)
10.08.
2015

Mika Kareksen debyytti Rauma Festivon taiteellisena johtajana oli menestys

Lauantaina päättynyt Rauma Festivo oli jälleen onnistunut. Tunnelman kruunasi loppuunmyyty Rauma-sali, kun ilmoille kajahtivat Lauantai-illan toivotut. Laura Alajääsken ja Mika Kareksen tähdittämässä konsertissa ohjelmisto koostui musikaalisävelmistä ja klassisesta ohjelmistosta, joille monipuoliset muusikot Tomas Takolander ja Esko Grundström olivat antaneet tuoreet ja raikkaat sovitukset. Viikon varrella tutuksi tulleet pianisti Juho Alakärppä ja festivaalia varten koottu Tiera-kvartetti näyttivät lavalla muuntautumiskykynsä. Myös päivällä soinut koko perheen konsertti Nuorta voimaa keräsi Rauma-salin lähes täyteen. Konsertissa taituroivat Helsingin Juniorijouset ja Rauman Poikasoittokunta.

Tapahtuma keräsi viikon aikana konsertteihinsa noin 3500 kuulijaa, joka on Festivon uusi yleisöennätys.

IMG_0050Mika Kareksen suunnittelema ohjelmisto ja taitelijavalinnat osuivat nappiin. Viikon varrella yleisö sai osakseen parhaat palat siitä mitä nämä huipputaiteilijat ovat suuremmilla lavoilla ympäri maailman oppineet.

– Taiteilijoiden kesken vallitsi poikkeuksellinen henki, jota luotiin musisoiden ja saunoen ja se tarttui varmasti yleisöönkin.  Vuoropuhelu ja vuorovaikutus toimivat konserteissa erityisellä tavalla, hehkuttaa koko viikon taiteilijoita isännöinyt Mika Kares.

Erityisen välitön ja lämmin tunnelma oli torstain Carpe Diem –päivässä, jossa niinikään saatiin uusi yleisöennätys. Yksityispihoilla soineet minikonsertit keräsivät kuuntelijoita ja monet jatkoivat matkaa aina konsertista toiseen kaupunkisuunnistuksen lailla. Myös korkeatasoisiin kahvilakonsertteihin saapui yleisöä aiempaa enemmän.

Rauma Festivon toiminnanjohtaja Anna Grundström on myös tyytyväinen. Yleisö on löytänyt tapahtuman omakseen.

– Erityisen iloinen olen yhteistyöstä raumalaistoimijoiden, kuten Rauman Musiikkiopiston ja Poikasoittokunnan kanssa. Uusi yhteistyöavaus Rauma Bluesin kanssa saa varmasti jatkoa tulevaisuudessakin, kertoo nyt toista vuotta toiminnan johtajana toimiva Grundström hymyillen.

« Takaisin

10.12.
2020

Siljamari Heikinheimo on Rauma Festivon uusi taiteellinen johtaja

Viulisti, ohjaaja Siljamari Heikinheimo (s. 1985) aloittaa kolmivuotisen kauden kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon taiteellisena johtajana vuonna 2021. Radion sinfoniaorkesterista viulistista vapaaksi taiteilijaksi vuonna 2016 ryhtynyt Heikinheimo on toiminut muun muassa Tapiola Sinfonietan ja Lapin kamariorkesterin konserttimestarina.

11.08.
2020

Striimit Festivon konserteista katsottavissa 7.9. saakka

Tämän vuoden Festivon kaikki konsertit striimattiin yhteistyössä Kultuurikuppila Brummin kanssa. Äänentoistosta vastasi musiikin moniottelija Esko Grundström. Tallenteet ovat nyt nähtävissä Rauma Festivon YouTube-kanavalla 7.9. saakka. Kätevimmin linkit konsertteihin löydät Festivon nettisivuilta Striimit-otsikon alta.

04.08.
2020

Avajaiskonsertti loppuunmyyty

Keskiviikkona 5.8. alkavan Rauma Festivon avajaiskonsertti on myyty loppuun. Striimin ääreen voi kuitenkin liittyä kotisohvalta ja sitä pääsee seuraamaan Festivon YouTube-kanavalta.

04.08.
2020

Monta kokkia takaa värikkään keitoksen

Fagotin vuorottelevana äänenjohtajana Helsingin kaupunginorkesterissa toimiva Mikko-Pekka Svala saapuu Rauma Festivon vieraaksi osana Helsinki Chamber Soloistsia. Kevään aikana hän on ehtinyt nauttia joustavammista harjoitusaikatauluista, lisääntyneestä ajasta perheen kanssa sekä kokkailusta ja myös vaimon loistavista aterioista.

02.08.
2020

Jameissa musiikki soljuu iloisen tanssillisen pomppuisena

Tänä vuonna Festivon taiteilijajoukko täydentyy kansanmusiikin taitajilla. Mukaan on kutsuttu Muuan-trio, jonka muodostavat Rauno Junkkari, Samuli Karjalainen ja Kirsi Vinkki. Yhdessä soittaminen rennossa tunnelmassa on tämän yhtyeen liima.  ”Olemme alunperin tavanneet irlantilaisen musiikin jamisoiton parissa Helsingissä.

30.07.
2020

Muusikko antaa musiikille äänen

Tämän kesän Festivossa nautitaan siitä koronakevään ja kesän jälkeen voimme kokoontua musiikin ääreen vähän vapaammin, vaikkakin turvallisuusseikat huomioiden. Lyömäsoittaja Xavi Castellón kohdalla kyseessä on iloinen jälleennäkeminen myös sen vuoksi, että hän saapuu Raumalle toistamiseen.

28.07.
2020

Missä mennään?

Rauma Festivon taiteellinen johtaja Jan Söderblom odottaa ensi viikkoa: “Kun moni asia nyt vaikuttaa epävarmalta, tuntuu hyvältä tietää, että saamme kohta viettää aikaa yhdessä Raumalla.

27.07.
2020

Carpe diem -päivänä iloitaan jälleennäkemisestä

Kevään ja kesän aikana ehtyneitä elävän musiikin varantoja pääsee täyttämään seitsemän konsertin annoksella Rauma Festivon perinteisenä Carpe diem -päivänä.

Hae lisää uutisia

Rauman Konserttiyhdistys ry
Käsityöläisentie 18 F 62
00750 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi