)
20.07.
2020

Anni Elif Egecioglu näkee virtuaalisuuden mahdollisuutena

Rauma Festivo toivottaa jälleen tervetulleeksi laajan joukon taiteilijoita osaksi elokuista kamarimusiikin juhlaa. Yksi heistä on laulaja ja säveltäjä Anni Elif Egecioglu. Hänen ensimmäinen sooloalbuminsa Anni Elif – Edith pohjautuu Edith Södergranin runoihin ja se oli ehdolla Vuoden Jazz Emma – palkinnon saajaksi 2018. 

Södergranin tuotannolle oli tyypillistä näynomaisuus ja aikakauden futuristiset ja symboliset virtaukset. Anni Elifin sävellyskielen kautta ne kietoutuvat saumattomasti tähän päivään. Raumalle Anni Elif saapuu ensi kertaa työn merkeissä. 

”Odotan innolla että pääsen soittamaan Edith Södergran -ohjelmistoa fantastisten Tuomas A. Turusen, Sigurdur Rögnvaldssonin ja Pauli Lyytisen kanssa ja tulee mukavaa tutustua festivaalin muihin muusikoihin ja työntekijöihin. Raumalla olen käynyt vain kerran aikaisemmin ja se jätti vahvan vaikutelman, joten on innostavaa tulla takaisin tähän kauniiseen kaupunkiin”, iloitsee Anni Elif.

Moneen taipuva ja useita sävyjä hallitseva Anni Elif on ehtinyt vaikuttaa jo useissa suomalaisissa sekä kansainvälisissä jazzin, klassisen ja popmusiikin rajapinnalla liikkuvissa yhtyeissä. 

Anni Elifille merkitysellistä työssä vapaana muusikona onkin juuri mahdollisuus tutustua moniin upeisiin ihmisiin, uusiin paikkoihin ja kulttuureihin eri projektien ja kiertueiden kautta. Hän nauttii suuresti, että saa itse luoda työskentelyaikataulunsa ja että hän pääsee ilmaisemaan itseään ”musiikillisen kielen” kautta.

”Viimeiset kuukaudet ovat olleet hämmästyttäviä ja siihen on mahtunut vaikka mitä tunnetiloja ja ajatuskulkuja. Olin pari kuukautta karanteenissa mökillä, keskellä Pohjois-Savon metsää, hyvin yksinkertaisissa olosuhteissa puolisoni Pauli Lyytisen kanssa. Siellä todistin kirjaimellisesti, miten talvi muuttui kevääksi. Oli pakahduttavan kaunista seurata luonnon ihmeitä noin läheltä ja luonnon keskellä oleminen toi lohtua ja tasapainoa vaikeana aikana.”

Mennyt kevät on tuonut esille uusia puolia ja mahdollisuuksia musiikin tekemisessä ja nauttimisessa. Striimatut konsertit ovat tulleet osaksi konsertoivien taiteilijoiden arkea ja konserttiyleisössä voi olla läsnä, vaikka olisi fyysisesti kaukana.

”Pandemian aikana olen päässyt tekemään muutaman live stream-konsertin ja onhan se uskomatonta, että ihmiset vaikka toisella puolella maapalloa pystyy seuraamaan konserttia omalta kotisohvaltaan. Tunnelman välittyminen ruudulta vaati paljon ääni-, kamera- ja valoteknikoilta ja tämä korona-aika innostaa monia tekemään enemmän yhteistyötä ja kehittämään uusia ideoita yhdessä. Me ollaan lopulta ihan alkuvaiheessa virtuaalisten mahdollisuuksien maailmassa” miettii Anni Elif.

Anni Elif Quartetin Edith-konsertti kuullaan Rauma Festivon keskiviikon myöhäisillassa Kulttuuritalo Posellissa. Konsertti myös striimataan Festivon youtube-kanavalle. 

”Fyysisen yleisön läsnäolo lämmittää sydäntäni. Yleisön ja esiintyjien tapaaminen on ainutlaatuista ja se energia joka väreilee tuolloin ilmassa on jotain sanoin kuvaamatonta”, Anni Elif kuvailee. 

Festivoyleisön Anni Elif toivottaa lämpimästi tervetulleeksi:

”Tärkeintä on tulla konserttiin mukaan avoimin mielin. Konsertissa tarjoillaan Edith Södergranin sadan vuoden takaisia edelleen ajankohtaisia ajatuksia paketoituna tämän päivän taidemusiikkiin.” 

Anni Elif Quartet: Edith
Ke 5.8. klo 21 Kulttuuritalo Poselli

« Takaisin

30.08.
2021

Rauma Festivon konsertit tavoittivat tuhansia – korona-altistuksia ei ainuttakaan

Elokuun ensimmäisellä viikolla järjestetyn kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon konserteissa ja muissa tapahtumissa vierailtiin yli 1500 kertaa. 20 livetapahtumasta striimattiin viisi konserttia. Lisäksi festivaalin sosiaalisen median kanaville tuotettiin erityisesti lapsiperheille suunnattu Vanhan Rauman kolopolku.

06.08.
2021

Rauma Festivon perjantain ja lauantain konsertit siirretään Rauma-saliin

Myöhään torstai-iltana Rauman kaupunki päätti määritellä Rauman Covid-19-epidemian suhteen leviämisalueeseen kuuluvaksi. Koska päätös on voimassa välittömästi, Rauma Festivon loppuviikon ohjelmaa säädetään entistä turvallisemmaksi yleisölle.  Perjantain konsertit Posellista ja Rauman taidemuseosta siirretään Rauma-saliin.

02.08.
2021

Rauma Festivon striimilipuilla ainutkertaisiin tunnelmiin

Rauma Festivo alkaa maanantaina 2.8. etkoilla Vanhassa Raumassa. Spärrin pihassa tavataan taiteilijoita ja kuullaan yllätysesitys Seitsemän kuolemansyntiä -oopperan esiintyjiltä. Festivaalin kaikki 20 konserttia toteutuvat, mutta Lounais-Suomen aluehallintaviraston perjantaina 30.7. asettaman määräyksen mukaisesti turvaväleihin kiinnitetään erityistä huomiota.

27.07.
2021

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen vieraaksi Rauma Festivon torikeskusteluun

Rauma Festivon järjestämän Festivon-torin vieraina tiistaina 3.8.2021 klo 16.30 Rauman kauppatorilla ovat tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen, Rauma Festivon taiteellinen johtaja Siljamari Heikinheimo sekä Rauman Teatterin taiteellinen johtaja Otto Kanerva. Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen osallistuu  keskusteluun klo 16.45 alkaen.

26.07.
2021

Onnellinen juuri nyt

Trumpetisti Thomas Bugnot on ollut koko kesän onnellisen kiireinen. Hän on viettänyt aikaa synnyinmaassaan Ranskassa, jossa hän on saanut soittaa useissa konserteissa.

25.07.
2021

Mullistusten vuosi on tuonut tasapainoa

Vuoden 2021 Rauma Festivon avaa ooppera Seitsemän kuolemansyntiä, jossa yhdistyvät Kurt Weillin suloiset sävelet ja Bertolt Brechtin sanansäilä sekä kabareenkatkuinen 1930-luku. Näyttämöteoksen pääosassa kuullaan poikkeuksellisen kauniista äänestään ja vangitsevasta lavasäteilystään ylistettyä sopraano Tuuli Takalaa.

22.07.
2021

Paineettomuus on välttämättömyys luovalle prosessille

Kuluneen vuoden aikana kontrabasisti Adrian Rigopulos on saanut kokea sen, miten suunnitellut konsertit ja harjoitukset häviävät kalenterista yksi toisensa jälkeen ja normaalisti kiireisellä muusikolla onkin yhtäkkiä käsissään aikaa. Rigopulos on osannut kuitenkin myös nauttia muuttuneesta tilanteesta.

19.07.
2021

Rauma Festivon Carpe diem -yllätyskonsertit palaavat pihoille

Rauma Festivon odotettu pääsymaksuttomien yllätyskonserttien päivä koetaan festivaaliviikon keskellä torstaina 5.8.2021. Vuonna 2012 ensimmäistä kertaa yleisöä hetkeen tarttumaan yllyttäneet minikonsertit palaavat Vanhan Rauman yksityispihoihin.

Hae lisää uutisia

Rauman Konserttiyhdistys ry
Käsityöläisentie 18 R 62
00750 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi