)
04.08.
2020

Monta kokkia takaa värikkään keitoksen

Fagotin vuorottelevana äänenjohtajana Helsingin kaupunginorkesterissa toimiva Mikko-Pekka Svala saapuu Rauma Festivon vieraaksi osana Helsinki Chamber Soloistsia. Kevään aikana hän on ehtinyt nauttia joustavammista harjoitusaikatauluista, lisääntyneestä ajasta perheen kanssa sekä kokkailusta ja myös vaimon loistavista aterioista. Asia, jota hän on kuitenkin ehtinyt jo kaivata, on yhteissoitto. 

”Olen sosiaalinen ihminen ja nautin yhteissoitosta. En niinkään ole kiinnostunut loputtomasti hiomaan omia soolojani, mutta sen sijaan haluan olla symbioosissa toisten soittajien kanssa – monta kokkia takaavat värikkään keitoksen”, kertoo Mikko-Pekka. Hän jatkaa:

”On mahtavaa myös kokea kun omat  ja kollegoiden musiikilliset ajatukset täydentävät toinen toistensa fraaseja ja soundeja. Hetkessä eläminen on erityisen voimakasta juuri Helsinki Chamber Soloists -yhtyeen kanssa. 

Kevät ja alkukesä ovat Mikko-Pekalla menneet soiton suhteen harjoittelun merkeissä. Viime viikolla hän piti parin kaverin kanssa pienen musiikkihetken takapihallaan ja live-yleisön hymyt lämmittivät muusikoiden sydäntä. 

”Keväällä soitin pari konserttia, joissa ei ollut yleisöä paikalla. Soittaessa minulla oli jollain tavalla normaali esitysfiilis, mutta kuitenkin se ihana vuorovaikutus yleisön kanssa jäi uupumaan. Normaali kuhina Musiikkitalon aulassa loisti poissaolollaan ja olo oli kovin tyhjä ennen ja jälkeen esityksen”, sanoo Mikko-Pekka. 

Mikko-Pekka Svala esiintyi yhdessä Jenny Villasen ja Juho Alakärpän kanssa Festivon talvikonsertissa 2015.

Nyt hän odottaakin innolla Festivon alkamista ja lupailee yleisölle elämyksiä.

”Festivaaliohjelma on upean monipuolinen ja varmasti yllätämme teidät myös jo teille tuttujen säveltäjien ja teosten parissa. Tulkaa kuuntelemaan meitä avoimin mielin ja sydämin – paikan päällä tai kotikatsomossa”, Mikko-Pekka toivottaa. 

Kaikki Rauma Festivon konsertit striimataan livenä ja niitä pääsee seuraamaan Rauma Festivon YouTube-kanavalla

Musiikoiden kanssa livenä vuorovaikutukseen pääsee Posellin konserteissa ja Carpe diem -päivän konserteissa ympäri Rauma. Lista torstain konserttipaikoista löytyy täältä

Striimin kannatuslippuja voi ostaa Festivon lippukaupasta.

« Takaisin

22.06.
2021

Musiikki auttaa hahmottamaan maailmaa

Käyrätorvisti Ville Hiilivirta on toiminut äänenjohtajatehtävissä useimmissa suomalaisissa orkestereissa sekä mm. Ruotsin Kuninkaallisissa Filharmonikoissa, Esa-Pekka Salosen kutsumana Lontoon Philharmonia-orkesterissa sekä Saksassa Baijerin ja Essenin valtionorkestereissa. Vuodesta 2010 on toiminut Helsingin kaupunginorkesterissa käyrätorviryhmän äänenjohtajana.

20.06.
2021

Harjoittelua ja reilusti unta

Näistä elementeistä on koostunut Atte Kilpeläisen kulunut vuosi. Elokuussa Festivon taiteilijakaartiin mukaan saapuva alttoviulisti saapuu Raumalle nyt toista kertaa. Edellinen Festivo-vierailu oli vuonna 2016.  Korona-aikana Kilpeläinen kertoo aikaa olleen kaikenlaiseen ajatustyöhön sekä myös nukkumiseen.

18.06.
2021

Yleisön kohtaaminen oli tunteellinen hetki

Yksi Festivon vuoden 2021 taitelijoista on Vuokko Hovatta. Hän rakastaa viettää aikaa ystäviensä kanssa – Syömme hyvin ja nautimme viinistä. Kesällä tietenkin ulkona.

16.06.
2021

Korona-aikana kollegiaalinen yhteys löytyi ruudun kautta

Elokuussa Festivo saa vieraakseen harpisti ja kuvataiteilija Laura Hynnisen. Porvoolaistaiteilijan projektit ovat poikkitaiteellisia kokonaisuuksia ja Rauman taidemuseolla koetaan perjantai-iltana konsertti, jossa hän yhdistää maalauksen ja musiikin.  Festivaalin konserttiohjelman elämännautinnoista Hynninen mainitsee itselleen tärkeimmäksi ystävyyden.

27.05.
2021

Lipunmyynti alkaa 29.5.

Kesä on ovella ja hihat heiluvat kun Rauma Festivon järjestelyt kiihtyvät kohti elokuuta. Lipunmyynti alkaa lauantaina 29.5.2021 klo 10 Lippu.fi-kanavilla hyvin pienillä määrillä, sillä konserttien turvallinen järjestäminen on Rauma Festivolle tänäkin kesänä ensisijaista.

25.04.
2021

Rauma Festivo kutsuu nauttimaan elämästä elokuussa

Viulisti, ohjaaja Siljamari Heikinheimo aloittaa kolmivuotisen kauden kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon taiteellisena johtajana vuonna 2021. Heikinheimon suunnittelema, 38. kertaa järjestettävä festivaali rakentuu teeman Kahdeksan elämännautintoa ja seitsemän kuolemansyntiä ympärille. Raumalla 3.–7.

22.04.
2021

Festivaalin ohjelma julkaistaan live-lähetyksessä

Rauma Festivon ohjelma julkaistaan Kulttuurikuppila Brummin olohuoneesta sunnuntaina 25.4. klo 15. Ohjelmaa esittelee myös sävelin ensimmäisen Festivo-editionsa suunnitellut Siljamari Heikinheimo ja eräs toinenkin kesän taiteilija saapuu paikalle.

10.12.
2020

Siljamari Heikinheimo on Rauma Festivon uusi taiteellinen johtaja

Viulisti, ohjaaja Siljamari Heikinheimo (s. 1985) aloittaa kolmivuotisen kauden kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon taiteellisena johtajana vuonna 2021. Radion sinfoniaorkesterista viulistista vapaaksi taiteilijaksi vuonna 2016 ryhtynyt Heikinheimo on toiminut muun muassa Tapiola Sinfonietan ja Lapin kamariorkesterin konserttimestarina.

Hae lisää uutisia

Rauman Konserttiyhdistys ry
Käsityöläisentie 18 R 62
00750 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi