Tämän vuoden Festivossa kuullaan cembaloa perjantai-illan ja lauantaiaamupäivän konserteissa. Laajasti vuosina 1500-1750 käytössä ollut kosketinsoitin pääsee autenttiseen ääniympäristöönsä, kun konserteissa kuullaan ehkä maailman tunnetuin viulukonserttosarja, Antonio Vivaldin Neljä vuodenaikaa (1716-1717). Festivossa tuon barokkiajan suositun soittimen ääreen istahtaa Eveliina Kytömäki.

Eveliina on monipuolinen kosketinsoittaja, jonka soittimia ovat cembalo, fortepiano ja moderni piano. Kytömäki on opiskellut pianonsoittoa Sibelius-Akatemiassa ja fortepianonsoittoon ja esityskäytäntöihin hän on perehtynyt Yhdysvalloissa Cornell Universityssä. Cembaloa ja continuosoittoa hän on opiskellut Yrkeshögskola Noviassa Petteri Pitkon oppilaana.

— Vivaldin Vuodenajat on kieltämättä aika ikoninen teos esittää. Cembalistina roolini on olla rytmikoneena sekä erilaisten tunnelmien värittäjänä. Talven ensimmäisen osan alussa ei rytmikkyys ole pääosassa mutta korkealta voi soittaa erityisen hileisiä ja viiltävän kylmiä jääpuikkosointuja, kuvailee Eveliina omaa rooliaan tulevissa konserteissa.

Festivon tämänvuotinen ohjelma on rakentunut Vuodenaikamme-teeman ympärille. Konsertit ottavat kantaa musiikin kautta sen puolesta että teemme kaikkemme, jotta vuodenaikojen vaihtelut ovat läsnä myös tuleville sukupolville. Omaksi suosikkivuodenajakseen Eveliina nimeää syksyn.

— Tykkään syksystä. Syksy on hehkuvan värikäs ja energinen uuden kauden alku. Jos pitäisi valita mikä vuodenaika kuvaa minua, niin valitsisin edelleen syksyn: antaa tuulen tuivertaa ja lehtien lentää!

Luonto on muutenkin tärkeä osa Eveliinan elämää.

— Metsäkävely rauhoittaa ja puutarhatyöt maadoittaa, kertoo Eveliina yksinkertaisen luontoreseptinsä toimivaan ja tasapainoiseen arkeen.

Festivoon Turussa asuva Eveliina saapuu nyt ensimmäistä kertaa. Perjantai-illan Vivaldin vuodenajat on suloinen sekoitus niin barokkiajan kuin meidän aikamme hittikappaleita. Lauantaiaamupäivällä sama konsertti kuullaan koko perheelle sopivassa paketissa, jossa kaikki perheen pienimmistä isoimpaan voi nauttia musiikin herättämistä tunteista yhdessä.

— Odotan aivan erityisesti että pääsen soittamaan Jukka Nylundin sovitusta Tomas Ledinin hitistä Sommaren är kort, hehkuttaa Eveliina.

Nähdään konserteissa!
[artikkelin kuva: Linda Svarfar]

 

Eveliina Kytömäki Rauma Festivossa:
Pe 9.8. Vivaldin vuodenajat
La 10.8. Ruuhkavuosien vuodenajat
Osta liput