)
02.08.
2016

Rauma Festivon intensiivinen aloitus kuin espressoa

Rauma Festivo starttasi leppoisissa tunnelmissa. Jo varsinaista festivaalia edeltävänä päivänä alkoi konserttikimara, joka jatkuu aina lauantaihin saakka.

Italialainen John Lennon Youth Wind Band kapellimestari Mirco Besuttin johdolla keräsi Rauma-salin täyteen kuulemaan tarinaa nuoren Verdin kärsimyksistä. Tarinaan oli taitavasti nivottu Italian historiaa ja keskeisimpiä sävellyksiä, jotka muodostivat mielenkiintoisen kokonaisuuden. Tarinan muotoon konsertin oli käsikirjoittanut Patrizio Bianchi, joka myös toimi konsertissa kertojana. Anna Grundströmin suomennokset heijastettiin yleisöä varten valkokankaalle, mikä sai paljon kiitosta osakseen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Festivon tämän vuoden teema ”Carpe diem” kutsuu viikon taitelijat heittäytymään. Taitelijoiden keskuudessa tunnelma on odottava ja innostunut. Raumalle perheensä kanssa saapui RSO:n sooloklarinetisti Christoffer Sundqvist, joka nauttii festivaalien kiihkeästä rytmistä, joka ei päästä otteestaan. Lepo ja syöminen rytmittyvät soiton ehdoilla. Univelat kuitataan myöhemmin. Viulisti Paula Sundqvist puolestaan kiitteli isovanhempia, jotka omalta osaltaan mahdollistavat muusikkopariskunnan sekä valmistautumisen että osallistumisen Festivoon.

IMG_0118

Tämän vuoden festivaalin avajaiskonsertti on ihmiskoe, hullu kokeilu, jossa unohdetaan näpertely ja tilalla on ensimmäisen yhteisen soittokerran haaste ja ainutkertaisuus. Konsertin kappaleet ovat nyt soittajien tiedossa, mutta yhdessä tämä joukko ei ole niitä koskaan esittänyt.

Festivaalin aattona Festivo-etkoilla tapahtuman taiteellisena johtajana toimiva Jan Söderblom kiteytti viikon taitelijajoukon intensiiviset tunnelmat:

-Jos festivaalit ovat yleensä kahvia, niin tämän vuoden Festivo on espressoa!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

« Takaisin

10.12.
2020

Siljamari Heikinheimo on Rauma Festivon uusi taiteellinen johtaja

Viulisti, ohjaaja Siljamari Heikinheimo (s. 1985) aloittaa kolmivuotisen kauden kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon taiteellisena johtajana vuonna 2021. Radion sinfoniaorkesterista viulistista vapaaksi taiteilijaksi vuonna 2016 ryhtynyt Heikinheimo on toiminut muun muassa Tapiola Sinfonietan ja Lapin kamariorkesterin konserttimestarina.

11.08.
2020

Striimit Festivon konserteista katsottavissa 7.9. saakka

Tämän vuoden Festivon kaikki konsertit striimattiin yhteistyössä Kultuurikuppila Brummin kanssa. Äänentoistosta vastasi musiikin moniottelija Esko Grundström. Tallenteet ovat nyt nähtävissä Rauma Festivon YouTube-kanavalla 7.9. saakka. Kätevimmin linkit konsertteihin löydät Festivon nettisivuilta Striimit-otsikon alta.

04.08.
2020

Avajaiskonsertti loppuunmyyty

Keskiviikkona 5.8. alkavan Rauma Festivon avajaiskonsertti on myyty loppuun. Striimin ääreen voi kuitenkin liittyä kotisohvalta ja sitä pääsee seuraamaan Festivon YouTube-kanavalta.

04.08.
2020

Monta kokkia takaa värikkään keitoksen

Fagotin vuorottelevana äänenjohtajana Helsingin kaupunginorkesterissa toimiva Mikko-Pekka Svala saapuu Rauma Festivon vieraaksi osana Helsinki Chamber Soloistsia. Kevään aikana hän on ehtinyt nauttia joustavammista harjoitusaikatauluista, lisääntyneestä ajasta perheen kanssa sekä kokkailusta ja myös vaimon loistavista aterioista.

02.08.
2020

Jameissa musiikki soljuu iloisen tanssillisen pomppuisena

Tänä vuonna Festivon taiteilijajoukko täydentyy kansanmusiikin taitajilla. Mukaan on kutsuttu Muuan-trio, jonka muodostavat Rauno Junkkari, Samuli Karjalainen ja Kirsi Vinkki. Yhdessä soittaminen rennossa tunnelmassa on tämän yhtyeen liima.  ”Olemme alunperin tavanneet irlantilaisen musiikin jamisoiton parissa Helsingissä.

30.07.
2020

Muusikko antaa musiikille äänen

Tämän kesän Festivossa nautitaan siitä koronakevään ja kesän jälkeen voimme kokoontua musiikin ääreen vähän vapaammin, vaikkakin turvallisuusseikat huomioiden. Lyömäsoittaja Xavi Castellón kohdalla kyseessä on iloinen jälleennäkeminen myös sen vuoksi, että hän saapuu Raumalle toistamiseen.

28.07.
2020

Missä mennään?

Rauma Festivon taiteellinen johtaja Jan Söderblom odottaa ensi viikkoa: “Kun moni asia nyt vaikuttaa epävarmalta, tuntuu hyvältä tietää, että saamme kohta viettää aikaa yhdessä Raumalla.

27.07.
2020

Carpe diem -päivänä iloitaan jälleennäkemisestä

Kevään ja kesän aikana ehtyneitä elävän musiikin varantoja pääsee täyttämään seitsemän konsertin annoksella Rauma Festivon perinteisenä Carpe diem -päivänä.

Hae lisää uutisia

Rauman Konserttiyhdistys ry
Käsityöläisentie 18 F 62
00750 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi