)
18.06.
2021

Yleisön kohtaaminen oli tunteellinen hetki

Yksi Festivon vuoden 2021 taitelijoista on Vuokko Hovatta. Hän rakastaa viettää aikaa ystäviensä kanssa 
– Syömme hyvin ja nautimme viinistä. Kesällä tietenkin ulkona. Sielu saa ravintoa kun asioita voi jakaa ja olla samalla törkeän yltäkylläinen, sanoo Hovatta.

Tärkeä elämännautinto hänelle on myös taide. 
– Taide tarjoaa mahdollisuuden täyttymiseen ja muutokseen. Hyvän konsertin tai esityksen jälkeen tunnen muuttuneeni, heränneeni jonkin uuden äärelle, näen kirkkaammin, kertoo Hovatta.

Muusikkona ja näyttelijänä tunnetulla Hovatalla on onneksi töitä riittänyt myös kuluneena vuotena. Musiikin ja teatterin lisäksi äänikirjat ovat työllistäneet häntä jonkin verran. Tänä vuonna hän vastaanotti Storytelin suuren äänikirjapalkinnon Lasten- ja nuortenkirjallisuuskategoriassa. Säännöllisesti yhtyeensä kanssa Suomea kiertäneelle Hovatalla on ollut kuitenkin kova kaipuu live-keikoille.

– Olin kesäkuun alussa ensimmäisellä live-keikalla pitkään aikaan. Yleisön kohtaaminen oli tunteellinen hetki. Itketti ja nauratti yhtä aikaa. Ihmisyys, yhteys ja rakkaus suomen kieleen ja musiikkiin pysäytti. Miten merkityksellistä! Keikan jälkeen puhuin monen yleisössä olleen kanssa, koimme voimakasta yhteisyyttä, hän kuvailee.

Vastapainona työlle Hovatta huomannut levon merkityksen. 
– Lepo on tärkeää. Olen hyvin työkeskeinen, joten joudun välillä pakottamaan itseni vain olemaan. Olen oppinut arvostamaan mahdollisuuksiamme ajanviettoon puutarhassani ja veneellä, vieläkin enemmän kuin ennen. Pieniä tärkeitä hetkiä, jolloin tuntee olevansa turvassa, hän toteaa.

Samaa hetkeen tarttumista hän suosittelee myös Festivo-yleisölle:
– Nauti hetkestä, tule mukaan!

Vuokko Hovattaa kuullaan Rauma Festivossa kahdessa konsertissa: perjantain iltapäivässä, jossa ohjelmassa on L.Onervan tekstiin Pilvilinnat tehty melodraama sekä lauantaina festivaalin päätöskonsertissa, jossa hän esiintyy yhdessä trumpetisti Mikko “Gunu” Karjalaisen ja kitaristi Jarmo Saaren kanssa.

Haaveilu
Pe 6.8.2021 klo 14
Kulttuuritalo Poselli
Liput 30€ / 15€

Lepo
La 7.8.2021 klo 19
Kulttuurikuppila Brummi
Liput 30€ / 15€

« Takaisin

25.07.
2021

Mullistusten vuosi on tuonut tasapainoa

Vuoden 2021 Rauma Festivon avaa ooppera Seitsemän kuolemansyntiä, jossa yhdistyvät Kurt Weillin suloiset sävelet ja Bertolt Brechtin sanansäilä sekä kabareenkatkuinen 1930-luku. Näyttämöteoksen pääosassa kuullaan poikkeuksellisen kauniista äänestään ja vangitsevasta lavasäteilystään ylistettyä sopraano Tuuli Takalaa.

22.07.
2021

Paineettomuus on välttämättömyys luovalle prosessille

Kuluneen vuoden aikana kontrabasisti Adrian Rigopulos on saanut kokea sen, miten suunnitellut konsertit ja harjoitukset häviävät kalenterista yksi toisensa jälkeen ja normaalisti kiireisellä muusikolla onkin yhtäkkiä käsissään aikaa. Rigopulos on osannut kuitenkin myös nauttia muuttuneesta tilanteesta.

19.07.
2021

Rauma Festivon Carpe diem -yllätyskonsertit palaavat pihoille

Rauma Festivon odotettu pääsymaksuttomien yllätyskonserttien päivä koetaan festivaaliviikon keskellä torstaina 5.8.2021. Vuonna 2012 ensimmäistä kertaa yleisöä hetkeen tarttumaan yllyttäneet minikonsertit palaavat Vanhan Rauman yksityispihoihin.

18.07.
2021

Anna Laaksolle spontaanius on elämän suola

Elokuussa Rauma Festivoon saapuva pianisti Anna Laakso toivoo, että jaksaisimme  muistaa pitkään oivallukset kuluneesta vuodesta. Lopulta hyvään elämään tarvitaan aika vähän aineksia, mutta sitäkin laadukkaampia. Laaksolle musiikki ja esiintyminen ovat juuri niitä.

16.07.
2021

Sellisti Lauri Kankkusen elämännautintojen juuret ovat Italiassa

Rauma Festivoon nyt toista kertaa saapuva sellisti Lauri Kankkunen odottaa hartaasti normaaleihin kuvioihin paluuta ja turvavälien poistumista . Muusikon työssä turvavälit vaikuttavat myös siihen, miten lähekkäin toisiaan muusikot voivat soittaa.

15.07.
2021

Vanhan Rauman kolopolulla tavataan pitsiin hurahtanut hämähäkki ja kurnuttava kuningas

Vanhan Rauman kolopolku on koko perheelle suunnattu kierros, jossa kartan avulla etsitään puhelimella skannattavia QR-koodeja. Koodien takaa paljastuu Vanhassa Raumassa asustavien erilaisten eläimien tervehdyksiä: lauluja, tansseja, runoja ja leikkejä.

08.07.
2021

Leikki on taidetta pienoiskoossa

Tanssitaitelija Auri Aholalla viime aikoina päällimmäisenä mielessä ovat olleet tärkeimmät elämän peruspalaset: perhe, luonto ja taide. Koreografioihinsa hän sitoo usein luontoteemoja ja myös saamelaiskulttuuria. Ahola asuu ja työskentelee Inarissa.

06.07.
2021

Taitelijuus on herkkä rohkeuslaji

Yli kolmessakymmenessä maassa ja sadalla albumilla esiintynyt muusikko-säveltäjä-tuottaja Jarmo Saari saapuu elokuussa Rauma Festivon vieraaksi. Omaleimaisesta tyylistään tunnettu kitaristi tunnetaan myös konsertteihin, elokuviin, televisioon, koreografioihin, teatteriin ja levyille luomastaan visuaalisesta sävellystyylistään.

Hae lisää uutisia

Rauman Konserttiyhdistys ry
Käsityöläisentie 18 R 62
00750 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi