)
26.07.
2020

Kamarimusiikki on joukkuelaji

Helsinki Chamber Soloistsin ja Helsingin kaupungin orkesterin basisti Adrian Rigopulos saapuu Festivoon intoa puhkuen. Keikattoman kevään jälkeen hän iloinen päästessään taas soittamaan ja olemaan osa musiikillista yhdessäoloa. 

Adrian kiinnostui jo nuorena kontrabasson tummasta äänensävystä ja soittimen monipuolisista mahdollisuuksista eri musiikkigenrejen välillä. Adrian oli ensin kiinnostunut punkista ja bluegrass-musiikista, mutta kiinnostus klassista musiikkia kohtaan alkoi pian näiden jälkeen.

Esiintymisen Adrian ajattelee pitävän sisällään intuitiivisen ja tiedollisen puolen. Kappaleen opiskelu, tulkinta ja harjoittaminen vaatii aina paljon ajatustyötä ja päätösten tekoa, mutta myös vaistonvaraisuudella on suuri rooli.

“Muusikon työssäni saan olla osa erilaisia yhteisöjä ja kommunikaatioita, joka syntyy yhdessä musisoimisessa. Kamarimusiikki on sosiaalinen joukkuelaji. Rakastan sitä hetkeä, kun jollekin kappaleelle syntyy tulkinta kollektiivisesti. Se on aina jotain sellaista, mitä yksilönä ei tulisi löytäneeksi”, kuvailee Adrian ja jatkaa:

“Ylipäätään rakastan tehdä musiikkia. Koen olevani etuoikeutettu, kun saan olla tekemässä toteutuksia sekä uusista että klassikkoteoksista. Että saan tuoda oman osuuteni ja näkemykseni lopputulokseen. Itse asiassa juuri sen takia halusin muusikoksi alkuaan.”

Helsinki Chamber Soloists. Adrian Rigopulos nojaa kontrabassoonsa alarivissä oikealla.

Kevään aikana Adrianilla on vihdoin ollut aikaa myös muille mielenkiinnon kohteilleen. Soittamisen lisäksi Adrian nauttii purjehtimisesta, kokkaamisesta, lukemisesta ja tanssimisesta kanadalaisessa Toronto Morris Men -folk-tanssiryhmässä.

“Pitää myöntää, että olen myös nauttinut tästä keväästä. Minulla on aina miljoona asiaa ja projektia mielessä, joiden parissa haluaisin viettää aikaa ja nyt minulla on ollut mahdollisuus toteuttaa myös niitä. Nyt minut on pitänyt kiireisenä esimerkiksi pieni puinen purjeveneeni, joka vaatii aina aika paljon ylläpitoa ja korjausta”, Adrian kertoo.

Raumalta löytyy varmasti ihmisiä, jotka jakavat Adrianin rakkauden purjehtimiseen, mutta yhtä varmasti myös niitä, jotka odottavat jo pääsyä osaksi elävää konserttikokemusta.

“Vaikka olen pitänyt itseni kiireisenä, olen todella kaivannut soittamista yhdessä muiden kanssa. Se hetki, kun pääsee jakamaan musiikin kollegoiden ja yleisön kanssa tulee olemaan silkkaa iloa! On mahtavaa päästä soittamaan taas yleisölle, mikä on aika erilaista, jos vertaa sitä vaikka nauhoitustilanteeseen. On ainutlaatuista päästä tuntemaan kuulijoiden reaktiot juuri siinä esityshetkessä”, Adrian kertoo.

“Haluankin kiittää teitä kaikkia, jotka päätätte tulla konserttiin taas tauon jälkeen. Tulkaa avoimin mielin ja sydämin kohtaamaan meitä musiikin kautta”, hän toivottaa. 

Rauma Festivon päätöskonsertissa kuullaan perjantai-iltana Adrian Rigopuloksen sovitus Beethovenin 3. sinfoniasta, Eroicasta. Adrian on mukana myös yhdessä Carpe diem -päivän yllätyskonsertissa.

Helsinki Chamber Soloists 7.8.2020 klo 18 Fauni ja Ludwig, Poselli

« Takaisin

10.12.
2020

Siljamari Heikinheimo on Rauma Festivon uusi taiteellinen johtaja

Viulisti, ohjaaja Siljamari Heikinheimo (s. 1985) aloittaa kolmivuotisen kauden kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon taiteellisena johtajana vuonna 2021. Radion sinfoniaorkesterista viulistista vapaaksi taiteilijaksi vuonna 2016 ryhtynyt Heikinheimo on toiminut muun muassa Tapiola Sinfonietan ja Lapin kamariorkesterin konserttimestarina.

11.08.
2020

Striimit Festivon konserteista katsottavissa 7.9. saakka

Tämän vuoden Festivon kaikki konsertit striimattiin yhteistyössä Kultuurikuppila Brummin kanssa. Äänentoistosta vastasi musiikin moniottelija Esko Grundström. Tallenteet ovat nyt nähtävissä Rauma Festivon YouTube-kanavalla 7.9. saakka. Kätevimmin linkit konsertteihin löydät Festivon nettisivuilta Striimit-otsikon alta.

04.08.
2020

Avajaiskonsertti loppuunmyyty

Keskiviikkona 5.8. alkavan Rauma Festivon avajaiskonsertti on myyty loppuun. Striimin ääreen voi kuitenkin liittyä kotisohvalta ja sitä pääsee seuraamaan Festivon YouTube-kanavalta.

04.08.
2020

Monta kokkia takaa värikkään keitoksen

Fagotin vuorottelevana äänenjohtajana Helsingin kaupunginorkesterissa toimiva Mikko-Pekka Svala saapuu Rauma Festivon vieraaksi osana Helsinki Chamber Soloistsia. Kevään aikana hän on ehtinyt nauttia joustavammista harjoitusaikatauluista, lisääntyneestä ajasta perheen kanssa sekä kokkailusta ja myös vaimon loistavista aterioista.

02.08.
2020

Jameissa musiikki soljuu iloisen tanssillisen pomppuisena

Tänä vuonna Festivon taiteilijajoukko täydentyy kansanmusiikin taitajilla. Mukaan on kutsuttu Muuan-trio, jonka muodostavat Rauno Junkkari, Samuli Karjalainen ja Kirsi Vinkki. Yhdessä soittaminen rennossa tunnelmassa on tämän yhtyeen liima.  ”Olemme alunperin tavanneet irlantilaisen musiikin jamisoiton parissa Helsingissä.

30.07.
2020

Muusikko antaa musiikille äänen

Tämän kesän Festivossa nautitaan siitä koronakevään ja kesän jälkeen voimme kokoontua musiikin ääreen vähän vapaammin, vaikkakin turvallisuusseikat huomioiden. Lyömäsoittaja Xavi Castellón kohdalla kyseessä on iloinen jälleennäkeminen myös sen vuoksi, että hän saapuu Raumalle toistamiseen.

28.07.
2020

Missä mennään?

Rauma Festivon taiteellinen johtaja Jan Söderblom odottaa ensi viikkoa: “Kun moni asia nyt vaikuttaa epävarmalta, tuntuu hyvältä tietää, että saamme kohta viettää aikaa yhdessä Raumalla.

27.07.
2020

Carpe diem -päivänä iloitaan jälleennäkemisestä

Kevään ja kesän aikana ehtyneitä elävän musiikin varantoja pääsee täyttämään seitsemän konsertin annoksella Rauma Festivon perinteisenä Carpe diem -päivänä.

Hae lisää uutisia

Rauman Konserttiyhdistys ry
Käsityöläisentie 18 F 62
00750 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi