)
02.08.
2021

Rauma Festivon striimilipuilla ainutkertaisiin tunnelmiin

Rauma Festivo alkaa maanantaina 2.8. etkoilla Vanhassa Raumassa. Spärrin pihassa tavataan taiteilijoita ja kuullaan yllätysesitys Seitsemän kuolemansyntiä -oopperan esiintyjiltä. Festivaalin kaikki 20 konserttia toteutuvat, mutta Lounais-Suomen aluehallintaviraston perjantaina 30.7. asettaman määräyksen mukaisesti turvaväleihin kiinnitetään erityistä huomiota. 

”Valitettavasti muutaman konsertin kohdalla kiihtymisvaiheeseen siirtyminen aiheuttaa sen, että lippuja ei jää ovelle myytäväksi ollenkaan. Esimerkiksi Rauma-salissa tosiasiallinen väljyys rajoittaa myytävät paikat noin 20 prosenttiin katsomona koko kapasiteetista”, kertoo Rauma Festivon toiminnanjohtaja Anna Grundström. Suurimpaan osaan konsertteja on vielä lippuja saatavilla, ja niihin tuleville taataan turvallinen konserttikokemus.

Loppuunmyyty ja suurta kiinnostusta herättävä Seitsemän kuolemansyntiä -esitys striimataan suorana. Kabareen maailmassa liikkuva näyttämöteos on mahdollista katsoa myös seitsemän päivää suoran lähetyksen jälkeen. Rauma-salista striimataan myös keskiviikon Liike-konsertti, jossa kulttimainetta nauttiva Stockhausenin Harlekin tanssivalle sooloklarinetistille saa Suomen esityksen ensimmäistä kertaa sitten 1980-luvun alun. Klarinetisti Lauri Sallisen lisäksi konsertissa koetaan mm. tanssija Auri Aholan ja alttoviulisti Atte Kilpeläisen duo. Tähän konserttiin on vielä saatavissa lippuja myös paikan päälle. Sen sijaan Rauman taidemuseossa perjantaina pidettävä Laura Hynnisen maalausta, harpunsoittoa ja sävellystä yhdistävä konsertti on loppuunmyyty ja striimataan.

Rauma Festivon päätöspäivän kunniaksi lauantain 7.8. kummatkin konsertit välitetään maksutta festivaalin YouTube-kanavalla. Molli-Kissan ja Duuri-Hiiren eli viulisti Siljamari Heikinheimon ja pianisti Salla Pynssin viiksikarvoja värisyttävää konserttia mahtuu kuulemaan myös paikan päälle Poselliin. Illalla kulttuurikuppila Brummissa rentoudutaan Vuokko Hovatan, Mikko Gunu Karjalaisen ja Jarmo Saaren hoivassa.

Viulisti, ohjaaja Siljamari Heikinheimo aloittaa kolmivuotisen kauden kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon taiteellisena johtajana vuonna 2021. Heikinheimon suunnittelema, 38. kertaa järjestettävä festivaali rakentuu teeman Kahdeksan elämännautintoa ja seitsemän kuolemansyntiä ympärille. Raumalla 3.–7. elokuuta kuullaan 20 konserttia yli 30 taiteilijan voimin. 

Maksulliset striimikonsertit konsertit Rauma Festivossa 2021:

Seitsemän kuolemansyntiä
Tiistaina 3.8. klo 19
Striimilippu: https://brummi.maksutin.fi/payment/festivo7synti

Liike
Keskiviikkoa 4.8. klo 19
Striimilippu: https://brummi.maksutin.fi/payment/festivoliike

Taide
Pe 6.8. klo 19
Striimilippu: https://brummi.maksutin.fi/payment/festivotaide

sekä ilmaiseksi Rauma Festivon Youtube-kanavalla katsottavat
Leikki
La 7.8. klo 10.30
Lepo
La 7.8. klo 19

« Takaisin

30.08.
2021

Rauma Festivon konsertit tavoittivat tuhansia – korona-altistuksia ei ainuttakaan

Elokuun ensimmäisellä viikolla järjestetyn kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon konserteissa ja muissa tapahtumissa vierailtiin yli 1500 kertaa. 20 livetapahtumasta striimattiin viisi konserttia. Lisäksi festivaalin sosiaalisen median kanaville tuotettiin erityisesti lapsiperheille suunnattu Vanhan Rauman kolopolku.

06.08.
2021

Rauma Festivon perjantain ja lauantain konsertit siirretään Rauma-saliin

Myöhään torstai-iltana Rauman kaupunki päätti määritellä Rauman Covid-19-epidemian suhteen leviämisalueeseen kuuluvaksi. Koska päätös on voimassa välittömästi, Rauma Festivon loppuviikon ohjelmaa säädetään entistä turvallisemmaksi yleisölle.  Perjantain konsertit Posellista ja Rauman taidemuseosta siirretään Rauma-saliin.

02.08.
2021

Rauma Festivon striimilipuilla ainutkertaisiin tunnelmiin

Rauma Festivo alkaa maanantaina 2.8. etkoilla Vanhassa Raumassa. Spärrin pihassa tavataan taiteilijoita ja kuullaan yllätysesitys Seitsemän kuolemansyntiä -oopperan esiintyjiltä. Festivaalin kaikki 20 konserttia toteutuvat, mutta Lounais-Suomen aluehallintaviraston perjantaina 30.7. asettaman määräyksen mukaisesti turvaväleihin kiinnitetään erityistä huomiota.

27.07.
2021

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen vieraaksi Rauma Festivon torikeskusteluun

Rauma Festivon järjestämän Festivon-torin vieraina tiistaina 3.8.2021 klo 16.30 Rauman kauppatorilla ovat tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen, Rauma Festivon taiteellinen johtaja Siljamari Heikinheimo sekä Rauman Teatterin taiteellinen johtaja Otto Kanerva. Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen osallistuu  keskusteluun klo 16.45 alkaen.

26.07.
2021

Onnellinen juuri nyt

Trumpetisti Thomas Bugnot on ollut koko kesän onnellisen kiireinen. Hän on viettänyt aikaa synnyinmaassaan Ranskassa, jossa hän on saanut soittaa useissa konserteissa.

25.07.
2021

Mullistusten vuosi on tuonut tasapainoa

Vuoden 2021 Rauma Festivon avaa ooppera Seitsemän kuolemansyntiä, jossa yhdistyvät Kurt Weillin suloiset sävelet ja Bertolt Brechtin sanansäilä sekä kabareenkatkuinen 1930-luku. Näyttämöteoksen pääosassa kuullaan poikkeuksellisen kauniista äänestään ja vangitsevasta lavasäteilystään ylistettyä sopraano Tuuli Takalaa.

22.07.
2021

Paineettomuus on välttämättömyys luovalle prosessille

Kuluneen vuoden aikana kontrabasisti Adrian Rigopulos on saanut kokea sen, miten suunnitellut konsertit ja harjoitukset häviävät kalenterista yksi toisensa jälkeen ja normaalisti kiireisellä muusikolla onkin yhtäkkiä käsissään aikaa. Rigopulos on osannut kuitenkin myös nauttia muuttuneesta tilanteesta.

19.07.
2021

Rauma Festivon Carpe diem -yllätyskonsertit palaavat pihoille

Rauma Festivon odotettu pääsymaksuttomien yllätyskonserttien päivä koetaan festivaaliviikon keskellä torstaina 5.8.2021. Vuonna 2012 ensimmäistä kertaa yleisöä hetkeen tarttumaan yllyttäneet minikonsertit palaavat Vanhan Rauman yksityispihoihin.

Hae lisää uutisia

Rauman Konserttiyhdistys ry
Käsityöläisentie 18 R 62
00750 Helsinki

info@raumafestivo.fi
www.raumafestivo.fi