)
03.08.
2016

Festivossa hetkeen tarttuminen silkkaa riemua!

Festivon ainutlaatuinen avajaiskonsertti oli ohjelmavalintoineen kaikkien toiveiden täyttymys. H-hetkessä oli sähköä ja intensiteetti oli huipussaan, kun viikon taitelijat kävivät kiinni yleisöäänestyksen tuloksena valikoituneisiin kappaleisiin. Lopputuloksena oli valikoima kamarimusiikin helmiä ja taiteilijoiden ensimmäisestä yhteissoitosta loisti puhdas riemu. Suuren vaikutuksen teki Stravinskyn Sotilaan tarinan rytminen ilakointi, josta vastasivat viulisti Paula Sundqvist, klarinetisti Christoffer Sundqvist sekä pianisti Emil Holmström.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Konserttiväelle tarjontaa on tänä vuonna laajasti. Riemukkaasta ja riehakkaasta kohtaamisesta vastasivat Rauman Poikasoittokunta, joka jakoi lavan John Lennon Youth Wind Bandin kanssa, joka oli saapunut orkesterin vieraaksi Italiasta. Liikuttavasti soi tuttu My way, ja sen koskettavat saksofonisoolot. Poikasoittokunta näytti monipuolista osaamistaan Forströmin Son of the Midnight Sunissa, joka alkoi hiljaa koko orkesterin hyräilyllä voimistuen ja yltyen lopulta moniääniseen lauluun.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eurajoella Kustaa Aadolfin kirkossa Kaija Saariahon Miragessa oli syvältä kumpuavaa olemassa olon riemua. Tähdenlentonaisen julistus vakuutti yleisönsä ja vastaanotto oli täynnä riemua. Nykymusiikki osuu ja uppoaa, kun sitä pääsee kuulemaan konsertissa huipputaiteilijoiden esittämänä. Konsertissa esiintyivät sopraano Mia Huhta, sellisti Markus Hohti, viulisti Jan Söderblom sekä alttoviulisti Atte Kilpeläinen ja Sophia Rahman muodostaen festivaalin iloisimman parivaljakon.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

« Takaisin

22.06.
2021

Musiikki auttaa hahmottamaan maailmaa

Käyrätorvisti Ville Hiilivirta on toiminut äänenjohtajatehtävissä useimmissa suomalaisissa orkestereissa sekä mm. Ruotsin Kuninkaallisissa Filharmonikoissa, Esa-Pekka Salosen kutsumana Lontoon Philharmonia-orkesterissa sekä Saksassa Baijerin ja Essenin valtionorkestereissa. Vuodesta 2010 on toiminut Helsingin kaupunginorkesterissa käyrätorviryhmän äänenjohtajana.

20.06.
2021

Harjoittelua ja reilusti unta

Näistä elementeistä on koostunut Atte Kilpeläisen kulunut vuosi. Elokuussa Festivon taiteilijakaartiin mukaan saapuva alttoviulisti saapuu Raumalle nyt toista kertaa. Edellinen Festivo-vierailu oli vuonna 2016.  Korona-aikana Kilpeläinen kertoo aikaa olleen kaikenlaiseen ajatustyöhön sekä myös nukkumiseen.

18.06.
2021

Yleisön kohtaaminen oli tunteellinen hetki

Yksi Festivon vuoden 2021 taitelijoista on Vuokko Hovatta. Hän rakastaa viettää aikaa ystäviensä kanssa – Syömme hyvin ja nautimme viinistä. Kesällä tietenkin ulkona.

16.06.
2021

Korona-aikana kollegiaalinen yhteys löytyi ruudun kautta

Elokuussa Festivo saa vieraakseen harpisti ja kuvataiteilija Laura Hynnisen. Porvoolaistaiteilijan projektit ovat poikkitaiteellisia kokonaisuuksia ja Rauman taidemuseolla koetaan perjantai-iltana konsertti, jossa hän yhdistää maalauksen ja musiikin.  Festivaalin konserttiohjelman elämännautinnoista Hynninen mainitsee itselleen tärkeimmäksi ystävyyden.

27.05.
2021

Lipunmyynti alkaa 29.5.

Kesä on ovella ja hihat heiluvat kun Rauma Festivon järjestelyt kiihtyvät kohti elokuuta. Lipunmyynti alkaa lauantaina 29.5.2021 klo 10 Lippu.fi-kanavilla hyvin pienillä määrillä, sillä konserttien turvallinen järjestäminen on Rauma Festivolle tänäkin kesänä ensisijaista.

25.04.
2021

Rauma Festivo kutsuu nauttimaan elämästä elokuussa

Viulisti, ohjaaja Siljamari Heikinheimo aloittaa kolmivuotisen kauden kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon taiteellisena johtajana vuonna 2021. Heikinheimon suunnittelema, 38. kertaa järjestettävä festivaali rakentuu teeman Kahdeksan elämännautintoa ja seitsemän kuolemansyntiä ympärille. Raumalla 3.–7.

22.04.
2021

Festivaalin ohjelma julkaistaan live-lähetyksessä

Rauma Festivon ohjelma julkaistaan Kulttuurikuppila Brummin olohuoneesta sunnuntaina 25.4. klo 15. Ohjelmaa esittelee myös sävelin ensimmäisen Festivo-editionsa suunnitellut Siljamari Heikinheimo ja eräs toinenkin kesän taiteilija saapuu paikalle.

10.12.
2020

Siljamari Heikinheimo on Rauma Festivon uusi taiteellinen johtaja

Viulisti, ohjaaja Siljamari Heikinheimo (s. 1985) aloittaa kolmivuotisen kauden kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon taiteellisena johtajana vuonna 2021. Radion sinfoniaorkesterista viulistista vapaaksi taiteilijaksi vuonna 2016 ryhtynyt Heikinheimo on toiminut muun muassa Tapiola Sinfonietan ja Lapin kamariorkesterin konserttimestarina.

Hae lisää uutisia

Rauman Konserttiyhdistys ry
Käsityöläisentie 18 R 62
00750 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi