)
02.03.
2016

Suomen Kulttuurirahastolta ja Samuel Huberin taidesäätiöltä tukea Rauma Festivolle

Festivo on saanut apurahan Suomen Kulttuurirahastolta sekä Samuel Huberin taidesäätiöltä tulevan kesän festivaalin ohjelmatuotantoon.

Carpe diem -avajaiskonsertti

Suomen Kulttuurirahaston apuraha kohdistuu Carpe diem -teemaisen festivaalin avajais- ja päätöskonsertteihin. Taiteellisen johtajan Jan Söderblomin kokoon kutsumat taiteilijat tapaavat toisensa ensi kertaa avajaiskonsertissa. Ensimmäisessä konsertissa yleisö pääsee valitsemaan etukäteen annetusta listasta teokset, jotka haluaa kuulla. Taiteillijat esittävät teokset yhdessä kylmiltään, hetkeen tarttuen. Festivaalin viimeisessä konsertissa avajaisohjelma toistetaan. Yleisö ja esiintyjät pääsevät kummatkin tulkinnan syntymisen juurille: mitä tapahtuu teokselle, kun se viedään harjoitusprosessin läpi.

Holmström 2 (www)

Nykymusiikki-opas koko perheen konserttina yhdessä Meidän Festivaalin kanssa

Rauma Festivo ja Meidän Festivaali tilaavat pianisti-säveltäjä Emil Holmströmiltä nykymusiikin eri suuntauksia esittelevän muunnelmateoksen pianolle, klarinetille, viululle, sellolle ja kertojalle. Koko perheen konsertiksi tuotettava esitys riemastuttaa niin ensikertalaista kuin konkariakin. Teos tulee osaksi Rauma Festivon ja Meidän Festivaalin vuoden 2016 ohjelmakokonaisuutta. Tilausteoksen tuottamiseen festivaalit saivat Samuel Huberin taidesäätiöltä 2500 euron apurahan. Apurahan hakijoita oli 450, joista 34 sai myönteisen päätöksen.

Rauma Festivo ja Meidän Festivaali taiteellisten johtajiensa Jan Söderblomin ja Pekka Kuusiston johdolla haluavat tarjota moniäänisen alustan niille musiikillisille mahdollisuuksille, joita vakiintuneet instituutiot eivät tarjoa. Korkealaatuista lastenkulttuuria, erityisesti nykymusiikin piirissä, ei koskaan tarjota liikaa ja tiettävästi vuoden 2016 aikana tämä on harvoja lapsille suunnattuja ja suunniteltuja nykymusiikkikokonaisuuksia Suomessa.

Tulevan lapsiyleisölle suunnatun produktion keskiössä on koti- ja ulkomainen nykymusiikki. Soivan musiikin ja kerronnan yhdistäminen on ennen kaikkea elämyksellistä: kaiken ikäinen yleisö pääsee kokemaan, miten musiikki muuttuu kun nenälle nostetaan sarjalliset silmälasit; kun vaihtoehtoiset soittotavat astuvat mukaan kuvaan; miten visuaalisuus, teatraalisuus ja konseptiajattelu ottavat henkistä välimatkaa perinteiseen musiikkikappaleen ideaan.

Nykymusiikin erityisasiantuntija Emil Holmström on avainhenkilö rakentamaan kokonaisuus, jossa lasten ja nuorten on mahdollisuus tutustua tähän kiehtovaan musiikilliseen maailmaan. Holmström on tullut tunnetuksi musiikin sekatyöläisenä. Toiminnallaan hän haluaa nostaa kiinnostusta kulttuurihistoriaan, musiikin suhteeseen oman tyylikautensa ilmiöihin sekä erityisesti avantgardismiin kautta aikojen. Häntä ohjaa tietoisuus siitä, että mikään traditio ei pysy hengissä ellei sitä taukoamatta arvioi uudelleen ja pyri luomaan uutta.

Kuva: Touko Hujanen

« Takaisin

30.08.
2021

Rauma Festivon konsertit tavoittivat tuhansia – korona-altistuksia ei ainuttakaan

Elokuun ensimmäisellä viikolla järjestetyn kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon konserteissa ja muissa tapahtumissa vierailtiin yli 1500 kertaa. 20 livetapahtumasta striimattiin viisi konserttia. Lisäksi festivaalin sosiaalisen median kanaville tuotettiin erityisesti lapsiperheille suunnattu Vanhan Rauman kolopolku.

06.08.
2021

Rauma Festivon perjantain ja lauantain konsertit siirretään Rauma-saliin

Myöhään torstai-iltana Rauman kaupunki päätti määritellä Rauman Covid-19-epidemian suhteen leviämisalueeseen kuuluvaksi. Koska päätös on voimassa välittömästi, Rauma Festivon loppuviikon ohjelmaa säädetään entistä turvallisemmaksi yleisölle.  Perjantain konsertit Posellista ja Rauman taidemuseosta siirretään Rauma-saliin.

02.08.
2021

Rauma Festivon striimilipuilla ainutkertaisiin tunnelmiin

Rauma Festivo alkaa maanantaina 2.8. etkoilla Vanhassa Raumassa. Spärrin pihassa tavataan taiteilijoita ja kuullaan yllätysesitys Seitsemän kuolemansyntiä -oopperan esiintyjiltä. Festivaalin kaikki 20 konserttia toteutuvat, mutta Lounais-Suomen aluehallintaviraston perjantaina 30.7. asettaman määräyksen mukaisesti turvaväleihin kiinnitetään erityistä huomiota.

27.07.
2021

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen vieraaksi Rauma Festivon torikeskusteluun

Rauma Festivon järjestämän Festivon-torin vieraina tiistaina 3.8.2021 klo 16.30 Rauman kauppatorilla ovat tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen, Rauma Festivon taiteellinen johtaja Siljamari Heikinheimo sekä Rauman Teatterin taiteellinen johtaja Otto Kanerva. Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen osallistuu  keskusteluun klo 16.45 alkaen.

26.07.
2021

Onnellinen juuri nyt

Trumpetisti Thomas Bugnot on ollut koko kesän onnellisen kiireinen. Hän on viettänyt aikaa synnyinmaassaan Ranskassa, jossa hän on saanut soittaa useissa konserteissa.

25.07.
2021

Mullistusten vuosi on tuonut tasapainoa

Vuoden 2021 Rauma Festivon avaa ooppera Seitsemän kuolemansyntiä, jossa yhdistyvät Kurt Weillin suloiset sävelet ja Bertolt Brechtin sanansäilä sekä kabareenkatkuinen 1930-luku. Näyttämöteoksen pääosassa kuullaan poikkeuksellisen kauniista äänestään ja vangitsevasta lavasäteilystään ylistettyä sopraano Tuuli Takalaa.

22.07.
2021

Paineettomuus on välttämättömyys luovalle prosessille

Kuluneen vuoden aikana kontrabasisti Adrian Rigopulos on saanut kokea sen, miten suunnitellut konsertit ja harjoitukset häviävät kalenterista yksi toisensa jälkeen ja normaalisti kiireisellä muusikolla onkin yhtäkkiä käsissään aikaa. Rigopulos on osannut kuitenkin myös nauttia muuttuneesta tilanteesta.

19.07.
2021

Rauma Festivon Carpe diem -yllätyskonsertit palaavat pihoille

Rauma Festivon odotettu pääsymaksuttomien yllätyskonserttien päivä koetaan festivaaliviikon keskellä torstaina 5.8.2021. Vuonna 2012 ensimmäistä kertaa yleisöä hetkeen tarttumaan yllyttäneet minikonsertit palaavat Vanhan Rauman yksityispihoihin.

Hae lisää uutisia

Rauman Konserttiyhdistys ry
Käsityöläisentie 18 R 62
00750 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi