)
11.07.
2014

Rauma Festivon ilmaiskonserteissa kuullaan harppumusiikin helmiä ja hienoja laulajia

Tulevan elokuun Rauma Festivo -kamarimusiikkifestivaali tarjoaa aiempien vuosien tapaan ison kattauksen ilmaiskonsertteja. Viikon aikana on kaikilla mahdollisuus osallistua esimerkiksi kahvilakonsertteihin. Myös kauppatorilla soi päivittäin. Festivaaliohjelmaan kuuluu jälleen myös Carpe diem -päivä, joka tarjoaa musiikkiyllätyksiä pitkin Vanhaa Raumaa ja sen yksityisillä sisäpihoilla.

Krista LeivoKahvila- ja yllätyskonsertit antavat mahdollisuuden koko perheelle tutustua kamarimusiikkiin leppoisassa tunnelmassa. Luvassa on harvemmin kuulluista soittimista harppu, jonka äärellä taituroi turkulainen Krista Leivo. Myös laulajat ovat hyvin edustettuna: Café Salin konsertissa kuullaan baritoni Erik Rousia ja Nuortentalolla esiintyy raumalaislähtöinen, nykyään Lontoossa ahkerasti esiintyvä mezzosopraano Aino Konkka pianisti Pasi Porttikiven kanssa.

Ensimmäiset Festivon sävelet voi kuulla jo ensi viikon tiistaina Rauman kauppatorilla, kun iltatorin lavalle nousee yksi festivaaliviikon tähdistä. Huilisti Jenny Kares esiintyy yhdessä Rauma Festivon toiminnanjohtaja ja sellisti Anna Grundströmin kanssa.

Iltatorilla on myös mahdollisuus hankkia lippuja festivaaliviikon kaikkiin konsertteihin.

« Takaisin

10.12.
2020

Siljamari Heikinheimo on Rauma Festivon uusi taiteellinen johtaja

Viulisti, ohjaaja Siljamari Heikinheimo (s. 1985) aloittaa kolmivuotisen kauden kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon taiteellisena johtajana vuonna 2021. Radion sinfoniaorkesterista viulistista vapaaksi taiteilijaksi vuonna 2016 ryhtynyt Heikinheimo on toiminut muun muassa Tapiola Sinfonietan ja Lapin kamariorkesterin konserttimestarina.

11.08.
2020

Striimit Festivon konserteista katsottavissa 7.9. saakka

Tämän vuoden Festivon kaikki konsertit striimattiin yhteistyössä Kultuurikuppila Brummin kanssa. Äänentoistosta vastasi musiikin moniottelija Esko Grundström. Tallenteet ovat nyt nähtävissä Rauma Festivon YouTube-kanavalla 7.9. saakka. Kätevimmin linkit konsertteihin löydät Festivon nettisivuilta Striimit-otsikon alta.

04.08.
2020

Avajaiskonsertti loppuunmyyty

Keskiviikkona 5.8. alkavan Rauma Festivon avajaiskonsertti on myyty loppuun. Striimin ääreen voi kuitenkin liittyä kotisohvalta ja sitä pääsee seuraamaan Festivon YouTube-kanavalta.

04.08.
2020

Monta kokkia takaa värikkään keitoksen

Fagotin vuorottelevana äänenjohtajana Helsingin kaupunginorkesterissa toimiva Mikko-Pekka Svala saapuu Rauma Festivon vieraaksi osana Helsinki Chamber Soloistsia. Kevään aikana hän on ehtinyt nauttia joustavammista harjoitusaikatauluista, lisääntyneestä ajasta perheen kanssa sekä kokkailusta ja myös vaimon loistavista aterioista.

02.08.
2020

Jameissa musiikki soljuu iloisen tanssillisen pomppuisena

Tänä vuonna Festivon taiteilijajoukko täydentyy kansanmusiikin taitajilla. Mukaan on kutsuttu Muuan-trio, jonka muodostavat Rauno Junkkari, Samuli Karjalainen ja Kirsi Vinkki. Yhdessä soittaminen rennossa tunnelmassa on tämän yhtyeen liima.  ”Olemme alunperin tavanneet irlantilaisen musiikin jamisoiton parissa Helsingissä.

30.07.
2020

Muusikko antaa musiikille äänen

Tämän kesän Festivossa nautitaan siitä koronakevään ja kesän jälkeen voimme kokoontua musiikin ääreen vähän vapaammin, vaikkakin turvallisuusseikat huomioiden. Lyömäsoittaja Xavi Castellón kohdalla kyseessä on iloinen jälleennäkeminen myös sen vuoksi, että hän saapuu Raumalle toistamiseen.

28.07.
2020

Missä mennään?

Rauma Festivon taiteellinen johtaja Jan Söderblom odottaa ensi viikkoa: “Kun moni asia nyt vaikuttaa epävarmalta, tuntuu hyvältä tietää, että saamme kohta viettää aikaa yhdessä Raumalla.

27.07.
2020

Carpe diem -päivänä iloitaan jälleennäkemisestä

Kevään ja kesän aikana ehtyneitä elävän musiikin varantoja pääsee täyttämään seitsemän konsertin annoksella Rauma Festivon perinteisenä Carpe diem -päivänä.

Hae lisää uutisia

Rauman Konserttiyhdistys ry
Käsityöläisentie 18 F 62
00750 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi