)
30.07.
2014

Huilisti Jenny Kares saapuu konsertoimaan vanhaan kotikaupunkiinsa innostuneena

Ensi viikon tiistaista 5.8. lähtien Rauma Festivo tarjoaa huippukonsertteja joka ilta klo 19 viiden päivän ajan. Konserteissa kuullaan musiikkia viideltä eri mantereelta 16 huippuartistin esittäminä. Etukäteislipunmyynti konsertteihin tapahtuu Rauman kaupungin palvelupisteessä Pyyrmannissa (Valtakatu 2) sekä Lippupisteissä ympäri Suomen.

Jenny iltatori3Yksi viikon tähtiesiintyjistä on raumalaissyntyinen Jenny Kares, joka työkseen soittaa Helsingin kaupungin orkesterissa. Hän saapuu Rauma Festivoon innostuneen odottavissa tunnelmissa.

– Olen tulossa erittäin innostuneena Raumalle soittamaan. Luvassa on hienoja konsertteja ja loistavia muusikoita, joiden kanssa on kiva päästä soittamaan yhdessä.

Rauma Festivossa Jenny pääsee esiintymään myös yhdessä miehensä basso Mika Kareksen kanssa. Yhteisesiintymiset ovat pariskunnalle harvinaista herkkua.

– Yleensä minä istun orkesterissa ja Mika toimii solistina. Tällä kertaa pääsemme esittämään muutaman tangon yhdessä lauantai-illan konsertissa Posellissa.

Jenny Kares aloitti Festivo urakkansa jo 15.7. Rauman iltatorilla. Häntä kuullaan festivaalin aikana neljässä konsertissa:
Ke 6.8. klo 19 Kohti valoa, Kustaa Aadolfin kirkko, Eurajoki
To 7.8. klo 15 Merenkävijän kirstusta: Kirje kotiin, Poselli
To 7.8. klo 19 Merenkävijän kirstusta: Ankkurina Bach, Poselli
La 9.8. klo 19 Merenkävijän kirstusta: Tango!, Poselli

« Takaisin

25.07.
2021

Mullistusten vuosi on tuonut tasapainoa

Vuoden 2021 Rauma Festivon avaa ooppera Seitsemän kuolemansyntiä, jossa yhdistyvät Kurt Weillin suloiset sävelet ja Bertolt Brechtin sanansäilä sekä kabareenkatkuinen 1930-luku. Näyttämöteoksen pääosassa kuullaan poikkeuksellisen kauniista äänestään ja vangitsevasta lavasäteilystään ylistettyä sopraano Tuuli Takalaa.

22.07.
2021

Paineettomuus on välttämättömyys luovalle prosessille

Kuluneen vuoden aikana kontrabasisti Adrian Rigopulos on saanut kokea sen, miten suunnitellut konsertit ja harjoitukset häviävät kalenterista yksi toisensa jälkeen ja normaalisti kiireisellä muusikolla onkin yhtäkkiä käsissään aikaa. Rigopulos on osannut kuitenkin myös nauttia muuttuneesta tilanteesta.

19.07.
2021

Rauma Festivon Carpe diem -yllätyskonsertit palaavat pihoille

Rauma Festivon odotettu pääsymaksuttomien yllätyskonserttien päivä koetaan festivaaliviikon keskellä torstaina 5.8.2021. Vuonna 2012 ensimmäistä kertaa yleisöä hetkeen tarttumaan yllyttäneet minikonsertit palaavat Vanhan Rauman yksityispihoihin.

18.07.
2021

Anna Laaksolle spontaanius on elämän suola

Elokuussa Rauma Festivoon saapuva pianisti Anna Laakso toivoo, että jaksaisimme  muistaa pitkään oivallukset kuluneesta vuodesta. Lopulta hyvään elämään tarvitaan aika vähän aineksia, mutta sitäkin laadukkaampia. Laaksolle musiikki ja esiintyminen ovat juuri niitä.

16.07.
2021

Sellisti Lauri Kankkusen elämännautintojen juuret ovat Italiassa

Rauma Festivoon nyt toista kertaa saapuva sellisti Lauri Kankkunen odottaa hartaasti normaaleihin kuvioihin paluuta ja turvavälien poistumista . Muusikon työssä turvavälit vaikuttavat myös siihen, miten lähekkäin toisiaan muusikot voivat soittaa.

15.07.
2021

Vanhan Rauman kolopolulla tavataan pitsiin hurahtanut hämähäkki ja kurnuttava kuningas

Vanhan Rauman kolopolku on koko perheelle suunnattu kierros, jossa kartan avulla etsitään puhelimella skannattavia QR-koodeja. Koodien takaa paljastuu Vanhassa Raumassa asustavien erilaisten eläimien tervehdyksiä: lauluja, tansseja, runoja ja leikkejä.

08.07.
2021

Leikki on taidetta pienoiskoossa

Tanssitaitelija Auri Aholalla viime aikoina päällimmäisenä mielessä ovat olleet tärkeimmät elämän peruspalaset: perhe, luonto ja taide. Koreografioihinsa hän sitoo usein luontoteemoja ja myös saamelaiskulttuuria. Ahola asuu ja työskentelee Inarissa.

06.07.
2021

Taitelijuus on herkkä rohkeuslaji

Yli kolmessakymmenessä maassa ja sadalla albumilla esiintynyt muusikko-säveltäjä-tuottaja Jarmo Saari saapuu elokuussa Rauma Festivon vieraaksi. Omaleimaisesta tyylistään tunnettu kitaristi tunnetaan myös konsertteihin, elokuviin, televisioon, koreografioihin, teatteriin ja levyille luomastaan visuaalisesta sävellystyylistään.

Hae lisää uutisia

Rauman Konserttiyhdistys ry
Käsityöläisentie 18 R 62
00750 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi