)
02.08.
2016

Rauma Festivon intensiivinen aloitus kuin espressoa

Rauma Festivo starttasi leppoisissa tunnelmissa. Jo varsinaista festivaalia edeltävänä päivänä alkoi konserttikimara, joka jatkuu aina lauantaihin saakka.

Italialainen John Lennon Youth Wind Band kapellimestari Mirco Besuttin johdolla keräsi Rauma-salin täyteen kuulemaan tarinaa nuoren Verdin kärsimyksistä. Tarinaan oli taitavasti nivottu Italian historiaa ja keskeisimpiä sävellyksiä, jotka muodostivat mielenkiintoisen kokonaisuuden. Tarinan muotoon konsertin oli käsikirjoittanut Patrizio Bianchi, joka myös toimi konsertissa kertojana. Anna Grundströmin suomennokset heijastettiin yleisöä varten valkokankaalle, mikä sai paljon kiitosta osakseen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Festivon tämän vuoden teema ”Carpe diem” kutsuu viikon taitelijat heittäytymään. Taitelijoiden keskuudessa tunnelma on odottava ja innostunut. Raumalle perheensä kanssa saapui RSO:n sooloklarinetisti Christoffer Sundqvist, joka nauttii festivaalien kiihkeästä rytmistä, joka ei päästä otteestaan. Lepo ja syöminen rytmittyvät soiton ehdoilla. Univelat kuitataan myöhemmin. Viulisti Paula Sundqvist puolestaan kiitteli isovanhempia, jotka omalta osaltaan mahdollistavat muusikkopariskunnan sekä valmistautumisen että osallistumisen Festivoon.

IMG_0118

Tämän vuoden festivaalin avajaiskonsertti on ihmiskoe, hullu kokeilu, jossa unohdetaan näpertely ja tilalla on ensimmäisen yhteisen soittokerran haaste ja ainutkertaisuus. Konsertin kappaleet ovat nyt soittajien tiedossa, mutta yhdessä tämä joukko ei ole niitä koskaan esittänyt.

Festivaalin aattona Festivo-etkoilla tapahtuman taiteellisena johtajana toimiva Jan Söderblom kiteytti viikon taitelijajoukon intensiiviset tunnelmat:

-Jos festivaalit ovat yleensä kahvia, niin tämän vuoden Festivo on espressoa!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

« Takaisin

22.06.
2021

Musiikki auttaa hahmottamaan maailmaa

Käyrätorvisti Ville Hiilivirta on toiminut äänenjohtajatehtävissä useimmissa suomalaisissa orkestereissa sekä mm. Ruotsin Kuninkaallisissa Filharmonikoissa, Esa-Pekka Salosen kutsumana Lontoon Philharmonia-orkesterissa sekä Saksassa Baijerin ja Essenin valtionorkestereissa. Vuodesta 2010 on toiminut Helsingin kaupunginorkesterissa käyrätorviryhmän äänenjohtajana.

20.06.
2021

Harjoittelua ja reilusti unta

Näistä elementeistä on koostunut Atte Kilpeläisen kulunut vuosi. Elokuussa Festivon taiteilijakaartiin mukaan saapuva alttoviulisti saapuu Raumalle nyt toista kertaa. Edellinen Festivo-vierailu oli vuonna 2016.  Korona-aikana Kilpeläinen kertoo aikaa olleen kaikenlaiseen ajatustyöhön sekä myös nukkumiseen.

18.06.
2021

Yleisön kohtaaminen oli tunteellinen hetki

Yksi Festivon vuoden 2021 taitelijoista on Vuokko Hovatta. Hän rakastaa viettää aikaa ystäviensä kanssa – Syömme hyvin ja nautimme viinistä. Kesällä tietenkin ulkona.

16.06.
2021

Korona-aikana kollegiaalinen yhteys löytyi ruudun kautta

Elokuussa Festivo saa vieraakseen harpisti ja kuvataiteilija Laura Hynnisen. Porvoolaistaiteilijan projektit ovat poikkitaiteellisia kokonaisuuksia ja Rauman taidemuseolla koetaan perjantai-iltana konsertti, jossa hän yhdistää maalauksen ja musiikin.  Festivaalin konserttiohjelman elämännautinnoista Hynninen mainitsee itselleen tärkeimmäksi ystävyyden.

27.05.
2021

Lipunmyynti alkaa 29.5.

Kesä on ovella ja hihat heiluvat kun Rauma Festivon järjestelyt kiihtyvät kohti elokuuta. Lipunmyynti alkaa lauantaina 29.5.2021 klo 10 Lippu.fi-kanavilla hyvin pienillä määrillä, sillä konserttien turvallinen järjestäminen on Rauma Festivolle tänäkin kesänä ensisijaista.

25.04.
2021

Rauma Festivo kutsuu nauttimaan elämästä elokuussa

Viulisti, ohjaaja Siljamari Heikinheimo aloittaa kolmivuotisen kauden kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon taiteellisena johtajana vuonna 2021. Heikinheimon suunnittelema, 38. kertaa järjestettävä festivaali rakentuu teeman Kahdeksan elämännautintoa ja seitsemän kuolemansyntiä ympärille. Raumalla 3.–7.

22.04.
2021

Festivaalin ohjelma julkaistaan live-lähetyksessä

Rauma Festivon ohjelma julkaistaan Kulttuurikuppila Brummin olohuoneesta sunnuntaina 25.4. klo 15. Ohjelmaa esittelee myös sävelin ensimmäisen Festivo-editionsa suunnitellut Siljamari Heikinheimo ja eräs toinenkin kesän taiteilija saapuu paikalle.

10.12.
2020

Siljamari Heikinheimo on Rauma Festivon uusi taiteellinen johtaja

Viulisti, ohjaaja Siljamari Heikinheimo (s. 1985) aloittaa kolmivuotisen kauden kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon taiteellisena johtajana vuonna 2021. Radion sinfoniaorkesterista viulistista vapaaksi taiteilijaksi vuonna 2016 ryhtynyt Heikinheimo on toiminut muun muassa Tapiola Sinfonietan ja Lapin kamariorkesterin konserttimestarina.

Hae lisää uutisia

Rauman Konserttiyhdistys ry
Käsityöläisentie 18 R 62
00750 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi