)
04.08.
2020

Monta kokkia takaa värikkään keitoksen

Fagotin vuorottelevana äänenjohtajana Helsingin kaupunginorkesterissa toimiva Mikko-Pekka Svala saapuu Rauma Festivon vieraaksi osana Helsinki Chamber Soloistsia. Kevään aikana hän on ehtinyt nauttia joustavammista harjoitusaikatauluista, lisääntyneestä ajasta perheen kanssa sekä kokkailusta ja myös vaimon loistavista aterioista. Asia, jota hän on kuitenkin ehtinyt jo kaivata, on yhteissoitto. 

”Olen sosiaalinen ihminen ja nautin yhteissoitosta. En niinkään ole kiinnostunut loputtomasti hiomaan omia soolojani, mutta sen sijaan haluan olla symbioosissa toisten soittajien kanssa – monta kokkia takaavat värikkään keitoksen”, kertoo Mikko-Pekka. Hän jatkaa:

”On mahtavaa myös kokea kun omat  ja kollegoiden musiikilliset ajatukset täydentävät toinen toistensa fraaseja ja soundeja. Hetkessä eläminen on erityisen voimakasta juuri Helsinki Chamber Soloists -yhtyeen kanssa. 

Kevät ja alkukesä ovat Mikko-Pekalla menneet soiton suhteen harjoittelun merkeissä. Viime viikolla hän piti parin kaverin kanssa pienen musiikkihetken takapihallaan ja live-yleisön hymyt lämmittivät muusikoiden sydäntä. 

”Keväällä soitin pari konserttia, joissa ei ollut yleisöä paikalla. Soittaessa minulla oli jollain tavalla normaali esitysfiilis, mutta kuitenkin se ihana vuorovaikutus yleisön kanssa jäi uupumaan. Normaali kuhina Musiikkitalon aulassa loisti poissaolollaan ja olo oli kovin tyhjä ennen ja jälkeen esityksen”, sanoo Mikko-Pekka. 

Mikko-Pekka Svala esiintyi yhdessä Jenny Villasen ja Juho Alakärpän kanssa Festivon talvikonsertissa 2015.

Nyt hän odottaakin innolla Festivon alkamista ja lupailee yleisölle elämyksiä.

”Festivaaliohjelma on upean monipuolinen ja varmasti yllätämme teidät myös jo teille tuttujen säveltäjien ja teosten parissa. Tulkaa kuuntelemaan meitä avoimin mielin ja sydämin – paikan päällä tai kotikatsomossa”, Mikko-Pekka toivottaa. 

Kaikki Rauma Festivon konsertit striimataan livenä ja niitä pääsee seuraamaan Rauma Festivon YouTube-kanavalla

Musiikoiden kanssa livenä vuorovaikutukseen pääsee Posellin konserteissa ja Carpe diem -päivän konserteissa ympäri Rauma. Lista torstain konserttipaikoista löytyy täältä

Striimin kannatuslippuja voi ostaa Festivon lippukaupasta.

« Takaisin

10.12.
2020

Siljamari Heikinheimo on Rauma Festivon uusi taiteellinen johtaja

Viulisti, ohjaaja Siljamari Heikinheimo (s. 1985) aloittaa kolmivuotisen kauden kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon taiteellisena johtajana vuonna 2021. Radion sinfoniaorkesterista viulistista vapaaksi taiteilijaksi vuonna 2016 ryhtynyt Heikinheimo on toiminut muun muassa Tapiola Sinfonietan ja Lapin kamariorkesterin konserttimestarina.

11.08.
2020

Striimit Festivon konserteista katsottavissa 7.9. saakka

Tämän vuoden Festivon kaikki konsertit striimattiin yhteistyössä Kultuurikuppila Brummin kanssa. Äänentoistosta vastasi musiikin moniottelija Esko Grundström. Tallenteet ovat nyt nähtävissä Rauma Festivon YouTube-kanavalla 7.9. saakka. Kätevimmin linkit konsertteihin löydät Festivon nettisivuilta Striimit-otsikon alta.

04.08.
2020

Avajaiskonsertti loppuunmyyty

Keskiviikkona 5.8. alkavan Rauma Festivon avajaiskonsertti on myyty loppuun. Striimin ääreen voi kuitenkin liittyä kotisohvalta ja sitä pääsee seuraamaan Festivon YouTube-kanavalta.

04.08.
2020

Monta kokkia takaa värikkään keitoksen

Fagotin vuorottelevana äänenjohtajana Helsingin kaupunginorkesterissa toimiva Mikko-Pekka Svala saapuu Rauma Festivon vieraaksi osana Helsinki Chamber Soloistsia. Kevään aikana hän on ehtinyt nauttia joustavammista harjoitusaikatauluista, lisääntyneestä ajasta perheen kanssa sekä kokkailusta ja myös vaimon loistavista aterioista.

02.08.
2020

Jameissa musiikki soljuu iloisen tanssillisen pomppuisena

Tänä vuonna Festivon taiteilijajoukko täydentyy kansanmusiikin taitajilla. Mukaan on kutsuttu Muuan-trio, jonka muodostavat Rauno Junkkari, Samuli Karjalainen ja Kirsi Vinkki. Yhdessä soittaminen rennossa tunnelmassa on tämän yhtyeen liima.  ”Olemme alunperin tavanneet irlantilaisen musiikin jamisoiton parissa Helsingissä.

30.07.
2020

Muusikko antaa musiikille äänen

Tämän kesän Festivossa nautitaan siitä koronakevään ja kesän jälkeen voimme kokoontua musiikin ääreen vähän vapaammin, vaikkakin turvallisuusseikat huomioiden. Lyömäsoittaja Xavi Castellón kohdalla kyseessä on iloinen jälleennäkeminen myös sen vuoksi, että hän saapuu Raumalle toistamiseen.

28.07.
2020

Missä mennään?

Rauma Festivon taiteellinen johtaja Jan Söderblom odottaa ensi viikkoa: “Kun moni asia nyt vaikuttaa epävarmalta, tuntuu hyvältä tietää, että saamme kohta viettää aikaa yhdessä Raumalla.

27.07.
2020

Carpe diem -päivänä iloitaan jälleennäkemisestä

Kevään ja kesän aikana ehtyneitä elävän musiikin varantoja pääsee täyttämään seitsemän konsertin annoksella Rauma Festivon perinteisenä Carpe diem -päivänä.

Hae lisää uutisia

Rauman Konserttiyhdistys ry
Käsityöläisentie 18 F 62
00750 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi