)
16.04.
2016

Hyytävä takatalvi valtaa Posellin toukokuussa

Viime kesän Festivossa hurmanneet Aarne Pelkonen ja Juho Alakärppä saapuvat Raumalle toukokuussa laulumusiikin mestariteoksen kera. Schubertin Winterreise on inhimillinen tragedia, joka kertoo täydellisestä hylätyksi tulemisen tunteesta, johon kuolemakaan ei ole ratkaisu.

Winterreise on tälle lied-duolle tuttu teos. Se ei kuitenkaan päästä kokenuttakaan tulkitsijaa helpolla. On sanottu, että Winterreisen esittäminen on tulkinnallisesti tai psykologisesti haasteellisempaa kuin teknisesti.

– On totta, että teoksen läpikäyminen vaatii paljon ajatustyötä, sillä sen sisältö ei ole missään määrin kevyttä musiikillisesti tai tekstillisesti. Ehkä juuri siksi Winterreise on kiehtonut minua aina. Se pakottaa kohtaamaan lopullisen lohduttomuuden ja onnettomuuden silmästä silmään. Sen jokainen sana ja sävel on merkityksellinen. Löydän kuitenkin teoksen monitulkintaisesta lopusta myös toivon pilkahduksia, avaa Pelkonen suhdettaan teokseen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Tällä hetkellä Pelkonen työskentelee Saksan Oldenburgissa. Kauden aikana hän esiintyy viidessä oopperaroolissa, joista suurimpana Mozartin Figaron häiden Figaro. Parhaillaan työn alla on Brittenin Kesäyön unelma. Pelkonen saapuu Suomeen aina mielellään esiintymään. Festivon satelliittikonserttiin Pelkonen ja Alakärppä saapuvat Martin Wegeliuksen säätiön apurahan turvin.

– Valitettavasti kiinnityksen vuoksi ei aina pääse matkustamaan, mutta on hienoa tulla Winterreisen kanssa Raumalle, iloitsee Pelkonen.

Rauma Festivo on mukana Rauma-päivän toritapahtumassa sunnuntaina 17.4. Festivaalin pisteeltä voi hankkia toukokuun konsertin lippuja ja pyörittää Festivo-onnenpyörää. Maanantaista lähtien lippuja voi hankkia Rauman kaupungin palvelupiste Pyyrmannista.

« Takaisin

30.08.
2021

Rauma Festivon konsertit tavoittivat tuhansia – korona-altistuksia ei ainuttakaan

Elokuun ensimmäisellä viikolla järjestetyn kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon konserteissa ja muissa tapahtumissa vierailtiin yli 1500 kertaa. 20 livetapahtumasta striimattiin viisi konserttia. Lisäksi festivaalin sosiaalisen median kanaville tuotettiin erityisesti lapsiperheille suunnattu Vanhan Rauman kolopolku.

06.08.
2021

Rauma Festivon perjantain ja lauantain konsertit siirretään Rauma-saliin

Myöhään torstai-iltana Rauman kaupunki päätti määritellä Rauman Covid-19-epidemian suhteen leviämisalueeseen kuuluvaksi. Koska päätös on voimassa välittömästi, Rauma Festivon loppuviikon ohjelmaa säädetään entistä turvallisemmaksi yleisölle.  Perjantain konsertit Posellista ja Rauman taidemuseosta siirretään Rauma-saliin.

02.08.
2021

Rauma Festivon striimilipuilla ainutkertaisiin tunnelmiin

Rauma Festivo alkaa maanantaina 2.8. etkoilla Vanhassa Raumassa. Spärrin pihassa tavataan taiteilijoita ja kuullaan yllätysesitys Seitsemän kuolemansyntiä -oopperan esiintyjiltä. Festivaalin kaikki 20 konserttia toteutuvat, mutta Lounais-Suomen aluehallintaviraston perjantaina 30.7. asettaman määräyksen mukaisesti turvaväleihin kiinnitetään erityistä huomiota.

27.07.
2021

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen vieraaksi Rauma Festivon torikeskusteluun

Rauma Festivon järjestämän Festivon-torin vieraina tiistaina 3.8.2021 klo 16.30 Rauman kauppatorilla ovat tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen, Rauma Festivon taiteellinen johtaja Siljamari Heikinheimo sekä Rauman Teatterin taiteellinen johtaja Otto Kanerva. Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen osallistuu  keskusteluun klo 16.45 alkaen.

26.07.
2021

Onnellinen juuri nyt

Trumpetisti Thomas Bugnot on ollut koko kesän onnellisen kiireinen. Hän on viettänyt aikaa synnyinmaassaan Ranskassa, jossa hän on saanut soittaa useissa konserteissa.

25.07.
2021

Mullistusten vuosi on tuonut tasapainoa

Vuoden 2021 Rauma Festivon avaa ooppera Seitsemän kuolemansyntiä, jossa yhdistyvät Kurt Weillin suloiset sävelet ja Bertolt Brechtin sanansäilä sekä kabareenkatkuinen 1930-luku. Näyttämöteoksen pääosassa kuullaan poikkeuksellisen kauniista äänestään ja vangitsevasta lavasäteilystään ylistettyä sopraano Tuuli Takalaa.

22.07.
2021

Paineettomuus on välttämättömyys luovalle prosessille

Kuluneen vuoden aikana kontrabasisti Adrian Rigopulos on saanut kokea sen, miten suunnitellut konsertit ja harjoitukset häviävät kalenterista yksi toisensa jälkeen ja normaalisti kiireisellä muusikolla onkin yhtäkkiä käsissään aikaa. Rigopulos on osannut kuitenkin myös nauttia muuttuneesta tilanteesta.

19.07.
2021

Rauma Festivon Carpe diem -yllätyskonsertit palaavat pihoille

Rauma Festivon odotettu pääsymaksuttomien yllätyskonserttien päivä koetaan festivaaliviikon keskellä torstaina 5.8.2021. Vuonna 2012 ensimmäistä kertaa yleisöä hetkeen tarttumaan yllyttäneet minikonsertit palaavat Vanhan Rauman yksityispihoihin.

Hae lisää uutisia

Rauman Konserttiyhdistys ry
Käsityöläisentie 18 R 62
00750 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi