)
07.04.
2016

Rauma Festivossa löytöretkiä keskiajasta nykyhetkeen

Rauma Festivon taiteellinen johtaja Jan Söderblom kokee festivaalin ohjelman innostavana kokonaistaideteoksena.

Rauma Festivo haastaa vuoden 2016 taiteilijat ja yleisön tarttumaan hetkeen ja heittäytymään virran vietäväksi. Koko kamarimusiikkifestivaalin ohjelma rakentuu Carpe diem -moton varaan. Avajaiskonsertissa yleisön valitsemat ja ennalta valmistamattomat esitykset kuullaan loppukonsertissa uusina, harjoitusprosessin lävitse vietyinä tulkintoina.

Festivaalin taiteilijoiden jousisektion muodostavat tänä vuonna RSO:n konserttimestari Paula Sundqvist (viulu), Lontoosta oppinsa hakenut Hanna Hohti (alttoviulu), HKO:n alttoviulun äänenjohtaja Atte Kilpeläinen ja laajasti eri genret hallitseva Markus Hohti (sello) yhdessä Festivon taiteellisen johtajan Jan Söderblomin (viulu) kanssa.

Ilmaisuvoimaista sopraano Mia Huhtaa kuullaan festivaalin aloitusiltana Eurajoen kirkossa Saariahon ja Holstin teosten tulkkina. Saman konsertin Brahmsin ja Regerin romanttisissa sävelissä keskeisessä roolissa on englantilainen pianisti Sophia Rahman. Grigori Fridin intensiivinen Anne Frank -monologiooppera esitetään Rauma-salissa kamariyhtyeelle ja sopraanolle sovitettuna. Mia Huhta seuraa nuoren tytön unelmia ja pelkoja Frankin perhettä ulkomaailmasta auttaneen Miep Giesin hahmona.

Persoonat pelissä

Perinteisen Carpe diem -päivän myötä Vanhan Rauman yksityispihat avautuvat torstaina konserttiyleisölle viikon taiteilijoiden minikonserteissa. Pyhän Ristin kirkkoon saadaan virolainen uraauurtava, legendaarinen vanhan musiikin yhtye Hortus Musicus Festivoon perustajansa Andres Mustosen johdolla. Konsertin musiikin lähtökohta, keskiaikaisen Carmina burana -kokoelman runotekstit ja niihin liittyvä Kohtalon pyörä on ollut inspiraationa Lauri-Matti Parppein suunnittelemalle Festivon vuoden 2016 graafiselle ilmeelle.

Perjantain iltapäiväkonsertissa viikon taiteilijoista parrasvaloissa on RSO:n sooloklarinetisti, kamarimuusikko ja nykysäveltäjien luottosolisti Cristoffer Sundqvist. Kiireettömän iltapäivän ohjelmassa on Faurén pianokvarteton ohella Pendereckin klarinettikvartetto ja Olli Kortekankaan sooloteos.

Heittäytymishaasteen ovat vastaanottaneet myös saksofonisti Jukka Perko ja gambisti, laulaja Mikko Perkola. Yhdessä muiden Festivo-viikon taiteilijoiden kanssa he toteuttavat mm. yleisön antamien aiheiden pohjalta improvisoidun osuuden Ilman turvaverkkoa -konsertissa Rauma-salissa.

Kaikkien Festivo – paljon ohjelmaa koko perheelle

Koko perheen konsertissa kuullaan kantaesityksenä Rauma Festivon ja Meidän Festivaalin yhteistyössä Emil Holmströmiltä tilaama nykymusiikkityyleillä ilotteleva muunnelmateos pianolle, klarinetille, viululle, sellolle ja kertojalle. Poulencin ihastuttava sävellys pienestä Babar-elefantista kuullaan alkuperäisenä versiona pianolle ja kertojalle. Moniulotteista pianisti-säveltäjä Holmströmiä kuullaan useassa muussakin konsertissa.

Pääsymaksuttomissa kahvila- ja matineakonserteissa esiintyy mm. useita raumalaislähtöisiä muusikoita ja ammattimuusikoiksi opiskelevia. Festivo toivottaa yhdessä Rauman Poikasoittokunnan kanssa tervetulleeksi myös nuoriso-orkesteri John Lennon Youth Wind Bandin Italiasta, joka täydentää konsertillaan perheille suunnatun kokonaisuuden tapahtuman ohjelmatarjonnassa.

« Takaisin

22.06.
2021

Musiikki auttaa hahmottamaan maailmaa

Käyrätorvisti Ville Hiilivirta on toiminut äänenjohtajatehtävissä useimmissa suomalaisissa orkestereissa sekä mm. Ruotsin Kuninkaallisissa Filharmonikoissa, Esa-Pekka Salosen kutsumana Lontoon Philharmonia-orkesterissa sekä Saksassa Baijerin ja Essenin valtionorkestereissa. Vuodesta 2010 on toiminut Helsingin kaupunginorkesterissa käyrätorviryhmän äänenjohtajana.

20.06.
2021

Harjoittelua ja reilusti unta

Näistä elementeistä on koostunut Atte Kilpeläisen kulunut vuosi. Elokuussa Festivon taiteilijakaartiin mukaan saapuva alttoviulisti saapuu Raumalle nyt toista kertaa. Edellinen Festivo-vierailu oli vuonna 2016.  Korona-aikana Kilpeläinen kertoo aikaa olleen kaikenlaiseen ajatustyöhön sekä myös nukkumiseen.

18.06.
2021

Yleisön kohtaaminen oli tunteellinen hetki

Yksi Festivon vuoden 2021 taitelijoista on Vuokko Hovatta. Hän rakastaa viettää aikaa ystäviensä kanssa – Syömme hyvin ja nautimme viinistä. Kesällä tietenkin ulkona.

16.06.
2021

Korona-aikana kollegiaalinen yhteys löytyi ruudun kautta

Elokuussa Festivo saa vieraakseen harpisti ja kuvataiteilija Laura Hynnisen. Porvoolaistaiteilijan projektit ovat poikkitaiteellisia kokonaisuuksia ja Rauman taidemuseolla koetaan perjantai-iltana konsertti, jossa hän yhdistää maalauksen ja musiikin.  Festivaalin konserttiohjelman elämännautinnoista Hynninen mainitsee itselleen tärkeimmäksi ystävyyden.

27.05.
2021

Lipunmyynti alkaa 29.5.

Kesä on ovella ja hihat heiluvat kun Rauma Festivon järjestelyt kiihtyvät kohti elokuuta. Lipunmyynti alkaa lauantaina 29.5.2021 klo 10 Lippu.fi-kanavilla hyvin pienillä määrillä, sillä konserttien turvallinen järjestäminen on Rauma Festivolle tänäkin kesänä ensisijaista.

25.04.
2021

Rauma Festivo kutsuu nauttimaan elämästä elokuussa

Viulisti, ohjaaja Siljamari Heikinheimo aloittaa kolmivuotisen kauden kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon taiteellisena johtajana vuonna 2021. Heikinheimon suunnittelema, 38. kertaa järjestettävä festivaali rakentuu teeman Kahdeksan elämännautintoa ja seitsemän kuolemansyntiä ympärille. Raumalla 3.–7.

22.04.
2021

Festivaalin ohjelma julkaistaan live-lähetyksessä

Rauma Festivon ohjelma julkaistaan Kulttuurikuppila Brummin olohuoneesta sunnuntaina 25.4. klo 15. Ohjelmaa esittelee myös sävelin ensimmäisen Festivo-editionsa suunnitellut Siljamari Heikinheimo ja eräs toinenkin kesän taiteilija saapuu paikalle.

10.12.
2020

Siljamari Heikinheimo on Rauma Festivon uusi taiteellinen johtaja

Viulisti, ohjaaja Siljamari Heikinheimo (s. 1985) aloittaa kolmivuotisen kauden kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon taiteellisena johtajana vuonna 2021. Radion sinfoniaorkesterista viulistista vapaaksi taiteilijaksi vuonna 2016 ryhtynyt Heikinheimo on toiminut muun muassa Tapiola Sinfonietan ja Lapin kamariorkesterin konserttimestarina.

Hae lisää uutisia

Rauman Konserttiyhdistys ry
Käsityöläisentie 18 R 62
00750 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi