)
02.03.
2016

Suomen Kulttuurirahastolta ja Samuel Huberin taidesäätiöltä tukea Rauma Festivolle

Festivo on saanut apurahan Suomen Kulttuurirahastolta sekä Samuel Huberin taidesäätiöltä tulevan kesän festivaalin ohjelmatuotantoon.

Carpe diem -avajaiskonsertti

Suomen Kulttuurirahaston apuraha kohdistuu Carpe diem -teemaisen festivaalin avajais- ja päätöskonsertteihin. Taiteellisen johtajan Jan Söderblomin kokoon kutsumat taiteilijat tapaavat toisensa ensi kertaa avajaiskonsertissa. Ensimmäisessä konsertissa yleisö pääsee valitsemaan etukäteen annetusta listasta teokset, jotka haluaa kuulla. Taiteillijat esittävät teokset yhdessä kylmiltään, hetkeen tarttuen. Festivaalin viimeisessä konsertissa avajaisohjelma toistetaan. Yleisö ja esiintyjät pääsevät kummatkin tulkinnan syntymisen juurille: mitä tapahtuu teokselle, kun se viedään harjoitusprosessin läpi.

Holmström 2 (www)

Nykymusiikki-opas koko perheen konserttina yhdessä Meidän Festivaalin kanssa

Rauma Festivo ja Meidän Festivaali tilaavat pianisti-säveltäjä Emil Holmströmiltä nykymusiikin eri suuntauksia esittelevän muunnelmateoksen pianolle, klarinetille, viululle, sellolle ja kertojalle. Koko perheen konsertiksi tuotettava esitys riemastuttaa niin ensikertalaista kuin konkariakin. Teos tulee osaksi Rauma Festivon ja Meidän Festivaalin vuoden 2016 ohjelmakokonaisuutta. Tilausteoksen tuottamiseen festivaalit saivat Samuel Huberin taidesäätiöltä 2500 euron apurahan. Apurahan hakijoita oli 450, joista 34 sai myönteisen päätöksen.

Rauma Festivo ja Meidän Festivaali taiteellisten johtajiensa Jan Söderblomin ja Pekka Kuusiston johdolla haluavat tarjota moniäänisen alustan niille musiikillisille mahdollisuuksille, joita vakiintuneet instituutiot eivät tarjoa. Korkealaatuista lastenkulttuuria, erityisesti nykymusiikin piirissä, ei koskaan tarjota liikaa ja tiettävästi vuoden 2016 aikana tämä on harvoja lapsille suunnattuja ja suunniteltuja nykymusiikkikokonaisuuksia Suomessa.

Tulevan lapsiyleisölle suunnatun produktion keskiössä on koti- ja ulkomainen nykymusiikki. Soivan musiikin ja kerronnan yhdistäminen on ennen kaikkea elämyksellistä: kaiken ikäinen yleisö pääsee kokemaan, miten musiikki muuttuu kun nenälle nostetaan sarjalliset silmälasit; kun vaihtoehtoiset soittotavat astuvat mukaan kuvaan; miten visuaalisuus, teatraalisuus ja konseptiajattelu ottavat henkistä välimatkaa perinteiseen musiikkikappaleen ideaan.

Nykymusiikin erityisasiantuntija Emil Holmström on avainhenkilö rakentamaan kokonaisuus, jossa lasten ja nuorten on mahdollisuus tutustua tähän kiehtovaan musiikilliseen maailmaan. Holmström on tullut tunnetuksi musiikin sekatyöläisenä. Toiminnallaan hän haluaa nostaa kiinnostusta kulttuurihistoriaan, musiikin suhteeseen oman tyylikautensa ilmiöihin sekä erityisesti avantgardismiin kautta aikojen. Häntä ohjaa tietoisuus siitä, että mikään traditio ei pysy hengissä ellei sitä taukoamatta arvioi uudelleen ja pyri luomaan uutta.

Kuva: Touko Hujanen

« Takaisin

10.12.
2020

Siljamari Heikinheimo on Rauma Festivon uusi taiteellinen johtaja

Viulisti, ohjaaja Siljamari Heikinheimo (s. 1985) aloittaa kolmivuotisen kauden kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon taiteellisena johtajana vuonna 2021. Radion sinfoniaorkesterista viulistista vapaaksi taiteilijaksi vuonna 2016 ryhtynyt Heikinheimo on toiminut muun muassa Tapiola Sinfonietan ja Lapin kamariorkesterin konserttimestarina.

11.08.
2020

Striimit Festivon konserteista katsottavissa 7.9. saakka

Tämän vuoden Festivon kaikki konsertit striimattiin yhteistyössä Kultuurikuppila Brummin kanssa. Äänentoistosta vastasi musiikin moniottelija Esko Grundström. Tallenteet ovat nyt nähtävissä Rauma Festivon YouTube-kanavalla 7.9. saakka. Kätevimmin linkit konsertteihin löydät Festivon nettisivuilta Striimit-otsikon alta.

04.08.
2020

Avajaiskonsertti loppuunmyyty

Keskiviikkona 5.8. alkavan Rauma Festivon avajaiskonsertti on myyty loppuun. Striimin ääreen voi kuitenkin liittyä kotisohvalta ja sitä pääsee seuraamaan Festivon YouTube-kanavalta.

04.08.
2020

Monta kokkia takaa värikkään keitoksen

Fagotin vuorottelevana äänenjohtajana Helsingin kaupunginorkesterissa toimiva Mikko-Pekka Svala saapuu Rauma Festivon vieraaksi osana Helsinki Chamber Soloistsia. Kevään aikana hän on ehtinyt nauttia joustavammista harjoitusaikatauluista, lisääntyneestä ajasta perheen kanssa sekä kokkailusta ja myös vaimon loistavista aterioista.

02.08.
2020

Jameissa musiikki soljuu iloisen tanssillisen pomppuisena

Tänä vuonna Festivon taiteilijajoukko täydentyy kansanmusiikin taitajilla. Mukaan on kutsuttu Muuan-trio, jonka muodostavat Rauno Junkkari, Samuli Karjalainen ja Kirsi Vinkki. Yhdessä soittaminen rennossa tunnelmassa on tämän yhtyeen liima.  ”Olemme alunperin tavanneet irlantilaisen musiikin jamisoiton parissa Helsingissä.

30.07.
2020

Muusikko antaa musiikille äänen

Tämän kesän Festivossa nautitaan siitä koronakevään ja kesän jälkeen voimme kokoontua musiikin ääreen vähän vapaammin, vaikkakin turvallisuusseikat huomioiden. Lyömäsoittaja Xavi Castellón kohdalla kyseessä on iloinen jälleennäkeminen myös sen vuoksi, että hän saapuu Raumalle toistamiseen.

28.07.
2020

Missä mennään?

Rauma Festivon taiteellinen johtaja Jan Söderblom odottaa ensi viikkoa: “Kun moni asia nyt vaikuttaa epävarmalta, tuntuu hyvältä tietää, että saamme kohta viettää aikaa yhdessä Raumalla.

27.07.
2020

Carpe diem -päivänä iloitaan jälleennäkemisestä

Kevään ja kesän aikana ehtyneitä elävän musiikin varantoja pääsee täyttämään seitsemän konsertin annoksella Rauma Festivon perinteisenä Carpe diem -päivänä.

Hae lisää uutisia

Rauman Konserttiyhdistys ry
Käsityöläisentie 18 F 62
00750 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi