)
04.08.
2014

Olli Mustonen saapui Raumalle ensimmäisten taiteilijoiden joukossa

Maanantaina Poselliin astelee iloinen mies, joka alkaa heti kerrata muistojaan liittyen Rauma Festivoon.

– Täällä Posellissa on hyvä tunnelma ja tämä flyygeli on minulle tuttu. Tykkään soittaa täällä. On toki hienoa esiintyä Pariisissa ja Lontoossa, mutta siinä on jotain erityistä, kun saapuu vaikkapa Raumalle ja pääsee soittamaan pienissä intiimeissä saleissa, hehkuttaa Olli Mustonen.

Festivo 2014_8 OM

Mustoselle on jäänyt mieleen paljon hienoja hetkiä Raumalta. Yksi tällainen on Beethovenin Hammerklavier-sonaatin esitys, joka kaikui täydelle Posellin salille eräänä pimeänä syysiltana.

Muistoja Festivosta on kertynyt miehen mieleen jo nuoruusvuosilta.
– Olen tainnut olla mukana ihan ensimmäisessä Festivossa vuonna 1984, muistelee Mustonen ja hymyilee, kun kuulee toiminnanjohtajamme Annan kertovan tuolta vuodelta peräisin olevasta yhteiskuvasta näistä kahdesta. Festivo-yhteistyön perustaa on siis luotu jo tuolloin 30 vuotta sitten!

Olli Mustonen esiintyy 31. Rauma Festivon avauskonsertissa Kaukaiset maat Posellissa tiistaina 5.8. klo 19 sekä keskiviikkona 6.8. klo 19 Kustaa Aadolfin kirkossa Eurajoella konsertissa Kohti valoa.

« Takaisin

10.12.
2020

Siljamari Heikinheimo on Rauma Festivon uusi taiteellinen johtaja

Viulisti, ohjaaja Siljamari Heikinheimo (s. 1985) aloittaa kolmivuotisen kauden kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon taiteellisena johtajana vuonna 2021. Radion sinfoniaorkesterista viulistista vapaaksi taiteilijaksi vuonna 2016 ryhtynyt Heikinheimo on toiminut muun muassa Tapiola Sinfonietan ja Lapin kamariorkesterin konserttimestarina.

11.08.
2020

Striimit Festivon konserteista katsottavissa 7.9. saakka

Tämän vuoden Festivon kaikki konsertit striimattiin yhteistyössä Kultuurikuppila Brummin kanssa. Äänentoistosta vastasi musiikin moniottelija Esko Grundström. Tallenteet ovat nyt nähtävissä Rauma Festivon YouTube-kanavalla 7.9. saakka. Kätevimmin linkit konsertteihin löydät Festivon nettisivuilta Striimit-otsikon alta.

04.08.
2020

Avajaiskonsertti loppuunmyyty

Keskiviikkona 5.8. alkavan Rauma Festivon avajaiskonsertti on myyty loppuun. Striimin ääreen voi kuitenkin liittyä kotisohvalta ja sitä pääsee seuraamaan Festivon YouTube-kanavalta.

04.08.
2020

Monta kokkia takaa värikkään keitoksen

Fagotin vuorottelevana äänenjohtajana Helsingin kaupunginorkesterissa toimiva Mikko-Pekka Svala saapuu Rauma Festivon vieraaksi osana Helsinki Chamber Soloistsia. Kevään aikana hän on ehtinyt nauttia joustavammista harjoitusaikatauluista, lisääntyneestä ajasta perheen kanssa sekä kokkailusta ja myös vaimon loistavista aterioista.

02.08.
2020

Jameissa musiikki soljuu iloisen tanssillisen pomppuisena

Tänä vuonna Festivon taiteilijajoukko täydentyy kansanmusiikin taitajilla. Mukaan on kutsuttu Muuan-trio, jonka muodostavat Rauno Junkkari, Samuli Karjalainen ja Kirsi Vinkki. Yhdessä soittaminen rennossa tunnelmassa on tämän yhtyeen liima.  ”Olemme alunperin tavanneet irlantilaisen musiikin jamisoiton parissa Helsingissä.

30.07.
2020

Muusikko antaa musiikille äänen

Tämän kesän Festivossa nautitaan siitä koronakevään ja kesän jälkeen voimme kokoontua musiikin ääreen vähän vapaammin, vaikkakin turvallisuusseikat huomioiden. Lyömäsoittaja Xavi Castellón kohdalla kyseessä on iloinen jälleennäkeminen myös sen vuoksi, että hän saapuu Raumalle toistamiseen.

28.07.
2020

Missä mennään?

Rauma Festivon taiteellinen johtaja Jan Söderblom odottaa ensi viikkoa: “Kun moni asia nyt vaikuttaa epävarmalta, tuntuu hyvältä tietää, että saamme kohta viettää aikaa yhdessä Raumalla.

27.07.
2020

Carpe diem -päivänä iloitaan jälleennäkemisestä

Kevään ja kesän aikana ehtyneitä elävän musiikin varantoja pääsee täyttämään seitsemän konsertin annoksella Rauma Festivon perinteisenä Carpe diem -päivänä.

Hae lisää uutisia

Rauman Konserttiyhdistys ry
Käsityöläisentie 18 F 62
00750 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi