Käyrätorvisti Ville Hiilivirta on toiminut äänenjohtajatehtävissä useimmissa suomalaisissa orkestereissa sekä mm. Ruotsin Kuninkaallisissa Filharmonikoissa, Esa-Pekka Salosen kutsumana Lontoon Philharmonia-orkesterissa sekä Saksassa Baijerin ja Essenin valtionorkestereissa. Vuodesta 2010 on toiminut Helsingin kaupunginorkesterissa käyrätorviryhmän äänenjohtajana. Kuluneena vuotena hänellä on ollut aikaa normaalia enemmän aikaa omalle treenaamiselle.

– Sulkujen aikana oli pitkästä aikaa mahdollisuus keskittyä oman soittimen perusasioiden harjoittelemiseen sekä uusien taitojen opetteluun. Toivottavasti se myös kuuluu! hymilee Hiilivirta.

Festivon teema johdattelee tänä vuonna nauttimaan elämästä. Hiilivirralle yksi tärkeimmistä nautinnoista on ruoka. Hän nauttii kokkaamisesta ja korona-aika on tarjonnut aikaa myös entistä enemmän tälle rakkaalle harrastukselle. Varmuuden vuoksi hän on kuitenkin varmistanut, että esiintymisvaatteet mahtuvatt päälle edelleen lisääntyneestä ruoanlaitosta huolimatta, nyt kun keikkoja alkaa taas olla. 

Toinen Hiilivirralle tärkeä elämännautinto on taide.

– Minulle taiteista kaikkein läheisin on musiikki. Se auttaa hahmottamaan maailmasta sellaisia asioita, joille ei ole sanoja. Siksi se myös yhdistää ihmisiä, kertoo Hiilivirta.

Festivoon nyt toista kertaa saapuva Hiilivirta on helpottunut, että vihdoin on taas kulttuurin ja tapahtumien aika. Toive iloisesta jälleennäkemisestä Raumalla kiteytyy Hiilivirran tervehdykseen festivaaliyleisölle:

– Tervetuloa! Olen kaivannut teitä aivan äärettömän paljon. Koetaan musiikki yhdessä!

Ville Hiilivirtaa osana Helsinki Chamber Soloistsia voit kuulla festivaalitiistaina Rauma-salissa kuultavassa Kurt Weillin Seitsemän kuolemansyntiä sekä Eurajoen kirkossa torstai-illan Ystävyys-konsertissa.

Seitsemän kuolemansyntiä
Ti 3.8. klo 19
Rauma-sali
Liput 49€ / 34€

Ystävyys
To 5.8. klo 19
Eurajoen kirkko
Liput 25€ / 15€