)
09.08.
2016

Rauma Festivo vakuutti monipuolisuudellaan

Rauma Festivo on lunastanut paikkansa elokuisten festivaalien joukossa. Yleisömäärä pysyi viimevuotisen ennätyksen tasolla: noin 3500 kuulijaa osallistui Rauma Festivon konsertteihin. Vuoden teema ”Carpe diem!” aukesi yleisölle viimeistään festivaaliviikon huipentaneessa H-hetki Da Capo -konsertissa, jossa avajaiskonserttiin äänestetyt kappaleet kuultiin harjoitusprosessin läpikäyminä uudelleen. Muusikoiden yhteissoitto oli rentoa ja energistä. Viikon yhdessä olo kuului soitossa rohkeutena, hauskanpitona ja luottamuksena. Taiteellisen johtajan Jan Söderblomin järjestämä kokeilu avasi yleisölle harjoitusprosessin ja konserttitilanteen uudella, avoimemmalla tavalla.

Viikon aikana kuullut konsertit tarjosivat hemmottelua kaikille yleisössä. Lavalla loistaneet taiteilijat olivat oman instrumenttinsa ehdottomia huippuja, jotka heittäytyivät innolla ohjelmiston tarjoamiin haasteisiin. Tutut teokset kuten Schubertin Rosamunde-kvartetto ja Stravinskyn Sotilaan tarina olivat täynnä oivalluksia. Christoffer Sundqvist, Markus Hohti, Paula Sundqvist ja Emil Holmström muiden muassa avasivat tulkinnoillaan tottuneellekin kuulijalle uuden maailman.

taiteilijaryhmä2016

Viikon aikana musiikkia kuultiin monipuolisesti keskiaikaisista sävelistä jazziin ja Eppuihin, unohtamatta kamarimusiikin helmiä. Perjantai-illassa Rauma-sali täyttyi Mikko Perkolan viola da gamban tummista sävyistä, jotka yhdistyivät saumattoman luontevasti Jukka Perkon taiturilliseen saksofonismiin ja suvereeniin improvisointiin. Asiakaslähtöisyyden nimissä yleisö pääsi osallistumaan konsertin sisältöön ehdottamalla tunnetiloja ja paikkoja, joiden toteuttamiseen osallistuivat myös Söderblom, Hohti ja Holmström.

Festivaalin helmenä esiin nousi Anne Frank –monologiooppera, jossa yhdistyivät auttamisen ajankohtaisuus ja koskettavuus Mia Huhdan sisäistyneestä tulkinnasta. Rauma Festivo onnistui luomaan puitteet laadukkaalle oopperatuotannolle. Lontoolainen pianisti Sohpia Rahman puolestaan loisti useassa konsertissa viikon aikana ja iahstutti yleisöä kertomalla elävästi esittämistään teoksista. Carpe diem –päivän yllätyksenä hän tarjosi täysipainoisen resitaalin, jossa kuultiin muun muassa Lisztiä ja Schubertia.

Nyt kolmatta vuotta Rauma Festivon toiminnanjohtajana toiminut Anna Grundström on tyytyväinen festivaaliviikkoon.

– Henkilökohtaisesti iloitsen siitä, että uusia yleisöjä ja yhteistyökumppaneita on löytynyt. Rauma Festivo on väriläiskä ja timantti kaupungin kulttuuritarjonnassa, joka osuu yhä useamman tielle. Konsertit ovat nyt kaikkien ulottuvilla. Olkoon ne jatkossakin meille kaikille ilon, ylpeyden ja energian lähde, tiivistää Grundström.

Rauma Festivon toiminnanjohtaja Anna Grundström sai rinnalleen Rauman musiikkiopiston rehtorin Mira Ellménin ja italialaisen vierailijaorkesterin kapellimestarin Mirco Besuttin.Rauma Festivon toiminnanjohtaja Anna Grundström sai rinnalleen Rauman musiikkiopiston rehtorin Mira Ellménin ja italialaisen vierailijaorkesterin kapellimestarin Mirco Besuttin.

« Takaisin

22.06.
2021

Musiikki auttaa hahmottamaan maailmaa

Käyrätorvisti Ville Hiilivirta on toiminut äänenjohtajatehtävissä useimmissa suomalaisissa orkestereissa sekä mm. Ruotsin Kuninkaallisissa Filharmonikoissa, Esa-Pekka Salosen kutsumana Lontoon Philharmonia-orkesterissa sekä Saksassa Baijerin ja Essenin valtionorkestereissa. Vuodesta 2010 on toiminut Helsingin kaupunginorkesterissa käyrätorviryhmän äänenjohtajana.

20.06.
2021

Harjoittelua ja reilusti unta

Näistä elementeistä on koostunut Atte Kilpeläisen kulunut vuosi. Elokuussa Festivon taiteilijakaartiin mukaan saapuva alttoviulisti saapuu Raumalle nyt toista kertaa. Edellinen Festivo-vierailu oli vuonna 2016.  Korona-aikana Kilpeläinen kertoo aikaa olleen kaikenlaiseen ajatustyöhön sekä myös nukkumiseen.

18.06.
2021

Yleisön kohtaaminen oli tunteellinen hetki

Yksi Festivon vuoden 2021 taitelijoista on Vuokko Hovatta. Hän rakastaa viettää aikaa ystäviensä kanssa – Syömme hyvin ja nautimme viinistä. Kesällä tietenkin ulkona.

16.06.
2021

Korona-aikana kollegiaalinen yhteys löytyi ruudun kautta

Elokuussa Festivo saa vieraakseen harpisti ja kuvataiteilija Laura Hynnisen. Porvoolaistaiteilijan projektit ovat poikkitaiteellisia kokonaisuuksia ja Rauman taidemuseolla koetaan perjantai-iltana konsertti, jossa hän yhdistää maalauksen ja musiikin.  Festivaalin konserttiohjelman elämännautinnoista Hynninen mainitsee itselleen tärkeimmäksi ystävyyden.

27.05.
2021

Lipunmyynti alkaa 29.5.

Kesä on ovella ja hihat heiluvat kun Rauma Festivon järjestelyt kiihtyvät kohti elokuuta. Lipunmyynti alkaa lauantaina 29.5.2021 klo 10 Lippu.fi-kanavilla hyvin pienillä määrillä, sillä konserttien turvallinen järjestäminen on Rauma Festivolle tänäkin kesänä ensisijaista.

25.04.
2021

Rauma Festivo kutsuu nauttimaan elämästä elokuussa

Viulisti, ohjaaja Siljamari Heikinheimo aloittaa kolmivuotisen kauden kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon taiteellisena johtajana vuonna 2021. Heikinheimon suunnittelema, 38. kertaa järjestettävä festivaali rakentuu teeman Kahdeksan elämännautintoa ja seitsemän kuolemansyntiä ympärille. Raumalla 3.–7.

22.04.
2021

Festivaalin ohjelma julkaistaan live-lähetyksessä

Rauma Festivon ohjelma julkaistaan Kulttuurikuppila Brummin olohuoneesta sunnuntaina 25.4. klo 15. Ohjelmaa esittelee myös sävelin ensimmäisen Festivo-editionsa suunnitellut Siljamari Heikinheimo ja eräs toinenkin kesän taiteilija saapuu paikalle.

10.12.
2020

Siljamari Heikinheimo on Rauma Festivon uusi taiteellinen johtaja

Viulisti, ohjaaja Siljamari Heikinheimo (s. 1985) aloittaa kolmivuotisen kauden kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon taiteellisena johtajana vuonna 2021. Radion sinfoniaorkesterista viulistista vapaaksi taiteilijaksi vuonna 2016 ryhtynyt Heikinheimo on toiminut muun muassa Tapiola Sinfonietan ja Lapin kamariorkesterin konserttimestarina.

Hae lisää uutisia

Rauman Konserttiyhdistys ry
Käsityöläisentie 18 R 62
00750 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi