)
07.04.
2016

Rauma Festivossa löytöretkiä keskiajasta nykyhetkeen

Rauma Festivon taiteellinen johtaja Jan Söderblom kokee festivaalin ohjelman innostavana kokonaistaideteoksena.

Rauma Festivo haastaa vuoden 2016 taiteilijat ja yleisön tarttumaan hetkeen ja heittäytymään virran vietäväksi. Koko kamarimusiikkifestivaalin ohjelma rakentuu Carpe diem -moton varaan. Avajaiskonsertissa yleisön valitsemat ja ennalta valmistamattomat esitykset kuullaan loppukonsertissa uusina, harjoitusprosessin lävitse vietyinä tulkintoina.

Festivaalin taiteilijoiden jousisektion muodostavat tänä vuonna RSO:n konserttimestari Paula Sundqvist (viulu), Lontoosta oppinsa hakenut Hanna Hohti (alttoviulu), HKO:n alttoviulun äänenjohtaja Atte Kilpeläinen ja laajasti eri genret hallitseva Markus Hohti (sello) yhdessä Festivon taiteellisen johtajan Jan Söderblomin (viulu) kanssa.

Ilmaisuvoimaista sopraano Mia Huhtaa kuullaan festivaalin aloitusiltana Eurajoen kirkossa Saariahon ja Holstin teosten tulkkina. Saman konsertin Brahmsin ja Regerin romanttisissa sävelissä keskeisessä roolissa on englantilainen pianisti Sophia Rahman. Grigori Fridin intensiivinen Anne Frank -monologiooppera esitetään Rauma-salissa kamariyhtyeelle ja sopraanolle sovitettuna. Mia Huhta seuraa nuoren tytön unelmia ja pelkoja Frankin perhettä ulkomaailmasta auttaneen Miep Giesin hahmona.

Persoonat pelissä

Perinteisen Carpe diem -päivän myötä Vanhan Rauman yksityispihat avautuvat torstaina konserttiyleisölle viikon taiteilijoiden minikonserteissa. Pyhän Ristin kirkkoon saadaan virolainen uraauurtava, legendaarinen vanhan musiikin yhtye Hortus Musicus Festivoon perustajansa Andres Mustosen johdolla. Konsertin musiikin lähtökohta, keskiaikaisen Carmina burana -kokoelman runotekstit ja niihin liittyvä Kohtalon pyörä on ollut inspiraationa Lauri-Matti Parppein suunnittelemalle Festivon vuoden 2016 graafiselle ilmeelle.

Perjantain iltapäiväkonsertissa viikon taiteilijoista parrasvaloissa on RSO:n sooloklarinetisti, kamarimuusikko ja nykysäveltäjien luottosolisti Cristoffer Sundqvist. Kiireettömän iltapäivän ohjelmassa on Faurén pianokvarteton ohella Pendereckin klarinettikvartetto ja Olli Kortekankaan sooloteos.

Heittäytymishaasteen ovat vastaanottaneet myös saksofonisti Jukka Perko ja gambisti, laulaja Mikko Perkola. Yhdessä muiden Festivo-viikon taiteilijoiden kanssa he toteuttavat mm. yleisön antamien aiheiden pohjalta improvisoidun osuuden Ilman turvaverkkoa -konsertissa Rauma-salissa.

Kaikkien Festivo – paljon ohjelmaa koko perheelle

Koko perheen konsertissa kuullaan kantaesityksenä Rauma Festivon ja Meidän Festivaalin yhteistyössä Emil Holmströmiltä tilaama nykymusiikkityyleillä ilotteleva muunnelmateos pianolle, klarinetille, viululle, sellolle ja kertojalle. Poulencin ihastuttava sävellys pienestä Babar-elefantista kuullaan alkuperäisenä versiona pianolle ja kertojalle. Moniulotteista pianisti-säveltäjä Holmströmiä kuullaan useassa muussakin konsertissa.

Pääsymaksuttomissa kahvila- ja matineakonserteissa esiintyy mm. useita raumalaislähtöisiä muusikoita ja ammattimuusikoiksi opiskelevia. Festivo toivottaa yhdessä Rauman Poikasoittokunnan kanssa tervetulleeksi myös nuoriso-orkesteri John Lennon Youth Wind Bandin Italiasta, joka täydentää konsertillaan perheille suunnatun kokonaisuuden tapahtuman ohjelmatarjonnassa.

« Takaisin

10.12.
2020

Siljamari Heikinheimo on Rauma Festivon uusi taiteellinen johtaja

Viulisti, ohjaaja Siljamari Heikinheimo (s. 1985) aloittaa kolmivuotisen kauden kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon taiteellisena johtajana vuonna 2021. Radion sinfoniaorkesterista viulistista vapaaksi taiteilijaksi vuonna 2016 ryhtynyt Heikinheimo on toiminut muun muassa Tapiola Sinfonietan ja Lapin kamariorkesterin konserttimestarina.

11.08.
2020

Striimit Festivon konserteista katsottavissa 7.9. saakka

Tämän vuoden Festivon kaikki konsertit striimattiin yhteistyössä Kultuurikuppila Brummin kanssa. Äänentoistosta vastasi musiikin moniottelija Esko Grundström. Tallenteet ovat nyt nähtävissä Rauma Festivon YouTube-kanavalla 7.9. saakka. Kätevimmin linkit konsertteihin löydät Festivon nettisivuilta Striimit-otsikon alta.

04.08.
2020

Avajaiskonsertti loppuunmyyty

Keskiviikkona 5.8. alkavan Rauma Festivon avajaiskonsertti on myyty loppuun. Striimin ääreen voi kuitenkin liittyä kotisohvalta ja sitä pääsee seuraamaan Festivon YouTube-kanavalta.

04.08.
2020

Monta kokkia takaa värikkään keitoksen

Fagotin vuorottelevana äänenjohtajana Helsingin kaupunginorkesterissa toimiva Mikko-Pekka Svala saapuu Rauma Festivon vieraaksi osana Helsinki Chamber Soloistsia. Kevään aikana hän on ehtinyt nauttia joustavammista harjoitusaikatauluista, lisääntyneestä ajasta perheen kanssa sekä kokkailusta ja myös vaimon loistavista aterioista.

02.08.
2020

Jameissa musiikki soljuu iloisen tanssillisen pomppuisena

Tänä vuonna Festivon taiteilijajoukko täydentyy kansanmusiikin taitajilla. Mukaan on kutsuttu Muuan-trio, jonka muodostavat Rauno Junkkari, Samuli Karjalainen ja Kirsi Vinkki. Yhdessä soittaminen rennossa tunnelmassa on tämän yhtyeen liima.  ”Olemme alunperin tavanneet irlantilaisen musiikin jamisoiton parissa Helsingissä.

30.07.
2020

Muusikko antaa musiikille äänen

Tämän kesän Festivossa nautitaan siitä koronakevään ja kesän jälkeen voimme kokoontua musiikin ääreen vähän vapaammin, vaikkakin turvallisuusseikat huomioiden. Lyömäsoittaja Xavi Castellón kohdalla kyseessä on iloinen jälleennäkeminen myös sen vuoksi, että hän saapuu Raumalle toistamiseen.

28.07.
2020

Missä mennään?

Rauma Festivon taiteellinen johtaja Jan Söderblom odottaa ensi viikkoa: “Kun moni asia nyt vaikuttaa epävarmalta, tuntuu hyvältä tietää, että saamme kohta viettää aikaa yhdessä Raumalla.

27.07.
2020

Carpe diem -päivänä iloitaan jälleennäkemisestä

Kevään ja kesän aikana ehtyneitä elävän musiikin varantoja pääsee täyttämään seitsemän konsertin annoksella Rauma Festivon perinteisenä Carpe diem -päivänä.

Hae lisää uutisia

Rauman Konserttiyhdistys ry
Käsityöläisentie 18 F 62
00750 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi