)
26.07.
2020

Kamarimusiikki on joukkuelaji

Helsinki Chamber Soloistsin ja Helsingin kaupungin orkesterin basisti Adrian Rigopulos saapuu Festivoon intoa puhkuen. Keikattoman kevään jälkeen hän iloinen päästessään taas soittamaan ja olemaan osa musiikillista yhdessäoloa. 

Adrian kiinnostui jo nuorena kontrabasson tummasta äänensävystä ja soittimen monipuolisista mahdollisuuksista eri musiikkigenrejen välillä. Adrian oli ensin kiinnostunut punkista ja bluegrass-musiikista, mutta kiinnostus klassista musiikkia kohtaan alkoi pian näiden jälkeen.

Esiintymisen Adrian ajattelee pitävän sisällään intuitiivisen ja tiedollisen puolen. Kappaleen opiskelu, tulkinta ja harjoittaminen vaatii aina paljon ajatustyötä ja päätösten tekoa, mutta myös vaistonvaraisuudella on suuri rooli.

“Muusikon työssäni saan olla osa erilaisia yhteisöjä ja kommunikaatioita, joka syntyy yhdessä musisoimisessa. Kamarimusiikki on sosiaalinen joukkuelaji. Rakastan sitä hetkeä, kun jollekin kappaleelle syntyy tulkinta kollektiivisesti. Se on aina jotain sellaista, mitä yksilönä ei tulisi löytäneeksi”, kuvailee Adrian ja jatkaa:

“Ylipäätään rakastan tehdä musiikkia. Koen olevani etuoikeutettu, kun saan olla tekemässä toteutuksia sekä uusista että klassikkoteoksista. Että saan tuoda oman osuuteni ja näkemykseni lopputulokseen. Itse asiassa juuri sen takia halusin muusikoksi alkuaan.”

Helsinki Chamber Soloists. Adrian Rigopulos nojaa kontrabassoonsa alarivissä oikealla.

Kevään aikana Adrianilla on vihdoin ollut aikaa myös muille mielenkiinnon kohteilleen. Soittamisen lisäksi Adrian nauttii purjehtimisesta, kokkaamisesta, lukemisesta ja tanssimisesta kanadalaisessa Toronto Morris Men -folk-tanssiryhmässä.

“Pitää myöntää, että olen myös nauttinut tästä keväästä. Minulla on aina miljoona asiaa ja projektia mielessä, joiden parissa haluaisin viettää aikaa ja nyt minulla on ollut mahdollisuus toteuttaa myös niitä. Nyt minut on pitänyt kiireisenä esimerkiksi pieni puinen purjeveneeni, joka vaatii aina aika paljon ylläpitoa ja korjausta”, Adrian kertoo.

Raumalta löytyy varmasti ihmisiä, jotka jakavat Adrianin rakkauden purjehtimiseen, mutta yhtä varmasti myös niitä, jotka odottavat jo pääsyä osaksi elävää konserttikokemusta.

“Vaikka olen pitänyt itseni kiireisenä, olen todella kaivannut soittamista yhdessä muiden kanssa. Se hetki, kun pääsee jakamaan musiikin kollegoiden ja yleisön kanssa tulee olemaan silkkaa iloa! On mahtavaa päästä soittamaan taas yleisölle, mikä on aika erilaista, jos vertaa sitä vaikka nauhoitustilanteeseen. On ainutlaatuista päästä tuntemaan kuulijoiden reaktiot juuri siinä esityshetkessä”, Adrian kertoo.

“Haluankin kiittää teitä kaikkia, jotka päätätte tulla konserttiin taas tauon jälkeen. Tulkaa avoimin mielin ja sydämin kohtaamaan meitä musiikin kautta”, hän toivottaa. 

Rauma Festivon päätöskonsertissa kuullaan perjantai-iltana Adrian Rigopuloksen sovitus Beethovenin 3. sinfoniasta, Eroicasta. Adrian on mukana myös yhdessä Carpe diem -päivän yllätyskonsertissa.

Helsinki Chamber Soloists 7.8.2020 klo 18 Fauni ja Ludwig, Poselli

« Takaisin

22.06.
2021

Musiikki auttaa hahmottamaan maailmaa

Käyrätorvisti Ville Hiilivirta on toiminut äänenjohtajatehtävissä useimmissa suomalaisissa orkestereissa sekä mm. Ruotsin Kuninkaallisissa Filharmonikoissa, Esa-Pekka Salosen kutsumana Lontoon Philharmonia-orkesterissa sekä Saksassa Baijerin ja Essenin valtionorkestereissa. Vuodesta 2010 on toiminut Helsingin kaupunginorkesterissa käyrätorviryhmän äänenjohtajana.

20.06.
2021

Harjoittelua ja reilusti unta

Näistä elementeistä on koostunut Atte Kilpeläisen kulunut vuosi. Elokuussa Festivon taiteilijakaartiin mukaan saapuva alttoviulisti saapuu Raumalle nyt toista kertaa. Edellinen Festivo-vierailu oli vuonna 2016.  Korona-aikana Kilpeläinen kertoo aikaa olleen kaikenlaiseen ajatustyöhön sekä myös nukkumiseen.

18.06.
2021

Yleisön kohtaaminen oli tunteellinen hetki

Yksi Festivon vuoden 2021 taitelijoista on Vuokko Hovatta. Hän rakastaa viettää aikaa ystäviensä kanssa – Syömme hyvin ja nautimme viinistä. Kesällä tietenkin ulkona.

16.06.
2021

Korona-aikana kollegiaalinen yhteys löytyi ruudun kautta

Elokuussa Festivo saa vieraakseen harpisti ja kuvataiteilija Laura Hynnisen. Porvoolaistaiteilijan projektit ovat poikkitaiteellisia kokonaisuuksia ja Rauman taidemuseolla koetaan perjantai-iltana konsertti, jossa hän yhdistää maalauksen ja musiikin.  Festivaalin konserttiohjelman elämännautinnoista Hynninen mainitsee itselleen tärkeimmäksi ystävyyden.

27.05.
2021

Lipunmyynti alkaa 29.5.

Kesä on ovella ja hihat heiluvat kun Rauma Festivon järjestelyt kiihtyvät kohti elokuuta. Lipunmyynti alkaa lauantaina 29.5.2021 klo 10 Lippu.fi-kanavilla hyvin pienillä määrillä, sillä konserttien turvallinen järjestäminen on Rauma Festivolle tänäkin kesänä ensisijaista.

25.04.
2021

Rauma Festivo kutsuu nauttimaan elämästä elokuussa

Viulisti, ohjaaja Siljamari Heikinheimo aloittaa kolmivuotisen kauden kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon taiteellisena johtajana vuonna 2021. Heikinheimon suunnittelema, 38. kertaa järjestettävä festivaali rakentuu teeman Kahdeksan elämännautintoa ja seitsemän kuolemansyntiä ympärille. Raumalla 3.–7.

22.04.
2021

Festivaalin ohjelma julkaistaan live-lähetyksessä

Rauma Festivon ohjelma julkaistaan Kulttuurikuppila Brummin olohuoneesta sunnuntaina 25.4. klo 15. Ohjelmaa esittelee myös sävelin ensimmäisen Festivo-editionsa suunnitellut Siljamari Heikinheimo ja eräs toinenkin kesän taiteilija saapuu paikalle.

10.12.
2020

Siljamari Heikinheimo on Rauma Festivon uusi taiteellinen johtaja

Viulisti, ohjaaja Siljamari Heikinheimo (s. 1985) aloittaa kolmivuotisen kauden kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon taiteellisena johtajana vuonna 2021. Radion sinfoniaorkesterista viulistista vapaaksi taiteilijaksi vuonna 2016 ryhtynyt Heikinheimo on toiminut muun muassa Tapiola Sinfonietan ja Lapin kamariorkesterin konserttimestarina.

Hae lisää uutisia

Rauman Konserttiyhdistys ry
Käsityöläisentie 18 R 62
00750 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi