)
16.04.
2016

Hyytävä takatalvi valtaa Posellin toukokuussa

Viime kesän Festivossa hurmanneet Aarne Pelkonen ja Juho Alakärppä saapuvat Raumalle toukokuussa laulumusiikin mestariteoksen kera. Schubertin Winterreise on inhimillinen tragedia, joka kertoo täydellisestä hylätyksi tulemisen tunteesta, johon kuolemakaan ei ole ratkaisu.

Winterreise on tälle lied-duolle tuttu teos. Se ei kuitenkaan päästä kokenuttakaan tulkitsijaa helpolla. On sanottu, että Winterreisen esittäminen on tulkinnallisesti tai psykologisesti haasteellisempaa kuin teknisesti.

– On totta, että teoksen läpikäyminen vaatii paljon ajatustyötä, sillä sen sisältö ei ole missään määrin kevyttä musiikillisesti tai tekstillisesti. Ehkä juuri siksi Winterreise on kiehtonut minua aina. Se pakottaa kohtaamaan lopullisen lohduttomuuden ja onnettomuuden silmästä silmään. Sen jokainen sana ja sävel on merkityksellinen. Löydän kuitenkin teoksen monitulkintaisesta lopusta myös toivon pilkahduksia, avaa Pelkonen suhdettaan teokseen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Tällä hetkellä Pelkonen työskentelee Saksan Oldenburgissa. Kauden aikana hän esiintyy viidessä oopperaroolissa, joista suurimpana Mozartin Figaron häiden Figaro. Parhaillaan työn alla on Brittenin Kesäyön unelma. Pelkonen saapuu Suomeen aina mielellään esiintymään. Festivon satelliittikonserttiin Pelkonen ja Alakärppä saapuvat Martin Wegeliuksen säätiön apurahan turvin.

– Valitettavasti kiinnityksen vuoksi ei aina pääse matkustamaan, mutta on hienoa tulla Winterreisen kanssa Raumalle, iloitsee Pelkonen.

Rauma Festivo on mukana Rauma-päivän toritapahtumassa sunnuntaina 17.4. Festivaalin pisteeltä voi hankkia toukokuun konsertin lippuja ja pyörittää Festivo-onnenpyörää. Maanantaista lähtien lippuja voi hankkia Rauman kaupungin palvelupiste Pyyrmannista.

« Takaisin

22.06.
2021

Musiikki auttaa hahmottamaan maailmaa

Käyrätorvisti Ville Hiilivirta on toiminut äänenjohtajatehtävissä useimmissa suomalaisissa orkestereissa sekä mm. Ruotsin Kuninkaallisissa Filharmonikoissa, Esa-Pekka Salosen kutsumana Lontoon Philharmonia-orkesterissa sekä Saksassa Baijerin ja Essenin valtionorkestereissa. Vuodesta 2010 on toiminut Helsingin kaupunginorkesterissa käyrätorviryhmän äänenjohtajana.

20.06.
2021

Harjoittelua ja reilusti unta

Näistä elementeistä on koostunut Atte Kilpeläisen kulunut vuosi. Elokuussa Festivon taiteilijakaartiin mukaan saapuva alttoviulisti saapuu Raumalle nyt toista kertaa. Edellinen Festivo-vierailu oli vuonna 2016.  Korona-aikana Kilpeläinen kertoo aikaa olleen kaikenlaiseen ajatustyöhön sekä myös nukkumiseen.

18.06.
2021

Yleisön kohtaaminen oli tunteellinen hetki

Yksi Festivon vuoden 2021 taitelijoista on Vuokko Hovatta. Hän rakastaa viettää aikaa ystäviensä kanssa – Syömme hyvin ja nautimme viinistä. Kesällä tietenkin ulkona.

16.06.
2021

Korona-aikana kollegiaalinen yhteys löytyi ruudun kautta

Elokuussa Festivo saa vieraakseen harpisti ja kuvataiteilija Laura Hynnisen. Porvoolaistaiteilijan projektit ovat poikkitaiteellisia kokonaisuuksia ja Rauman taidemuseolla koetaan perjantai-iltana konsertti, jossa hän yhdistää maalauksen ja musiikin.  Festivaalin konserttiohjelman elämännautinnoista Hynninen mainitsee itselleen tärkeimmäksi ystävyyden.

27.05.
2021

Lipunmyynti alkaa 29.5.

Kesä on ovella ja hihat heiluvat kun Rauma Festivon järjestelyt kiihtyvät kohti elokuuta. Lipunmyynti alkaa lauantaina 29.5.2021 klo 10 Lippu.fi-kanavilla hyvin pienillä määrillä, sillä konserttien turvallinen järjestäminen on Rauma Festivolle tänäkin kesänä ensisijaista.

25.04.
2021

Rauma Festivo kutsuu nauttimaan elämästä elokuussa

Viulisti, ohjaaja Siljamari Heikinheimo aloittaa kolmivuotisen kauden kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon taiteellisena johtajana vuonna 2021. Heikinheimon suunnittelema, 38. kertaa järjestettävä festivaali rakentuu teeman Kahdeksan elämännautintoa ja seitsemän kuolemansyntiä ympärille. Raumalla 3.–7.

22.04.
2021

Festivaalin ohjelma julkaistaan live-lähetyksessä

Rauma Festivon ohjelma julkaistaan Kulttuurikuppila Brummin olohuoneesta sunnuntaina 25.4. klo 15. Ohjelmaa esittelee myös sävelin ensimmäisen Festivo-editionsa suunnitellut Siljamari Heikinheimo ja eräs toinenkin kesän taiteilija saapuu paikalle.

10.12.
2020

Siljamari Heikinheimo on Rauma Festivon uusi taiteellinen johtaja

Viulisti, ohjaaja Siljamari Heikinheimo (s. 1985) aloittaa kolmivuotisen kauden kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon taiteellisena johtajana vuonna 2021. Radion sinfoniaorkesterista viulistista vapaaksi taiteilijaksi vuonna 2016 ryhtynyt Heikinheimo on toiminut muun muassa Tapiola Sinfonietan ja Lapin kamariorkesterin konserttimestarina.

Hae lisää uutisia

Rauman Konserttiyhdistys ry
Käsityöläisentie 18 R 62
00750 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi