)
21.10.
2015

Hyväntekeväisyyskonsertti 30.10. Rauman Pyhän Ristin kirkossa

Lokakuun lopussa Rauman Pelastakaa Lapset ry järjestää hyväntekeväisyyskonsertin 70-vuotisen toimintansa kunniaksi. Esiintyjäksi konserttiin saapuu korkeatasoinen Turun konservatorion kamarikuoro johtajanaan Esko Kallio.

Illan aikana kuullaan mm. yhdysvaltalaisen säveltäjän David Langin teos The Little Match Girl Passion, joka perustuu H.C. Andersenin satuun Pienestä tulitikkutytöstä. Passioperinteen mukaan juonen etenemistä kehystävät ja jaksottavat lyyriset kuoro-osat, joiden alkutekstit ovat J. S. Bachin Matteus-passiosta ja jotka ilmaisevat tarinan herättämiä tunteita, katumusta, surua ja sääliä kutsuen kuulijaa eläytymään ja osallistumaan.

Vuonna 2007 ensiesitetty teos on sävelletty alkuaan soolokvartetille ja heidän soittamilleen lyömäsoittimille, mutta vuotta myöhemmin sovitus täydentyi kuorolla, ja juuri tämä versio kuullaan nyt Raumalla. Pulitzer-palkittua teosta on luonnehdittu haastavuutensa lisäksi omaperäiseksi, koskettavaksi sekä moniulotteiseksi.

Yhtenä solisteista konsertissa on raumalaissyntyinen basso Pekka Alonen. Solistiosuuksien lisäksi konsertissa kuullaan myös Alosen yksinlaulua.

turunkonservatorionkamarikuoro_Maarit Kytöharju_Tre Sävel 2015Vuonna 2003 perustettu Turun konservatorion kamarikuoro koostuu kokeneista kuorolaulajista, laulunopiskelijoista sekä jo valmistuneista laulajista. Esko Kallio (MM) on johtanut kuoroa syksystä 2003 asti. Kuoro on tunnettu vaikuttavan täyteläisestä ja persoonallisesta soinnistaan ja se on niittänyt mainetta niin säestyksettömien kuin säestyksellistenkin teosten esittäjänä ja kantaesittäjänä. Kuoro on tehnyt yhteistyötä mm. Turun filharmonisen orkesterin, Sigyn sinfonietan ja Laivaston soittokunnan kanssa.

Konsertin tuotto ohjataan Rauman Pelastakaa Lapset ry:n Eväitä Elämälle-ohjelmaan, jolla tuetaan raumalaisnuorten koulunkäyntiä ja harrastustoimintaa.

 

Turun konservatorion kamarikuoro perjantaina 30.10.2015 klo 18 Rauman Pyhän Ristin kirkossa. Liput 15e.

Liput ostettavissa ennakkoon yhdistyksen jäseniltä sekä palvelupiste Pyyrmannista (Valtakatu 2, Rauma) ja ennen konserttia ovelta.

Kuva: Maarit Kytöharju

« Takaisin

10.12.
2020

Siljamari Heikinheimo on Rauma Festivon uusi taiteellinen johtaja

Viulisti, ohjaaja Siljamari Heikinheimo (s. 1985) aloittaa kolmivuotisen kauden kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon taiteellisena johtajana vuonna 2021. Radion sinfoniaorkesterista viulistista vapaaksi taiteilijaksi vuonna 2016 ryhtynyt Heikinheimo on toiminut muun muassa Tapiola Sinfonietan ja Lapin kamariorkesterin konserttimestarina.

11.08.
2020

Striimit Festivon konserteista katsottavissa 7.9. saakka

Tämän vuoden Festivon kaikki konsertit striimattiin yhteistyössä Kultuurikuppila Brummin kanssa. Äänentoistosta vastasi musiikin moniottelija Esko Grundström. Tallenteet ovat nyt nähtävissä Rauma Festivon YouTube-kanavalla 7.9. saakka. Kätevimmin linkit konsertteihin löydät Festivon nettisivuilta Striimit-otsikon alta.

04.08.
2020

Avajaiskonsertti loppuunmyyty

Keskiviikkona 5.8. alkavan Rauma Festivon avajaiskonsertti on myyty loppuun. Striimin ääreen voi kuitenkin liittyä kotisohvalta ja sitä pääsee seuraamaan Festivon YouTube-kanavalta.

04.08.
2020

Monta kokkia takaa värikkään keitoksen

Fagotin vuorottelevana äänenjohtajana Helsingin kaupunginorkesterissa toimiva Mikko-Pekka Svala saapuu Rauma Festivon vieraaksi osana Helsinki Chamber Soloistsia. Kevään aikana hän on ehtinyt nauttia joustavammista harjoitusaikatauluista, lisääntyneestä ajasta perheen kanssa sekä kokkailusta ja myös vaimon loistavista aterioista.

02.08.
2020

Jameissa musiikki soljuu iloisen tanssillisen pomppuisena

Tänä vuonna Festivon taiteilijajoukko täydentyy kansanmusiikin taitajilla. Mukaan on kutsuttu Muuan-trio, jonka muodostavat Rauno Junkkari, Samuli Karjalainen ja Kirsi Vinkki. Yhdessä soittaminen rennossa tunnelmassa on tämän yhtyeen liima.  ”Olemme alunperin tavanneet irlantilaisen musiikin jamisoiton parissa Helsingissä.

30.07.
2020

Muusikko antaa musiikille äänen

Tämän kesän Festivossa nautitaan siitä koronakevään ja kesän jälkeen voimme kokoontua musiikin ääreen vähän vapaammin, vaikkakin turvallisuusseikat huomioiden. Lyömäsoittaja Xavi Castellón kohdalla kyseessä on iloinen jälleennäkeminen myös sen vuoksi, että hän saapuu Raumalle toistamiseen.

28.07.
2020

Missä mennään?

Rauma Festivon taiteellinen johtaja Jan Söderblom odottaa ensi viikkoa: “Kun moni asia nyt vaikuttaa epävarmalta, tuntuu hyvältä tietää, että saamme kohta viettää aikaa yhdessä Raumalla.

27.07.
2020

Carpe diem -päivänä iloitaan jälleennäkemisestä

Kevään ja kesän aikana ehtyneitä elävän musiikin varantoja pääsee täyttämään seitsemän konsertin annoksella Rauma Festivon perinteisenä Carpe diem -päivänä.

Hae lisää uutisia

Rauman Konserttiyhdistys ry
Käsityöläisentie 18 F 62
00750 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi