)
22.07.
2020

Helsinki Chamber Soloists luo intiimejä kuuntelukokemuksia

Sibelius-Akatemian ja Hannoverin musiikkikorkeakoulun kasvatti Ville Hiilivirta soittaa käyrätorvea Helsinki Chamber Soloistsissa (HCS). Hiilivirta oli Tampere Filharmonian jäsen ennen aloittamistaan Helsingin kaupunginorkesterin käyrätorven äänenjohtajana vuonna 2010. Muusikon työssä hän nauttii erityisesti yleisölle esiintymisestä ja loistavien kappaleiden soittamisesta muiden muusikoiden kanssa. Hiilivirta esiintyy mielellään eri kamarimusiikkikokoonpanoissa ja on HCS:n lisäksi 60° Quintet -ensemblen jäsen. 

Koronan myötä monen muun muusikon tapaan Villen aikataulussa on ollut enemmän vapaa-aikaa kuin normaalissa arjessa. Vapautuneen ajan Ville käytti suomalaisille melko tyypilliseen tapaan.

”Kevään aikana keskityin tekemään asioita, joista nautin. Tällaisia ovat esimerkiksi kesämökillä oleilu ja ruoanlaitto. Lisäksi vietin aikaa rakkaimpieni kanssa,” kertoo Ville kysyttäessä, miten hän piti mielensä virkeänä.

Kevätkaudella HKO teki jonkun verran konserttistriimauksia. Jotain jäi kuitenkin Villen mielestä puuttumaan.

”Live-esiintymiset yleisölle eivät koskaan välity striimattuna täysin samanlaisena kokemuksena kuin paikan päällä. Siksi on hienoa, että Festivossa päästään taas jakamaan musiikkia sekä kanssamuusikoiden että yleisön kanssa,” tuumii Ville.

Kolmeen päivään tiivistetyssä Rauma Festivossa keskiössä onkin iloinen jälleennäkeminen myös yleisön kanssa. Festivossa kaikkiin Posellissa järjestettäviin konsertteihin myydään jonkin verran lippuja ja torstain Carpe diem -päivä levittäytyy ympäri Raumaa paikkoihin, jonne yleisö on tervetullut nauttimaan yllätyskonserteista väljissä olosuhteissa.

Perjantai-illan konsertissa Helsinki Chamber Soloists tuo kuultavaksi tänä päivänä harvemmin kuultavia kamarimusiikkiversioita suurista orkesterikappaleista. Festivaalin päätöskonsertissa kuullaan Beethovenin 3. sinfonia Eroica ja Debussyn Faunin iltapäivä. Sävellykset esitetään ilman kapellimestaria ja jokainen soittaja lähestyy teosta solistisesta näkökulmasta, joka tuo erityislaatuista intiimiyttä kuuntelukokemukseen. ”Yleisö voi tulla paikalle juuri sellaisena kuin on, sen enempää valmistautumatta. Itse olen saanut tuntea vahvimmat musiikkikokemukseni sellaisissa konserteissa, joiden kappaleita en tuntenut yhtään etukäteen,” rohkaisee Ville.

Helsinki Chamber Soloists: Fauni ja Ludwig
pe 7.8. klo 18 Kulttuuritalo Posellissa

« Takaisin

10.12.
2020

Siljamari Heikinheimo on Rauma Festivon uusi taiteellinen johtaja

Viulisti, ohjaaja Siljamari Heikinheimo (s. 1985) aloittaa kolmivuotisen kauden kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon taiteellisena johtajana vuonna 2021. Radion sinfoniaorkesterista viulistista vapaaksi taiteilijaksi vuonna 2016 ryhtynyt Heikinheimo on toiminut muun muassa Tapiola Sinfonietan ja Lapin kamariorkesterin konserttimestarina.

11.08.
2020

Striimit Festivon konserteista katsottavissa 7.9. saakka

Tämän vuoden Festivon kaikki konsertit striimattiin yhteistyössä Kultuurikuppila Brummin kanssa. Äänentoistosta vastasi musiikin moniottelija Esko Grundström. Tallenteet ovat nyt nähtävissä Rauma Festivon YouTube-kanavalla 7.9. saakka. Kätevimmin linkit konsertteihin löydät Festivon nettisivuilta Striimit-otsikon alta.

04.08.
2020

Avajaiskonsertti loppuunmyyty

Keskiviikkona 5.8. alkavan Rauma Festivon avajaiskonsertti on myyty loppuun. Striimin ääreen voi kuitenkin liittyä kotisohvalta ja sitä pääsee seuraamaan Festivon YouTube-kanavalta.

04.08.
2020

Monta kokkia takaa värikkään keitoksen

Fagotin vuorottelevana äänenjohtajana Helsingin kaupunginorkesterissa toimiva Mikko-Pekka Svala saapuu Rauma Festivon vieraaksi osana Helsinki Chamber Soloistsia. Kevään aikana hän on ehtinyt nauttia joustavammista harjoitusaikatauluista, lisääntyneestä ajasta perheen kanssa sekä kokkailusta ja myös vaimon loistavista aterioista.

02.08.
2020

Jameissa musiikki soljuu iloisen tanssillisen pomppuisena

Tänä vuonna Festivon taiteilijajoukko täydentyy kansanmusiikin taitajilla. Mukaan on kutsuttu Muuan-trio, jonka muodostavat Rauno Junkkari, Samuli Karjalainen ja Kirsi Vinkki. Yhdessä soittaminen rennossa tunnelmassa on tämän yhtyeen liima.  ”Olemme alunperin tavanneet irlantilaisen musiikin jamisoiton parissa Helsingissä.

30.07.
2020

Muusikko antaa musiikille äänen

Tämän kesän Festivossa nautitaan siitä koronakevään ja kesän jälkeen voimme kokoontua musiikin ääreen vähän vapaammin, vaikkakin turvallisuusseikat huomioiden. Lyömäsoittaja Xavi Castellón kohdalla kyseessä on iloinen jälleennäkeminen myös sen vuoksi, että hän saapuu Raumalle toistamiseen.

28.07.
2020

Missä mennään?

Rauma Festivon taiteellinen johtaja Jan Söderblom odottaa ensi viikkoa: “Kun moni asia nyt vaikuttaa epävarmalta, tuntuu hyvältä tietää, että saamme kohta viettää aikaa yhdessä Raumalla.

27.07.
2020

Carpe diem -päivänä iloitaan jälleennäkemisestä

Kevään ja kesän aikana ehtyneitä elävän musiikin varantoja pääsee täyttämään seitsemän konsertin annoksella Rauma Festivon perinteisenä Carpe diem -päivänä.

Hae lisää uutisia

Rauman Konserttiyhdistys ry
Käsityöläisentie 18 F 62
00750 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi