)
26.07.
2020

Kamarimusiikki on joukkuelaji

Helsinki Chamber Soloistsin ja Helsingin kaupungin orkesterin basisti Adrian Rigopulos saapuu Festivoon intoa puhkuen. Keikattoman kevään jälkeen hän iloinen päästessään taas soittamaan ja olemaan osa musiikillista yhdessäoloa. 

Adrian kiinnostui jo nuorena kontrabasson tummasta äänensävystä ja soittimen monipuolisista mahdollisuuksista eri musiikkigenrejen välillä. Adrian oli ensin kiinnostunut punkista ja bluegrass-musiikista, mutta kiinnostus klassista musiikkia kohtaan alkoi pian näiden jälkeen.

Esiintymisen Adrian ajattelee pitävän sisällään intuitiivisen ja tiedollisen puolen. Kappaleen opiskelu, tulkinta ja harjoittaminen vaatii aina paljon ajatustyötä ja päätösten tekoa, mutta myös vaistonvaraisuudella on suuri rooli.

“Muusikon työssäni saan olla osa erilaisia yhteisöjä ja kommunikaatioita, joka syntyy yhdessä musisoimisessa. Kamarimusiikki on sosiaalinen joukkuelaji. Rakastan sitä hetkeä, kun jollekin kappaleelle syntyy tulkinta kollektiivisesti. Se on aina jotain sellaista, mitä yksilönä ei tulisi löytäneeksi”, kuvailee Adrian ja jatkaa:

“Ylipäätään rakastan tehdä musiikkia. Koen olevani etuoikeutettu, kun saan olla tekemässä toteutuksia sekä uusista että klassikkoteoksista. Että saan tuoda oman osuuteni ja näkemykseni lopputulokseen. Itse asiassa juuri sen takia halusin muusikoksi alkuaan.”

Helsinki Chamber Soloists. Adrian Rigopulos nojaa kontrabassoonsa alarivissä oikealla.

Kevään aikana Adrianilla on vihdoin ollut aikaa myös muille mielenkiinnon kohteilleen. Soittamisen lisäksi Adrian nauttii purjehtimisesta, kokkaamisesta, lukemisesta ja tanssimisesta kanadalaisessa Toronto Morris Men -folk-tanssiryhmässä.

“Pitää myöntää, että olen myös nauttinut tästä keväästä. Minulla on aina miljoona asiaa ja projektia mielessä, joiden parissa haluaisin viettää aikaa ja nyt minulla on ollut mahdollisuus toteuttaa myös niitä. Nyt minut on pitänyt kiireisenä esimerkiksi pieni puinen purjeveneeni, joka vaatii aina aika paljon ylläpitoa ja korjausta”, Adrian kertoo.

Raumalta löytyy varmasti ihmisiä, jotka jakavat Adrianin rakkauden purjehtimiseen, mutta yhtä varmasti myös niitä, jotka odottavat jo pääsyä osaksi elävää konserttikokemusta.

“Vaikka olen pitänyt itseni kiireisenä, olen todella kaivannut soittamista yhdessä muiden kanssa. Se hetki, kun pääsee jakamaan musiikin kollegoiden ja yleisön kanssa tulee olemaan silkkaa iloa! On mahtavaa päästä soittamaan taas yleisölle, mikä on aika erilaista, jos vertaa sitä vaikka nauhoitustilanteeseen. On ainutlaatuista päästä tuntemaan kuulijoiden reaktiot juuri siinä esityshetkessä”, Adrian kertoo.

“Haluankin kiittää teitä kaikkia, jotka päätätte tulla konserttiin taas tauon jälkeen. Tulkaa avoimin mielin ja sydämin kohtaamaan meitä musiikin kautta”, hän toivottaa. 

Rauma Festivon päätöskonsertissa kuullaan perjantai-iltana Adrian Rigopuloksen sovitus Beethovenin 3. sinfoniasta, Eroicasta. Adrian on mukana myös yhdessä Carpe diem -päivän yllätyskonsertissa.

Helsinki Chamber Soloists 7.8.2020 klo 18 Fauni ja Ludwig, Poselli

« Takaisin

30.08.
2021

Rauma Festivon konsertit tavoittivat tuhansia – korona-altistuksia ei ainuttakaan

Elokuun ensimmäisellä viikolla järjestetyn kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon konserteissa ja muissa tapahtumissa vierailtiin yli 1500 kertaa. 20 livetapahtumasta striimattiin viisi konserttia. Lisäksi festivaalin sosiaalisen median kanaville tuotettiin erityisesti lapsiperheille suunnattu Vanhan Rauman kolopolku.

06.08.
2021

Rauma Festivon perjantain ja lauantain konsertit siirretään Rauma-saliin

Myöhään torstai-iltana Rauman kaupunki päätti määritellä Rauman Covid-19-epidemian suhteen leviämisalueeseen kuuluvaksi. Koska päätös on voimassa välittömästi, Rauma Festivon loppuviikon ohjelmaa säädetään entistä turvallisemmaksi yleisölle.  Perjantain konsertit Posellista ja Rauman taidemuseosta siirretään Rauma-saliin.

02.08.
2021

Rauma Festivon striimilipuilla ainutkertaisiin tunnelmiin

Rauma Festivo alkaa maanantaina 2.8. etkoilla Vanhassa Raumassa. Spärrin pihassa tavataan taiteilijoita ja kuullaan yllätysesitys Seitsemän kuolemansyntiä -oopperan esiintyjiltä. Festivaalin kaikki 20 konserttia toteutuvat, mutta Lounais-Suomen aluehallintaviraston perjantaina 30.7. asettaman määräyksen mukaisesti turvaväleihin kiinnitetään erityistä huomiota.

27.07.
2021

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen vieraaksi Rauma Festivon torikeskusteluun

Rauma Festivon järjestämän Festivon-torin vieraina tiistaina 3.8.2021 klo 16.30 Rauman kauppatorilla ovat tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen, Rauma Festivon taiteellinen johtaja Siljamari Heikinheimo sekä Rauman Teatterin taiteellinen johtaja Otto Kanerva. Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen osallistuu  keskusteluun klo 16.45 alkaen.

26.07.
2021

Onnellinen juuri nyt

Trumpetisti Thomas Bugnot on ollut koko kesän onnellisen kiireinen. Hän on viettänyt aikaa synnyinmaassaan Ranskassa, jossa hän on saanut soittaa useissa konserteissa.

25.07.
2021

Mullistusten vuosi on tuonut tasapainoa

Vuoden 2021 Rauma Festivon avaa ooppera Seitsemän kuolemansyntiä, jossa yhdistyvät Kurt Weillin suloiset sävelet ja Bertolt Brechtin sanansäilä sekä kabareenkatkuinen 1930-luku. Näyttämöteoksen pääosassa kuullaan poikkeuksellisen kauniista äänestään ja vangitsevasta lavasäteilystään ylistettyä sopraano Tuuli Takalaa.

22.07.
2021

Paineettomuus on välttämättömyys luovalle prosessille

Kuluneen vuoden aikana kontrabasisti Adrian Rigopulos on saanut kokea sen, miten suunnitellut konsertit ja harjoitukset häviävät kalenterista yksi toisensa jälkeen ja normaalisti kiireisellä muusikolla onkin yhtäkkiä käsissään aikaa. Rigopulos on osannut kuitenkin myös nauttia muuttuneesta tilanteesta.

19.07.
2021

Rauma Festivon Carpe diem -yllätyskonsertit palaavat pihoille

Rauma Festivon odotettu pääsymaksuttomien yllätyskonserttien päivä koetaan festivaaliviikon keskellä torstaina 5.8.2021. Vuonna 2012 ensimmäistä kertaa yleisöä hetkeen tarttumaan yllyttäneet minikonsertit palaavat Vanhan Rauman yksityispihoihin.

Hae lisää uutisia

Rauman Konserttiyhdistys ry
Käsityöläisentie 18 R 62
00750 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi