)
22.06.
2015

Laura Alajääski ja Mika Kares samalla lavalla vuosien jälkeen

Festivaaliviikko huipentuu kahden paikallistaustaisen suureen suosioon nousseen artistin kohtaamiseen. Rauma Festivon taiteellinen johtaja, basso Mika Kares ja näytteljiä, laulaja Laura Alajääski nousevat Rauma-salin lavalle konsertissa Lauantai-illan toivotut. Jo nuoruudessa yhteistyötä tehnyt kaksikko on innoissaan yhteisesiintymisestä. Konserttikokonaisuudessa Alajääski vastaa musikaalisävelmistä Kareksen keskittyessä rakastetuimpiin Merikannon ja Kuulan lauluihin.

– On hienoa palata Lauran kanssa samalle lavalle yli 15 vuoden jälkeen. Silloin esiinnyimme yhdessä The Sound of Music -musikaalissa Luvian Tasalassa. Olen suurella ilolla ja ylpeydellä seurannut Lauran määrätietoista työtä ja menestystä, muistelee Mika Kares.

Laura Alajääski2Urallaan nämä artistit ovat molemmat uuden edessä. Äitiyslomaansa päättelevä Alajääski aloittaa syksyllä kiinnitettynä näyttelijänä Helsingin kaupunginteatterissa. Kares taas on allekirjoittanut sopimukset Wienin valtionoopperan ja Lontoon Covent Gardenin kanssa.

– Pääsy näihin taloihin tuntuu upealta! Samalla se tekee nöyräksi. Se tuo mieleen koko matkan: tuhannet tunnit harjoittelua, sadat esitykset, kymmenet tehdyt roolit sekä onnistumiset ja vastoinkäymiset. Erityisen hienoa on esiintyä Lontoossa juuri Taikahuilun ylipappi Sarastron roolissa, joka on ollut tärkeä osa uraani jo vuosia, kertoilee Kares.

Sarastron aariat Kareksen esittämänä kuullaan myös Rauman Festivossa perjantai-iltapäivän konsertissa.

« Takaisin

10.12.
2020

Siljamari Heikinheimo on Rauma Festivon uusi taiteellinen johtaja

Viulisti, ohjaaja Siljamari Heikinheimo (s. 1985) aloittaa kolmivuotisen kauden kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon taiteellisena johtajana vuonna 2021. Radion sinfoniaorkesterista viulistista vapaaksi taiteilijaksi vuonna 2016 ryhtynyt Heikinheimo on toiminut muun muassa Tapiola Sinfonietan ja Lapin kamariorkesterin konserttimestarina.

11.08.
2020

Striimit Festivon konserteista katsottavissa 7.9. saakka

Tämän vuoden Festivon kaikki konsertit striimattiin yhteistyössä Kultuurikuppila Brummin kanssa. Äänentoistosta vastasi musiikin moniottelija Esko Grundström. Tallenteet ovat nyt nähtävissä Rauma Festivon YouTube-kanavalla 7.9. saakka. Kätevimmin linkit konsertteihin löydät Festivon nettisivuilta Striimit-otsikon alta.

04.08.
2020

Avajaiskonsertti loppuunmyyty

Keskiviikkona 5.8. alkavan Rauma Festivon avajaiskonsertti on myyty loppuun. Striimin ääreen voi kuitenkin liittyä kotisohvalta ja sitä pääsee seuraamaan Festivon YouTube-kanavalta.

04.08.
2020

Monta kokkia takaa värikkään keitoksen

Fagotin vuorottelevana äänenjohtajana Helsingin kaupunginorkesterissa toimiva Mikko-Pekka Svala saapuu Rauma Festivon vieraaksi osana Helsinki Chamber Soloistsia. Kevään aikana hän on ehtinyt nauttia joustavammista harjoitusaikatauluista, lisääntyneestä ajasta perheen kanssa sekä kokkailusta ja myös vaimon loistavista aterioista.

02.08.
2020

Jameissa musiikki soljuu iloisen tanssillisen pomppuisena

Tänä vuonna Festivon taiteilijajoukko täydentyy kansanmusiikin taitajilla. Mukaan on kutsuttu Muuan-trio, jonka muodostavat Rauno Junkkari, Samuli Karjalainen ja Kirsi Vinkki. Yhdessä soittaminen rennossa tunnelmassa on tämän yhtyeen liima.  ”Olemme alunperin tavanneet irlantilaisen musiikin jamisoiton parissa Helsingissä.

30.07.
2020

Muusikko antaa musiikille äänen

Tämän kesän Festivossa nautitaan siitä koronakevään ja kesän jälkeen voimme kokoontua musiikin ääreen vähän vapaammin, vaikkakin turvallisuusseikat huomioiden. Lyömäsoittaja Xavi Castellón kohdalla kyseessä on iloinen jälleennäkeminen myös sen vuoksi, että hän saapuu Raumalle toistamiseen.

28.07.
2020

Missä mennään?

Rauma Festivon taiteellinen johtaja Jan Söderblom odottaa ensi viikkoa: “Kun moni asia nyt vaikuttaa epävarmalta, tuntuu hyvältä tietää, että saamme kohta viettää aikaa yhdessä Raumalla.

27.07.
2020

Carpe diem -päivänä iloitaan jälleennäkemisestä

Kevään ja kesän aikana ehtyneitä elävän musiikin varantoja pääsee täyttämään seitsemän konsertin annoksella Rauma Festivon perinteisenä Carpe diem -päivänä.

Hae lisää uutisia

Rauman Konserttiyhdistys ry
Käsityöläisentie 18 F 62
00750 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi