)
02.08.
2014

“Pelkäsin, että jäisi vain ‘poks ja plim’, mutta toisin kävi!”

Näin luonnehtii kitaristi Rody van Gemert mietteitään, kun cembalisti Assi Karttunen ehdotti hänelle yhteistä konserttia joitain vuosia sitten. Ennakkoluulot hylättyään van Gemert lähti innostuneena mukaan ja lopputuloksena syntyi Veden liike -konsertti, joka kuullaan Rauma Festivossa keskiviikkona 6.8. klo 14 Rauman Pyhän Ristin kirkossa.

Rody van Gemert, kuvaaja Uwe FlorathInnostuneena Raumalle saapuva Rody van Gemert on vakuuttunut, että soitinyhdistelmänä kitara ja cembalo on mitä mainioin.

– Aluksi epäilin, että cembalon äänen resonoivuus ja matalien äänten räjähtävyys söisi kitaran ääntä liikaa. Mutta soitimet ovatkin täysin balansissa ja antavat tilaa toisilleen paremmin kuin mikään muu yhdistelmä, kertoo van Gemert ja jatkaa:

-Itse asiassa nämä kaksi rikastuttavat toisiaan: syntyy kitara, jossa on valtava resonointi, syvät bassot ja nopeasti syttyvä ääni, sekä cembalo, jossa voi käyttää vibratoa, värimuutoksia ja laajaa dyynaamista skaalaa. Ne sulautuvat yhteen niin, ettei yleisö pystyy sanomaan, mistä soitimesta tulee mikäkin ääni.

Assi KarttunenAssi Karttunen jakaa muusikkoystävänsä mietteet. Heidän yhteisinä tavoitteinaan ovat kuuntelevuus, hengittävyys ja sävykkyys.

– Ymmärrämme toistemme soittimia, niiden vahvuuksia ja heikkouksia. Se auttaa paljon yhteissoiton kannalta, toteaa Karttunen.

Veden liike -konsertti koostuu usean säveltäjän teoksista. Kokonaisuudessa on esimerkiksi japanilaisten nykysäveltäjien Toru Takemitsun ja Michio Miyagin kappaleita sekä suomalaisen Juha T. Koskisen Cinq fontaines de la Fortune. Konsertti päättyy hollantilaisen kitaristin ja säveltäjän Rijndert van Woudenbergin kahdelle kitaralle sävelletty  Everything but the City -teoksen (tässä konsertissa kuullaan versio kitaralle ja cembalolle) kolmas osa Ton (Requiem).

– Kovanahkaisetkin ihmiset saattavat pehmentyä niin, että liikuttuvat ja tulevat kosketetuksi kauneudesta! varoittaa Rody van Gemert konserttiin tulijoita pilke silmäkulmassaan.

« Takaisin

16.06.
2021

Korona-aikana kollegiaalinen yhteys löytyi ruudun kautta

Elokuussa Festivo saa vieraakseen harpisti ja kuvataiteilija Laura Hynnisen. Porvoolaistaiteilijan projektit ovat poikkitaiteellisia kokonaisuuksia ja Rauman taidemuseolla koetaan perjantai-iltana konsertti, jossa hän yhdistää maalauksen ja musiikin.  Festivaalin konserttiohjelman elämännautinnoista Hynninen mainitsee itselleen tärkeimmäksi ystävyyden.

27.05.
2021

Lipunmyynti alkaa 29.5.

Kesä on ovella ja hihat heiluvat kun Rauma Festivon järjestelyt kiihtyvät kohti elokuuta. Lipunmyynti alkaa lauantaina 29.5.2021 klo 10 Lippu.fi-kanavilla hyvin pienillä määrillä, sillä konserttien turvallinen järjestäminen on Rauma Festivolle tänäkin kesänä ensisijaista.

25.04.
2021

Rauma Festivo kutsuu nauttimaan elämästä elokuussa

Viulisti, ohjaaja Siljamari Heikinheimo aloittaa kolmivuotisen kauden kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon taiteellisena johtajana vuonna 2021. Heikinheimon suunnittelema, 38. kertaa järjestettävä festivaali rakentuu teeman Kahdeksan elämännautintoa ja seitsemän kuolemansyntiä ympärille. Raumalla 3.–7.

22.04.
2021

Festivaalin ohjelma julkaistaan live-lähetyksessä

Rauma Festivon ohjelma julkaistaan Kulttuurikuppila Brummin olohuoneesta sunnuntaina 25.4. klo 15. Ohjelmaa esittelee myös sävelin ensimmäisen Festivo-editionsa suunnitellut Siljamari Heikinheimo ja eräs toinenkin kesän taiteilija saapuu paikalle.

10.12.
2020

Siljamari Heikinheimo on Rauma Festivon uusi taiteellinen johtaja

Viulisti, ohjaaja Siljamari Heikinheimo (s. 1985) aloittaa kolmivuotisen kauden kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon taiteellisena johtajana vuonna 2021. Radion sinfoniaorkesterista viulistista vapaaksi taiteilijaksi vuonna 2016 ryhtynyt Heikinheimo on toiminut muun muassa Tapiola Sinfonietan ja Lapin kamariorkesterin konserttimestarina.

11.08.
2020

Striimit Festivon konserteista katsottavissa 7.9. saakka

Tämän vuoden Festivon kaikki konsertit striimattiin yhteistyössä Kultuurikuppila Brummin kanssa. Äänentoistosta vastasi musiikin moniottelija Esko Grundström. Tallenteet ovat nyt nähtävissä Rauma Festivon YouTube-kanavalla 7.9. saakka. Kätevimmin linkit konsertteihin löydät Festivon nettisivuilta Striimit-otsikon alta.

04.08.
2020

Avajaiskonsertti loppuunmyyty

Keskiviikkona 5.8. alkavan Rauma Festivon avajaiskonsertti on myyty loppuun. Striimin ääreen voi kuitenkin liittyä kotisohvalta ja sitä pääsee seuraamaan Festivon YouTube-kanavalta.

04.08.
2020

Monta kokkia takaa värikkään keitoksen

Fagotin vuorottelevana äänenjohtajana Helsingin kaupunginorkesterissa toimiva Mikko-Pekka Svala saapuu Rauma Festivon vieraaksi osana Helsinki Chamber Soloistsia. Kevään aikana hän on ehtinyt nauttia joustavammista harjoitusaikatauluista, lisääntyneestä ajasta perheen kanssa sekä kokkailusta ja myös vaimon loistavista aterioista.

Hae lisää uutisia

Rauman Konserttiyhdistys ry
Käsityöläisentie 18 R 62
00750 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi