)
09.08.
2016

Rauma Festivo vakuutti monipuolisuudellaan

Rauma Festivo on lunastanut paikkansa elokuisten festivaalien joukossa. Yleisömäärä pysyi viimevuotisen ennätyksen tasolla: noin 3500 kuulijaa osallistui Rauma Festivon konsertteihin. Vuoden teema ”Carpe diem!” aukesi yleisölle viimeistään festivaaliviikon huipentaneessa H-hetki Da Capo -konsertissa, jossa avajaiskonserttiin äänestetyt kappaleet kuultiin harjoitusprosessin läpikäyminä uudelleen. Muusikoiden yhteissoitto oli rentoa ja energistä. Viikon yhdessä olo kuului soitossa rohkeutena, hauskanpitona ja luottamuksena. Taiteellisen johtajan Jan Söderblomin järjestämä kokeilu avasi yleisölle harjoitusprosessin ja konserttitilanteen uudella, avoimemmalla tavalla.

Viikon aikana kuullut konsertit tarjosivat hemmottelua kaikille yleisössä. Lavalla loistaneet taiteilijat olivat oman instrumenttinsa ehdottomia huippuja, jotka heittäytyivät innolla ohjelmiston tarjoamiin haasteisiin. Tutut teokset kuten Schubertin Rosamunde-kvartetto ja Stravinskyn Sotilaan tarina olivat täynnä oivalluksia. Christoffer Sundqvist, Markus Hohti, Paula Sundqvist ja Emil Holmström muiden muassa avasivat tulkinnoillaan tottuneellekin kuulijalle uuden maailman.

taiteilijaryhmä2016

Viikon aikana musiikkia kuultiin monipuolisesti keskiaikaisista sävelistä jazziin ja Eppuihin, unohtamatta kamarimusiikin helmiä. Perjantai-illassa Rauma-sali täyttyi Mikko Perkolan viola da gamban tummista sävyistä, jotka yhdistyivät saumattoman luontevasti Jukka Perkon taiturilliseen saksofonismiin ja suvereeniin improvisointiin. Asiakaslähtöisyyden nimissä yleisö pääsi osallistumaan konsertin sisältöön ehdottamalla tunnetiloja ja paikkoja, joiden toteuttamiseen osallistuivat myös Söderblom, Hohti ja Holmström.

Festivaalin helmenä esiin nousi Anne Frank –monologiooppera, jossa yhdistyivät auttamisen ajankohtaisuus ja koskettavuus Mia Huhdan sisäistyneestä tulkinnasta. Rauma Festivo onnistui luomaan puitteet laadukkaalle oopperatuotannolle. Lontoolainen pianisti Sohpia Rahman puolestaan loisti useassa konsertissa viikon aikana ja iahstutti yleisöä kertomalla elävästi esittämistään teoksista. Carpe diem –päivän yllätyksenä hän tarjosi täysipainoisen resitaalin, jossa kuultiin muun muassa Lisztiä ja Schubertia.

Nyt kolmatta vuotta Rauma Festivon toiminnanjohtajana toiminut Anna Grundström on tyytyväinen festivaaliviikkoon.

– Henkilökohtaisesti iloitsen siitä, että uusia yleisöjä ja yhteistyökumppaneita on löytynyt. Rauma Festivo on väriläiskä ja timantti kaupungin kulttuuritarjonnassa, joka osuu yhä useamman tielle. Konsertit ovat nyt kaikkien ulottuvilla. Olkoon ne jatkossakin meille kaikille ilon, ylpeyden ja energian lähde, tiivistää Grundström.

Rauma Festivon toiminnanjohtaja Anna Grundström sai rinnalleen Rauman musiikkiopiston rehtorin Mira Ellménin ja italialaisen vierailijaorkesterin kapellimestarin Mirco Besuttin.Rauma Festivon toiminnanjohtaja Anna Grundström sai rinnalleen Rauman musiikkiopiston rehtorin Mira Ellménin ja italialaisen vierailijaorkesterin kapellimestarin Mirco Besuttin.

« Takaisin

30.08.
2021

Rauma Festivon konsertit tavoittivat tuhansia – korona-altistuksia ei ainuttakaan

Elokuun ensimmäisellä viikolla järjestetyn kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon konserteissa ja muissa tapahtumissa vierailtiin yli 1500 kertaa. 20 livetapahtumasta striimattiin viisi konserttia. Lisäksi festivaalin sosiaalisen median kanaville tuotettiin erityisesti lapsiperheille suunnattu Vanhan Rauman kolopolku.

06.08.
2021

Rauma Festivon perjantain ja lauantain konsertit siirretään Rauma-saliin

Myöhään torstai-iltana Rauman kaupunki päätti määritellä Rauman Covid-19-epidemian suhteen leviämisalueeseen kuuluvaksi. Koska päätös on voimassa välittömästi, Rauma Festivon loppuviikon ohjelmaa säädetään entistä turvallisemmaksi yleisölle.  Perjantain konsertit Posellista ja Rauman taidemuseosta siirretään Rauma-saliin.

02.08.
2021

Rauma Festivon striimilipuilla ainutkertaisiin tunnelmiin

Rauma Festivo alkaa maanantaina 2.8. etkoilla Vanhassa Raumassa. Spärrin pihassa tavataan taiteilijoita ja kuullaan yllätysesitys Seitsemän kuolemansyntiä -oopperan esiintyjiltä. Festivaalin kaikki 20 konserttia toteutuvat, mutta Lounais-Suomen aluehallintaviraston perjantaina 30.7. asettaman määräyksen mukaisesti turvaväleihin kiinnitetään erityistä huomiota.

27.07.
2021

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen vieraaksi Rauma Festivon torikeskusteluun

Rauma Festivon järjestämän Festivon-torin vieraina tiistaina 3.8.2021 klo 16.30 Rauman kauppatorilla ovat tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen, Rauma Festivon taiteellinen johtaja Siljamari Heikinheimo sekä Rauman Teatterin taiteellinen johtaja Otto Kanerva. Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen osallistuu  keskusteluun klo 16.45 alkaen.

26.07.
2021

Onnellinen juuri nyt

Trumpetisti Thomas Bugnot on ollut koko kesän onnellisen kiireinen. Hän on viettänyt aikaa synnyinmaassaan Ranskassa, jossa hän on saanut soittaa useissa konserteissa.

25.07.
2021

Mullistusten vuosi on tuonut tasapainoa

Vuoden 2021 Rauma Festivon avaa ooppera Seitsemän kuolemansyntiä, jossa yhdistyvät Kurt Weillin suloiset sävelet ja Bertolt Brechtin sanansäilä sekä kabareenkatkuinen 1930-luku. Näyttämöteoksen pääosassa kuullaan poikkeuksellisen kauniista äänestään ja vangitsevasta lavasäteilystään ylistettyä sopraano Tuuli Takalaa.

22.07.
2021

Paineettomuus on välttämättömyys luovalle prosessille

Kuluneen vuoden aikana kontrabasisti Adrian Rigopulos on saanut kokea sen, miten suunnitellut konsertit ja harjoitukset häviävät kalenterista yksi toisensa jälkeen ja normaalisti kiireisellä muusikolla onkin yhtäkkiä käsissään aikaa. Rigopulos on osannut kuitenkin myös nauttia muuttuneesta tilanteesta.

19.07.
2021

Rauma Festivon Carpe diem -yllätyskonsertit palaavat pihoille

Rauma Festivon odotettu pääsymaksuttomien yllätyskonserttien päivä koetaan festivaaliviikon keskellä torstaina 5.8.2021. Vuonna 2012 ensimmäistä kertaa yleisöä hetkeen tarttumaan yllyttäneet minikonsertit palaavat Vanhan Rauman yksityispihoihin.

Hae lisää uutisia

Rauman Konserttiyhdistys ry
Käsityöläisentie 18 R 62
00750 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi