Näistä elementeistä on koostunut Atte Kilpeläisen kulunut vuosi. Elokuussa Festivon taiteilijakaartiin mukaan saapuva alttoviulisti saapuu Raumalle nyt toista kertaa. Edellinen Festivo-vierailu oli vuonna 2016. 

Korona-aikana Kilpeläinen kertoo aikaa olleen kaikenlaiseen ajatustyöhön sekä myös nukkumiseen.
– Erityisesti koronan alkuvaiheessa löytyi aivan uusi vaihde uneen! Aikataulu oli yhtäkkiä niin väljä, että nukuin kun nukutti. Suosittelen!, hän innostuu.

Oheisessa kuvassa Kilpeläinen harjoittaa tätä yhtä lempitekemistään vuonna 2017 Akureyrin camping-alueella Islannissa. Tilanteen on ikuistanut viulisti Ari Þór Vilhjálmsson, joka on tulossa myös Raumalle myös Helsinki Chamber Soloistsien kanssa. 

Elokuun konserteissa kuultavista elämännautinnoista Kilpeläinen kokee erityisesti omakseen käsillä tekemisen.
– Käsillä tekeminen on yllättävän tyydyttävää hommaa. Kesäpaikkamme ja uusi kämppäkin tarjonnut kivoja mahiksia nikkaroida pikku juttuja. Viehätys arvatenkin kumpuaa siitä, että monet projektit saa selkeästi vietyä loppuun. Oma soittoduuni onkin sitten yks loppuelämän kestävä työmaa, kertoo Kilpeläinen.

Meta4-kvartetinkin riveistä tuttu muusikko on helpottunut, että pääsee vihdoin soittamaan taas elävälle yleisölle. Kilpeläinen myöntää, että viimeisen vuoden aikana yleistyneet striimaukset eivät ole häntä varten ja hän jättää ne mielellään heille, jotka ne taitavat häntä paremmin. Kuukaudet ovat kuluneet treenatessa, minkä hän toivoo kantavan hedelmää nyt, kun pääsee taas keikoille. Yleisölle Kilpeläinen lähettää lämpimiä terveisiä:

– Jos vähääkään on ollut ikävä keikoille, niin nyt kandee tulla kuulolle. Meilläkin on ollut ikävä teitä!

Rauma Festivossa Kilpeläistä kuullaan keskiviikon iltakonsertissa ”Liike”, jossa Kilpeläinen ja tanssija Auri Ahola tulkitsevat Nico Muhlyn rytmiä ja hiljaisuutta räjähtelevät etydit liikkeen ja äänen vuoropuheluksi. 

Liike
Ke 4.8. klo 19
Rauma-sali
Liput 40€ / 25€