)
22.07.
2020

Helsinki Chamber Soloists luo intiimejä kuuntelukokemuksia

Sibelius-Akatemian ja Hannoverin musiikkikorkeakoulun kasvatti Ville Hiilivirta soittaa käyrätorvea Helsinki Chamber Soloistsissa (HCS). Hiilivirta oli Tampere Filharmonian jäsen ennen aloittamistaan Helsingin kaupunginorkesterin käyrätorven äänenjohtajana vuonna 2010. Muusikon työssä hän nauttii erityisesti yleisölle esiintymisestä ja loistavien kappaleiden soittamisesta muiden muusikoiden kanssa. Hiilivirta esiintyy mielellään eri kamarimusiikkikokoonpanoissa ja on HCS:n lisäksi 60° Quintet -ensemblen jäsen. 

Koronan myötä monen muun muusikon tapaan Villen aikataulussa on ollut enemmän vapaa-aikaa kuin normaalissa arjessa. Vapautuneen ajan Ville käytti suomalaisille melko tyypilliseen tapaan.

”Kevään aikana keskityin tekemään asioita, joista nautin. Tällaisia ovat esimerkiksi kesämökillä oleilu ja ruoanlaitto. Lisäksi vietin aikaa rakkaimpieni kanssa,” kertoo Ville kysyttäessä, miten hän piti mielensä virkeänä.

Kevätkaudella HKO teki jonkun verran konserttistriimauksia. Jotain jäi kuitenkin Villen mielestä puuttumaan.

”Live-esiintymiset yleisölle eivät koskaan välity striimattuna täysin samanlaisena kokemuksena kuin paikan päällä. Siksi on hienoa, että Festivossa päästään taas jakamaan musiikkia sekä kanssamuusikoiden että yleisön kanssa,” tuumii Ville.

Kolmeen päivään tiivistetyssä Rauma Festivossa keskiössä onkin iloinen jälleennäkeminen myös yleisön kanssa. Festivossa kaikkiin Posellissa järjestettäviin konsertteihin myydään jonkin verran lippuja ja torstain Carpe diem -päivä levittäytyy ympäri Raumaa paikkoihin, jonne yleisö on tervetullut nauttimaan yllätyskonserteista väljissä olosuhteissa.

Perjantai-illan konsertissa Helsinki Chamber Soloists tuo kuultavaksi tänä päivänä harvemmin kuultavia kamarimusiikkiversioita suurista orkesterikappaleista. Festivaalin päätöskonsertissa kuullaan Beethovenin 3. sinfonia Eroica ja Debussyn Faunin iltapäivä. Sävellykset esitetään ilman kapellimestaria ja jokainen soittaja lähestyy teosta solistisesta näkökulmasta, joka tuo erityislaatuista intiimiyttä kuuntelukokemukseen. ”Yleisö voi tulla paikalle juuri sellaisena kuin on, sen enempää valmistautumatta. Itse olen saanut tuntea vahvimmat musiikkikokemukseni sellaisissa konserteissa, joiden kappaleita en tuntenut yhtään etukäteen,” rohkaisee Ville.

Helsinki Chamber Soloists: Fauni ja Ludwig
pe 7.8. klo 18 Kulttuuritalo Posellissa

« Takaisin

30.08.
2021

Rauma Festivon konsertit tavoittivat tuhansia – korona-altistuksia ei ainuttakaan

Elokuun ensimmäisellä viikolla järjestetyn kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon konserteissa ja muissa tapahtumissa vierailtiin yli 1500 kertaa. 20 livetapahtumasta striimattiin viisi konserttia. Lisäksi festivaalin sosiaalisen median kanaville tuotettiin erityisesti lapsiperheille suunnattu Vanhan Rauman kolopolku.

06.08.
2021

Rauma Festivon perjantain ja lauantain konsertit siirretään Rauma-saliin

Myöhään torstai-iltana Rauman kaupunki päätti määritellä Rauman Covid-19-epidemian suhteen leviämisalueeseen kuuluvaksi. Koska päätös on voimassa välittömästi, Rauma Festivon loppuviikon ohjelmaa säädetään entistä turvallisemmaksi yleisölle.  Perjantain konsertit Posellista ja Rauman taidemuseosta siirretään Rauma-saliin.

02.08.
2021

Rauma Festivon striimilipuilla ainutkertaisiin tunnelmiin

Rauma Festivo alkaa maanantaina 2.8. etkoilla Vanhassa Raumassa. Spärrin pihassa tavataan taiteilijoita ja kuullaan yllätysesitys Seitsemän kuolemansyntiä -oopperan esiintyjiltä. Festivaalin kaikki 20 konserttia toteutuvat, mutta Lounais-Suomen aluehallintaviraston perjantaina 30.7. asettaman määräyksen mukaisesti turvaväleihin kiinnitetään erityistä huomiota.

27.07.
2021

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen vieraaksi Rauma Festivon torikeskusteluun

Rauma Festivon järjestämän Festivon-torin vieraina tiistaina 3.8.2021 klo 16.30 Rauman kauppatorilla ovat tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen, Rauma Festivon taiteellinen johtaja Siljamari Heikinheimo sekä Rauman Teatterin taiteellinen johtaja Otto Kanerva. Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen osallistuu  keskusteluun klo 16.45 alkaen.

26.07.
2021

Onnellinen juuri nyt

Trumpetisti Thomas Bugnot on ollut koko kesän onnellisen kiireinen. Hän on viettänyt aikaa synnyinmaassaan Ranskassa, jossa hän on saanut soittaa useissa konserteissa.

25.07.
2021

Mullistusten vuosi on tuonut tasapainoa

Vuoden 2021 Rauma Festivon avaa ooppera Seitsemän kuolemansyntiä, jossa yhdistyvät Kurt Weillin suloiset sävelet ja Bertolt Brechtin sanansäilä sekä kabareenkatkuinen 1930-luku. Näyttämöteoksen pääosassa kuullaan poikkeuksellisen kauniista äänestään ja vangitsevasta lavasäteilystään ylistettyä sopraano Tuuli Takalaa.

22.07.
2021

Paineettomuus on välttämättömyys luovalle prosessille

Kuluneen vuoden aikana kontrabasisti Adrian Rigopulos on saanut kokea sen, miten suunnitellut konsertit ja harjoitukset häviävät kalenterista yksi toisensa jälkeen ja normaalisti kiireisellä muusikolla onkin yhtäkkiä käsissään aikaa. Rigopulos on osannut kuitenkin myös nauttia muuttuneesta tilanteesta.

19.07.
2021

Rauma Festivon Carpe diem -yllätyskonsertit palaavat pihoille

Rauma Festivon odotettu pääsymaksuttomien yllätyskonserttien päivä koetaan festivaaliviikon keskellä torstaina 5.8.2021. Vuonna 2012 ensimmäistä kertaa yleisöä hetkeen tarttumaan yllyttäneet minikonsertit palaavat Vanhan Rauman yksityispihoihin.

Hae lisää uutisia

Rauman Konserttiyhdistys ry
Käsityöläisentie 18 R 62
00750 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi