Elokuussa Festivo saa vieraakseen harpisti ja kuvataiteilija Laura Hynnisen. Porvoolaistaiteilijan projektit ovat poikkitaiteellisia kokonaisuuksia ja Rauman taidemuseolla koetaan perjantai-iltana konsertti, jossa hän yhdistää maalauksen ja musiikin. 

Festivaalin konserttiohjelman elämännautinnoista Hynninen mainitsee itselleen tärkeimmäksi ystävyyden. Hän aloittaa jokaisen aamun tutkimalla ympäristöä rakkaan ystävänsä, nyt 10-vuotiaan Käpy-koiran kanssa. Kaikki muutkin vuoden teemaan valikoituneet nautinnot tuntuvat tärkeiltä paitsi yksi: haaveilu. Se ei Hynnisen sanojen mukaan sovi lainkaan hänen luonteelleen. Hän ennemmin tekee kuin unelmoi.

Pahetta kysyttäessä Hynnisen vastaus on selkeä. Se on juustonaksut.
– Niiden herkullisuus tosin ylittää terveyshaitat niin kevyesti, että luokittelisin nekin ehkä kuitenkin paheiden sijasta elämännautintojen puolelle, Hynninen huomauttaa.

Menneen koronavuoden aikana aina monessa mukana ollut Hynninen on tuntenut olonsa irralliseksi. Helpotusta tähän oloon on tuonut yhteys kollegoihin netin välityksellä.

– Ennen en olisi uskonut katselevani kamarimusiikkikonsertteja ruudulta, mutta tämä on todella tuonut elämään raikkaita tuulahduksia ja lohtua! Elämä on yllättävää, muutoksiin sisältyy mahdollisuus kulkea uusia polkuja, pohtii Hynninen. 
Hän ei usko, että elämä palaa samoihin uomiin kuin ennen koronaa.

Elokuun konsertteihin Hynninen kutsuu yleisöä saapumaan aistit ja sydän avoinna, jolloin voi löytää yhteyden toiseen ihmiseen:
– Nautinto voi olla hiljaista ja eleetöntä, häivähdys viestistä, ettei ole yksin.

Taide
Pe 6.8.2021 klo 19
Rauman Taidemuseo
Liput 30€ / 15€