)
08.06.
2015

Laulukilpailujen huiput samalla lavalla

Tiina-Maija Koskela 004Rauma Festivossa on mahdollisuus päästä kuulemaan suomalaisten laulajien tämänhetkisiä huippuja, kun lavalle nousee kolme Lappeenrannan laulukilpailun voittajaa: sopraanot Tiina-Maija Koskela ja Kaisa Ranta sekä baritoni Aarne Pelkonen.

Laulajan uransa kanssa huikeassa nousukiidossa oleva Aarne Pelkonen voitti vastikään Sibelius-laulukilpailun. Suuren yleisön tietoisuuteen hän tuli Lappeenrannan laulukilpailun myötä vuonna 2013.Aarne Pelkonen 14-12-16_385_iso Sopraano Tiina-Maija Koskela saavutti voittonsa Lappeenrannassa puolestaan vuonna 2008. Lisäksi intensiivisiä musiikillisia kaaria äänellään luova Koskela osallistui voitokkaasti Lauritz Melchior -kilpailuun vuonna 2014. Nämä molemmat nuoren polven laulajat rakentavat nyt kansainvälistä oopperauraa. Koskela teki menestyksekkään Saksan debyyttinsä viime perjantaina 6.6.2015 Wagnerin Lohengrinin Elsana Theather Pforheimissa. Pelkonen taas on kiinnitetty tulevaksi syksyksi Oldenburgin kaupungin oopperan solistikuntaan.

 

Sopraano Kaisa Ranta, joka nousi valtakunnalliseen tietoisuuteen niinikään voitettuaan ensimmäisen palkinnon Lappeenrannan valtakunnallisessa laulukilpailussa vuonna 2006. Ranta Suomen Kansallisoopperassa debytoi samana vuonna ja on vieraillut siellä säännöllisesti. Kaudella 2014–15 Ranta lauloi menestyksekkäästi naispääroolin Leoš Janáčekin oopperassa Ovela kettu.Kaisa Ranta 3.

Festivossa heitä voi kuulla upeassa Sibelius-konsertissa torstaina 6.8. Eurajoella, Kustaa Aadolfin kirkossa. Kaikki heistä esiintyy myös muissa Festivo-viikon konserteissa. Katso tarkempi viikon konserttiohjelma tästä.

« Takaisin

25.07.
2021

Mullistusten vuosi on tuonut tasapainoa

Vuoden 2021 Rauma Festivon avaa ooppera Seitsemän kuolemansyntiä, jossa yhdistyvät Kurt Weillin suloiset sävelet ja Bertolt Brechtin sanansäilä sekä kabareenkatkuinen 1930-luku. Näyttämöteoksen pääosassa kuullaan poikkeuksellisen kauniista äänestään ja vangitsevasta lavasäteilystään ylistettyä sopraano Tuuli Takalaa.

22.07.
2021

Paineettomuus on välttämättömyys luovalle prosessille

Kuluneen vuoden aikana kontrabasisti Adrian Rigopulos on saanut kokea sen, miten suunnitellut konsertit ja harjoitukset häviävät kalenterista yksi toisensa jälkeen ja normaalisti kiireisellä muusikolla onkin yhtäkkiä käsissään aikaa. Rigopulos on osannut kuitenkin myös nauttia muuttuneesta tilanteesta.

19.07.
2021

Rauma Festivon Carpe diem -yllätyskonsertit palaavat pihoille

Rauma Festivon odotettu pääsymaksuttomien yllätyskonserttien päivä koetaan festivaaliviikon keskellä torstaina 5.8.2021. Vuonna 2012 ensimmäistä kertaa yleisöä hetkeen tarttumaan yllyttäneet minikonsertit palaavat Vanhan Rauman yksityispihoihin.

18.07.
2021

Anna Laaksolle spontaanius on elämän suola

Elokuussa Rauma Festivoon saapuva pianisti Anna Laakso toivoo, että jaksaisimme  muistaa pitkään oivallukset kuluneesta vuodesta. Lopulta hyvään elämään tarvitaan aika vähän aineksia, mutta sitäkin laadukkaampia. Laaksolle musiikki ja esiintyminen ovat juuri niitä.

16.07.
2021

Sellisti Lauri Kankkusen elämännautintojen juuret ovat Italiassa

Rauma Festivoon nyt toista kertaa saapuva sellisti Lauri Kankkunen odottaa hartaasti normaaleihin kuvioihin paluuta ja turvavälien poistumista . Muusikon työssä turvavälit vaikuttavat myös siihen, miten lähekkäin toisiaan muusikot voivat soittaa.

15.07.
2021

Vanhan Rauman kolopolulla tavataan pitsiin hurahtanut hämähäkki ja kurnuttava kuningas

Vanhan Rauman kolopolku on koko perheelle suunnattu kierros, jossa kartan avulla etsitään puhelimella skannattavia QR-koodeja. Koodien takaa paljastuu Vanhassa Raumassa asustavien erilaisten eläimien tervehdyksiä: lauluja, tansseja, runoja ja leikkejä.

08.07.
2021

Leikki on taidetta pienoiskoossa

Tanssitaitelija Auri Aholalla viime aikoina päällimmäisenä mielessä ovat olleet tärkeimmät elämän peruspalaset: perhe, luonto ja taide. Koreografioihinsa hän sitoo usein luontoteemoja ja myös saamelaiskulttuuria. Ahola asuu ja työskentelee Inarissa.

06.07.
2021

Taitelijuus on herkkä rohkeuslaji

Yli kolmessakymmenessä maassa ja sadalla albumilla esiintynyt muusikko-säveltäjä-tuottaja Jarmo Saari saapuu elokuussa Rauma Festivon vieraaksi. Omaleimaisesta tyylistään tunnettu kitaristi tunnetaan myös konsertteihin, elokuviin, televisioon, koreografioihin, teatteriin ja levyille luomastaan visuaalisesta sävellystyylistään.

Hae lisää uutisia

Rauman Konserttiyhdistys ry
Käsityöläisentie 18 R 62
00750 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi