)
22.06.
2015

Laura Alajääski ja Mika Kares samalla lavalla vuosien jälkeen

Festivaaliviikko huipentuu kahden paikallistaustaisen suureen suosioon nousseen artistin kohtaamiseen. Rauma Festivon taiteellinen johtaja, basso Mika Kares ja näytteljiä, laulaja Laura Alajääski nousevat Rauma-salin lavalle konsertissa Lauantai-illan toivotut. Jo nuoruudessa yhteistyötä tehnyt kaksikko on innoissaan yhteisesiintymisestä. Konserttikokonaisuudessa Alajääski vastaa musikaalisävelmistä Kareksen keskittyessä rakastetuimpiin Merikannon ja Kuulan lauluihin.

– On hienoa palata Lauran kanssa samalle lavalle yli 15 vuoden jälkeen. Silloin esiinnyimme yhdessä The Sound of Music -musikaalissa Luvian Tasalassa. Olen suurella ilolla ja ylpeydellä seurannut Lauran määrätietoista työtä ja menestystä, muistelee Mika Kares.

Laura Alajääski2Urallaan nämä artistit ovat molemmat uuden edessä. Äitiyslomaansa päättelevä Alajääski aloittaa syksyllä kiinnitettynä näyttelijänä Helsingin kaupunginteatterissa. Kares taas on allekirjoittanut sopimukset Wienin valtionoopperan ja Lontoon Covent Gardenin kanssa.

– Pääsy näihin taloihin tuntuu upealta! Samalla se tekee nöyräksi. Se tuo mieleen koko matkan: tuhannet tunnit harjoittelua, sadat esitykset, kymmenet tehdyt roolit sekä onnistumiset ja vastoinkäymiset. Erityisen hienoa on esiintyä Lontoossa juuri Taikahuilun ylipappi Sarastron roolissa, joka on ollut tärkeä osa uraani jo vuosia, kertoilee Kares.

Sarastron aariat Kareksen esittämänä kuullaan myös Rauman Festivossa perjantai-iltapäivän konsertissa.

« Takaisin

22.06.
2021

Musiikki auttaa hahmottamaan maailmaa

Käyrätorvisti Ville Hiilivirta on toiminut äänenjohtajatehtävissä useimmissa suomalaisissa orkestereissa sekä mm. Ruotsin Kuninkaallisissa Filharmonikoissa, Esa-Pekka Salosen kutsumana Lontoon Philharmonia-orkesterissa sekä Saksassa Baijerin ja Essenin valtionorkestereissa. Vuodesta 2010 on toiminut Helsingin kaupunginorkesterissa käyrätorviryhmän äänenjohtajana.

20.06.
2021

Harjoittelua ja reilusti unta

Näistä elementeistä on koostunut Atte Kilpeläisen kulunut vuosi. Elokuussa Festivon taiteilijakaartiin mukaan saapuva alttoviulisti saapuu Raumalle nyt toista kertaa. Edellinen Festivo-vierailu oli vuonna 2016.  Korona-aikana Kilpeläinen kertoo aikaa olleen kaikenlaiseen ajatustyöhön sekä myös nukkumiseen.

18.06.
2021

Yleisön kohtaaminen oli tunteellinen hetki

Yksi Festivon vuoden 2021 taitelijoista on Vuokko Hovatta. Hän rakastaa viettää aikaa ystäviensä kanssa – Syömme hyvin ja nautimme viinistä. Kesällä tietenkin ulkona.

16.06.
2021

Korona-aikana kollegiaalinen yhteys löytyi ruudun kautta

Elokuussa Festivo saa vieraakseen harpisti ja kuvataiteilija Laura Hynnisen. Porvoolaistaiteilijan projektit ovat poikkitaiteellisia kokonaisuuksia ja Rauman taidemuseolla koetaan perjantai-iltana konsertti, jossa hän yhdistää maalauksen ja musiikin.  Festivaalin konserttiohjelman elämännautinnoista Hynninen mainitsee itselleen tärkeimmäksi ystävyyden.

27.05.
2021

Lipunmyynti alkaa 29.5.

Kesä on ovella ja hihat heiluvat kun Rauma Festivon järjestelyt kiihtyvät kohti elokuuta. Lipunmyynti alkaa lauantaina 29.5.2021 klo 10 Lippu.fi-kanavilla hyvin pienillä määrillä, sillä konserttien turvallinen järjestäminen on Rauma Festivolle tänäkin kesänä ensisijaista.

25.04.
2021

Rauma Festivo kutsuu nauttimaan elämästä elokuussa

Viulisti, ohjaaja Siljamari Heikinheimo aloittaa kolmivuotisen kauden kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon taiteellisena johtajana vuonna 2021. Heikinheimon suunnittelema, 38. kertaa järjestettävä festivaali rakentuu teeman Kahdeksan elämännautintoa ja seitsemän kuolemansyntiä ympärille. Raumalla 3.–7.

22.04.
2021

Festivaalin ohjelma julkaistaan live-lähetyksessä

Rauma Festivon ohjelma julkaistaan Kulttuurikuppila Brummin olohuoneesta sunnuntaina 25.4. klo 15. Ohjelmaa esittelee myös sävelin ensimmäisen Festivo-editionsa suunnitellut Siljamari Heikinheimo ja eräs toinenkin kesän taiteilija saapuu paikalle.

10.12.
2020

Siljamari Heikinheimo on Rauma Festivon uusi taiteellinen johtaja

Viulisti, ohjaaja Siljamari Heikinheimo (s. 1985) aloittaa kolmivuotisen kauden kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon taiteellisena johtajana vuonna 2021. Radion sinfoniaorkesterista viulistista vapaaksi taiteilijaksi vuonna 2016 ryhtynyt Heikinheimo on toiminut muun muassa Tapiola Sinfonietan ja Lapin kamariorkesterin konserttimestarina.

Hae lisää uutisia

Rauman Konserttiyhdistys ry
Käsityöläisentie 18 R 62
00750 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi