)
30.07.
2020

Muusikko antaa musiikille äänen

Tämän kesän Festivossa nautitaan siitä koronakevään ja kesän jälkeen voimme kokoontua musiikin ääreen vähän vapaammin, vaikkakin turvallisuusseikat huomioiden. Lyömäsoittaja Xavi Castellón kohdalla kyseessä on iloinen jälleennäkeminen myös sen vuoksi, että hän saapuu Raumalle toistamiseen. Viime vuonna hän oli festivaalissa mukana Helsinki Percussion Ensemblen riveissä ja nyt hän saapuu Festivoon Helsinki Chamber Soloistsin jäsenenä.

Espanjan Valenciasta Helsinkiin kotiutunut Xavi kokee vaikeana tiivistää muusikkouden hyviä puolia muutamaan lauseeseen, mutta parhaan asian hän pystyy nimeämään helposti:

”Muusikkona olemisen hienoin asia on antaa ääni jollekin, jolla itsessään ei ole ääntä.”, kuvaillee Xavi suhdettaan ammattiinsa.

Nyt kevään aikana rakkaan ammatinharjoittaminen joutui kuitenkin ottamaan sivuroolin arjessa ensimmäistä kertaa ja päivittäiset rutiinit muuttuivat pakon edessä.

”Päätin käyttää tilanteen hyväksi tekemällä kaikkea sellaista, johon minulla normaalisti ei ole aikaa tai energiaa. Olen nauttinut pitkistä lukuhetkistä ja hidastanut elämänrytmiäni, mitä olen todella osannut nyt myös arvostaa”, Xavi kertoo.

Xavi Castelló (oikealla) vieraili viime vuoden Festivossa Helsinki Percussion Ensemblen jäsenenä. Tänä vuonna hän saapuu taas Raumalle, mutta toisen yhtyeensä riveissä.

Vaikka kevät ja alkukesä on mennyt ilman keikkoja, ei Xavi halua kasata liian suuria odotuksia nyt tuleville konserteille. Hän pyrkii elämässään nauttimaan aina kulloisestakin hetkestä täysillä liikaa tulevaa haikailematta ja iloita niitä yllätyksistä, joita elämä eteen tuo. Käsillä olevaa festivaalia hän kuitenkin myöntää odottavansa.

”En voi kieltää, ettenkö näin pitkän tauon jälkeen olisi innoissani mahdollisuudesta päästä tekemään musiikkia jälleen yhdessä!”, hän iloitsee.

Samoin hän odottaa yleisön kohtaamista. Puun kaatumisen aiheuttaman äänen kyseenalaistamisen tavoin, voidaan miettiä, millaisena musiikki on olemassa, jollei sille joku anna ääntä ja sillä äänellä ei ole kuulijoita.

”Rauma Festivo tarjoaa mahdollisuuden nauttia kauniin kaupungin ja upeiden artistien yhdistelmästä. Rohkaisen kaikkia osallistumaan konsertteihin, erityisesti meidän konserttiimme perjantai-illassa. Silloin ensiesitämme oman basistimme Adrian Rigopuloksen sovituksen Beethovenin kolmannesta sinfoniasta, jonka hän on tehnyt juuri tätä konserttia varten”, Xavi taustoittaa.

Helsinki Chamber Soloistsia kuullaan Rauma Festivossa perjantaina 7.8. klo 18 Kulttuuritalo Posellissa konsertissa Fauni ja Ludwig -konsertissa sekä erilaisissa pienemmissä kokoonpanoissa Kaikkien aikojen Carpe diem -päivässä. Kaikki konsertit myös striimataan.

Liput Posellin konsertteihin sekä kannatusliput striimille pääset hankkimaan Festivon omasta lippukaupasta.

« Takaisin

22.06.
2021

Musiikki auttaa hahmottamaan maailmaa

Käyrätorvisti Ville Hiilivirta on toiminut äänenjohtajatehtävissä useimmissa suomalaisissa orkestereissa sekä mm. Ruotsin Kuninkaallisissa Filharmonikoissa, Esa-Pekka Salosen kutsumana Lontoon Philharmonia-orkesterissa sekä Saksassa Baijerin ja Essenin valtionorkestereissa. Vuodesta 2010 on toiminut Helsingin kaupunginorkesterissa käyrätorviryhmän äänenjohtajana.

20.06.
2021

Harjoittelua ja reilusti unta

Näistä elementeistä on koostunut Atte Kilpeläisen kulunut vuosi. Elokuussa Festivon taiteilijakaartiin mukaan saapuva alttoviulisti saapuu Raumalle nyt toista kertaa. Edellinen Festivo-vierailu oli vuonna 2016.  Korona-aikana Kilpeläinen kertoo aikaa olleen kaikenlaiseen ajatustyöhön sekä myös nukkumiseen.

18.06.
2021

Yleisön kohtaaminen oli tunteellinen hetki

Yksi Festivon vuoden 2021 taitelijoista on Vuokko Hovatta. Hän rakastaa viettää aikaa ystäviensä kanssa – Syömme hyvin ja nautimme viinistä. Kesällä tietenkin ulkona.

16.06.
2021

Korona-aikana kollegiaalinen yhteys löytyi ruudun kautta

Elokuussa Festivo saa vieraakseen harpisti ja kuvataiteilija Laura Hynnisen. Porvoolaistaiteilijan projektit ovat poikkitaiteellisia kokonaisuuksia ja Rauman taidemuseolla koetaan perjantai-iltana konsertti, jossa hän yhdistää maalauksen ja musiikin.  Festivaalin konserttiohjelman elämännautinnoista Hynninen mainitsee itselleen tärkeimmäksi ystävyyden.

27.05.
2021

Lipunmyynti alkaa 29.5.

Kesä on ovella ja hihat heiluvat kun Rauma Festivon järjestelyt kiihtyvät kohti elokuuta. Lipunmyynti alkaa lauantaina 29.5.2021 klo 10 Lippu.fi-kanavilla hyvin pienillä määrillä, sillä konserttien turvallinen järjestäminen on Rauma Festivolle tänäkin kesänä ensisijaista.

25.04.
2021

Rauma Festivo kutsuu nauttimaan elämästä elokuussa

Viulisti, ohjaaja Siljamari Heikinheimo aloittaa kolmivuotisen kauden kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon taiteellisena johtajana vuonna 2021. Heikinheimon suunnittelema, 38. kertaa järjestettävä festivaali rakentuu teeman Kahdeksan elämännautintoa ja seitsemän kuolemansyntiä ympärille. Raumalla 3.–7.

22.04.
2021

Festivaalin ohjelma julkaistaan live-lähetyksessä

Rauma Festivon ohjelma julkaistaan Kulttuurikuppila Brummin olohuoneesta sunnuntaina 25.4. klo 15. Ohjelmaa esittelee myös sävelin ensimmäisen Festivo-editionsa suunnitellut Siljamari Heikinheimo ja eräs toinenkin kesän taiteilija saapuu paikalle.

10.12.
2020

Siljamari Heikinheimo on Rauma Festivon uusi taiteellinen johtaja

Viulisti, ohjaaja Siljamari Heikinheimo (s. 1985) aloittaa kolmivuotisen kauden kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon taiteellisena johtajana vuonna 2021. Radion sinfoniaorkesterista viulistista vapaaksi taiteilijaksi vuonna 2016 ryhtynyt Heikinheimo on toiminut muun muassa Tapiola Sinfonietan ja Lapin kamariorkesterin konserttimestarina.

Hae lisää uutisia

Rauman Konserttiyhdistys ry
Käsityöläisentie 18 R 62
00750 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi