Yksi Festivon vuoden 2021 taitelijoista on Vuokko Hovatta. Hän rakastaa viettää aikaa ystäviensä kanssa 
– Syömme hyvin ja nautimme viinistä. Kesällä tietenkin ulkona. Sielu saa ravintoa kun asioita voi jakaa ja olla samalla törkeän yltäkylläinen, sanoo Hovatta.

Tärkeä elämännautinto hänelle on myös taide. 
– Taide tarjoaa mahdollisuuden täyttymiseen ja muutokseen. Hyvän konsertin tai esityksen jälkeen tunnen muuttuneeni, heränneeni jonkin uuden äärelle, näen kirkkaammin, kertoo Hovatta.

Muusikkona ja näyttelijänä tunnetulla Hovatalla on onneksi töitä riittänyt myös kuluneena vuotena. Musiikin ja teatterin lisäksi äänikirjat ovat työllistäneet häntä jonkin verran. Tänä vuonna hän vastaanotti Storytelin suuren äänikirjapalkinnon Lasten- ja nuortenkirjallisuuskategoriassa. Säännöllisesti yhtyeensä kanssa Suomea kiertäneelle Hovatalla on ollut kuitenkin kova kaipuu live-keikoille.

– Olin kesäkuun alussa ensimmäisellä live-keikalla pitkään aikaan. Yleisön kohtaaminen oli tunteellinen hetki. Itketti ja nauratti yhtä aikaa. Ihmisyys, yhteys ja rakkaus suomen kieleen ja musiikkiin pysäytti. Miten merkityksellistä! Keikan jälkeen puhuin monen yleisössä olleen kanssa, koimme voimakasta yhteisyyttä, hän kuvailee.

Vastapainona työlle Hovatta huomannut levon merkityksen. 
– Lepo on tärkeää. Olen hyvin työkeskeinen, joten joudun välillä pakottamaan itseni vain olemaan. Olen oppinut arvostamaan mahdollisuuksiamme ajanviettoon puutarhassani ja veneellä, vieläkin enemmän kuin ennen. Pieniä tärkeitä hetkiä, jolloin tuntee olevansa turvassa, hän toteaa.

Samaa hetkeen tarttumista hän suosittelee myös Festivo-yleisölle:
– Nauti hetkestä, tule mukaan!

Vuokko Hovattaa kuullaan Rauma Festivossa kahdessa konsertissa: perjantain iltapäivässä, jossa ohjelmassa on L.Onervan tekstiin Pilvilinnat tehty melodraama sekä lauantaina festivaalin päätöskonsertissa, jossa hän esiintyy yhdessä trumpetisti Mikko ”Gunu” Karjalaisen ja kitaristi Jarmo Saaren kanssa.

Haaveilu
Pe 6.8.2021 klo 14
Kulttuuritalo Poselli
Liput 30€ / 15€

Lepo
La 7.8.2021 klo 19
Kulttuurikuppila Brummi
Liput 30€ / 15€