)
02.08.
2014

“Pelkäsin, että jäisi vain ‘poks ja plim’, mutta toisin kävi!”

Näin luonnehtii kitaristi Rody van Gemert mietteitään, kun cembalisti Assi Karttunen ehdotti hänelle yhteistä konserttia joitain vuosia sitten. Ennakkoluulot hylättyään van Gemert lähti innostuneena mukaan ja lopputuloksena syntyi Veden liike -konsertti, joka kuullaan Rauma Festivossa keskiviikkona 6.8. klo 14 Rauman Pyhän Ristin kirkossa.

Rody van Gemert, kuvaaja Uwe FlorathInnostuneena Raumalle saapuva Rody van Gemert on vakuuttunut, että soitinyhdistelmänä kitara ja cembalo on mitä mainioin.

– Aluksi epäilin, että cembalon äänen resonoivuus ja matalien äänten räjähtävyys söisi kitaran ääntä liikaa. Mutta soitimet ovatkin täysin balansissa ja antavat tilaa toisilleen paremmin kuin mikään muu yhdistelmä, kertoo van Gemert ja jatkaa:

-Itse asiassa nämä kaksi rikastuttavat toisiaan: syntyy kitara, jossa on valtava resonointi, syvät bassot ja nopeasti syttyvä ääni, sekä cembalo, jossa voi käyttää vibratoa, värimuutoksia ja laajaa dyynaamista skaalaa. Ne sulautuvat yhteen niin, ettei yleisö pystyy sanomaan, mistä soitimesta tulee mikäkin ääni.

Assi KarttunenAssi Karttunen jakaa muusikkoystävänsä mietteet. Heidän yhteisinä tavoitteinaan ovat kuuntelevuus, hengittävyys ja sävykkyys.

– Ymmärrämme toistemme soittimia, niiden vahvuuksia ja heikkouksia. Se auttaa paljon yhteissoiton kannalta, toteaa Karttunen.

Veden liike -konsertti koostuu usean säveltäjän teoksista. Kokonaisuudessa on esimerkiksi japanilaisten nykysäveltäjien Toru Takemitsun ja Michio Miyagin kappaleita sekä suomalaisen Juha T. Koskisen Cinq fontaines de la Fortune. Konsertti päättyy hollantilaisen kitaristin ja säveltäjän Rijndert van Woudenbergin kahdelle kitaralle sävelletty  Everything but the City -teoksen (tässä konsertissa kuullaan versio kitaralle ja cembalolle) kolmas osa Ton (Requiem).

– Kovanahkaisetkin ihmiset saattavat pehmentyä niin, että liikuttuvat ja tulevat kosketetuksi kauneudesta! varoittaa Rody van Gemert konserttiin tulijoita pilke silmäkulmassaan.

« Takaisin

30.08.
2021

Rauma Festivon konsertit tavoittivat tuhansia – korona-altistuksia ei ainuttakaan

Elokuun ensimmäisellä viikolla järjestetyn kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon konserteissa ja muissa tapahtumissa vierailtiin yli 1500 kertaa. 20 livetapahtumasta striimattiin viisi konserttia. Lisäksi festivaalin sosiaalisen median kanaville tuotettiin erityisesti lapsiperheille suunnattu Vanhan Rauman kolopolku.

06.08.
2021

Rauma Festivon perjantain ja lauantain konsertit siirretään Rauma-saliin

Myöhään torstai-iltana Rauman kaupunki päätti määritellä Rauman Covid-19-epidemian suhteen leviämisalueeseen kuuluvaksi. Koska päätös on voimassa välittömästi, Rauma Festivon loppuviikon ohjelmaa säädetään entistä turvallisemmaksi yleisölle.  Perjantain konsertit Posellista ja Rauman taidemuseosta siirretään Rauma-saliin.

02.08.
2021

Rauma Festivon striimilipuilla ainutkertaisiin tunnelmiin

Rauma Festivo alkaa maanantaina 2.8. etkoilla Vanhassa Raumassa. Spärrin pihassa tavataan taiteilijoita ja kuullaan yllätysesitys Seitsemän kuolemansyntiä -oopperan esiintyjiltä. Festivaalin kaikki 20 konserttia toteutuvat, mutta Lounais-Suomen aluehallintaviraston perjantaina 30.7. asettaman määräyksen mukaisesti turvaväleihin kiinnitetään erityistä huomiota.

27.07.
2021

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen vieraaksi Rauma Festivon torikeskusteluun

Rauma Festivon järjestämän Festivon-torin vieraina tiistaina 3.8.2021 klo 16.30 Rauman kauppatorilla ovat tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen, Rauma Festivon taiteellinen johtaja Siljamari Heikinheimo sekä Rauman Teatterin taiteellinen johtaja Otto Kanerva. Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen osallistuu  keskusteluun klo 16.45 alkaen.

26.07.
2021

Onnellinen juuri nyt

Trumpetisti Thomas Bugnot on ollut koko kesän onnellisen kiireinen. Hän on viettänyt aikaa synnyinmaassaan Ranskassa, jossa hän on saanut soittaa useissa konserteissa.

25.07.
2021

Mullistusten vuosi on tuonut tasapainoa

Vuoden 2021 Rauma Festivon avaa ooppera Seitsemän kuolemansyntiä, jossa yhdistyvät Kurt Weillin suloiset sävelet ja Bertolt Brechtin sanansäilä sekä kabareenkatkuinen 1930-luku. Näyttämöteoksen pääosassa kuullaan poikkeuksellisen kauniista äänestään ja vangitsevasta lavasäteilystään ylistettyä sopraano Tuuli Takalaa.

22.07.
2021

Paineettomuus on välttämättömyys luovalle prosessille

Kuluneen vuoden aikana kontrabasisti Adrian Rigopulos on saanut kokea sen, miten suunnitellut konsertit ja harjoitukset häviävät kalenterista yksi toisensa jälkeen ja normaalisti kiireisellä muusikolla onkin yhtäkkiä käsissään aikaa. Rigopulos on osannut kuitenkin myös nauttia muuttuneesta tilanteesta.

19.07.
2021

Rauma Festivon Carpe diem -yllätyskonsertit palaavat pihoille

Rauma Festivon odotettu pääsymaksuttomien yllätyskonserttien päivä koetaan festivaaliviikon keskellä torstaina 5.8.2021. Vuonna 2012 ensimmäistä kertaa yleisöä hetkeen tarttumaan yllyttäneet minikonsertit palaavat Vanhan Rauman yksityispihoihin.

Hae lisää uutisia

Rauman Konserttiyhdistys ry
Käsityöläisentie 18 R 62
00750 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi