)
29.07.
2016

Festivo-torilla puhutaan musiikista ja sen tekemisestä

Rauma Festivon torisoitot uudistuvat tänä vuonna. Nyt torilla tavataan puolenpäivän aikaan ja ohjelmassa on puhetta musiikista, sen tekemisestä, ja ehkä hiukan musisointiakin.  Festivo-torilla pystökaffen äärellä kohtaavat Festivo-viikon taiteilijat ja kulttuurin parissa työskentelevät raumalaiset:

Tiistai 2.8. klo 12: Carpe diem!
Rauma Festivon taiteellinen johtaja Jan Söderblom ja kulttuuripäällikkö Risto Kupari
Kun pitää luoda festivaalille ohjelma ja kaupunkilaisille kulttuuripalveluja, mistä päästä lähdetään liikkeelle? Jokaiselle jotakin vai omien mieltymysten mukaan? 

Keskiviikko 3.8. klo 12: Klarinetistien polut
Klarinetisti Christoffer Sundqvist ja Rauman musiikkiopiston rehtori Mira Ellmén
Rauman Poikasoittokunta on kasvattanut raumalaiset puhallinsoittajat, mutta millainen oli RSO:n sooloklarinetisti Christoffer ”Toffe” Sundqvistin polku soittimensa velhoksi? Millaista (klarinetin)soitonopiskelu oli silloin ja nyt? 

Perjantai 5.8. klo 12: Taiteilijan aikataulut
Kapellimestari Hannu Lintu, alttoviulisti Hanna Hohti ja säveltäjä-kapellimestari Timo Katila
Paljonko aikaa menee kappaleen opetteluun soittamalla, entä johtamalla? Entäpä kun taiteilijan arkeen lisätään lapsia tai ulkomaankiertueita; mitä jos iskee flunssa tärkeän konsertin kynnyksellä?

Lauantai 6.8. klo 12: Festarit Rauman rikkautena
Rauma Bluesin Tunnu Pärssinen, Blue Sea Film Festivalin Merja Valkoja ja Rauma Festivon Anna Grundström
Festivaalien järjestäminen kotikaupungissa on intohimotyötä, jossa tunteja ei lasketa. Mitä kaikkea kulissien takana tapahtuu? 

« Takaisin

10.12.
2020

Siljamari Heikinheimo on Rauma Festivon uusi taiteellinen johtaja

Viulisti, ohjaaja Siljamari Heikinheimo (s. 1985) aloittaa kolmivuotisen kauden kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon taiteellisena johtajana vuonna 2021. Radion sinfoniaorkesterista viulistista vapaaksi taiteilijaksi vuonna 2016 ryhtynyt Heikinheimo on toiminut muun muassa Tapiola Sinfonietan ja Lapin kamariorkesterin konserttimestarina.

11.08.
2020

Striimit Festivon konserteista katsottavissa 7.9. saakka

Tämän vuoden Festivon kaikki konsertit striimattiin yhteistyössä Kultuurikuppila Brummin kanssa. Äänentoistosta vastasi musiikin moniottelija Esko Grundström. Tallenteet ovat nyt nähtävissä Rauma Festivon YouTube-kanavalla 7.9. saakka. Kätevimmin linkit konsertteihin löydät Festivon nettisivuilta Striimit-otsikon alta.

04.08.
2020

Avajaiskonsertti loppuunmyyty

Keskiviikkona 5.8. alkavan Rauma Festivon avajaiskonsertti on myyty loppuun. Striimin ääreen voi kuitenkin liittyä kotisohvalta ja sitä pääsee seuraamaan Festivon YouTube-kanavalta.

04.08.
2020

Monta kokkia takaa värikkään keitoksen

Fagotin vuorottelevana äänenjohtajana Helsingin kaupunginorkesterissa toimiva Mikko-Pekka Svala saapuu Rauma Festivon vieraaksi osana Helsinki Chamber Soloistsia. Kevään aikana hän on ehtinyt nauttia joustavammista harjoitusaikatauluista, lisääntyneestä ajasta perheen kanssa sekä kokkailusta ja myös vaimon loistavista aterioista.

02.08.
2020

Jameissa musiikki soljuu iloisen tanssillisen pomppuisena

Tänä vuonna Festivon taiteilijajoukko täydentyy kansanmusiikin taitajilla. Mukaan on kutsuttu Muuan-trio, jonka muodostavat Rauno Junkkari, Samuli Karjalainen ja Kirsi Vinkki. Yhdessä soittaminen rennossa tunnelmassa on tämän yhtyeen liima.  ”Olemme alunperin tavanneet irlantilaisen musiikin jamisoiton parissa Helsingissä.

30.07.
2020

Muusikko antaa musiikille äänen

Tämän kesän Festivossa nautitaan siitä koronakevään ja kesän jälkeen voimme kokoontua musiikin ääreen vähän vapaammin, vaikkakin turvallisuusseikat huomioiden. Lyömäsoittaja Xavi Castellón kohdalla kyseessä on iloinen jälleennäkeminen myös sen vuoksi, että hän saapuu Raumalle toistamiseen.

28.07.
2020

Missä mennään?

Rauma Festivon taiteellinen johtaja Jan Söderblom odottaa ensi viikkoa: “Kun moni asia nyt vaikuttaa epävarmalta, tuntuu hyvältä tietää, että saamme kohta viettää aikaa yhdessä Raumalla.

27.07.
2020

Carpe diem -päivänä iloitaan jälleennäkemisestä

Kevään ja kesän aikana ehtyneitä elävän musiikin varantoja pääsee täyttämään seitsemän konsertin annoksella Rauma Festivon perinteisenä Carpe diem -päivänä.

Hae lisää uutisia

Rauman Konserttiyhdistys ry
Käsityöläisentie 18 F 62
00750 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi