)
10.08.
2015

Mika Kareksen debyytti Rauma Festivon taiteellisena johtajana oli menestys

Lauantaina päättynyt Rauma Festivo oli jälleen onnistunut. Tunnelman kruunasi loppuunmyyty Rauma-sali, kun ilmoille kajahtivat Lauantai-illan toivotut. Laura Alajääsken ja Mika Kareksen tähdittämässä konsertissa ohjelmisto koostui musikaalisävelmistä ja klassisesta ohjelmistosta, joille monipuoliset muusikot Tomas Takolander ja Esko Grundström olivat antaneet tuoreet ja raikkaat sovitukset. Viikon varrella tutuksi tulleet pianisti Juho Alakärppä ja festivaalia varten koottu Tiera-kvartetti näyttivät lavalla muuntautumiskykynsä. Myös päivällä soinut koko perheen konsertti Nuorta voimaa keräsi Rauma-salin lähes täyteen. Konsertissa taituroivat Helsingin Juniorijouset ja Rauman Poikasoittokunta.

Tapahtuma keräsi viikon aikana konsertteihinsa noin 3500 kuulijaa, joka on Festivon uusi yleisöennätys.

IMG_0050Mika Kareksen suunnittelema ohjelmisto ja taitelijavalinnat osuivat nappiin. Viikon varrella yleisö sai osakseen parhaat palat siitä mitä nämä huipputaiteilijat ovat suuremmilla lavoilla ympäri maailman oppineet.

– Taiteilijoiden kesken vallitsi poikkeuksellinen henki, jota luotiin musisoiden ja saunoen ja se tarttui varmasti yleisöönkin.  Vuoropuhelu ja vuorovaikutus toimivat konserteissa erityisellä tavalla, hehkuttaa koko viikon taiteilijoita isännöinyt Mika Kares.

Erityisen välitön ja lämmin tunnelma oli torstain Carpe Diem –päivässä, jossa niinikään saatiin uusi yleisöennätys. Yksityispihoilla soineet minikonsertit keräsivät kuuntelijoita ja monet jatkoivat matkaa aina konsertista toiseen kaupunkisuunnistuksen lailla. Myös korkeatasoisiin kahvilakonsertteihin saapui yleisöä aiempaa enemmän.

Rauma Festivon toiminnanjohtaja Anna Grundström on myös tyytyväinen. Yleisö on löytänyt tapahtuman omakseen.

– Erityisen iloinen olen yhteistyöstä raumalaistoimijoiden, kuten Rauman Musiikkiopiston ja Poikasoittokunnan kanssa. Uusi yhteistyöavaus Rauma Bluesin kanssa saa varmasti jatkoa tulevaisuudessakin, kertoo nyt toista vuotta toiminnan johtajana toimiva Grundström hymyillen.

« Takaisin

30.08.
2021

Rauma Festivon konsertit tavoittivat tuhansia – korona-altistuksia ei ainuttakaan

Elokuun ensimmäisellä viikolla järjestetyn kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon konserteissa ja muissa tapahtumissa vierailtiin yli 1500 kertaa. 20 livetapahtumasta striimattiin viisi konserttia. Lisäksi festivaalin sosiaalisen median kanaville tuotettiin erityisesti lapsiperheille suunnattu Vanhan Rauman kolopolku.

06.08.
2021

Rauma Festivon perjantain ja lauantain konsertit siirretään Rauma-saliin

Myöhään torstai-iltana Rauman kaupunki päätti määritellä Rauman Covid-19-epidemian suhteen leviämisalueeseen kuuluvaksi. Koska päätös on voimassa välittömästi, Rauma Festivon loppuviikon ohjelmaa säädetään entistä turvallisemmaksi yleisölle.  Perjantain konsertit Posellista ja Rauman taidemuseosta siirretään Rauma-saliin.

02.08.
2021

Rauma Festivon striimilipuilla ainutkertaisiin tunnelmiin

Rauma Festivo alkaa maanantaina 2.8. etkoilla Vanhassa Raumassa. Spärrin pihassa tavataan taiteilijoita ja kuullaan yllätysesitys Seitsemän kuolemansyntiä -oopperan esiintyjiltä. Festivaalin kaikki 20 konserttia toteutuvat, mutta Lounais-Suomen aluehallintaviraston perjantaina 30.7. asettaman määräyksen mukaisesti turvaväleihin kiinnitetään erityistä huomiota.

27.07.
2021

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen vieraaksi Rauma Festivon torikeskusteluun

Rauma Festivon järjestämän Festivon-torin vieraina tiistaina 3.8.2021 klo 16.30 Rauman kauppatorilla ovat tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen, Rauma Festivon taiteellinen johtaja Siljamari Heikinheimo sekä Rauman Teatterin taiteellinen johtaja Otto Kanerva. Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen osallistuu  keskusteluun klo 16.45 alkaen.

26.07.
2021

Onnellinen juuri nyt

Trumpetisti Thomas Bugnot on ollut koko kesän onnellisen kiireinen. Hän on viettänyt aikaa synnyinmaassaan Ranskassa, jossa hän on saanut soittaa useissa konserteissa.

25.07.
2021

Mullistusten vuosi on tuonut tasapainoa

Vuoden 2021 Rauma Festivon avaa ooppera Seitsemän kuolemansyntiä, jossa yhdistyvät Kurt Weillin suloiset sävelet ja Bertolt Brechtin sanansäilä sekä kabareenkatkuinen 1930-luku. Näyttämöteoksen pääosassa kuullaan poikkeuksellisen kauniista äänestään ja vangitsevasta lavasäteilystään ylistettyä sopraano Tuuli Takalaa.

22.07.
2021

Paineettomuus on välttämättömyys luovalle prosessille

Kuluneen vuoden aikana kontrabasisti Adrian Rigopulos on saanut kokea sen, miten suunnitellut konsertit ja harjoitukset häviävät kalenterista yksi toisensa jälkeen ja normaalisti kiireisellä muusikolla onkin yhtäkkiä käsissään aikaa. Rigopulos on osannut kuitenkin myös nauttia muuttuneesta tilanteesta.

19.07.
2021

Rauma Festivon Carpe diem -yllätyskonsertit palaavat pihoille

Rauma Festivon odotettu pääsymaksuttomien yllätyskonserttien päivä koetaan festivaaliviikon keskellä torstaina 5.8.2021. Vuonna 2012 ensimmäistä kertaa yleisöä hetkeen tarttumaan yllyttäneet minikonsertit palaavat Vanhan Rauman yksityispihoihin.

Hae lisää uutisia

Rauman Konserttiyhdistys ry
Käsityöläisentie 18 R 62
00750 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi