)
30.07.
2014

Huilisti Jenny Kares saapuu konsertoimaan vanhaan kotikaupunkiinsa innostuneena

Ensi viikon tiistaista 5.8. lähtien Rauma Festivo tarjoaa huippukonsertteja joka ilta klo 19 viiden päivän ajan. Konserteissa kuullaan musiikkia viideltä eri mantereelta 16 huippuartistin esittäminä. Etukäteislipunmyynti konsertteihin tapahtuu Rauman kaupungin palvelupisteessä Pyyrmannissa (Valtakatu 2) sekä Lippupisteissä ympäri Suomen.

Jenny iltatori3Yksi viikon tähtiesiintyjistä on raumalaissyntyinen Jenny Kares, joka työkseen soittaa Helsingin kaupungin orkesterissa. Hän saapuu Rauma Festivoon innostuneen odottavissa tunnelmissa.

– Olen tulossa erittäin innostuneena Raumalle soittamaan. Luvassa on hienoja konsertteja ja loistavia muusikoita, joiden kanssa on kiva päästä soittamaan yhdessä.

Rauma Festivossa Jenny pääsee esiintymään myös yhdessä miehensä basso Mika Kareksen kanssa. Yhteisesiintymiset ovat pariskunnalle harvinaista herkkua.

– Yleensä minä istun orkesterissa ja Mika toimii solistina. Tällä kertaa pääsemme esittämään muutaman tangon yhdessä lauantai-illan konsertissa Posellissa.

Jenny Kares aloitti Festivo urakkansa jo 15.7. Rauman iltatorilla. Häntä kuullaan festivaalin aikana neljässä konsertissa:
Ke 6.8. klo 19 Kohti valoa, Kustaa Aadolfin kirkko, Eurajoki
To 7.8. klo 15 Merenkävijän kirstusta: Kirje kotiin, Poselli
To 7.8. klo 19 Merenkävijän kirstusta: Ankkurina Bach, Poselli
La 9.8. klo 19 Merenkävijän kirstusta: Tango!, Poselli

« Takaisin

10.12.
2020

Siljamari Heikinheimo on Rauma Festivon uusi taiteellinen johtaja

Viulisti, ohjaaja Siljamari Heikinheimo (s. 1985) aloittaa kolmivuotisen kauden kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon taiteellisena johtajana vuonna 2021. Radion sinfoniaorkesterista viulistista vapaaksi taiteilijaksi vuonna 2016 ryhtynyt Heikinheimo on toiminut muun muassa Tapiola Sinfonietan ja Lapin kamariorkesterin konserttimestarina.

11.08.
2020

Striimit Festivon konserteista katsottavissa 7.9. saakka

Tämän vuoden Festivon kaikki konsertit striimattiin yhteistyössä Kultuurikuppila Brummin kanssa. Äänentoistosta vastasi musiikin moniottelija Esko Grundström. Tallenteet ovat nyt nähtävissä Rauma Festivon YouTube-kanavalla 7.9. saakka. Kätevimmin linkit konsertteihin löydät Festivon nettisivuilta Striimit-otsikon alta.

04.08.
2020

Avajaiskonsertti loppuunmyyty

Keskiviikkona 5.8. alkavan Rauma Festivon avajaiskonsertti on myyty loppuun. Striimin ääreen voi kuitenkin liittyä kotisohvalta ja sitä pääsee seuraamaan Festivon YouTube-kanavalta.

04.08.
2020

Monta kokkia takaa värikkään keitoksen

Fagotin vuorottelevana äänenjohtajana Helsingin kaupunginorkesterissa toimiva Mikko-Pekka Svala saapuu Rauma Festivon vieraaksi osana Helsinki Chamber Soloistsia. Kevään aikana hän on ehtinyt nauttia joustavammista harjoitusaikatauluista, lisääntyneestä ajasta perheen kanssa sekä kokkailusta ja myös vaimon loistavista aterioista.

02.08.
2020

Jameissa musiikki soljuu iloisen tanssillisen pomppuisena

Tänä vuonna Festivon taiteilijajoukko täydentyy kansanmusiikin taitajilla. Mukaan on kutsuttu Muuan-trio, jonka muodostavat Rauno Junkkari, Samuli Karjalainen ja Kirsi Vinkki. Yhdessä soittaminen rennossa tunnelmassa on tämän yhtyeen liima.  ”Olemme alunperin tavanneet irlantilaisen musiikin jamisoiton parissa Helsingissä.

30.07.
2020

Muusikko antaa musiikille äänen

Tämän kesän Festivossa nautitaan siitä koronakevään ja kesän jälkeen voimme kokoontua musiikin ääreen vähän vapaammin, vaikkakin turvallisuusseikat huomioiden. Lyömäsoittaja Xavi Castellón kohdalla kyseessä on iloinen jälleennäkeminen myös sen vuoksi, että hän saapuu Raumalle toistamiseen.

28.07.
2020

Missä mennään?

Rauma Festivon taiteellinen johtaja Jan Söderblom odottaa ensi viikkoa: “Kun moni asia nyt vaikuttaa epävarmalta, tuntuu hyvältä tietää, että saamme kohta viettää aikaa yhdessä Raumalla.

27.07.
2020

Carpe diem -päivänä iloitaan jälleennäkemisestä

Kevään ja kesän aikana ehtyneitä elävän musiikin varantoja pääsee täyttämään seitsemän konsertin annoksella Rauma Festivon perinteisenä Carpe diem -päivänä.

Hae lisää uutisia

Rauman Konserttiyhdistys ry
Käsityöläisentie 18 F 62
00750 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi