)
19.07.
2020

Yleisön läsnäololla on valtava merkitys

Rauma Festivon vieraaksi saapuu ensemble Helsinki Chamber Soloists (HCS), joka on ohjelmistossaan keskittynyt pääasiassa orkesteriteosten sovituksiin kamarimusiikkikokoonpanolle. Huippumuusikoista koostuvan kansainvälisen ryhmän trumpetisti Thomas Bugnot tulee Ranskasta. Thomas on toiminut Helsingin kaupunginorkesterissa orkesterimuusikkona vuodesta 2011 lähtien sekä vuorottelevana äänenjohtajana vuodesta 2015 alkaen. 

Orkesterisoiton lisäksi Thomas nauttii soittamisesta Big Band- sekä vaskisoitinyhtyeissä, ja kesäisin hän esiintyy jousitriosta ja trumpetista koostuvan ensemblen kanssa. Hänen elämäänsä mahtuu kuitenkin muutakin kuin musiikki. Vapaa-ajallaan hän tykkää tehdä vaellusretkiä ja pelata shakkia. Myös meditaatio kuuluu Thomasin mieliasioihin.

”Kevään aikana olen pyrkinyt pysymään positiivisena. Olen koittanut pitää mielen virkeänä ja rentoutuneena päivittäisillä meditaatioharjoituksilla. Myös kokkailu, liikunta ja tietysti trumpetinsoitto ovat olleet osa arkea”, kertoo Thomas. 

Festivon myötä HCS:n muusikot pääsevät taas soittamaan yhdessä ja tapaamaan myös muita kollegoita. Thomas odottaakin innolla nautintoa yhteissoitosta, vaikka erilaisia rajoituksia turvavälineen pitää ottaa edelleen huomioon. Erityisen hienoa on päästä vuorovaikutukseen myös yleisön kanssa.

”Vappu-konsertti tyhjälle salille oli kauhea kokemus minulle! Pienikin yleisö vaikuttaa todella paljon soittokokemukseen ja esiintyminen live-yleisölle tulee olemaan todella mieluista,” innostuu Thomas ja lähettääkin terveisiä Festivo-yleisölle:

”Tervetuloa nauttimaan ainutlaatuisesta tunnelmasta Helsinki Chamber Soloistin seurassa. Vaikka joudummekin olemaan varovaisia johtuen tästä erityislaatuisesta ajasta, saamme nauttia taas musiikin, tunteiden ja kokemusten jakamisesta muusikoiden ja yleisön välillä.”

Helsinki Chamber Soloist Rauma Festivossa perjantaina 7.8. klo 18 Posellissa konsertissa Fauni ja Ludwig sekä Carpe diem -päivän yllätyskonserteissa.

« Takaisin

10.12.
2020

Siljamari Heikinheimo on Rauma Festivon uusi taiteellinen johtaja

Viulisti, ohjaaja Siljamari Heikinheimo (s. 1985) aloittaa kolmivuotisen kauden kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon taiteellisena johtajana vuonna 2021. Radion sinfoniaorkesterista viulistista vapaaksi taiteilijaksi vuonna 2016 ryhtynyt Heikinheimo on toiminut muun muassa Tapiola Sinfonietan ja Lapin kamariorkesterin konserttimestarina.

11.08.
2020

Striimit Festivon konserteista katsottavissa 7.9. saakka

Tämän vuoden Festivon kaikki konsertit striimattiin yhteistyössä Kultuurikuppila Brummin kanssa. Äänentoistosta vastasi musiikin moniottelija Esko Grundström. Tallenteet ovat nyt nähtävissä Rauma Festivon YouTube-kanavalla 7.9. saakka. Kätevimmin linkit konsertteihin löydät Festivon nettisivuilta Striimit-otsikon alta.

04.08.
2020

Avajaiskonsertti loppuunmyyty

Keskiviikkona 5.8. alkavan Rauma Festivon avajaiskonsertti on myyty loppuun. Striimin ääreen voi kuitenkin liittyä kotisohvalta ja sitä pääsee seuraamaan Festivon YouTube-kanavalta.

04.08.
2020

Monta kokkia takaa värikkään keitoksen

Fagotin vuorottelevana äänenjohtajana Helsingin kaupunginorkesterissa toimiva Mikko-Pekka Svala saapuu Rauma Festivon vieraaksi osana Helsinki Chamber Soloistsia. Kevään aikana hän on ehtinyt nauttia joustavammista harjoitusaikatauluista, lisääntyneestä ajasta perheen kanssa sekä kokkailusta ja myös vaimon loistavista aterioista.

02.08.
2020

Jameissa musiikki soljuu iloisen tanssillisen pomppuisena

Tänä vuonna Festivon taiteilijajoukko täydentyy kansanmusiikin taitajilla. Mukaan on kutsuttu Muuan-trio, jonka muodostavat Rauno Junkkari, Samuli Karjalainen ja Kirsi Vinkki. Yhdessä soittaminen rennossa tunnelmassa on tämän yhtyeen liima.  ”Olemme alunperin tavanneet irlantilaisen musiikin jamisoiton parissa Helsingissä.

30.07.
2020

Muusikko antaa musiikille äänen

Tämän kesän Festivossa nautitaan siitä koronakevään ja kesän jälkeen voimme kokoontua musiikin ääreen vähän vapaammin, vaikkakin turvallisuusseikat huomioiden. Lyömäsoittaja Xavi Castellón kohdalla kyseessä on iloinen jälleennäkeminen myös sen vuoksi, että hän saapuu Raumalle toistamiseen.

28.07.
2020

Missä mennään?

Rauma Festivon taiteellinen johtaja Jan Söderblom odottaa ensi viikkoa: “Kun moni asia nyt vaikuttaa epävarmalta, tuntuu hyvältä tietää, että saamme kohta viettää aikaa yhdessä Raumalla.

27.07.
2020

Carpe diem -päivänä iloitaan jälleennäkemisestä

Kevään ja kesän aikana ehtyneitä elävän musiikin varantoja pääsee täyttämään seitsemän konsertin annoksella Rauma Festivon perinteisenä Carpe diem -päivänä.

Hae lisää uutisia

Rauman Konserttiyhdistys ry
Käsityöläisentie 18 F 62
00750 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi