)
20.06.
2021

Harjoittelua ja reilusti unta

Näistä elementeistä on koostunut Atte Kilpeläisen kulunut vuosi. Elokuussa Festivon taiteilijakaartiin mukaan saapuva alttoviulisti saapuu Raumalle nyt toista kertaa. Edellinen Festivo-vierailu oli vuonna 2016. 

Korona-aikana Kilpeläinen kertoo aikaa olleen kaikenlaiseen ajatustyöhön sekä myös nukkumiseen.
– Erityisesti koronan alkuvaiheessa löytyi aivan uusi vaihde uneen! Aikataulu oli yhtäkkiä niin väljä, että nukuin kun nukutti. Suosittelen!, hän innostuu.

Oheisessa kuvassa Kilpeläinen harjoittaa tätä yhtä lempitekemistään vuonna 2017 Akureyrin camping-alueella Islannissa. Tilanteen on ikuistanut viulisti Ari Þór Vilhjálmsson, joka on tulossa myös Raumalle myös Helsinki Chamber Soloistsien kanssa. 

Elokuun konserteissa kuultavista elämännautinnoista Kilpeläinen kokee erityisesti omakseen käsillä tekemisen.
– Käsillä tekeminen on yllättävän tyydyttävää hommaa. Kesäpaikkamme ja uusi kämppäkin tarjonnut kivoja mahiksia nikkaroida pikku juttuja. Viehätys arvatenkin kumpuaa siitä, että monet projektit saa selkeästi vietyä loppuun. Oma soittoduuni onkin sitten yks loppuelämän kestävä työmaa, kertoo Kilpeläinen.

Meta4-kvartetinkin riveistä tuttu muusikko on helpottunut, että pääsee vihdoin soittamaan taas elävälle yleisölle. Kilpeläinen myöntää, että viimeisen vuoden aikana yleistyneet striimaukset eivät ole häntä varten ja hän jättää ne mielellään heille, jotka ne taitavat häntä paremmin. Kuukaudet ovat kuluneet treenatessa, minkä hän toivoo kantavan hedelmää nyt, kun pääsee taas keikoille. Yleisölle Kilpeläinen lähettää lämpimiä terveisiä:

– Jos vähääkään on ollut ikävä keikoille, niin nyt kandee tulla kuulolle. Meilläkin on ollut ikävä teitä!

Rauma Festivossa Kilpeläistä kuullaan keskiviikon iltakonsertissa ”Liike”, jossa Kilpeläinen ja tanssija Auri Ahola tulkitsevat Nico Muhlyn rytmiä ja hiljaisuutta räjähtelevät etydit liikkeen ja äänen vuoropuheluksi. 

Liike
Ke 4.8. klo 19
Rauma-sali
Liput 40€ / 25€

« Takaisin

30.08.
2021

Rauma Festivon konsertit tavoittivat tuhansia – korona-altistuksia ei ainuttakaan

Elokuun ensimmäisellä viikolla järjestetyn kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon konserteissa ja muissa tapahtumissa vierailtiin yli 1500 kertaa. 20 livetapahtumasta striimattiin viisi konserttia. Lisäksi festivaalin sosiaalisen median kanaville tuotettiin erityisesti lapsiperheille suunnattu Vanhan Rauman kolopolku.

06.08.
2021

Rauma Festivon perjantain ja lauantain konsertit siirretään Rauma-saliin

Myöhään torstai-iltana Rauman kaupunki päätti määritellä Rauman Covid-19-epidemian suhteen leviämisalueeseen kuuluvaksi. Koska päätös on voimassa välittömästi, Rauma Festivon loppuviikon ohjelmaa säädetään entistä turvallisemmaksi yleisölle.  Perjantain konsertit Posellista ja Rauman taidemuseosta siirretään Rauma-saliin.

02.08.
2021

Rauma Festivon striimilipuilla ainutkertaisiin tunnelmiin

Rauma Festivo alkaa maanantaina 2.8. etkoilla Vanhassa Raumassa. Spärrin pihassa tavataan taiteilijoita ja kuullaan yllätysesitys Seitsemän kuolemansyntiä -oopperan esiintyjiltä. Festivaalin kaikki 20 konserttia toteutuvat, mutta Lounais-Suomen aluehallintaviraston perjantaina 30.7. asettaman määräyksen mukaisesti turvaväleihin kiinnitetään erityistä huomiota.

27.07.
2021

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen vieraaksi Rauma Festivon torikeskusteluun

Rauma Festivon järjestämän Festivon-torin vieraina tiistaina 3.8.2021 klo 16.30 Rauman kauppatorilla ovat tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen, Rauma Festivon taiteellinen johtaja Siljamari Heikinheimo sekä Rauman Teatterin taiteellinen johtaja Otto Kanerva. Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen osallistuu  keskusteluun klo 16.45 alkaen.

26.07.
2021

Onnellinen juuri nyt

Trumpetisti Thomas Bugnot on ollut koko kesän onnellisen kiireinen. Hän on viettänyt aikaa synnyinmaassaan Ranskassa, jossa hän on saanut soittaa useissa konserteissa.

25.07.
2021

Mullistusten vuosi on tuonut tasapainoa

Vuoden 2021 Rauma Festivon avaa ooppera Seitsemän kuolemansyntiä, jossa yhdistyvät Kurt Weillin suloiset sävelet ja Bertolt Brechtin sanansäilä sekä kabareenkatkuinen 1930-luku. Näyttämöteoksen pääosassa kuullaan poikkeuksellisen kauniista äänestään ja vangitsevasta lavasäteilystään ylistettyä sopraano Tuuli Takalaa.

22.07.
2021

Paineettomuus on välttämättömyys luovalle prosessille

Kuluneen vuoden aikana kontrabasisti Adrian Rigopulos on saanut kokea sen, miten suunnitellut konsertit ja harjoitukset häviävät kalenterista yksi toisensa jälkeen ja normaalisti kiireisellä muusikolla onkin yhtäkkiä käsissään aikaa. Rigopulos on osannut kuitenkin myös nauttia muuttuneesta tilanteesta.

19.07.
2021

Rauma Festivon Carpe diem -yllätyskonsertit palaavat pihoille

Rauma Festivon odotettu pääsymaksuttomien yllätyskonserttien päivä koetaan festivaaliviikon keskellä torstaina 5.8.2021. Vuonna 2012 ensimmäistä kertaa yleisöä hetkeen tarttumaan yllyttäneet minikonsertit palaavat Vanhan Rauman yksityispihoihin.

Hae lisää uutisia

Rauman Konserttiyhdistys ry
Käsityöläisentie 18 R 62
00750 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi