)
09.08.
2016

Rauma Festivo vakuutti monipuolisuudellaan

Rauma Festivo on lunastanut paikkansa elokuisten festivaalien joukossa. Yleisömäärä pysyi viimevuotisen ennätyksen tasolla: noin 3500 kuulijaa osallistui Rauma Festivon konsertteihin. Vuoden teema ”Carpe diem!” aukesi yleisölle viimeistään festivaaliviikon huipentaneessa H-hetki Da Capo -konsertissa, jossa avajaiskonserttiin äänestetyt kappaleet kuultiin harjoitusprosessin läpikäyminä uudelleen. Muusikoiden yhteissoitto oli rentoa ja energistä. Viikon yhdessä olo kuului soitossa rohkeutena, hauskanpitona ja luottamuksena. Taiteellisen johtajan Jan Söderblomin järjestämä kokeilu avasi yleisölle harjoitusprosessin ja konserttitilanteen uudella, avoimemmalla tavalla.

Viikon aikana kuullut konsertit tarjosivat hemmottelua kaikille yleisössä. Lavalla loistaneet taiteilijat olivat oman instrumenttinsa ehdottomia huippuja, jotka heittäytyivät innolla ohjelmiston tarjoamiin haasteisiin. Tutut teokset kuten Schubertin Rosamunde-kvartetto ja Stravinskyn Sotilaan tarina olivat täynnä oivalluksia. Christoffer Sundqvist, Markus Hohti, Paula Sundqvist ja Emil Holmström muiden muassa avasivat tulkinnoillaan tottuneellekin kuulijalle uuden maailman.

taiteilijaryhmä2016

Viikon aikana musiikkia kuultiin monipuolisesti keskiaikaisista sävelistä jazziin ja Eppuihin, unohtamatta kamarimusiikin helmiä. Perjantai-illassa Rauma-sali täyttyi Mikko Perkolan viola da gamban tummista sävyistä, jotka yhdistyivät saumattoman luontevasti Jukka Perkon taiturilliseen saksofonismiin ja suvereeniin improvisointiin. Asiakaslähtöisyyden nimissä yleisö pääsi osallistumaan konsertin sisältöön ehdottamalla tunnetiloja ja paikkoja, joiden toteuttamiseen osallistuivat myös Söderblom, Hohti ja Holmström.

Festivaalin helmenä esiin nousi Anne Frank –monologiooppera, jossa yhdistyivät auttamisen ajankohtaisuus ja koskettavuus Mia Huhdan sisäistyneestä tulkinnasta. Rauma Festivo onnistui luomaan puitteet laadukkaalle oopperatuotannolle. Lontoolainen pianisti Sohpia Rahman puolestaan loisti useassa konsertissa viikon aikana ja iahstutti yleisöä kertomalla elävästi esittämistään teoksista. Carpe diem –päivän yllätyksenä hän tarjosi täysipainoisen resitaalin, jossa kuultiin muun muassa Lisztiä ja Schubertia.

Nyt kolmatta vuotta Rauma Festivon toiminnanjohtajana toiminut Anna Grundström on tyytyväinen festivaaliviikkoon.

– Henkilökohtaisesti iloitsen siitä, että uusia yleisöjä ja yhteistyökumppaneita on löytynyt. Rauma Festivo on väriläiskä ja timantti kaupungin kulttuuritarjonnassa, joka osuu yhä useamman tielle. Konsertit ovat nyt kaikkien ulottuvilla. Olkoon ne jatkossakin meille kaikille ilon, ylpeyden ja energian lähde, tiivistää Grundström.

Rauma Festivon toiminnanjohtaja Anna Grundström sai rinnalleen Rauman musiikkiopiston rehtorin Mira Ellménin ja italialaisen vierailijaorkesterin kapellimestarin Mirco Besuttin.Rauma Festivon toiminnanjohtaja Anna Grundström sai rinnalleen Rauman musiikkiopiston rehtorin Mira Ellménin ja italialaisen vierailijaorkesterin kapellimestarin Mirco Besuttin.

« Takaisin

10.12.
2020

Siljamari Heikinheimo on Rauma Festivon uusi taiteellinen johtaja

Viulisti, ohjaaja Siljamari Heikinheimo (s. 1985) aloittaa kolmivuotisen kauden kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon taiteellisena johtajana vuonna 2021. Radion sinfoniaorkesterista viulistista vapaaksi taiteilijaksi vuonna 2016 ryhtynyt Heikinheimo on toiminut muun muassa Tapiola Sinfonietan ja Lapin kamariorkesterin konserttimestarina.

11.08.
2020

Striimit Festivon konserteista katsottavissa 7.9. saakka

Tämän vuoden Festivon kaikki konsertit striimattiin yhteistyössä Kultuurikuppila Brummin kanssa. Äänentoistosta vastasi musiikin moniottelija Esko Grundström. Tallenteet ovat nyt nähtävissä Rauma Festivon YouTube-kanavalla 7.9. saakka. Kätevimmin linkit konsertteihin löydät Festivon nettisivuilta Striimit-otsikon alta.

04.08.
2020

Avajaiskonsertti loppuunmyyty

Keskiviikkona 5.8. alkavan Rauma Festivon avajaiskonsertti on myyty loppuun. Striimin ääreen voi kuitenkin liittyä kotisohvalta ja sitä pääsee seuraamaan Festivon YouTube-kanavalta.

04.08.
2020

Monta kokkia takaa värikkään keitoksen

Fagotin vuorottelevana äänenjohtajana Helsingin kaupunginorkesterissa toimiva Mikko-Pekka Svala saapuu Rauma Festivon vieraaksi osana Helsinki Chamber Soloistsia. Kevään aikana hän on ehtinyt nauttia joustavammista harjoitusaikatauluista, lisääntyneestä ajasta perheen kanssa sekä kokkailusta ja myös vaimon loistavista aterioista.

02.08.
2020

Jameissa musiikki soljuu iloisen tanssillisen pomppuisena

Tänä vuonna Festivon taiteilijajoukko täydentyy kansanmusiikin taitajilla. Mukaan on kutsuttu Muuan-trio, jonka muodostavat Rauno Junkkari, Samuli Karjalainen ja Kirsi Vinkki. Yhdessä soittaminen rennossa tunnelmassa on tämän yhtyeen liima.  ”Olemme alunperin tavanneet irlantilaisen musiikin jamisoiton parissa Helsingissä.

30.07.
2020

Muusikko antaa musiikille äänen

Tämän kesän Festivossa nautitaan siitä koronakevään ja kesän jälkeen voimme kokoontua musiikin ääreen vähän vapaammin, vaikkakin turvallisuusseikat huomioiden. Lyömäsoittaja Xavi Castellón kohdalla kyseessä on iloinen jälleennäkeminen myös sen vuoksi, että hän saapuu Raumalle toistamiseen.

28.07.
2020

Missä mennään?

Rauma Festivon taiteellinen johtaja Jan Söderblom odottaa ensi viikkoa: “Kun moni asia nyt vaikuttaa epävarmalta, tuntuu hyvältä tietää, että saamme kohta viettää aikaa yhdessä Raumalla.

27.07.
2020

Carpe diem -päivänä iloitaan jälleennäkemisestä

Kevään ja kesän aikana ehtyneitä elävän musiikin varantoja pääsee täyttämään seitsemän konsertin annoksella Rauma Festivon perinteisenä Carpe diem -päivänä.

Hae lisää uutisia

Rauman Konserttiyhdistys ry
Käsityöläisentie 18 F 62
00750 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi