)
10.08.
2015

Mika Kareksen debyytti Rauma Festivon taiteellisena johtajana oli menestys

Lauantaina päättynyt Rauma Festivo oli jälleen onnistunut. Tunnelman kruunasi loppuunmyyty Rauma-sali, kun ilmoille kajahtivat Lauantai-illan toivotut. Laura Alajääsken ja Mika Kareksen tähdittämässä konsertissa ohjelmisto koostui musikaalisävelmistä ja klassisesta ohjelmistosta, joille monipuoliset muusikot Tomas Takolander ja Esko Grundström olivat antaneet tuoreet ja raikkaat sovitukset. Viikon varrella tutuksi tulleet pianisti Juho Alakärppä ja festivaalia varten koottu Tiera-kvartetti näyttivät lavalla muuntautumiskykynsä. Myös päivällä soinut koko perheen konsertti Nuorta voimaa keräsi Rauma-salin lähes täyteen. Konsertissa taituroivat Helsingin Juniorijouset ja Rauman Poikasoittokunta.

Tapahtuma keräsi viikon aikana konsertteihinsa noin 3500 kuulijaa, joka on Festivon uusi yleisöennätys.

IMG_0050Mika Kareksen suunnittelema ohjelmisto ja taitelijavalinnat osuivat nappiin. Viikon varrella yleisö sai osakseen parhaat palat siitä mitä nämä huipputaiteilijat ovat suuremmilla lavoilla ympäri maailman oppineet.

– Taiteilijoiden kesken vallitsi poikkeuksellinen henki, jota luotiin musisoiden ja saunoen ja se tarttui varmasti yleisöönkin.  Vuoropuhelu ja vuorovaikutus toimivat konserteissa erityisellä tavalla, hehkuttaa koko viikon taiteilijoita isännöinyt Mika Kares.

Erityisen välitön ja lämmin tunnelma oli torstain Carpe Diem –päivässä, jossa niinikään saatiin uusi yleisöennätys. Yksityispihoilla soineet minikonsertit keräsivät kuuntelijoita ja monet jatkoivat matkaa aina konsertista toiseen kaupunkisuunnistuksen lailla. Myös korkeatasoisiin kahvilakonsertteihin saapui yleisöä aiempaa enemmän.

Rauma Festivon toiminnanjohtaja Anna Grundström on myös tyytyväinen. Yleisö on löytänyt tapahtuman omakseen.

– Erityisen iloinen olen yhteistyöstä raumalaistoimijoiden, kuten Rauman Musiikkiopiston ja Poikasoittokunnan kanssa. Uusi yhteistyöavaus Rauma Bluesin kanssa saa varmasti jatkoa tulevaisuudessakin, kertoo nyt toista vuotta toiminnan johtajana toimiva Grundström hymyillen.

« Takaisin

22.06.
2021

Musiikki auttaa hahmottamaan maailmaa

Käyrätorvisti Ville Hiilivirta on toiminut äänenjohtajatehtävissä useimmissa suomalaisissa orkestereissa sekä mm. Ruotsin Kuninkaallisissa Filharmonikoissa, Esa-Pekka Salosen kutsumana Lontoon Philharmonia-orkesterissa sekä Saksassa Baijerin ja Essenin valtionorkestereissa. Vuodesta 2010 on toiminut Helsingin kaupunginorkesterissa käyrätorviryhmän äänenjohtajana.

20.06.
2021

Harjoittelua ja reilusti unta

Näistä elementeistä on koostunut Atte Kilpeläisen kulunut vuosi. Elokuussa Festivon taiteilijakaartiin mukaan saapuva alttoviulisti saapuu Raumalle nyt toista kertaa. Edellinen Festivo-vierailu oli vuonna 2016.  Korona-aikana Kilpeläinen kertoo aikaa olleen kaikenlaiseen ajatustyöhön sekä myös nukkumiseen.

18.06.
2021

Yleisön kohtaaminen oli tunteellinen hetki

Yksi Festivon vuoden 2021 taitelijoista on Vuokko Hovatta. Hän rakastaa viettää aikaa ystäviensä kanssa – Syömme hyvin ja nautimme viinistä. Kesällä tietenkin ulkona.

16.06.
2021

Korona-aikana kollegiaalinen yhteys löytyi ruudun kautta

Elokuussa Festivo saa vieraakseen harpisti ja kuvataiteilija Laura Hynnisen. Porvoolaistaiteilijan projektit ovat poikkitaiteellisia kokonaisuuksia ja Rauman taidemuseolla koetaan perjantai-iltana konsertti, jossa hän yhdistää maalauksen ja musiikin.  Festivaalin konserttiohjelman elämännautinnoista Hynninen mainitsee itselleen tärkeimmäksi ystävyyden.

27.05.
2021

Lipunmyynti alkaa 29.5.

Kesä on ovella ja hihat heiluvat kun Rauma Festivon järjestelyt kiihtyvät kohti elokuuta. Lipunmyynti alkaa lauantaina 29.5.2021 klo 10 Lippu.fi-kanavilla hyvin pienillä määrillä, sillä konserttien turvallinen järjestäminen on Rauma Festivolle tänäkin kesänä ensisijaista.

25.04.
2021

Rauma Festivo kutsuu nauttimaan elämästä elokuussa

Viulisti, ohjaaja Siljamari Heikinheimo aloittaa kolmivuotisen kauden kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon taiteellisena johtajana vuonna 2021. Heikinheimon suunnittelema, 38. kertaa järjestettävä festivaali rakentuu teeman Kahdeksan elämännautintoa ja seitsemän kuolemansyntiä ympärille. Raumalla 3.–7.

22.04.
2021

Festivaalin ohjelma julkaistaan live-lähetyksessä

Rauma Festivon ohjelma julkaistaan Kulttuurikuppila Brummin olohuoneesta sunnuntaina 25.4. klo 15. Ohjelmaa esittelee myös sävelin ensimmäisen Festivo-editionsa suunnitellut Siljamari Heikinheimo ja eräs toinenkin kesän taiteilija saapuu paikalle.

10.12.
2020

Siljamari Heikinheimo on Rauma Festivon uusi taiteellinen johtaja

Viulisti, ohjaaja Siljamari Heikinheimo (s. 1985) aloittaa kolmivuotisen kauden kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon taiteellisena johtajana vuonna 2021. Radion sinfoniaorkesterista viulistista vapaaksi taiteilijaksi vuonna 2016 ryhtynyt Heikinheimo on toiminut muun muassa Tapiola Sinfonietan ja Lapin kamariorkesterin konserttimestarina.

Hae lisää uutisia

Rauman Konserttiyhdistys ry
Käsityöläisentie 18 R 62
00750 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi