)
22.07.
2020

Helsinki Chamber Soloists luo intiimejä kuuntelukokemuksia

Sibelius-Akatemian ja Hannoverin musiikkikorkeakoulun kasvatti Ville Hiilivirta soittaa käyrätorvea Helsinki Chamber Soloistsissa (HCS). Hiilivirta oli Tampere Filharmonian jäsen ennen aloittamistaan Helsingin kaupunginorkesterin käyrätorven äänenjohtajana vuonna 2010. Muusikon työssä hän nauttii erityisesti yleisölle esiintymisestä ja loistavien kappaleiden soittamisesta muiden muusikoiden kanssa. Hiilivirta esiintyy mielellään eri kamarimusiikkikokoonpanoissa ja on HCS:n lisäksi 60° Quintet -ensemblen jäsen. 

Koronan myötä monen muun muusikon tapaan Villen aikataulussa on ollut enemmän vapaa-aikaa kuin normaalissa arjessa. Vapautuneen ajan Ville käytti suomalaisille melko tyypilliseen tapaan.

”Kevään aikana keskityin tekemään asioita, joista nautin. Tällaisia ovat esimerkiksi kesämökillä oleilu ja ruoanlaitto. Lisäksi vietin aikaa rakkaimpieni kanssa,” kertoo Ville kysyttäessä, miten hän piti mielensä virkeänä.

Kevätkaudella HKO teki jonkun verran konserttistriimauksia. Jotain jäi kuitenkin Villen mielestä puuttumaan.

”Live-esiintymiset yleisölle eivät koskaan välity striimattuna täysin samanlaisena kokemuksena kuin paikan päällä. Siksi on hienoa, että Festivossa päästään taas jakamaan musiikkia sekä kanssamuusikoiden että yleisön kanssa,” tuumii Ville.

Kolmeen päivään tiivistetyssä Rauma Festivossa keskiössä onkin iloinen jälleennäkeminen myös yleisön kanssa. Festivossa kaikkiin Posellissa järjestettäviin konsertteihin myydään jonkin verran lippuja ja torstain Carpe diem -päivä levittäytyy ympäri Raumaa paikkoihin, jonne yleisö on tervetullut nauttimaan yllätyskonserteista väljissä olosuhteissa.

Perjantai-illan konsertissa Helsinki Chamber Soloists tuo kuultavaksi tänä päivänä harvemmin kuultavia kamarimusiikkiversioita suurista orkesterikappaleista. Festivaalin päätöskonsertissa kuullaan Beethovenin 3. sinfonia Eroica ja Debussyn Faunin iltapäivä. Sävellykset esitetään ilman kapellimestaria ja jokainen soittaja lähestyy teosta solistisesta näkökulmasta, joka tuo erityislaatuista intiimiyttä kuuntelukokemukseen. ”Yleisö voi tulla paikalle juuri sellaisena kuin on, sen enempää valmistautumatta. Itse olen saanut tuntea vahvimmat musiikkikokemukseni sellaisissa konserteissa, joiden kappaleita en tuntenut yhtään etukäteen,” rohkaisee Ville.

Helsinki Chamber Soloists: Fauni ja Ludwig
pe 7.8. klo 18 Kulttuuritalo Posellissa

« Takaisin

22.06.
2021

Musiikki auttaa hahmottamaan maailmaa

Käyrätorvisti Ville Hiilivirta on toiminut äänenjohtajatehtävissä useimmissa suomalaisissa orkestereissa sekä mm. Ruotsin Kuninkaallisissa Filharmonikoissa, Esa-Pekka Salosen kutsumana Lontoon Philharmonia-orkesterissa sekä Saksassa Baijerin ja Essenin valtionorkestereissa. Vuodesta 2010 on toiminut Helsingin kaupunginorkesterissa käyrätorviryhmän äänenjohtajana.

20.06.
2021

Harjoittelua ja reilusti unta

Näistä elementeistä on koostunut Atte Kilpeläisen kulunut vuosi. Elokuussa Festivon taiteilijakaartiin mukaan saapuva alttoviulisti saapuu Raumalle nyt toista kertaa. Edellinen Festivo-vierailu oli vuonna 2016.  Korona-aikana Kilpeläinen kertoo aikaa olleen kaikenlaiseen ajatustyöhön sekä myös nukkumiseen.

18.06.
2021

Yleisön kohtaaminen oli tunteellinen hetki

Yksi Festivon vuoden 2021 taitelijoista on Vuokko Hovatta. Hän rakastaa viettää aikaa ystäviensä kanssa – Syömme hyvin ja nautimme viinistä. Kesällä tietenkin ulkona.

16.06.
2021

Korona-aikana kollegiaalinen yhteys löytyi ruudun kautta

Elokuussa Festivo saa vieraakseen harpisti ja kuvataiteilija Laura Hynnisen. Porvoolaistaiteilijan projektit ovat poikkitaiteellisia kokonaisuuksia ja Rauman taidemuseolla koetaan perjantai-iltana konsertti, jossa hän yhdistää maalauksen ja musiikin.  Festivaalin konserttiohjelman elämännautinnoista Hynninen mainitsee itselleen tärkeimmäksi ystävyyden.

27.05.
2021

Lipunmyynti alkaa 29.5.

Kesä on ovella ja hihat heiluvat kun Rauma Festivon järjestelyt kiihtyvät kohti elokuuta. Lipunmyynti alkaa lauantaina 29.5.2021 klo 10 Lippu.fi-kanavilla hyvin pienillä määrillä, sillä konserttien turvallinen järjestäminen on Rauma Festivolle tänäkin kesänä ensisijaista.

25.04.
2021

Rauma Festivo kutsuu nauttimaan elämästä elokuussa

Viulisti, ohjaaja Siljamari Heikinheimo aloittaa kolmivuotisen kauden kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon taiteellisena johtajana vuonna 2021. Heikinheimon suunnittelema, 38. kertaa järjestettävä festivaali rakentuu teeman Kahdeksan elämännautintoa ja seitsemän kuolemansyntiä ympärille. Raumalla 3.–7.

22.04.
2021

Festivaalin ohjelma julkaistaan live-lähetyksessä

Rauma Festivon ohjelma julkaistaan Kulttuurikuppila Brummin olohuoneesta sunnuntaina 25.4. klo 15. Ohjelmaa esittelee myös sävelin ensimmäisen Festivo-editionsa suunnitellut Siljamari Heikinheimo ja eräs toinenkin kesän taiteilija saapuu paikalle.

10.12.
2020

Siljamari Heikinheimo on Rauma Festivon uusi taiteellinen johtaja

Viulisti, ohjaaja Siljamari Heikinheimo (s. 1985) aloittaa kolmivuotisen kauden kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon taiteellisena johtajana vuonna 2021. Radion sinfoniaorkesterista viulistista vapaaksi taiteilijaksi vuonna 2016 ryhtynyt Heikinheimo on toiminut muun muassa Tapiola Sinfonietan ja Lapin kamariorkesterin konserttimestarina.

Hae lisää uutisia

Rauman Konserttiyhdistys ry
Käsityöläisentie 18 R 62
00750 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi