)
20.07.
2020

Anni Elif Egecioglu näkee virtuaalisuuden mahdollisuutena

Rauma Festivo toivottaa jälleen tervetulleeksi laajan joukon taiteilijoita osaksi elokuista kamarimusiikin juhlaa. Yksi heistä on laulaja ja säveltäjä Anni Elif Egecioglu. Hänen ensimmäinen sooloalbuminsa Anni Elif – Edith pohjautuu Edith Södergranin runoihin ja se oli ehdolla Vuoden Jazz Emma – palkinnon saajaksi 2018. 

Södergranin tuotannolle oli tyypillistä näynomaisuus ja aikakauden futuristiset ja symboliset virtaukset. Anni Elifin sävellyskielen kautta ne kietoutuvat saumattomasti tähän päivään. Raumalle Anni Elif saapuu ensi kertaa työn merkeissä. 

”Odotan innolla että pääsen soittamaan Edith Södergran -ohjelmistoa fantastisten Tuomas A. Turusen, Sigurdur Rögnvaldssonin ja Pauli Lyytisen kanssa ja tulee mukavaa tutustua festivaalin muihin muusikoihin ja työntekijöihin. Raumalla olen käynyt vain kerran aikaisemmin ja se jätti vahvan vaikutelman, joten on innostavaa tulla takaisin tähän kauniiseen kaupunkiin”, iloitsee Anni Elif.

Moneen taipuva ja useita sävyjä hallitseva Anni Elif on ehtinyt vaikuttaa jo useissa suomalaisissa sekä kansainvälisissä jazzin, klassisen ja popmusiikin rajapinnalla liikkuvissa yhtyeissä. 

Anni Elifille merkitysellistä työssä vapaana muusikona onkin juuri mahdollisuus tutustua moniin upeisiin ihmisiin, uusiin paikkoihin ja kulttuureihin eri projektien ja kiertueiden kautta. Hän nauttii suuresti, että saa itse luoda työskentelyaikataulunsa ja että hän pääsee ilmaisemaan itseään ”musiikillisen kielen” kautta.

”Viimeiset kuukaudet ovat olleet hämmästyttäviä ja siihen on mahtunut vaikka mitä tunnetiloja ja ajatuskulkuja. Olin pari kuukautta karanteenissa mökillä, keskellä Pohjois-Savon metsää, hyvin yksinkertaisissa olosuhteissa puolisoni Pauli Lyytisen kanssa. Siellä todistin kirjaimellisesti, miten talvi muuttui kevääksi. Oli pakahduttavan kaunista seurata luonnon ihmeitä noin läheltä ja luonnon keskellä oleminen toi lohtua ja tasapainoa vaikeana aikana.”

Mennyt kevät on tuonut esille uusia puolia ja mahdollisuuksia musiikin tekemisessä ja nauttimisessa. Striimatut konsertit ovat tulleet osaksi konsertoivien taiteilijoiden arkea ja konserttiyleisössä voi olla läsnä, vaikka olisi fyysisesti kaukana.

”Pandemian aikana olen päässyt tekemään muutaman live stream-konsertin ja onhan se uskomatonta, että ihmiset vaikka toisella puolella maapalloa pystyy seuraamaan konserttia omalta kotisohvaltaan. Tunnelman välittyminen ruudulta vaati paljon ääni-, kamera- ja valoteknikoilta ja tämä korona-aika innostaa monia tekemään enemmän yhteistyötä ja kehittämään uusia ideoita yhdessä. Me ollaan lopulta ihan alkuvaiheessa virtuaalisten mahdollisuuksien maailmassa” miettii Anni Elif.

Anni Elif Quartetin Edith-konsertti kuullaan Rauma Festivon keskiviikon myöhäisillassa Kulttuuritalo Posellissa. Konsertti myös striimataan Festivon youtube-kanavalle. 

”Fyysisen yleisön läsnäolo lämmittää sydäntäni. Yleisön ja esiintyjien tapaaminen on ainutlaatuista ja se energia joka väreilee tuolloin ilmassa on jotain sanoin kuvaamatonta”, Anni Elif kuvailee. 

Festivoyleisön Anni Elif toivottaa lämpimästi tervetulleeksi:

”Tärkeintä on tulla konserttiin mukaan avoimin mielin. Konsertissa tarjoillaan Edith Södergranin sadan vuoden takaisia edelleen ajankohtaisia ajatuksia paketoituna tämän päivän taidemusiikkiin.” 

Anni Elif Quartet: Edith
Ke 5.8. klo 21 Kulttuuritalo Poselli

« Takaisin

22.06.
2021

Musiikki auttaa hahmottamaan maailmaa

Käyrätorvisti Ville Hiilivirta on toiminut äänenjohtajatehtävissä useimmissa suomalaisissa orkestereissa sekä mm. Ruotsin Kuninkaallisissa Filharmonikoissa, Esa-Pekka Salosen kutsumana Lontoon Philharmonia-orkesterissa sekä Saksassa Baijerin ja Essenin valtionorkestereissa. Vuodesta 2010 on toiminut Helsingin kaupunginorkesterissa käyrätorviryhmän äänenjohtajana.

20.06.
2021

Harjoittelua ja reilusti unta

Näistä elementeistä on koostunut Atte Kilpeläisen kulunut vuosi. Elokuussa Festivon taiteilijakaartiin mukaan saapuva alttoviulisti saapuu Raumalle nyt toista kertaa. Edellinen Festivo-vierailu oli vuonna 2016.  Korona-aikana Kilpeläinen kertoo aikaa olleen kaikenlaiseen ajatustyöhön sekä myös nukkumiseen.

18.06.
2021

Yleisön kohtaaminen oli tunteellinen hetki

Yksi Festivon vuoden 2021 taitelijoista on Vuokko Hovatta. Hän rakastaa viettää aikaa ystäviensä kanssa – Syömme hyvin ja nautimme viinistä. Kesällä tietenkin ulkona.

16.06.
2021

Korona-aikana kollegiaalinen yhteys löytyi ruudun kautta

Elokuussa Festivo saa vieraakseen harpisti ja kuvataiteilija Laura Hynnisen. Porvoolaistaiteilijan projektit ovat poikkitaiteellisia kokonaisuuksia ja Rauman taidemuseolla koetaan perjantai-iltana konsertti, jossa hän yhdistää maalauksen ja musiikin.  Festivaalin konserttiohjelman elämännautinnoista Hynninen mainitsee itselleen tärkeimmäksi ystävyyden.

27.05.
2021

Lipunmyynti alkaa 29.5.

Kesä on ovella ja hihat heiluvat kun Rauma Festivon järjestelyt kiihtyvät kohti elokuuta. Lipunmyynti alkaa lauantaina 29.5.2021 klo 10 Lippu.fi-kanavilla hyvin pienillä määrillä, sillä konserttien turvallinen järjestäminen on Rauma Festivolle tänäkin kesänä ensisijaista.

25.04.
2021

Rauma Festivo kutsuu nauttimaan elämästä elokuussa

Viulisti, ohjaaja Siljamari Heikinheimo aloittaa kolmivuotisen kauden kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon taiteellisena johtajana vuonna 2021. Heikinheimon suunnittelema, 38. kertaa järjestettävä festivaali rakentuu teeman Kahdeksan elämännautintoa ja seitsemän kuolemansyntiä ympärille. Raumalla 3.–7.

22.04.
2021

Festivaalin ohjelma julkaistaan live-lähetyksessä

Rauma Festivon ohjelma julkaistaan Kulttuurikuppila Brummin olohuoneesta sunnuntaina 25.4. klo 15. Ohjelmaa esittelee myös sävelin ensimmäisen Festivo-editionsa suunnitellut Siljamari Heikinheimo ja eräs toinenkin kesän taiteilija saapuu paikalle.

10.12.
2020

Siljamari Heikinheimo on Rauma Festivon uusi taiteellinen johtaja

Viulisti, ohjaaja Siljamari Heikinheimo (s. 1985) aloittaa kolmivuotisen kauden kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon taiteellisena johtajana vuonna 2021. Radion sinfoniaorkesterista viulistista vapaaksi taiteilijaksi vuonna 2016 ryhtynyt Heikinheimo on toiminut muun muassa Tapiola Sinfonietan ja Lapin kamariorkesterin konserttimestarina.

Hae lisää uutisia

Rauman Konserttiyhdistys ry
Käsityöläisentie 18 R 62
00750 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi