)
21.10.
2015

Hyväntekeväisyyskonsertti 30.10. Rauman Pyhän Ristin kirkossa

Lokakuun lopussa Rauman Pelastakaa Lapset ry järjestää hyväntekeväisyyskonsertin 70-vuotisen toimintansa kunniaksi. Esiintyjäksi konserttiin saapuu korkeatasoinen Turun konservatorion kamarikuoro johtajanaan Esko Kallio.

Illan aikana kuullaan mm. yhdysvaltalaisen säveltäjän David Langin teos The Little Match Girl Passion, joka perustuu H.C. Andersenin satuun Pienestä tulitikkutytöstä. Passioperinteen mukaan juonen etenemistä kehystävät ja jaksottavat lyyriset kuoro-osat, joiden alkutekstit ovat J. S. Bachin Matteus-passiosta ja jotka ilmaisevat tarinan herättämiä tunteita, katumusta, surua ja sääliä kutsuen kuulijaa eläytymään ja osallistumaan.

Vuonna 2007 ensiesitetty teos on sävelletty alkuaan soolokvartetille ja heidän soittamilleen lyömäsoittimille, mutta vuotta myöhemmin sovitus täydentyi kuorolla, ja juuri tämä versio kuullaan nyt Raumalla. Pulitzer-palkittua teosta on luonnehdittu haastavuutensa lisäksi omaperäiseksi, koskettavaksi sekä moniulotteiseksi.

Yhtenä solisteista konsertissa on raumalaissyntyinen basso Pekka Alonen. Solistiosuuksien lisäksi konsertissa kuullaan myös Alosen yksinlaulua.

turunkonservatorionkamarikuoro_Maarit Kytöharju_Tre Sävel 2015Vuonna 2003 perustettu Turun konservatorion kamarikuoro koostuu kokeneista kuorolaulajista, laulunopiskelijoista sekä jo valmistuneista laulajista. Esko Kallio (MM) on johtanut kuoroa syksystä 2003 asti. Kuoro on tunnettu vaikuttavan täyteläisestä ja persoonallisesta soinnistaan ja se on niittänyt mainetta niin säestyksettömien kuin säestyksellistenkin teosten esittäjänä ja kantaesittäjänä. Kuoro on tehnyt yhteistyötä mm. Turun filharmonisen orkesterin, Sigyn sinfonietan ja Laivaston soittokunnan kanssa.

Konsertin tuotto ohjataan Rauman Pelastakaa Lapset ry:n Eväitä Elämälle-ohjelmaan, jolla tuetaan raumalaisnuorten koulunkäyntiä ja harrastustoimintaa.

 

Turun konservatorion kamarikuoro perjantaina 30.10.2015 klo 18 Rauman Pyhän Ristin kirkossa. Liput 15e.

Liput ostettavissa ennakkoon yhdistyksen jäseniltä sekä palvelupiste Pyyrmannista (Valtakatu 2, Rauma) ja ennen konserttia ovelta.

Kuva: Maarit Kytöharju

« Takaisin

30.08.
2021

Rauma Festivon konsertit tavoittivat tuhansia – korona-altistuksia ei ainuttakaan

Elokuun ensimmäisellä viikolla järjestetyn kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon konserteissa ja muissa tapahtumissa vierailtiin yli 1500 kertaa. 20 livetapahtumasta striimattiin viisi konserttia. Lisäksi festivaalin sosiaalisen median kanaville tuotettiin erityisesti lapsiperheille suunnattu Vanhan Rauman kolopolku.

06.08.
2021

Rauma Festivon perjantain ja lauantain konsertit siirretään Rauma-saliin

Myöhään torstai-iltana Rauman kaupunki päätti määritellä Rauman Covid-19-epidemian suhteen leviämisalueeseen kuuluvaksi. Koska päätös on voimassa välittömästi, Rauma Festivon loppuviikon ohjelmaa säädetään entistä turvallisemmaksi yleisölle.  Perjantain konsertit Posellista ja Rauman taidemuseosta siirretään Rauma-saliin.

02.08.
2021

Rauma Festivon striimilipuilla ainutkertaisiin tunnelmiin

Rauma Festivo alkaa maanantaina 2.8. etkoilla Vanhassa Raumassa. Spärrin pihassa tavataan taiteilijoita ja kuullaan yllätysesitys Seitsemän kuolemansyntiä -oopperan esiintyjiltä. Festivaalin kaikki 20 konserttia toteutuvat, mutta Lounais-Suomen aluehallintaviraston perjantaina 30.7. asettaman määräyksen mukaisesti turvaväleihin kiinnitetään erityistä huomiota.

27.07.
2021

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen vieraaksi Rauma Festivon torikeskusteluun

Rauma Festivon järjestämän Festivon-torin vieraina tiistaina 3.8.2021 klo 16.30 Rauman kauppatorilla ovat tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen, Rauma Festivon taiteellinen johtaja Siljamari Heikinheimo sekä Rauman Teatterin taiteellinen johtaja Otto Kanerva. Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen osallistuu  keskusteluun klo 16.45 alkaen.

26.07.
2021

Onnellinen juuri nyt

Trumpetisti Thomas Bugnot on ollut koko kesän onnellisen kiireinen. Hän on viettänyt aikaa synnyinmaassaan Ranskassa, jossa hän on saanut soittaa useissa konserteissa.

25.07.
2021

Mullistusten vuosi on tuonut tasapainoa

Vuoden 2021 Rauma Festivon avaa ooppera Seitsemän kuolemansyntiä, jossa yhdistyvät Kurt Weillin suloiset sävelet ja Bertolt Brechtin sanansäilä sekä kabareenkatkuinen 1930-luku. Näyttämöteoksen pääosassa kuullaan poikkeuksellisen kauniista äänestään ja vangitsevasta lavasäteilystään ylistettyä sopraano Tuuli Takalaa.

22.07.
2021

Paineettomuus on välttämättömyys luovalle prosessille

Kuluneen vuoden aikana kontrabasisti Adrian Rigopulos on saanut kokea sen, miten suunnitellut konsertit ja harjoitukset häviävät kalenterista yksi toisensa jälkeen ja normaalisti kiireisellä muusikolla onkin yhtäkkiä käsissään aikaa. Rigopulos on osannut kuitenkin myös nauttia muuttuneesta tilanteesta.

19.07.
2021

Rauma Festivon Carpe diem -yllätyskonsertit palaavat pihoille

Rauma Festivon odotettu pääsymaksuttomien yllätyskonserttien päivä koetaan festivaaliviikon keskellä torstaina 5.8.2021. Vuonna 2012 ensimmäistä kertaa yleisöä hetkeen tarttumaan yllyttäneet minikonsertit palaavat Vanhan Rauman yksityispihoihin.

Hae lisää uutisia

Rauman Konserttiyhdistys ry
Käsityöläisentie 18 R 62
00750 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi