)
04.08.
2020

Monta kokkia takaa värikkään keitoksen

Fagotin vuorottelevana äänenjohtajana Helsingin kaupunginorkesterissa toimiva Mikko-Pekka Svala saapuu Rauma Festivon vieraaksi osana Helsinki Chamber Soloistsia. Kevään aikana hän on ehtinyt nauttia joustavammista harjoitusaikatauluista, lisääntyneestä ajasta perheen kanssa sekä kokkailusta ja myös vaimon loistavista aterioista. Asia, jota hän on kuitenkin ehtinyt jo kaivata, on yhteissoitto. 

”Olen sosiaalinen ihminen ja nautin yhteissoitosta. En niinkään ole kiinnostunut loputtomasti hiomaan omia soolojani, mutta sen sijaan haluan olla symbioosissa toisten soittajien kanssa – monta kokkia takaavat värikkään keitoksen”, kertoo Mikko-Pekka. Hän jatkaa:

”On mahtavaa myös kokea kun omat  ja kollegoiden musiikilliset ajatukset täydentävät toinen toistensa fraaseja ja soundeja. Hetkessä eläminen on erityisen voimakasta juuri Helsinki Chamber Soloists -yhtyeen kanssa. 

Kevät ja alkukesä ovat Mikko-Pekalla menneet soiton suhteen harjoittelun merkeissä. Viime viikolla hän piti parin kaverin kanssa pienen musiikkihetken takapihallaan ja live-yleisön hymyt lämmittivät muusikoiden sydäntä. 

”Keväällä soitin pari konserttia, joissa ei ollut yleisöä paikalla. Soittaessa minulla oli jollain tavalla normaali esitysfiilis, mutta kuitenkin se ihana vuorovaikutus yleisön kanssa jäi uupumaan. Normaali kuhina Musiikkitalon aulassa loisti poissaolollaan ja olo oli kovin tyhjä ennen ja jälkeen esityksen”, sanoo Mikko-Pekka. 

Mikko-Pekka Svala esiintyi yhdessä Jenny Villasen ja Juho Alakärpän kanssa Festivon talvikonsertissa 2015.

Nyt hän odottaakin innolla Festivon alkamista ja lupailee yleisölle elämyksiä.

”Festivaaliohjelma on upean monipuolinen ja varmasti yllätämme teidät myös jo teille tuttujen säveltäjien ja teosten parissa. Tulkaa kuuntelemaan meitä avoimin mielin ja sydämin – paikan päällä tai kotikatsomossa”, Mikko-Pekka toivottaa. 

Kaikki Rauma Festivon konsertit striimataan livenä ja niitä pääsee seuraamaan Rauma Festivon YouTube-kanavalla

Musiikoiden kanssa livenä vuorovaikutukseen pääsee Posellin konserteissa ja Carpe diem -päivän konserteissa ympäri Rauma. Lista torstain konserttipaikoista löytyy täältä

Striimin kannatuslippuja voi ostaa Festivon lippukaupasta.

« Takaisin

30.08.
2021

Rauma Festivon konsertit tavoittivat tuhansia – korona-altistuksia ei ainuttakaan

Elokuun ensimmäisellä viikolla järjestetyn kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon konserteissa ja muissa tapahtumissa vierailtiin yli 1500 kertaa. 20 livetapahtumasta striimattiin viisi konserttia. Lisäksi festivaalin sosiaalisen median kanaville tuotettiin erityisesti lapsiperheille suunnattu Vanhan Rauman kolopolku.

06.08.
2021

Rauma Festivon perjantain ja lauantain konsertit siirretään Rauma-saliin

Myöhään torstai-iltana Rauman kaupunki päätti määritellä Rauman Covid-19-epidemian suhteen leviämisalueeseen kuuluvaksi. Koska päätös on voimassa välittömästi, Rauma Festivon loppuviikon ohjelmaa säädetään entistä turvallisemmaksi yleisölle.  Perjantain konsertit Posellista ja Rauman taidemuseosta siirretään Rauma-saliin.

02.08.
2021

Rauma Festivon striimilipuilla ainutkertaisiin tunnelmiin

Rauma Festivo alkaa maanantaina 2.8. etkoilla Vanhassa Raumassa. Spärrin pihassa tavataan taiteilijoita ja kuullaan yllätysesitys Seitsemän kuolemansyntiä -oopperan esiintyjiltä. Festivaalin kaikki 20 konserttia toteutuvat, mutta Lounais-Suomen aluehallintaviraston perjantaina 30.7. asettaman määräyksen mukaisesti turvaväleihin kiinnitetään erityistä huomiota.

27.07.
2021

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen vieraaksi Rauma Festivon torikeskusteluun

Rauma Festivon järjestämän Festivon-torin vieraina tiistaina 3.8.2021 klo 16.30 Rauman kauppatorilla ovat tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen, Rauma Festivon taiteellinen johtaja Siljamari Heikinheimo sekä Rauman Teatterin taiteellinen johtaja Otto Kanerva. Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen osallistuu  keskusteluun klo 16.45 alkaen.

26.07.
2021

Onnellinen juuri nyt

Trumpetisti Thomas Bugnot on ollut koko kesän onnellisen kiireinen. Hän on viettänyt aikaa synnyinmaassaan Ranskassa, jossa hän on saanut soittaa useissa konserteissa.

25.07.
2021

Mullistusten vuosi on tuonut tasapainoa

Vuoden 2021 Rauma Festivon avaa ooppera Seitsemän kuolemansyntiä, jossa yhdistyvät Kurt Weillin suloiset sävelet ja Bertolt Brechtin sanansäilä sekä kabareenkatkuinen 1930-luku. Näyttämöteoksen pääosassa kuullaan poikkeuksellisen kauniista äänestään ja vangitsevasta lavasäteilystään ylistettyä sopraano Tuuli Takalaa.

22.07.
2021

Paineettomuus on välttämättömyys luovalle prosessille

Kuluneen vuoden aikana kontrabasisti Adrian Rigopulos on saanut kokea sen, miten suunnitellut konsertit ja harjoitukset häviävät kalenterista yksi toisensa jälkeen ja normaalisti kiireisellä muusikolla onkin yhtäkkiä käsissään aikaa. Rigopulos on osannut kuitenkin myös nauttia muuttuneesta tilanteesta.

19.07.
2021

Rauma Festivon Carpe diem -yllätyskonsertit palaavat pihoille

Rauma Festivon odotettu pääsymaksuttomien yllätyskonserttien päivä koetaan festivaaliviikon keskellä torstaina 5.8.2021. Vuonna 2012 ensimmäistä kertaa yleisöä hetkeen tarttumaan yllyttäneet minikonsertit palaavat Vanhan Rauman yksityispihoihin.

Hae lisää uutisia

Rauman Konserttiyhdistys ry
Käsityöläisentie 18 R 62
00750 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi