, osana Rauma Festivon ohjelmaa.

Leiriläiset pääsevät kuuntelemaan myös Rauma Festivon konsertteja.

Lisätietoja:
Festivo-jousisoitinleirin koordinaattori
Laura Piirto
säveltaiteen läänintaiteilija, Satakunnan taidetoimikunta
0295 330 822 tai 040 583 4544

laura.piirto@minedu.fi

Festivo-jousisoitinleiri 5.-11.8.2012

« Takaisin

25.07.
2021

Mullistusten vuosi on tuonut tasapainoa

Vuoden 2021 Rauma Festivon avaa ooppera Seitsemän kuolemansyntiä, jossa yhdistyvät Kurt Weillin suloiset sävelet ja Bertolt Brechtin sanansäilä sekä kabareenkatkuinen 1930-luku. Näyttämöteoksen pääosassa kuullaan poikkeuksellisen kauniista äänestään ja vangitsevasta lavasäteilystään ylistettyä sopraano Tuuli Takalaa.

22.07.
2021

Paineettomuus on välttämättömyys luovalle prosessille

Kuluneen vuoden aikana kontrabasisti Adrian Rigopulos on saanut kokea sen, miten suunnitellut konsertit ja harjoitukset häviävät kalenterista yksi toisensa jälkeen ja normaalisti kiireisellä muusikolla onkin yhtäkkiä käsissään aikaa. Rigopulos on osannut kuitenkin myös nauttia muuttuneesta tilanteesta.

19.07.
2021

Rauma Festivon Carpe diem -yllätyskonsertit palaavat pihoille

Rauma Festivon odotettu pääsymaksuttomien yllätyskonserttien päivä koetaan festivaaliviikon keskellä torstaina 5.8.2021. Vuonna 2012 ensimmäistä kertaa yleisöä hetkeen tarttumaan yllyttäneet minikonsertit palaavat Vanhan Rauman yksityispihoihin.

18.07.
2021

Anna Laaksolle spontaanius on elämän suola

Elokuussa Rauma Festivoon saapuva pianisti Anna Laakso toivoo, että jaksaisimme  muistaa pitkään oivallukset kuluneesta vuodesta. Lopulta hyvään elämään tarvitaan aika vähän aineksia, mutta sitäkin laadukkaampia. Laaksolle musiikki ja esiintyminen ovat juuri niitä.

16.07.
2021

Sellisti Lauri Kankkusen elämännautintojen juuret ovat Italiassa

Rauma Festivoon nyt toista kertaa saapuva sellisti Lauri Kankkunen odottaa hartaasti normaaleihin kuvioihin paluuta ja turvavälien poistumista . Muusikon työssä turvavälit vaikuttavat myös siihen, miten lähekkäin toisiaan muusikot voivat soittaa.

15.07.
2021

Vanhan Rauman kolopolulla tavataan pitsiin hurahtanut hämähäkki ja kurnuttava kuningas

Vanhan Rauman kolopolku on koko perheelle suunnattu kierros, jossa kartan avulla etsitään puhelimella skannattavia QR-koodeja. Koodien takaa paljastuu Vanhassa Raumassa asustavien erilaisten eläimien tervehdyksiä: lauluja, tansseja, runoja ja leikkejä.

08.07.
2021

Leikki on taidetta pienoiskoossa

Tanssitaitelija Auri Aholalla viime aikoina päällimmäisenä mielessä ovat olleet tärkeimmät elämän peruspalaset: perhe, luonto ja taide. Koreografioihinsa hän sitoo usein luontoteemoja ja myös saamelaiskulttuuria. Ahola asuu ja työskentelee Inarissa.

06.07.
2021

Taitelijuus on herkkä rohkeuslaji

Yli kolmessakymmenessä maassa ja sadalla albumilla esiintynyt muusikko-säveltäjä-tuottaja Jarmo Saari saapuu elokuussa Rauma Festivon vieraaksi. Omaleimaisesta tyylistään tunnettu kitaristi tunnetaan myös konsertteihin, elokuviin, televisioon, koreografioihin, teatteriin ja levyille luomastaan visuaalisesta sävellystyylistään.

Hae lisää uutisia

Rauman Konserttiyhdistys ry
Käsityöläisentie 18 R 62
00750 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi