)
22.06.
2015

Laura Alajääski ja Mika Kares samalla lavalla vuosien jälkeen

Festivaaliviikko huipentuu kahden paikallistaustaisen suureen suosioon nousseen artistin kohtaamiseen. Rauma Festivon taiteellinen johtaja, basso Mika Kares ja näytteljiä, laulaja Laura Alajääski nousevat Rauma-salin lavalle konsertissa Lauantai-illan toivotut. Jo nuoruudessa yhteistyötä tehnyt kaksikko on innoissaan yhteisesiintymisestä. Konserttikokonaisuudessa Alajääski vastaa musikaalisävelmistä Kareksen keskittyessä rakastetuimpiin Merikannon ja Kuulan lauluihin.

– On hienoa palata Lauran kanssa samalle lavalle yli 15 vuoden jälkeen. Silloin esiinnyimme yhdessä The Sound of Music -musikaalissa Luvian Tasalassa. Olen suurella ilolla ja ylpeydellä seurannut Lauran määrätietoista työtä ja menestystä, muistelee Mika Kares.

Laura Alajääski2Urallaan nämä artistit ovat molemmat uuden edessä. Äitiyslomaansa päättelevä Alajääski aloittaa syksyllä kiinnitettynä näyttelijänä Helsingin kaupunginteatterissa. Kares taas on allekirjoittanut sopimukset Wienin valtionoopperan ja Lontoon Covent Gardenin kanssa.

– Pääsy näihin taloihin tuntuu upealta! Samalla se tekee nöyräksi. Se tuo mieleen koko matkan: tuhannet tunnit harjoittelua, sadat esitykset, kymmenet tehdyt roolit sekä onnistumiset ja vastoinkäymiset. Erityisen hienoa on esiintyä Lontoossa juuri Taikahuilun ylipappi Sarastron roolissa, joka on ollut tärkeä osa uraani jo vuosia, kertoilee Kares.

Sarastron aariat Kareksen esittämänä kuullaan myös Rauman Festivossa perjantai-iltapäivän konsertissa.

« Takaisin

30.08.
2021

Rauma Festivon konsertit tavoittivat tuhansia – korona-altistuksia ei ainuttakaan

Elokuun ensimmäisellä viikolla järjestetyn kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon konserteissa ja muissa tapahtumissa vierailtiin yli 1500 kertaa. 20 livetapahtumasta striimattiin viisi konserttia. Lisäksi festivaalin sosiaalisen median kanaville tuotettiin erityisesti lapsiperheille suunnattu Vanhan Rauman kolopolku.

06.08.
2021

Rauma Festivon perjantain ja lauantain konsertit siirretään Rauma-saliin

Myöhään torstai-iltana Rauman kaupunki päätti määritellä Rauman Covid-19-epidemian suhteen leviämisalueeseen kuuluvaksi. Koska päätös on voimassa välittömästi, Rauma Festivon loppuviikon ohjelmaa säädetään entistä turvallisemmaksi yleisölle.  Perjantain konsertit Posellista ja Rauman taidemuseosta siirretään Rauma-saliin.

02.08.
2021

Rauma Festivon striimilipuilla ainutkertaisiin tunnelmiin

Rauma Festivo alkaa maanantaina 2.8. etkoilla Vanhassa Raumassa. Spärrin pihassa tavataan taiteilijoita ja kuullaan yllätysesitys Seitsemän kuolemansyntiä -oopperan esiintyjiltä. Festivaalin kaikki 20 konserttia toteutuvat, mutta Lounais-Suomen aluehallintaviraston perjantaina 30.7. asettaman määräyksen mukaisesti turvaväleihin kiinnitetään erityistä huomiota.

27.07.
2021

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen vieraaksi Rauma Festivon torikeskusteluun

Rauma Festivon järjestämän Festivon-torin vieraina tiistaina 3.8.2021 klo 16.30 Rauman kauppatorilla ovat tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen, Rauma Festivon taiteellinen johtaja Siljamari Heikinheimo sekä Rauman Teatterin taiteellinen johtaja Otto Kanerva. Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen osallistuu  keskusteluun klo 16.45 alkaen.

26.07.
2021

Onnellinen juuri nyt

Trumpetisti Thomas Bugnot on ollut koko kesän onnellisen kiireinen. Hän on viettänyt aikaa synnyinmaassaan Ranskassa, jossa hän on saanut soittaa useissa konserteissa.

25.07.
2021

Mullistusten vuosi on tuonut tasapainoa

Vuoden 2021 Rauma Festivon avaa ooppera Seitsemän kuolemansyntiä, jossa yhdistyvät Kurt Weillin suloiset sävelet ja Bertolt Brechtin sanansäilä sekä kabareenkatkuinen 1930-luku. Näyttämöteoksen pääosassa kuullaan poikkeuksellisen kauniista äänestään ja vangitsevasta lavasäteilystään ylistettyä sopraano Tuuli Takalaa.

22.07.
2021

Paineettomuus on välttämättömyys luovalle prosessille

Kuluneen vuoden aikana kontrabasisti Adrian Rigopulos on saanut kokea sen, miten suunnitellut konsertit ja harjoitukset häviävät kalenterista yksi toisensa jälkeen ja normaalisti kiireisellä muusikolla onkin yhtäkkiä käsissään aikaa. Rigopulos on osannut kuitenkin myös nauttia muuttuneesta tilanteesta.

19.07.
2021

Rauma Festivon Carpe diem -yllätyskonsertit palaavat pihoille

Rauma Festivon odotettu pääsymaksuttomien yllätyskonserttien päivä koetaan festivaaliviikon keskellä torstaina 5.8.2021. Vuonna 2012 ensimmäistä kertaa yleisöä hetkeen tarttumaan yllyttäneet minikonsertit palaavat Vanhan Rauman yksityispihoihin.

Hae lisää uutisia

Rauman Konserttiyhdistys ry
Käsityöläisentie 18 R 62
00750 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi