)
20.06.
2021

Harjoittelua ja reilusti unta

Näistä elementeistä on koostunut Atte Kilpeläisen kulunut vuosi. Elokuussa Festivon taiteilijakaartiin mukaan saapuva alttoviulisti saapuu Raumalle nyt toista kertaa. Edellinen Festivo-vierailu oli vuonna 2016. 

Korona-aikana Kilpeläinen kertoo aikaa olleen kaikenlaiseen ajatustyöhön sekä myös nukkumiseen.
– Erityisesti koronan alkuvaiheessa löytyi aivan uusi vaihde uneen! Aikataulu oli yhtäkkiä niin väljä, että nukuin kun nukutti. Suosittelen!, hän innostuu.

Oheisessa kuvassa Kilpeläinen harjoittaa tätä yhtä lempitekemistään vuonna 2017 Akureyrin camping-alueella Islannissa. Tilanteen on ikuistanut viulisti Ari Þór Vilhjálmsson, joka on tulossa myös Raumalle myös Helsinki Chamber Soloistsien kanssa. 

Elokuun konserteissa kuultavista elämännautinnoista Kilpeläinen kokee erityisesti omakseen käsillä tekemisen.
– Käsillä tekeminen on yllättävän tyydyttävää hommaa. Kesäpaikkamme ja uusi kämppäkin tarjonnut kivoja mahiksia nikkaroida pikku juttuja. Viehätys arvatenkin kumpuaa siitä, että monet projektit saa selkeästi vietyä loppuun. Oma soittoduuni onkin sitten yks loppuelämän kestävä työmaa, kertoo Kilpeläinen.

Meta4-kvartetinkin riveistä tuttu muusikko on helpottunut, että pääsee vihdoin soittamaan taas elävälle yleisölle. Kilpeläinen myöntää, että viimeisen vuoden aikana yleistyneet striimaukset eivät ole häntä varten ja hän jättää ne mielellään heille, jotka ne taitavat häntä paremmin. Kuukaudet ovat kuluneet treenatessa, minkä hän toivoo kantavan hedelmää nyt, kun pääsee taas keikoille. Yleisölle Kilpeläinen lähettää lämpimiä terveisiä:

– Jos vähääkään on ollut ikävä keikoille, niin nyt kandee tulla kuulolle. Meilläkin on ollut ikävä teitä!

Rauma Festivossa Kilpeläistä kuullaan keskiviikon iltakonsertissa ”Liike”, jossa Kilpeläinen ja tanssija Auri Ahola tulkitsevat Nico Muhlyn rytmiä ja hiljaisuutta räjähtelevät etydit liikkeen ja äänen vuoropuheluksi. 

Liike
Ke 4.8. klo 19
Rauma-sali
Liput 40€ / 25€

« Takaisin

25.07.
2021

Mullistusten vuosi on tuonut tasapainoa

Vuoden 2021 Rauma Festivon avaa ooppera Seitsemän kuolemansyntiä, jossa yhdistyvät Kurt Weillin suloiset sävelet ja Bertolt Brechtin sanansäilä sekä kabareenkatkuinen 1930-luku. Näyttämöteoksen pääosassa kuullaan poikkeuksellisen kauniista äänestään ja vangitsevasta lavasäteilystään ylistettyä sopraano Tuuli Takalaa.

22.07.
2021

Paineettomuus on välttämättömyys luovalle prosessille

Kuluneen vuoden aikana kontrabasisti Adrian Rigopulos on saanut kokea sen, miten suunnitellut konsertit ja harjoitukset häviävät kalenterista yksi toisensa jälkeen ja normaalisti kiireisellä muusikolla onkin yhtäkkiä käsissään aikaa. Rigopulos on osannut kuitenkin myös nauttia muuttuneesta tilanteesta.

19.07.
2021

Rauma Festivon Carpe diem -yllätyskonsertit palaavat pihoille

Rauma Festivon odotettu pääsymaksuttomien yllätyskonserttien päivä koetaan festivaaliviikon keskellä torstaina 5.8.2021. Vuonna 2012 ensimmäistä kertaa yleisöä hetkeen tarttumaan yllyttäneet minikonsertit palaavat Vanhan Rauman yksityispihoihin.

18.07.
2021

Anna Laaksolle spontaanius on elämän suola

Elokuussa Rauma Festivoon saapuva pianisti Anna Laakso toivoo, että jaksaisimme  muistaa pitkään oivallukset kuluneesta vuodesta. Lopulta hyvään elämään tarvitaan aika vähän aineksia, mutta sitäkin laadukkaampia. Laaksolle musiikki ja esiintyminen ovat juuri niitä.

16.07.
2021

Sellisti Lauri Kankkusen elämännautintojen juuret ovat Italiassa

Rauma Festivoon nyt toista kertaa saapuva sellisti Lauri Kankkunen odottaa hartaasti normaaleihin kuvioihin paluuta ja turvavälien poistumista . Muusikon työssä turvavälit vaikuttavat myös siihen, miten lähekkäin toisiaan muusikot voivat soittaa.

15.07.
2021

Vanhan Rauman kolopolulla tavataan pitsiin hurahtanut hämähäkki ja kurnuttava kuningas

Vanhan Rauman kolopolku on koko perheelle suunnattu kierros, jossa kartan avulla etsitään puhelimella skannattavia QR-koodeja. Koodien takaa paljastuu Vanhassa Raumassa asustavien erilaisten eläimien tervehdyksiä: lauluja, tansseja, runoja ja leikkejä.

08.07.
2021

Leikki on taidetta pienoiskoossa

Tanssitaitelija Auri Aholalla viime aikoina päällimmäisenä mielessä ovat olleet tärkeimmät elämän peruspalaset: perhe, luonto ja taide. Koreografioihinsa hän sitoo usein luontoteemoja ja myös saamelaiskulttuuria. Ahola asuu ja työskentelee Inarissa.

06.07.
2021

Taitelijuus on herkkä rohkeuslaji

Yli kolmessakymmenessä maassa ja sadalla albumilla esiintynyt muusikko-säveltäjä-tuottaja Jarmo Saari saapuu elokuussa Rauma Festivon vieraaksi. Omaleimaisesta tyylistään tunnettu kitaristi tunnetaan myös konsertteihin, elokuviin, televisioon, koreografioihin, teatteriin ja levyille luomastaan visuaalisesta sävellystyylistään.

Hae lisää uutisia

Rauman Konserttiyhdistys ry
Käsityöläisentie 18 R 62
00750 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi