)
16.06.
2021

Korona-aikana kollegiaalinen yhteys löytyi ruudun kautta

Elokuussa Festivo saa vieraakseen harpisti ja kuvataiteilija Laura Hynnisen. Porvoolaistaiteilijan projektit ovat poikkitaiteellisia kokonaisuuksia ja Rauman taidemuseolla koetaan perjantai-iltana konsertti, jossa hän yhdistää maalauksen ja musiikin. 

Festivaalin konserttiohjelman elämännautinnoista Hynninen mainitsee itselleen tärkeimmäksi ystävyyden. Hän aloittaa jokaisen aamun tutkimalla ympäristöä rakkaan ystävänsä, nyt 10-vuotiaan Käpy-koiran kanssa. Kaikki muutkin vuoden teemaan valikoituneet nautinnot tuntuvat tärkeiltä paitsi yksi: haaveilu. Se ei Hynnisen sanojen mukaan sovi lainkaan hänen luonteelleen. Hän ennemmin tekee kuin unelmoi.

Pahetta kysyttäessä Hynnisen vastaus on selkeä. Se on juustonaksut.
– Niiden herkullisuus tosin ylittää terveyshaitat niin kevyesti, että luokittelisin nekin ehkä kuitenkin paheiden sijasta elämännautintojen puolelle, Hynninen huomauttaa.

Menneen koronavuoden aikana aina monessa mukana ollut Hynninen on tuntenut olonsa irralliseksi. Helpotusta tähän oloon on tuonut yhteys kollegoihin netin välityksellä.

– Ennen en olisi uskonut katselevani kamarimusiikkikonsertteja ruudulta, mutta tämä on todella tuonut elämään raikkaita tuulahduksia ja lohtua! Elämä on yllättävää, muutoksiin sisältyy mahdollisuus kulkea uusia polkuja, pohtii Hynninen. 
Hän ei usko, että elämä palaa samoihin uomiin kuin ennen koronaa.

Elokuun konsertteihin Hynninen kutsuu yleisöä saapumaan aistit ja sydän avoinna, jolloin voi löytää yhteyden toiseen ihmiseen:
– Nautinto voi olla hiljaista ja eleetöntä, häivähdys viestistä, ettei ole yksin.

Taide
Pe 6.8.2021 klo 19
Rauman Taidemuseo
Liput 30€ / 15€

« Takaisin

25.07.
2021

Mullistusten vuosi on tuonut tasapainoa

Vuoden 2021 Rauma Festivon avaa ooppera Seitsemän kuolemansyntiä, jossa yhdistyvät Kurt Weillin suloiset sävelet ja Bertolt Brechtin sanansäilä sekä kabareenkatkuinen 1930-luku. Näyttämöteoksen pääosassa kuullaan poikkeuksellisen kauniista äänestään ja vangitsevasta lavasäteilystään ylistettyä sopraano Tuuli Takalaa.

22.07.
2021

Paineettomuus on välttämättömyys luovalle prosessille

Kuluneen vuoden aikana kontrabasisti Adrian Rigopulos on saanut kokea sen, miten suunnitellut konsertit ja harjoitukset häviävät kalenterista yksi toisensa jälkeen ja normaalisti kiireisellä muusikolla onkin yhtäkkiä käsissään aikaa. Rigopulos on osannut kuitenkin myös nauttia muuttuneesta tilanteesta.

19.07.
2021

Rauma Festivon Carpe diem -yllätyskonsertit palaavat pihoille

Rauma Festivon odotettu pääsymaksuttomien yllätyskonserttien päivä koetaan festivaaliviikon keskellä torstaina 5.8.2021. Vuonna 2012 ensimmäistä kertaa yleisöä hetkeen tarttumaan yllyttäneet minikonsertit palaavat Vanhan Rauman yksityispihoihin.

18.07.
2021

Anna Laaksolle spontaanius on elämän suola

Elokuussa Rauma Festivoon saapuva pianisti Anna Laakso toivoo, että jaksaisimme  muistaa pitkään oivallukset kuluneesta vuodesta. Lopulta hyvään elämään tarvitaan aika vähän aineksia, mutta sitäkin laadukkaampia. Laaksolle musiikki ja esiintyminen ovat juuri niitä.

16.07.
2021

Sellisti Lauri Kankkusen elämännautintojen juuret ovat Italiassa

Rauma Festivoon nyt toista kertaa saapuva sellisti Lauri Kankkunen odottaa hartaasti normaaleihin kuvioihin paluuta ja turvavälien poistumista . Muusikon työssä turvavälit vaikuttavat myös siihen, miten lähekkäin toisiaan muusikot voivat soittaa.

15.07.
2021

Vanhan Rauman kolopolulla tavataan pitsiin hurahtanut hämähäkki ja kurnuttava kuningas

Vanhan Rauman kolopolku on koko perheelle suunnattu kierros, jossa kartan avulla etsitään puhelimella skannattavia QR-koodeja. Koodien takaa paljastuu Vanhassa Raumassa asustavien erilaisten eläimien tervehdyksiä: lauluja, tansseja, runoja ja leikkejä.

08.07.
2021

Leikki on taidetta pienoiskoossa

Tanssitaitelija Auri Aholalla viime aikoina päällimmäisenä mielessä ovat olleet tärkeimmät elämän peruspalaset: perhe, luonto ja taide. Koreografioihinsa hän sitoo usein luontoteemoja ja myös saamelaiskulttuuria. Ahola asuu ja työskentelee Inarissa.

06.07.
2021

Taitelijuus on herkkä rohkeuslaji

Yli kolmessakymmenessä maassa ja sadalla albumilla esiintynyt muusikko-säveltäjä-tuottaja Jarmo Saari saapuu elokuussa Rauma Festivon vieraaksi. Omaleimaisesta tyylistään tunnettu kitaristi tunnetaan myös konsertteihin, elokuviin, televisioon, koreografioihin, teatteriin ja levyille luomastaan visuaalisesta sävellystyylistään.

Hae lisää uutisia

Rauman Konserttiyhdistys ry
Käsityöläisentie 18 R 62
00750 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi