)
02.08.
2016

Rauma Festivon intensiivinen aloitus kuin espressoa

Rauma Festivo starttasi leppoisissa tunnelmissa. Jo varsinaista festivaalia edeltävänä päivänä alkoi konserttikimara, joka jatkuu aina lauantaihin saakka.

Italialainen John Lennon Youth Wind Band kapellimestari Mirco Besuttin johdolla keräsi Rauma-salin täyteen kuulemaan tarinaa nuoren Verdin kärsimyksistä. Tarinaan oli taitavasti nivottu Italian historiaa ja keskeisimpiä sävellyksiä, jotka muodostivat mielenkiintoisen kokonaisuuden. Tarinan muotoon konsertin oli käsikirjoittanut Patrizio Bianchi, joka myös toimi konsertissa kertojana. Anna Grundströmin suomennokset heijastettiin yleisöä varten valkokankaalle, mikä sai paljon kiitosta osakseen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Festivon tämän vuoden teema ”Carpe diem” kutsuu viikon taitelijat heittäytymään. Taitelijoiden keskuudessa tunnelma on odottava ja innostunut. Raumalle perheensä kanssa saapui RSO:n sooloklarinetisti Christoffer Sundqvist, joka nauttii festivaalien kiihkeästä rytmistä, joka ei päästä otteestaan. Lepo ja syöminen rytmittyvät soiton ehdoilla. Univelat kuitataan myöhemmin. Viulisti Paula Sundqvist puolestaan kiitteli isovanhempia, jotka omalta osaltaan mahdollistavat muusikkopariskunnan sekä valmistautumisen että osallistumisen Festivoon.

IMG_0118

Tämän vuoden festivaalin avajaiskonsertti on ihmiskoe, hullu kokeilu, jossa unohdetaan näpertely ja tilalla on ensimmäisen yhteisen soittokerran haaste ja ainutkertaisuus. Konsertin kappaleet ovat nyt soittajien tiedossa, mutta yhdessä tämä joukko ei ole niitä koskaan esittänyt.

Festivaalin aattona Festivo-etkoilla tapahtuman taiteellisena johtajana toimiva Jan Söderblom kiteytti viikon taitelijajoukon intensiiviset tunnelmat:

-Jos festivaalit ovat yleensä kahvia, niin tämän vuoden Festivo on espressoa!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

« Takaisin

30.08.
2021

Rauma Festivon konsertit tavoittivat tuhansia – korona-altistuksia ei ainuttakaan

Elokuun ensimmäisellä viikolla järjestetyn kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon konserteissa ja muissa tapahtumissa vierailtiin yli 1500 kertaa. 20 livetapahtumasta striimattiin viisi konserttia. Lisäksi festivaalin sosiaalisen median kanaville tuotettiin erityisesti lapsiperheille suunnattu Vanhan Rauman kolopolku.

06.08.
2021

Rauma Festivon perjantain ja lauantain konsertit siirretään Rauma-saliin

Myöhään torstai-iltana Rauman kaupunki päätti määritellä Rauman Covid-19-epidemian suhteen leviämisalueeseen kuuluvaksi. Koska päätös on voimassa välittömästi, Rauma Festivon loppuviikon ohjelmaa säädetään entistä turvallisemmaksi yleisölle.  Perjantain konsertit Posellista ja Rauman taidemuseosta siirretään Rauma-saliin.

02.08.
2021

Rauma Festivon striimilipuilla ainutkertaisiin tunnelmiin

Rauma Festivo alkaa maanantaina 2.8. etkoilla Vanhassa Raumassa. Spärrin pihassa tavataan taiteilijoita ja kuullaan yllätysesitys Seitsemän kuolemansyntiä -oopperan esiintyjiltä. Festivaalin kaikki 20 konserttia toteutuvat, mutta Lounais-Suomen aluehallintaviraston perjantaina 30.7. asettaman määräyksen mukaisesti turvaväleihin kiinnitetään erityistä huomiota.

27.07.
2021

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen vieraaksi Rauma Festivon torikeskusteluun

Rauma Festivon järjestämän Festivon-torin vieraina tiistaina 3.8.2021 klo 16.30 Rauman kauppatorilla ovat tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen, Rauma Festivon taiteellinen johtaja Siljamari Heikinheimo sekä Rauman Teatterin taiteellinen johtaja Otto Kanerva. Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen osallistuu  keskusteluun klo 16.45 alkaen.

26.07.
2021

Onnellinen juuri nyt

Trumpetisti Thomas Bugnot on ollut koko kesän onnellisen kiireinen. Hän on viettänyt aikaa synnyinmaassaan Ranskassa, jossa hän on saanut soittaa useissa konserteissa.

25.07.
2021

Mullistusten vuosi on tuonut tasapainoa

Vuoden 2021 Rauma Festivon avaa ooppera Seitsemän kuolemansyntiä, jossa yhdistyvät Kurt Weillin suloiset sävelet ja Bertolt Brechtin sanansäilä sekä kabareenkatkuinen 1930-luku. Näyttämöteoksen pääosassa kuullaan poikkeuksellisen kauniista äänestään ja vangitsevasta lavasäteilystään ylistettyä sopraano Tuuli Takalaa.

22.07.
2021

Paineettomuus on välttämättömyys luovalle prosessille

Kuluneen vuoden aikana kontrabasisti Adrian Rigopulos on saanut kokea sen, miten suunnitellut konsertit ja harjoitukset häviävät kalenterista yksi toisensa jälkeen ja normaalisti kiireisellä muusikolla onkin yhtäkkiä käsissään aikaa. Rigopulos on osannut kuitenkin myös nauttia muuttuneesta tilanteesta.

19.07.
2021

Rauma Festivon Carpe diem -yllätyskonsertit palaavat pihoille

Rauma Festivon odotettu pääsymaksuttomien yllätyskonserttien päivä koetaan festivaaliviikon keskellä torstaina 5.8.2021. Vuonna 2012 ensimmäistä kertaa yleisöä hetkeen tarttumaan yllyttäneet minikonsertit palaavat Vanhan Rauman yksityispihoihin.

Hae lisää uutisia

Rauman Konserttiyhdistys ry
Käsityöläisentie 18 R 62
00750 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi