)
16.04.
2016

Hyytävä takatalvi valtaa Posellin toukokuussa

Viime kesän Festivossa hurmanneet Aarne Pelkonen ja Juho Alakärppä saapuvat Raumalle toukokuussa laulumusiikin mestariteoksen kera. Schubertin Winterreise on inhimillinen tragedia, joka kertoo täydellisestä hylätyksi tulemisen tunteesta, johon kuolemakaan ei ole ratkaisu.

Winterreise on tälle lied-duolle tuttu teos. Se ei kuitenkaan päästä kokenuttakaan tulkitsijaa helpolla. On sanottu, että Winterreisen esittäminen on tulkinnallisesti tai psykologisesti haasteellisempaa kuin teknisesti.

– On totta, että teoksen läpikäyminen vaatii paljon ajatustyötä, sillä sen sisältö ei ole missään määrin kevyttä musiikillisesti tai tekstillisesti. Ehkä juuri siksi Winterreise on kiehtonut minua aina. Se pakottaa kohtaamaan lopullisen lohduttomuuden ja onnettomuuden silmästä silmään. Sen jokainen sana ja sävel on merkityksellinen. Löydän kuitenkin teoksen monitulkintaisesta lopusta myös toivon pilkahduksia, avaa Pelkonen suhdettaan teokseen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Tällä hetkellä Pelkonen työskentelee Saksan Oldenburgissa. Kauden aikana hän esiintyy viidessä oopperaroolissa, joista suurimpana Mozartin Figaron häiden Figaro. Parhaillaan työn alla on Brittenin Kesäyön unelma. Pelkonen saapuu Suomeen aina mielellään esiintymään. Festivon satelliittikonserttiin Pelkonen ja Alakärppä saapuvat Martin Wegeliuksen säätiön apurahan turvin.

– Valitettavasti kiinnityksen vuoksi ei aina pääse matkustamaan, mutta on hienoa tulla Winterreisen kanssa Raumalle, iloitsee Pelkonen.

Rauma Festivo on mukana Rauma-päivän toritapahtumassa sunnuntaina 17.4. Festivaalin pisteeltä voi hankkia toukokuun konsertin lippuja ja pyörittää Festivo-onnenpyörää. Maanantaista lähtien lippuja voi hankkia Rauman kaupungin palvelupiste Pyyrmannista.

« Takaisin

10.12.
2020

Siljamari Heikinheimo on Rauma Festivon uusi taiteellinen johtaja

Viulisti, ohjaaja Siljamari Heikinheimo (s. 1985) aloittaa kolmivuotisen kauden kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon taiteellisena johtajana vuonna 2021. Radion sinfoniaorkesterista viulistista vapaaksi taiteilijaksi vuonna 2016 ryhtynyt Heikinheimo on toiminut muun muassa Tapiola Sinfonietan ja Lapin kamariorkesterin konserttimestarina.

11.08.
2020

Striimit Festivon konserteista katsottavissa 7.9. saakka

Tämän vuoden Festivon kaikki konsertit striimattiin yhteistyössä Kultuurikuppila Brummin kanssa. Äänentoistosta vastasi musiikin moniottelija Esko Grundström. Tallenteet ovat nyt nähtävissä Rauma Festivon YouTube-kanavalla 7.9. saakka. Kätevimmin linkit konsertteihin löydät Festivon nettisivuilta Striimit-otsikon alta.

04.08.
2020

Avajaiskonsertti loppuunmyyty

Keskiviikkona 5.8. alkavan Rauma Festivon avajaiskonsertti on myyty loppuun. Striimin ääreen voi kuitenkin liittyä kotisohvalta ja sitä pääsee seuraamaan Festivon YouTube-kanavalta.

04.08.
2020

Monta kokkia takaa värikkään keitoksen

Fagotin vuorottelevana äänenjohtajana Helsingin kaupunginorkesterissa toimiva Mikko-Pekka Svala saapuu Rauma Festivon vieraaksi osana Helsinki Chamber Soloistsia. Kevään aikana hän on ehtinyt nauttia joustavammista harjoitusaikatauluista, lisääntyneestä ajasta perheen kanssa sekä kokkailusta ja myös vaimon loistavista aterioista.

02.08.
2020

Jameissa musiikki soljuu iloisen tanssillisen pomppuisena

Tänä vuonna Festivon taiteilijajoukko täydentyy kansanmusiikin taitajilla. Mukaan on kutsuttu Muuan-trio, jonka muodostavat Rauno Junkkari, Samuli Karjalainen ja Kirsi Vinkki. Yhdessä soittaminen rennossa tunnelmassa on tämän yhtyeen liima.  ”Olemme alunperin tavanneet irlantilaisen musiikin jamisoiton parissa Helsingissä.

30.07.
2020

Muusikko antaa musiikille äänen

Tämän kesän Festivossa nautitaan siitä koronakevään ja kesän jälkeen voimme kokoontua musiikin ääreen vähän vapaammin, vaikkakin turvallisuusseikat huomioiden. Lyömäsoittaja Xavi Castellón kohdalla kyseessä on iloinen jälleennäkeminen myös sen vuoksi, että hän saapuu Raumalle toistamiseen.

28.07.
2020

Missä mennään?

Rauma Festivon taiteellinen johtaja Jan Söderblom odottaa ensi viikkoa: “Kun moni asia nyt vaikuttaa epävarmalta, tuntuu hyvältä tietää, että saamme kohta viettää aikaa yhdessä Raumalla.

27.07.
2020

Carpe diem -päivänä iloitaan jälleennäkemisestä

Kevään ja kesän aikana ehtyneitä elävän musiikin varantoja pääsee täyttämään seitsemän konsertin annoksella Rauma Festivon perinteisenä Carpe diem -päivänä.

Hae lisää uutisia

Rauman Konserttiyhdistys ry
Käsityöläisentie 18 F 62
00750 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi