)
07.08.
2013

Festivossa keskiviikkona sonaatteja ja kulttuuriluentoa

Itämerilinja IV Tallinna – Tukholma –konsertti keskiviikkona 7.8. Rauma-salissa on omistettu upeille sonaateille ja lauluille. Soolona ja duona soitettavia sonaatteja esitetään pianolla, viululla, sellolla ja huilulla.

Konsertin säveltäjänimiä ovat muun muassa puolalainen Frederic Chopin, venäläinen Sergei Prokofjev, virolainen Heino Eller, saksalainen Paul Hindemith ja ruotsalainen Allan Pettersson. Säveltäjien elinaikana vallinneista vaikeista oloista huolimatta, konsertin teoksissa kuullaan päättäväistä optimismia, dramaattista virtuoosisuutta, sydäntä särkevän kaunista ja kujeilevaa romantiikkaa sekä Beethovenin tuotannon yksi liikuttavimpia hitaita osia.

Tanskalaisen huilistin Janne Thomsenin soitto on hyvin ilmeikästä ja eläytyvää. Hän on kokenut orkesterisolisti, joka on soittanut monissa tunnetuissa kokoonpanoissa ympäri Eurooppaa. Myös  latvialainen pianisti Lauma Skride on nuoresta iästään huolimatta saavuttanut jo laajaa kansainvälistä kuuluisuutta. Illan laulusolisteina kuullaan mezzosopraano Urzula Krygeriä ja baritoni Stephan Logesia. Lisäksi soittavat pianisti Rokas Zubovas, alttoviulisti Ellen Nisbeth, viulistit Jan Söderblom ja Mihkel Kerem sekä sellisti Jan-Erik Gustafsson.

Kahvikonsertissa musiikkia ja kerrontaa
Iltapäivän konsertissa juhlitaan Itämeren monikansallista ja alati muuntuvaa kulttuuripiiriä kerronnan ja duo-sävellysten voimin. Tunnettu historioitsija, professori Matti Klinge kertoo musiikin lomassa Itämeren maiden kulttuureista. Säveltäjistä mainittakoon kulttuurin ja kielen vahva vaalija, virolainen Karl August Hermann ja venäläinen Arthur-Vincent Lourié.

Musiikkia esittävät viulistit Mihkel Kerem, Hanne Lund, Jan Söderblom ja Ellen Nisbeth, huilisti Janne Thomsen sekä pianistit Rokas Zubovas ja Sonata Deveikyté-Zuboviené.

 

« Takaisin

10.12.
2020

Siljamari Heikinheimo on Rauma Festivon uusi taiteellinen johtaja

Viulisti, ohjaaja Siljamari Heikinheimo (s. 1985) aloittaa kolmivuotisen kauden kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon taiteellisena johtajana vuonna 2021. Radion sinfoniaorkesterista viulistista vapaaksi taiteilijaksi vuonna 2016 ryhtynyt Heikinheimo on toiminut muun muassa Tapiola Sinfonietan ja Lapin kamariorkesterin konserttimestarina.

11.08.
2020

Striimit Festivon konserteista katsottavissa 7.9. saakka

Tämän vuoden Festivon kaikki konsertit striimattiin yhteistyössä Kultuurikuppila Brummin kanssa. Äänentoistosta vastasi musiikin moniottelija Esko Grundström. Tallenteet ovat nyt nähtävissä Rauma Festivon YouTube-kanavalla 7.9. saakka. Kätevimmin linkit konsertteihin löydät Festivon nettisivuilta Striimit-otsikon alta.

04.08.
2020

Avajaiskonsertti loppuunmyyty

Keskiviikkona 5.8. alkavan Rauma Festivon avajaiskonsertti on myyty loppuun. Striimin ääreen voi kuitenkin liittyä kotisohvalta ja sitä pääsee seuraamaan Festivon YouTube-kanavalta.

04.08.
2020

Monta kokkia takaa värikkään keitoksen

Fagotin vuorottelevana äänenjohtajana Helsingin kaupunginorkesterissa toimiva Mikko-Pekka Svala saapuu Rauma Festivon vieraaksi osana Helsinki Chamber Soloistsia. Kevään aikana hän on ehtinyt nauttia joustavammista harjoitusaikatauluista, lisääntyneestä ajasta perheen kanssa sekä kokkailusta ja myös vaimon loistavista aterioista.

02.08.
2020

Jameissa musiikki soljuu iloisen tanssillisen pomppuisena

Tänä vuonna Festivon taiteilijajoukko täydentyy kansanmusiikin taitajilla. Mukaan on kutsuttu Muuan-trio, jonka muodostavat Rauno Junkkari, Samuli Karjalainen ja Kirsi Vinkki. Yhdessä soittaminen rennossa tunnelmassa on tämän yhtyeen liima.  ”Olemme alunperin tavanneet irlantilaisen musiikin jamisoiton parissa Helsingissä.

30.07.
2020

Muusikko antaa musiikille äänen

Tämän kesän Festivossa nautitaan siitä koronakevään ja kesän jälkeen voimme kokoontua musiikin ääreen vähän vapaammin, vaikkakin turvallisuusseikat huomioiden. Lyömäsoittaja Xavi Castellón kohdalla kyseessä on iloinen jälleennäkeminen myös sen vuoksi, että hän saapuu Raumalle toistamiseen.

28.07.
2020

Missä mennään?

Rauma Festivon taiteellinen johtaja Jan Söderblom odottaa ensi viikkoa: “Kun moni asia nyt vaikuttaa epävarmalta, tuntuu hyvältä tietää, että saamme kohta viettää aikaa yhdessä Raumalla.

27.07.
2020

Carpe diem -päivänä iloitaan jälleennäkemisestä

Kevään ja kesän aikana ehtyneitä elävän musiikin varantoja pääsee täyttämään seitsemän konsertin annoksella Rauma Festivon perinteisenä Carpe diem -päivänä.

Hae lisää uutisia

Rauman Konserttiyhdistys ry
Käsityöläisentie 18 F 62
00750 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi