)
18.06.
2021

Yleisön kohtaaminen oli tunteellinen hetki

Yksi Festivon vuoden 2021 taitelijoista on Vuokko Hovatta. Hän rakastaa viettää aikaa ystäviensä kanssa 
– Syömme hyvin ja nautimme viinistä. Kesällä tietenkin ulkona. Sielu saa ravintoa kun asioita voi jakaa ja olla samalla törkeän yltäkylläinen, sanoo Hovatta.

Tärkeä elämännautinto hänelle on myös taide. 
– Taide tarjoaa mahdollisuuden täyttymiseen ja muutokseen. Hyvän konsertin tai esityksen jälkeen tunnen muuttuneeni, heränneeni jonkin uuden äärelle, näen kirkkaammin, kertoo Hovatta.

Muusikkona ja näyttelijänä tunnetulla Hovatalla on onneksi töitä riittänyt myös kuluneena vuotena. Musiikin ja teatterin lisäksi äänikirjat ovat työllistäneet häntä jonkin verran. Tänä vuonna hän vastaanotti Storytelin suuren äänikirjapalkinnon Lasten- ja nuortenkirjallisuuskategoriassa. Säännöllisesti yhtyeensä kanssa Suomea kiertäneelle Hovatalla on ollut kuitenkin kova kaipuu live-keikoille.

– Olin kesäkuun alussa ensimmäisellä live-keikalla pitkään aikaan. Yleisön kohtaaminen oli tunteellinen hetki. Itketti ja nauratti yhtä aikaa. Ihmisyys, yhteys ja rakkaus suomen kieleen ja musiikkiin pysäytti. Miten merkityksellistä! Keikan jälkeen puhuin monen yleisössä olleen kanssa, koimme voimakasta yhteisyyttä, hän kuvailee.

Vastapainona työlle Hovatta huomannut levon merkityksen. 
– Lepo on tärkeää. Olen hyvin työkeskeinen, joten joudun välillä pakottamaan itseni vain olemaan. Olen oppinut arvostamaan mahdollisuuksiamme ajanviettoon puutarhassani ja veneellä, vieläkin enemmän kuin ennen. Pieniä tärkeitä hetkiä, jolloin tuntee olevansa turvassa, hän toteaa.

Samaa hetkeen tarttumista hän suosittelee myös Festivo-yleisölle:
– Nauti hetkestä, tule mukaan!

Vuokko Hovattaa kuullaan Rauma Festivossa kahdessa konsertissa: perjantain iltapäivässä, jossa ohjelmassa on L.Onervan tekstiin Pilvilinnat tehty melodraama sekä lauantaina festivaalin päätöskonsertissa, jossa hän esiintyy yhdessä trumpetisti Mikko “Gunu” Karjalaisen ja kitaristi Jarmo Saaren kanssa.

Haaveilu
Pe 6.8.2021 klo 14
Kulttuuritalo Poselli
Liput 30€ / 15€

Lepo
La 7.8.2021 klo 19
Kulttuurikuppila Brummi
Liput 30€ / 15€

« Takaisin

30.08.
2021

Rauma Festivon konsertit tavoittivat tuhansia – korona-altistuksia ei ainuttakaan

Elokuun ensimmäisellä viikolla järjestetyn kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon konserteissa ja muissa tapahtumissa vierailtiin yli 1500 kertaa. 20 livetapahtumasta striimattiin viisi konserttia. Lisäksi festivaalin sosiaalisen median kanaville tuotettiin erityisesti lapsiperheille suunnattu Vanhan Rauman kolopolku.

06.08.
2021

Rauma Festivon perjantain ja lauantain konsertit siirretään Rauma-saliin

Myöhään torstai-iltana Rauman kaupunki päätti määritellä Rauman Covid-19-epidemian suhteen leviämisalueeseen kuuluvaksi. Koska päätös on voimassa välittömästi, Rauma Festivon loppuviikon ohjelmaa säädetään entistä turvallisemmaksi yleisölle.  Perjantain konsertit Posellista ja Rauman taidemuseosta siirretään Rauma-saliin.

02.08.
2021

Rauma Festivon striimilipuilla ainutkertaisiin tunnelmiin

Rauma Festivo alkaa maanantaina 2.8. etkoilla Vanhassa Raumassa. Spärrin pihassa tavataan taiteilijoita ja kuullaan yllätysesitys Seitsemän kuolemansyntiä -oopperan esiintyjiltä. Festivaalin kaikki 20 konserttia toteutuvat, mutta Lounais-Suomen aluehallintaviraston perjantaina 30.7. asettaman määräyksen mukaisesti turvaväleihin kiinnitetään erityistä huomiota.

27.07.
2021

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen vieraaksi Rauma Festivon torikeskusteluun

Rauma Festivon järjestämän Festivon-torin vieraina tiistaina 3.8.2021 klo 16.30 Rauman kauppatorilla ovat tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen, Rauma Festivon taiteellinen johtaja Siljamari Heikinheimo sekä Rauman Teatterin taiteellinen johtaja Otto Kanerva. Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen osallistuu  keskusteluun klo 16.45 alkaen.

26.07.
2021

Onnellinen juuri nyt

Trumpetisti Thomas Bugnot on ollut koko kesän onnellisen kiireinen. Hän on viettänyt aikaa synnyinmaassaan Ranskassa, jossa hän on saanut soittaa useissa konserteissa.

25.07.
2021

Mullistusten vuosi on tuonut tasapainoa

Vuoden 2021 Rauma Festivon avaa ooppera Seitsemän kuolemansyntiä, jossa yhdistyvät Kurt Weillin suloiset sävelet ja Bertolt Brechtin sanansäilä sekä kabareenkatkuinen 1930-luku. Näyttämöteoksen pääosassa kuullaan poikkeuksellisen kauniista äänestään ja vangitsevasta lavasäteilystään ylistettyä sopraano Tuuli Takalaa.

22.07.
2021

Paineettomuus on välttämättömyys luovalle prosessille

Kuluneen vuoden aikana kontrabasisti Adrian Rigopulos on saanut kokea sen, miten suunnitellut konsertit ja harjoitukset häviävät kalenterista yksi toisensa jälkeen ja normaalisti kiireisellä muusikolla onkin yhtäkkiä käsissään aikaa. Rigopulos on osannut kuitenkin myös nauttia muuttuneesta tilanteesta.

19.07.
2021

Rauma Festivon Carpe diem -yllätyskonsertit palaavat pihoille

Rauma Festivon odotettu pääsymaksuttomien yllätyskonserttien päivä koetaan festivaaliviikon keskellä torstaina 5.8.2021. Vuonna 2012 ensimmäistä kertaa yleisöä hetkeen tarttumaan yllyttäneet minikonsertit palaavat Vanhan Rauman yksityispihoihin.

Hae lisää uutisia

Rauman Konserttiyhdistys ry
Käsityöläisentie 18 R 62
00750 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi