)
19.07.
2020

Yleisön läsnäololla on valtava merkitys

Rauma Festivon vieraaksi saapuu ensemble Helsinki Chamber Soloists (HCS), joka on ohjelmistossaan keskittynyt pääasiassa orkesteriteosten sovituksiin kamarimusiikkikokoonpanolle. Huippumuusikoista koostuvan kansainvälisen ryhmän trumpetisti Thomas Bugnot tulee Ranskasta. Thomas on toiminut Helsingin kaupunginorkesterissa orkesterimuusikkona vuodesta 2011 lähtien sekä vuorottelevana äänenjohtajana vuodesta 2015 alkaen. 

Orkesterisoiton lisäksi Thomas nauttii soittamisesta Big Band- sekä vaskisoitinyhtyeissä, ja kesäisin hän esiintyy jousitriosta ja trumpetista koostuvan ensemblen kanssa. Hänen elämäänsä mahtuu kuitenkin muutakin kuin musiikki. Vapaa-ajallaan hän tykkää tehdä vaellusretkiä ja pelata shakkia. Myös meditaatio kuuluu Thomasin mieliasioihin.

”Kevään aikana olen pyrkinyt pysymään positiivisena. Olen koittanut pitää mielen virkeänä ja rentoutuneena päivittäisillä meditaatioharjoituksilla. Myös kokkailu, liikunta ja tietysti trumpetinsoitto ovat olleet osa arkea”, kertoo Thomas. 

Festivon myötä HCS:n muusikot pääsevät taas soittamaan yhdessä ja tapaamaan myös muita kollegoita. Thomas odottaakin innolla nautintoa yhteissoitosta, vaikka erilaisia rajoituksia turvavälineen pitää ottaa edelleen huomioon. Erityisen hienoa on päästä vuorovaikutukseen myös yleisön kanssa.

”Vappu-konsertti tyhjälle salille oli kauhea kokemus minulle! Pienikin yleisö vaikuttaa todella paljon soittokokemukseen ja esiintyminen live-yleisölle tulee olemaan todella mieluista,” innostuu Thomas ja lähettääkin terveisiä Festivo-yleisölle:

”Tervetuloa nauttimaan ainutlaatuisesta tunnelmasta Helsinki Chamber Soloistin seurassa. Vaikka joudummekin olemaan varovaisia johtuen tästä erityislaatuisesta ajasta, saamme nauttia taas musiikin, tunteiden ja kokemusten jakamisesta muusikoiden ja yleisön välillä.”

Helsinki Chamber Soloist Rauma Festivossa perjantaina 7.8. klo 18 Posellissa konsertissa Fauni ja Ludwig sekä Carpe diem -päivän yllätyskonserteissa.

« Takaisin

22.06.
2021

Musiikki auttaa hahmottamaan maailmaa

Käyrätorvisti Ville Hiilivirta on toiminut äänenjohtajatehtävissä useimmissa suomalaisissa orkestereissa sekä mm. Ruotsin Kuninkaallisissa Filharmonikoissa, Esa-Pekka Salosen kutsumana Lontoon Philharmonia-orkesterissa sekä Saksassa Baijerin ja Essenin valtionorkestereissa. Vuodesta 2010 on toiminut Helsingin kaupunginorkesterissa käyrätorviryhmän äänenjohtajana.

20.06.
2021

Harjoittelua ja reilusti unta

Näistä elementeistä on koostunut Atte Kilpeläisen kulunut vuosi. Elokuussa Festivon taiteilijakaartiin mukaan saapuva alttoviulisti saapuu Raumalle nyt toista kertaa. Edellinen Festivo-vierailu oli vuonna 2016.  Korona-aikana Kilpeläinen kertoo aikaa olleen kaikenlaiseen ajatustyöhön sekä myös nukkumiseen.

18.06.
2021

Yleisön kohtaaminen oli tunteellinen hetki

Yksi Festivon vuoden 2021 taitelijoista on Vuokko Hovatta. Hän rakastaa viettää aikaa ystäviensä kanssa – Syömme hyvin ja nautimme viinistä. Kesällä tietenkin ulkona.

16.06.
2021

Korona-aikana kollegiaalinen yhteys löytyi ruudun kautta

Elokuussa Festivo saa vieraakseen harpisti ja kuvataiteilija Laura Hynnisen. Porvoolaistaiteilijan projektit ovat poikkitaiteellisia kokonaisuuksia ja Rauman taidemuseolla koetaan perjantai-iltana konsertti, jossa hän yhdistää maalauksen ja musiikin.  Festivaalin konserttiohjelman elämännautinnoista Hynninen mainitsee itselleen tärkeimmäksi ystävyyden.

27.05.
2021

Lipunmyynti alkaa 29.5.

Kesä on ovella ja hihat heiluvat kun Rauma Festivon järjestelyt kiihtyvät kohti elokuuta. Lipunmyynti alkaa lauantaina 29.5.2021 klo 10 Lippu.fi-kanavilla hyvin pienillä määrillä, sillä konserttien turvallinen järjestäminen on Rauma Festivolle tänäkin kesänä ensisijaista.

25.04.
2021

Rauma Festivo kutsuu nauttimaan elämästä elokuussa

Viulisti, ohjaaja Siljamari Heikinheimo aloittaa kolmivuotisen kauden kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon taiteellisena johtajana vuonna 2021. Heikinheimon suunnittelema, 38. kertaa järjestettävä festivaali rakentuu teeman Kahdeksan elämännautintoa ja seitsemän kuolemansyntiä ympärille. Raumalla 3.–7.

22.04.
2021

Festivaalin ohjelma julkaistaan live-lähetyksessä

Rauma Festivon ohjelma julkaistaan Kulttuurikuppila Brummin olohuoneesta sunnuntaina 25.4. klo 15. Ohjelmaa esittelee myös sävelin ensimmäisen Festivo-editionsa suunnitellut Siljamari Heikinheimo ja eräs toinenkin kesän taiteilija saapuu paikalle.

10.12.
2020

Siljamari Heikinheimo on Rauma Festivon uusi taiteellinen johtaja

Viulisti, ohjaaja Siljamari Heikinheimo (s. 1985) aloittaa kolmivuotisen kauden kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon taiteellisena johtajana vuonna 2021. Radion sinfoniaorkesterista viulistista vapaaksi taiteilijaksi vuonna 2016 ryhtynyt Heikinheimo on toiminut muun muassa Tapiola Sinfonietan ja Lapin kamariorkesterin konserttimestarina.

Hae lisää uutisia

Rauman Konserttiyhdistys ry
Käsityöläisentie 18 R 62
00750 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi