)
06.08.
2013

Festivossa tiistaina Itämeren maiden säveltäjien teoksia

Tiistai-illan 6.8. Itämerilinja III Riika – Kööpenhamina konsertissa Posellissa kuullaan musiikkia Itämeren maiden nykypäivän ja vanhemman polven säveltäjiltä.

Suomalainen, 1700-luvun lopulla elänyt Erik Tulindberg toimi päätyökseen Oulun lääninkamreerina, mutta oli työnsä ulkopuolella, paitsi taitava viulisti ja sellisti, myös lahjakas melodiankirjoittaja. Hänen konsertissa kuultava sävellyksensä G-duuri jousikvartetto, jota Kalevi Aho on täydentänyt toisen viulun stemmalla, on yksi hänen harvoista jälkipolville säilyneistä kamarimusiikkiteoksistaan.
Peteris Vasks ja Mihkel Kerem ovat virolaisia nykysäveltäjiä, joilla molemmilla on konsertti-muusikon tausta. Etenkin Keremin aika jakaantuu edelleenkin esiintyvän taiteilijan ja säveltäjän töiden kesken. Vasksilta kuullaan Aria e danza huilulle ja pianolle Janne Thomsenin ja Lauma Skriden tulkitsemana. Kerem tulkitsee itse viululla säveltämänsä Sonaatin säestäjänään liettualainen pianisti Rokas Zubovas. Lisäksi illan ohjelmassa on tanskalaisen Carl August Nielsenin kansallistuntoa nostattava sävellys Modern (Äiti) ja saksalaisen Robert Schumann Es-duuri pianokvartetto, yksi Schumannin laajasta kamarimusiikkituotannosta. Tulkitsijoina eri kokoonpanoissa edellä mainittujen taiteilijoiden lisäksi ovat viulisti Jan Söderblom, alttoviulisti Ellen Nisbeth, sellisti Jan-Erik Gustafsson ja pianisti Alexander Melnikov.

Anna Grundström esittelee konsertin Posellissa klo 18.

« Takaisin

10.12.
2020

Siljamari Heikinheimo on Rauma Festivon uusi taiteellinen johtaja

Viulisti, ohjaaja Siljamari Heikinheimo (s. 1985) aloittaa kolmivuotisen kauden kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon taiteellisena johtajana vuonna 2021. Radion sinfoniaorkesterista viulistista vapaaksi taiteilijaksi vuonna 2016 ryhtynyt Heikinheimo on toiminut muun muassa Tapiola Sinfonietan ja Lapin kamariorkesterin konserttimestarina.

11.08.
2020

Striimit Festivon konserteista katsottavissa 7.9. saakka

Tämän vuoden Festivon kaikki konsertit striimattiin yhteistyössä Kultuurikuppila Brummin kanssa. Äänentoistosta vastasi musiikin moniottelija Esko Grundström. Tallenteet ovat nyt nähtävissä Rauma Festivon YouTube-kanavalla 7.9. saakka. Kätevimmin linkit konsertteihin löydät Festivon nettisivuilta Striimit-otsikon alta.

04.08.
2020

Avajaiskonsertti loppuunmyyty

Keskiviikkona 5.8. alkavan Rauma Festivon avajaiskonsertti on myyty loppuun. Striimin ääreen voi kuitenkin liittyä kotisohvalta ja sitä pääsee seuraamaan Festivon YouTube-kanavalta.

04.08.
2020

Monta kokkia takaa värikkään keitoksen

Fagotin vuorottelevana äänenjohtajana Helsingin kaupunginorkesterissa toimiva Mikko-Pekka Svala saapuu Rauma Festivon vieraaksi osana Helsinki Chamber Soloistsia. Kevään aikana hän on ehtinyt nauttia joustavammista harjoitusaikatauluista, lisääntyneestä ajasta perheen kanssa sekä kokkailusta ja myös vaimon loistavista aterioista.

02.08.
2020

Jameissa musiikki soljuu iloisen tanssillisen pomppuisena

Tänä vuonna Festivon taiteilijajoukko täydentyy kansanmusiikin taitajilla. Mukaan on kutsuttu Muuan-trio, jonka muodostavat Rauno Junkkari, Samuli Karjalainen ja Kirsi Vinkki. Yhdessä soittaminen rennossa tunnelmassa on tämän yhtyeen liima.  ”Olemme alunperin tavanneet irlantilaisen musiikin jamisoiton parissa Helsingissä.

30.07.
2020

Muusikko antaa musiikille äänen

Tämän kesän Festivossa nautitaan siitä koronakevään ja kesän jälkeen voimme kokoontua musiikin ääreen vähän vapaammin, vaikkakin turvallisuusseikat huomioiden. Lyömäsoittaja Xavi Castellón kohdalla kyseessä on iloinen jälleennäkeminen myös sen vuoksi, että hän saapuu Raumalle toistamiseen.

28.07.
2020

Missä mennään?

Rauma Festivon taiteellinen johtaja Jan Söderblom odottaa ensi viikkoa: “Kun moni asia nyt vaikuttaa epävarmalta, tuntuu hyvältä tietää, että saamme kohta viettää aikaa yhdessä Raumalla.

27.07.
2020

Carpe diem -päivänä iloitaan jälleennäkemisestä

Kevään ja kesän aikana ehtyneitä elävän musiikin varantoja pääsee täyttämään seitsemän konsertin annoksella Rauma Festivon perinteisenä Carpe diem -päivänä.

Hae lisää uutisia

Rauman Konserttiyhdistys ry
Käsityöläisentie 18 F 62
00750 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi