)
03.08.
2016

Festivossa hetkeen tarttuminen silkkaa riemua!

Festivon ainutlaatuinen avajaiskonsertti oli ohjelmavalintoineen kaikkien toiveiden täyttymys. H-hetkessä oli sähköä ja intensiteetti oli huipussaan, kun viikon taitelijat kävivät kiinni yleisöäänestyksen tuloksena valikoituneisiin kappaleisiin. Lopputuloksena oli valikoima kamarimusiikin helmiä ja taiteilijoiden ensimmäisestä yhteissoitosta loisti puhdas riemu. Suuren vaikutuksen teki Stravinskyn Sotilaan tarinan rytminen ilakointi, josta vastasivat viulisti Paula Sundqvist, klarinetisti Christoffer Sundqvist sekä pianisti Emil Holmström.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Konserttiväelle tarjontaa on tänä vuonna laajasti. Riemukkaasta ja riehakkaasta kohtaamisesta vastasivat Rauman Poikasoittokunta, joka jakoi lavan John Lennon Youth Wind Bandin kanssa, joka oli saapunut orkesterin vieraaksi Italiasta. Liikuttavasti soi tuttu My way, ja sen koskettavat saksofonisoolot. Poikasoittokunta näytti monipuolista osaamistaan Forströmin Son of the Midnight Sunissa, joka alkoi hiljaa koko orkesterin hyräilyllä voimistuen ja yltyen lopulta moniääniseen lauluun.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eurajoella Kustaa Aadolfin kirkossa Kaija Saariahon Miragessa oli syvältä kumpuavaa olemassa olon riemua. Tähdenlentonaisen julistus vakuutti yleisönsä ja vastaanotto oli täynnä riemua. Nykymusiikki osuu ja uppoaa, kun sitä pääsee kuulemaan konsertissa huipputaiteilijoiden esittämänä. Konsertissa esiintyivät sopraano Mia Huhta, sellisti Markus Hohti, viulisti Jan Söderblom sekä alttoviulisti Atte Kilpeläinen ja Sophia Rahman muodostaen festivaalin iloisimman parivaljakon.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

« Takaisin

10.12.
2020

Siljamari Heikinheimo on Rauma Festivon uusi taiteellinen johtaja

Viulisti, ohjaaja Siljamari Heikinheimo (s. 1985) aloittaa kolmivuotisen kauden kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon taiteellisena johtajana vuonna 2021. Radion sinfoniaorkesterista viulistista vapaaksi taiteilijaksi vuonna 2016 ryhtynyt Heikinheimo on toiminut muun muassa Tapiola Sinfonietan ja Lapin kamariorkesterin konserttimestarina.

11.08.
2020

Striimit Festivon konserteista katsottavissa 7.9. saakka

Tämän vuoden Festivon kaikki konsertit striimattiin yhteistyössä Kultuurikuppila Brummin kanssa. Äänentoistosta vastasi musiikin moniottelija Esko Grundström. Tallenteet ovat nyt nähtävissä Rauma Festivon YouTube-kanavalla 7.9. saakka. Kätevimmin linkit konsertteihin löydät Festivon nettisivuilta Striimit-otsikon alta.

04.08.
2020

Avajaiskonsertti loppuunmyyty

Keskiviikkona 5.8. alkavan Rauma Festivon avajaiskonsertti on myyty loppuun. Striimin ääreen voi kuitenkin liittyä kotisohvalta ja sitä pääsee seuraamaan Festivon YouTube-kanavalta.

04.08.
2020

Monta kokkia takaa värikkään keitoksen

Fagotin vuorottelevana äänenjohtajana Helsingin kaupunginorkesterissa toimiva Mikko-Pekka Svala saapuu Rauma Festivon vieraaksi osana Helsinki Chamber Soloistsia. Kevään aikana hän on ehtinyt nauttia joustavammista harjoitusaikatauluista, lisääntyneestä ajasta perheen kanssa sekä kokkailusta ja myös vaimon loistavista aterioista.

02.08.
2020

Jameissa musiikki soljuu iloisen tanssillisen pomppuisena

Tänä vuonna Festivon taiteilijajoukko täydentyy kansanmusiikin taitajilla. Mukaan on kutsuttu Muuan-trio, jonka muodostavat Rauno Junkkari, Samuli Karjalainen ja Kirsi Vinkki. Yhdessä soittaminen rennossa tunnelmassa on tämän yhtyeen liima.  ”Olemme alunperin tavanneet irlantilaisen musiikin jamisoiton parissa Helsingissä.

30.07.
2020

Muusikko antaa musiikille äänen

Tämän kesän Festivossa nautitaan siitä koronakevään ja kesän jälkeen voimme kokoontua musiikin ääreen vähän vapaammin, vaikkakin turvallisuusseikat huomioiden. Lyömäsoittaja Xavi Castellón kohdalla kyseessä on iloinen jälleennäkeminen myös sen vuoksi, että hän saapuu Raumalle toistamiseen.

28.07.
2020

Missä mennään?

Rauma Festivon taiteellinen johtaja Jan Söderblom odottaa ensi viikkoa: “Kun moni asia nyt vaikuttaa epävarmalta, tuntuu hyvältä tietää, että saamme kohta viettää aikaa yhdessä Raumalla.

27.07.
2020

Carpe diem -päivänä iloitaan jälleennäkemisestä

Kevään ja kesän aikana ehtyneitä elävän musiikin varantoja pääsee täyttämään seitsemän konsertin annoksella Rauma Festivon perinteisenä Carpe diem -päivänä.

Hae lisää uutisia

Rauman Konserttiyhdistys ry
Käsityöläisentie 18 F 62
00750 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi