)
02.03.
2016

Suomen Kulttuurirahastolta ja Samuel Huberin taidesäätiöltä tukea Rauma Festivolle

Festivo on saanut apurahan Suomen Kulttuurirahastolta sekä Samuel Huberin taidesäätiöltä tulevan kesän festivaalin ohjelmatuotantoon.

Carpe diem -avajaiskonsertti

Suomen Kulttuurirahaston apuraha kohdistuu Carpe diem -teemaisen festivaalin avajais- ja päätöskonsertteihin. Taiteellisen johtajan Jan Söderblomin kokoon kutsumat taiteilijat tapaavat toisensa ensi kertaa avajaiskonsertissa. Ensimmäisessä konsertissa yleisö pääsee valitsemaan etukäteen annetusta listasta teokset, jotka haluaa kuulla. Taiteillijat esittävät teokset yhdessä kylmiltään, hetkeen tarttuen. Festivaalin viimeisessä konsertissa avajaisohjelma toistetaan. Yleisö ja esiintyjät pääsevät kummatkin tulkinnan syntymisen juurille: mitä tapahtuu teokselle, kun se viedään harjoitusprosessin läpi.

Holmström 2 (www)

Nykymusiikki-opas koko perheen konserttina yhdessä Meidän Festivaalin kanssa

Rauma Festivo ja Meidän Festivaali tilaavat pianisti-säveltäjä Emil Holmströmiltä nykymusiikin eri suuntauksia esittelevän muunnelmateoksen pianolle, klarinetille, viululle, sellolle ja kertojalle. Koko perheen konsertiksi tuotettava esitys riemastuttaa niin ensikertalaista kuin konkariakin. Teos tulee osaksi Rauma Festivon ja Meidän Festivaalin vuoden 2016 ohjelmakokonaisuutta. Tilausteoksen tuottamiseen festivaalit saivat Samuel Huberin taidesäätiöltä 2500 euron apurahan. Apurahan hakijoita oli 450, joista 34 sai myönteisen päätöksen.

Rauma Festivo ja Meidän Festivaali taiteellisten johtajiensa Jan Söderblomin ja Pekka Kuusiston johdolla haluavat tarjota moniäänisen alustan niille musiikillisille mahdollisuuksille, joita vakiintuneet instituutiot eivät tarjoa. Korkealaatuista lastenkulttuuria, erityisesti nykymusiikin piirissä, ei koskaan tarjota liikaa ja tiettävästi vuoden 2016 aikana tämä on harvoja lapsille suunnattuja ja suunniteltuja nykymusiikkikokonaisuuksia Suomessa.

Tulevan lapsiyleisölle suunnatun produktion keskiössä on koti- ja ulkomainen nykymusiikki. Soivan musiikin ja kerronnan yhdistäminen on ennen kaikkea elämyksellistä: kaiken ikäinen yleisö pääsee kokemaan, miten musiikki muuttuu kun nenälle nostetaan sarjalliset silmälasit; kun vaihtoehtoiset soittotavat astuvat mukaan kuvaan; miten visuaalisuus, teatraalisuus ja konseptiajattelu ottavat henkistä välimatkaa perinteiseen musiikkikappaleen ideaan.

Nykymusiikin erityisasiantuntija Emil Holmström on avainhenkilö rakentamaan kokonaisuus, jossa lasten ja nuorten on mahdollisuus tutustua tähän kiehtovaan musiikilliseen maailmaan. Holmström on tullut tunnetuksi musiikin sekatyöläisenä. Toiminnallaan hän haluaa nostaa kiinnostusta kulttuurihistoriaan, musiikin suhteeseen oman tyylikautensa ilmiöihin sekä erityisesti avantgardismiin kautta aikojen. Häntä ohjaa tietoisuus siitä, että mikään traditio ei pysy hengissä ellei sitä taukoamatta arvioi uudelleen ja pyri luomaan uutta.

Kuva: Touko Hujanen

« Takaisin

22.06.
2021

Musiikki auttaa hahmottamaan maailmaa

Käyrätorvisti Ville Hiilivirta on toiminut äänenjohtajatehtävissä useimmissa suomalaisissa orkestereissa sekä mm. Ruotsin Kuninkaallisissa Filharmonikoissa, Esa-Pekka Salosen kutsumana Lontoon Philharmonia-orkesterissa sekä Saksassa Baijerin ja Essenin valtionorkestereissa. Vuodesta 2010 on toiminut Helsingin kaupunginorkesterissa käyrätorviryhmän äänenjohtajana.

20.06.
2021

Harjoittelua ja reilusti unta

Näistä elementeistä on koostunut Atte Kilpeläisen kulunut vuosi. Elokuussa Festivon taiteilijakaartiin mukaan saapuva alttoviulisti saapuu Raumalle nyt toista kertaa. Edellinen Festivo-vierailu oli vuonna 2016.  Korona-aikana Kilpeläinen kertoo aikaa olleen kaikenlaiseen ajatustyöhön sekä myös nukkumiseen.

18.06.
2021

Yleisön kohtaaminen oli tunteellinen hetki

Yksi Festivon vuoden 2021 taitelijoista on Vuokko Hovatta. Hän rakastaa viettää aikaa ystäviensä kanssa – Syömme hyvin ja nautimme viinistä. Kesällä tietenkin ulkona.

16.06.
2021

Korona-aikana kollegiaalinen yhteys löytyi ruudun kautta

Elokuussa Festivo saa vieraakseen harpisti ja kuvataiteilija Laura Hynnisen. Porvoolaistaiteilijan projektit ovat poikkitaiteellisia kokonaisuuksia ja Rauman taidemuseolla koetaan perjantai-iltana konsertti, jossa hän yhdistää maalauksen ja musiikin.  Festivaalin konserttiohjelman elämännautinnoista Hynninen mainitsee itselleen tärkeimmäksi ystävyyden.

27.05.
2021

Lipunmyynti alkaa 29.5.

Kesä on ovella ja hihat heiluvat kun Rauma Festivon järjestelyt kiihtyvät kohti elokuuta. Lipunmyynti alkaa lauantaina 29.5.2021 klo 10 Lippu.fi-kanavilla hyvin pienillä määrillä, sillä konserttien turvallinen järjestäminen on Rauma Festivolle tänäkin kesänä ensisijaista.

25.04.
2021

Rauma Festivo kutsuu nauttimaan elämästä elokuussa

Viulisti, ohjaaja Siljamari Heikinheimo aloittaa kolmivuotisen kauden kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon taiteellisena johtajana vuonna 2021. Heikinheimon suunnittelema, 38. kertaa järjestettävä festivaali rakentuu teeman Kahdeksan elämännautintoa ja seitsemän kuolemansyntiä ympärille. Raumalla 3.–7.

22.04.
2021

Festivaalin ohjelma julkaistaan live-lähetyksessä

Rauma Festivon ohjelma julkaistaan Kulttuurikuppila Brummin olohuoneesta sunnuntaina 25.4. klo 15. Ohjelmaa esittelee myös sävelin ensimmäisen Festivo-editionsa suunnitellut Siljamari Heikinheimo ja eräs toinenkin kesän taiteilija saapuu paikalle.

10.12.
2020

Siljamari Heikinheimo on Rauma Festivon uusi taiteellinen johtaja

Viulisti, ohjaaja Siljamari Heikinheimo (s. 1985) aloittaa kolmivuotisen kauden kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon taiteellisena johtajana vuonna 2021. Radion sinfoniaorkesterista viulistista vapaaksi taiteilijaksi vuonna 2016 ryhtynyt Heikinheimo on toiminut muun muassa Tapiola Sinfonietan ja Lapin kamariorkesterin konserttimestarina.

Hae lisää uutisia

Rauman Konserttiyhdistys ry
Käsityöläisentie 18 R 62
00750 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi